Czy on jest porobiony czy płakał?
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Moje pytanie jest takie: Jaki jest plan po sezonie? No bo na moje oko trzebaby wypr. z 10 piłkarzy albo trenera i 10 piłkarzy
a przede wszystkim właściciela i jego przydupasów
Posłuchałem go 10sek i mam ochotę mu wyjebać, nie da się, czwarty z braci Grimm czy ilu ich tam było
zupełnie nie rozumiem po co za każdym razem na konferencji trener opowiada jak wyglądał mecz ...
Żeby móc potem obalać mit, że swoje durne decyzje podejmuje z powodu nie patrzenia na murawę.
Ma Pan szczęście że jest pandemia i ograniczenia bo stadion wypełniłby się po brzeg!i tylko po to żeby chóralnie zaśpiewać Probierz żęgnaj !!! i oczywiści
Jacek Zieliński WRÓĆ !!! SŁUCHAJ JAK CIĘ BŁAGA LUD !!!
- Edytowany
takie podsumowanie trenerka druzyny 8-12, nic sie nie stalo, sporo pozytywow, walczymy, bedziemy pracowac
wracamy na ziemie, hihi :)
A było, że piłka uczy pokory?
Nie bylo, ale czuc bylo ze to czas wielkiej nauki
DWIE WAŻNE KWESTIE:
[size=small]jest sporo ostatnio na rzeczy i to Probierz powinien zmienić (tylko pytanie czy umie, bo zamordyzmem się do końca tego nie da zrobić). Atmosfery nie ma - nie ma i wyników, gra się nie klei - piłkarze grają jakby się trzeci raz na boisku spotkali.[/size]
Ale postawny się też teraz na jego miejscu po meczu ze Śląskiem:
- Diego, ograny przez Płachetę jak dziecko na orliku, bramka stracona i co z nim zrobić?
- Lusiusz (jakby trochę drewniany) i jeszcze symulant do tego... zapoczątkował straconą bramkę
- Wdowiak (strzelił jak panienka lewą nogą) podał praktycznie piłkę Putnockiemu w idealnej okazji, a ten obronił nogą
- Peskovic, zamiast bronić nogą strzał Esposito, znów się spóźnił z ustawieniem - przy za krótkim zasięgu rąk i słabszym ostatnio refleksie i bramka stracona
- Wdowiak ostentacyjnie jak gość w A klasie odpuścił krycie Płachety, którego miał kryć, bo środkowi ładnie pokryli i Płacheta zamknął akcję na 1:0.
Łatwo mówić, gorzej teraz zrobić - piłkarze są naprawdę sporo winni. I co mecz ktoś inny popełnia jakieś kardynalne błędy, brak koncentracji w drużynie i skupienia jest aż nadto widoczny. Coś tam grają ostatnio, ale bez ładu i składu, bez dynamiki i orientacji za często - zwłaszcza pod swoją bramką.
Łatwo więc powiedzieć.. ale co teraz... wypierd.., tych winnych... czy może ładnie prosić, by się łaskawie skoncentrowali? Poprzednio też punkty stracone zostały przez pojedyncze, indywidualne błędy... ale co chwila to kogo innego spotyka.
Gdyby chodziło o mojego syna w składzie to wiem, że czasami lekko mówiąc krytyka natychmiast przynosi super efekty i błyskawicznie większe skupienie, świetne zagrania (pod warunkiem, że się formę wypracowało wcześniej) i potem zadowolenie. Poklepywanie i pocieszanie nie na każdego działa. Dlatego Probierz jednym powinien wpłynąć na ambicję i solidnie opierd... do paru innych podejść inaczej. Z każdym omówić jego grę i scementować zespół. Przede wszystkim popracować nad grą zespołową i koncentracją, asekuracją na najwyższym poziomie.
Kolejna rzecz to nasi bramkarze...
[size=small]no niestety Peskovic powinien odpocząć do końca rundy, nie ta dynamika już od paru spotkań ciągle wyłazi. Zarówno on jak i Malarz teraz nie pomagają swoim drużynom. Obaj za wolno zajmują pozycje, jeszcze gdzieś tam opadają lub biegną - przez to potem są spóźnieni wyciągając ręce, czy wyskakując. O ile Malarz robi to ostatnio będąc nawet dynamicznym (gubi go już rutyna, mało skupienia - dużo gadania), o tyle Peskovic stracił ostatnio realnie to, co dawało mu przewagę nad innymi naszymi bramkarzami. Dziwię się, że Hrosso czy Wilk nie dostali już na Śląsku i wcześniej szansy. Jak ktoś się dobrze nie przygotował fizycznie przez 2 miesiące, to do dyspozycji to nie dojdzie w trakcie rundy przez 3 tygodnie.[/size]
[size=small]Nie wiem jak Hrosso, ale Wilk ma na pewno dłuższe ręce i z pewnością wyciągnąłby te kilka bramek, które ostatnio wpadło... a jeśli inne by wpuścił, to tylko oznacza, że słabo coś ostatnio z naszymi bramkarzami - stosunek wzrostu, zasięgu ramion do dynamiki powinien się zgadzać, bo inaczej każdy będzie wpuszczać więcej niż trzeba. Trzeba dążyć do dynamiki takiego Placha, a u nas z tym ostatnio słabiutko...[/size]
[size=small]Co do JANUSZA GOLA, tylko ślepy by nie zauważył, że spuścił z tonu po przerwie w rozgrywkach (może się słabo przygotował + osiadł na laurach z nowym kontraktem i za dużo myślał ile może stracić, czyli już nie ten zadzior) i nie mam żadnego przekonania, że byłoby z nim lepiej niż jest. Ale, jeśli nie będzie chciał czytać o sobie do śmierci w necie jako o nieudaczniku w historii Cracovii to może się jeszcze zepnie na kolejny sezon (o ile w klubie nie będą małostkowi jeśli chodzi o kasę i on też się opamięta).[/size]
Jednym słowem potrzebny reset, każdy powinien sobie odpowiedzieć na pytanie czy chce dla Cracovii dobrze, i osiągać przy okazji sportowe cele dla siebie i dla klubu. W tym sztabie szkoleniowym wspólnie z piłkarzami potrzebne jest nowe otwarcie, nowa integracja - ale i paru (nie parunastu) zawodnikom trzeba będzie podziękować.
Patrząc na przykład Płachety, może jednak warto czasem się zastanowić i zapłacić komuś (ambitnemu, dynamicznemu - żeby podpisał kontrakt) trochę więcej. Oczywiście po np. dobrym przyjrzeniu się kandydatowi... Bo transfery typu weźmiemy 10, a może 1-2 odpali nie mają żadnego ekonomicznego sensu. Do tego im większa grupa, tym mniej można z każdym zawodnikiem popracować, a jak widać duże rotacje składem przynoszą duże szkody. Smuda potrafił grać 15-toma zawodnikami, a nie 35-oma.
Może Pan Profesor powinien wszystkich zaprosić na kolację, przemówić osobiście (bo nie bardzo jakiś tam psycholog może czasem pomóc lub sprowadzić jakiegoś twardziela typu Michalczewski na pogadankę) i pogodzić szybciutko jak dzieci... bo rozgardiasz zdaje się być niemiłosierny. Jeśli znów nie zacznie się dbać o każdy szczegół, a dotyczy to wszystkich bez wyjątku (i piłkarzy, i sztab i cwaniaczków prawników itd.) to w kolejnym sezonie Pan profesor może się obudzić w strefie spadkowej!
[quote='Kibic44' pid='1436481' dateline='1593113952']
Czy nie ma w klubie osoby, która by zrobiła porządek. Nie pomagają żadne apele o zmiany. Pora o jasne stanowisko prezesa, trenera, co zamierzają robic. Trzeba ratować sytuację i nie pozwolić zrujnować naszego klubu.
[/quote]
Nie mam nic do Kolegi Kibic44, ale uważnie przeczytajcie jego wypowiedź powyżej. Tak myśli spora, może nawet przeważająca część kibiców Cracovii. Dopóki się to nie zmieni, nic nie zrobimy.
Wszyscy muszą przestawić myślenie, a wtedy zjednoczeni możemy zacząć działać.
Dobrze że Gts-u nie ma w naszej grupie bo by nam wdu.pcyli i jeszcze przeskoczyli w tabeli a ty znów byś wciskał kity że to normalne że nic strasznego itp.itd.MAM CIĘ DOSYĆ !!!(tabisza filipiaka i bałdysa TEŻ)
To, że przegraliśmy mecz, to wina piłkarzy.
To, że przegraliśmy sezon, to wina trenera.
To, że przegraliśmy ostatnie 17 lat, to wina prezesa.
Jesteśmy jak w matrixie, gdzie Neo podczas wizyty u Architekta dowiaduje się, że przed nim już było iluś tam wybrańców, a Syjon jest niszczony i odbudowywany w kółko. U nas to samo: nowy trener, budowanie, oczekiwanie na sukces, porażka. I znowu: nowy trener, budowanie, oczekiwanie na sukces, porażka. A Architekt siedzi spokojnie w Szwajcarii i patrzy, jak świetnie mu idzie kontrolowanie ludzi w matrixie...
- Edytowany
DOSC ODEJDZ Za ciagle zle decyzje w transferach (np, Dabrowski Forsel), ustawieniach skladu i taktyki (np derby) podgrzewanie napiecia z PZPN i dziennikarzami (np. uszczypliwosci w wywiadach, tworzenie zlej atmosfery). Wiem ze dla Filipiaka to doskonaly zderzak i bedzie go trzymal do konca swiata. Moja cierpliwosc sie skonczyla patrzac kolejny raz na nieporadnosc skladu na boisku i genialne zmiany. Zamiast pluc woda i rzucac butelka moze trzeba pomyslec kogo sie wystawia??
Wiarus z pytam kto odpowiada za trening zawodników i dobór plus wystawienie 11 ?Piłkarze winni tego że co rusz jest rozwalana szatnia przez tabiszobałdysów ? Pozbywani są najlepsi piłkarze nie dlatego że się ich sprzedaje za wielke pieniądze tylko dlatego że nie pasują tabiszobałysom a Probierz zwyczajnie nie ma jak by się postawić .Ile to naobrażali Covili ,opluwali gdzie się da .Nawet tu jak popisali przez judaszowskie konta ludzie kupowali brednie jaki to niegodziwy łotr z naszego kapitana i jak przy tym pazerny na kase .Nie docierały żadne argumenty nawet tak oczywiste jak te że piłkarz nie lubił zmian i jak by był faktycznie łasy tylko na kasę to wylądował by w Darmstadt bo bardzo go chciało i oferowało mu 50 tyś euro na miesiąc .
Już wtedy pisalem Covilo to wierzchołek tej góry syfu klubowych prezesów .Będą następni i o zgrozo tabisz z bałdysem mają wiernego sługę ,,pomagiera ''w osobie trenera .Długo nie trzeba było czekać Wójcicki ,Sandomierski ,3 Hiszpanów Oliva ,Cabrera i Javi >Dabrowski a teraz gierka z Pestką na wymuszenie podpisania kontraktu a potem z kapitanem i najlepszym zawodnikiem Januszem Golem .Czy to was dziwi ze jak szmaca zawodników to ci zwyczajnie za klub nie zamierzają umierać ?Prosta zasada pracownik który pracuje w dobrej atmosferze jest szanowany przez dyrektora ,kierowników i brygadzistę pracuje lepiej i wydajniej .Doszło już do tego że zabrania się grania i trenowania w Cracovii 13 letniemu dziecku bardzo utalentowanemu .Chyba gorszego sk.....twa nie można sobie wyobrazić .Sam jest ojcem i tak się zastanawiam jak można być tak podłym człowiekiem .
Co do kadry nie mam złudzeń robione są dzisiątki ttransferów od lat nie po to by podnieśc poziom sportowy a po to by zarabiać na prowizjach i różnorakich kontaktach z tym samym menago .Interes się kręci doskonale ale tak to jest jak klub sportowy nie ma prezesa .
Decyzje personalne Probierza wyglądają mi na ustalanie składu przez Filipiaka .Ktoś tu pisze że Gol słabsza dyspozycja ?A jaka ma być jak go w klubie szmaca ?Pytanie zasadnicze gra ten co ma ,,lepszą dyspozycje ''?Przecież Gol nawet grając boso jest zawodnikiem z innej półki dla takiego Dimuna .Jak można było pozbyć się z klubu tak solidnego piłkarza jak Dąbrowski a zostawić tak mizernego Dimuna ?Kto odpowiada za ten stan .
Co dalej ?Jedno jest pewne z tabiszem ,bałdysem i probierzem nie zajedziemy nigdzie nigdy .Jak ma w klubie być lepiej muszą zostać usunięci na zawsze .
Nie zabawa w przesuwanie czy fikcyjna funkcja viceprezesa a tabisz dalej rządzi kontraktami i robi co chce .Trzeba to wypalić do gołej ziemi .
Mam nadzieje że na Pogoni mimo że ludzi nie będzie za wiele to stadion bedzie aż kipiał od przekleństw i szydery .
- Edytowany
Dobra co robić zwalniać trenera? Czy nie? Filipiak zostanie więc nie ma co dyskutować. Kto za Probierza? Nawałka? Papszun? Zieliński byłby marzeniem.
- Edytowany
Zaden trener nic nie poradzi kiedy nie ma odpowiedniego materialu.
Temat walkowany 5 milionow razy ... ale po co nam scauting ... wszak jest YT a i czasem ktos przysle jakas dyskietke ze swoimi popisami pilkarskimi.
Dziwne ze nasi ciagle daja sie oszukiwac i jeszcze nie ogarneli ze jak ktos wyglada kapitalnie na tle jakis totalnych amatorow to nie znaczy ze poradzi sobie w naszej smiesznej lidze.
co zrobic ?? Prosta sprawa, pozmieniac struktury kluby tak zeby bylo normalnie ! Zatrudnic fachowcow i niech kazdy sie zajmie swoimi obowiazkami.
Nie rozumiem Probierza. Powiedział, iż uważa że Gol niewiele drużynie pomoże.
Nie wiem, czy pomoże, ale bez wątpienia wiem, że jego odsunięcie drużynie zaszkodziło, przede wszystkim w organizacji gry defensywnej. O ile ofensywa (pomijając skuteczność) jeszcze jako tako (choć mogłaby lepiej) funkcjonuje, to defensywa zdecydowanie się posypała. Odnoszę ostatnio dziwne wrażenie, że jeżeli defensorów przeciwnika jest pod jego bramką zawsze wielu, to naszych pod naszą bramką zawsze zbyt mało. Wczorajszy mecz ze Śląskiem był tego doskonałym przykładem.
A poza tym dałbym odpocząć Peskovicowi, bo jest wyraźnie w słabszej formie, a ława dała by mu bodziec do lepszej pracy.
Lusjusz wyraźnie zagubiony, nie wiem czy nie lepiej byłoby ogrywać Rakoczego czy Pika, a pomoc w składzie np Gol-Hanca ,Gol-Rakoczy lub Gol=Loshaj z pewnością więcej by drużynie dała niż Dimun-Lusjusz. Zupełnie nie jest wykorzystywany Siplak, czyżby tez podpadł Probierzowi? Nie wierzę, aby aż tak stracił formę.
No cóż, zobaczymy.
[quote='potter' pid='1436559' dateline='1593148594']
Co do kadry nie mam złudzeń robione są dzisiątki ttransferów od lat nie po to by podnieśc poziom sportowy a po to by zarabiać na prowizjach i różnorakich kontaktach z tym samym menago .Interes się kręci doskonale ale tak to jest jak klub sportowy nie ma prezesa .
[/quote]
Zaraz, zaraz: na stronie klubu widnieje:
[color=#757575][size=medium][font=-apple-system, BlinkMacSystemFont,]W rezultacie Comarch S.A. jest posiadaczem 66.11% akcji w kapitale zakładowym MKS Cracovia SSA uprawniających do 66.11% głosów na WZA spółki.[/font][/size][/color]
[size=small]To kto pilnuje lub pilnować powinien, nadzorować i sprawdzać realnie ten biznes, upominać się i badać zasadność wydatków, prowizje managerskie, itp. posiadając resztę udziałów i prawo do dywidend? Skoro Comarch ma tylko (i aż oczywiście) tyle akcji, to za pomocą reszty naprawdę wiele można uczynić kontrolnie, (nie wiem czy się coś zmieniło, czy nadal Gmina Kraków ma 1/3 akcji...) np. zainicjować wiele czynności sprawdzających, a także wymóc określone działania.[/size]
Gdyby faktycznie chodziło o Gminę Kraków, no cóż... może nadzieja matką głupich, ale może i warto byłoby tam temat konkretnie i regularnie poruszać (również pismami, na które muszą się znajdować wytłumaczenia), i może w klubie zaczęliby wreszcie podchodzić bardziej serio do tego, że to społeczeństwo jest właścicielem 1/3 tego interesu i nie jest to tak do końca prywatny folwark wybrańców, a'la SZUM... respiratora.
Z drugiej strony, jak Profesor nie przyłoży się wreszcie, nie zdecyduje się na skuteczniejsze wytyczne wobec podwładnych i klakierów (czyli nadal będą się zdarzać takie wtopy), to zamiast kiedyś sprzedać klub za kilkadziesiąt czy kilkaset milionów, to będzie szukać na starość chętnych za przysłowiową złotówkę - a wówczas się okaże, że te małe wojenki z każdym (zwłaszcza piłkarzami, małymi klubami, miastem, mzpn itd.) o wszystko i niejasności zupełnie mu się nie opłaciły. Nie można ciągle pokazywać innym, że się ma stado gotowych na wszystko prawników i próbować ciągle coś przeciągać w swoją stronę. Myśląc do tego, że prawie każdego można spróbować wyruch.. na każdym kroku cwaniacko, odwrócić kota ogonem i jeszcze się pożalić, jak to ciężko prowadzić taki klub w tych czasach...
Bo niedługo to może być tak, że każdy się zastanowi 5 razy, zanim coś z Cracovią zacznie negocjować, a to nie wyjdzie budżetowi Profesora na dobre. Sama Rączna nie wystarczy... i ekstraklasy nie zagwarantuje. Nie takim drużynom zdarzało się spadać w Europie i to znacznie bogatszym od konkurentów w lidze - od takiego rozgardiaszu do spadku jest króciutka droga. A mogłoby być tak ładnie, przydałoby się wychować rzetelnie paru grajków po 5-10 mln euro w ciągu 5-7 lat, bo przecież kandydatów zdolnych i chętnych na dobre wyszkolenie w naszej akademii nie brakuje... A i historia by to naprawdę doceniła...
Nie rozumiem, jak taki Pan Tabisz (i zapewne parę osób jeszcze) może pewne rzeczy trochę lekceważyć, wiedząc ilu ludzi do siebie zniechęca... dając nowe argumenty i realnie zaniedbując komunikację, będącą podstawą dobrych stosunków z kibicami, i wszystkimi zresztą zainteresowanymi. Dziś wyraźnie widać, że ludzie już kitu nie kupują, pora na normalność!
Panowie, jeśli sytuacja wygląda tak jak piszecie to zwolnienie trenera zadziała tylko na minus. Pojawi się nowy "zderzak", na którym będzie się skupiała uwaga prasy i większości kibiców. Po jakimś czasie "zderzak" zostanie wymieniony na nowy itd itd
Procesor nie myśli o sprzedaży klubu ponieważ jego perspektywa czasowa to nieskończoność.
- Edytowany
[quote='wojtas90' pid='1436654' dateline='1593169367']
Panowie, jeśli sytuacja wygląda tak jak piszecie to zwolnienie trenera zadziała tylko na minus. Pojawi się nowy "zderzak", na którym będzie się skupiała uwaga prasy i większości kibiców. Po jakimś czasie "zderzak" zostanie wymieniony na nowy itd itd
[/quote]
Jeśli nowy zderzak będzie potrafił chociaż wygrywać derby to tego trenerskiego błazna można się pozbyć bez żalu. O tytułach czy pucharach i tak nie ma co myśleć.
Oni czekali 30 lat. My czekamy 72 i chyba (ja) się nie doczekamy.
https://twitter.com/i/status/1276262535512162309
Tak, czekali 30 lat ale w międzyczasie wpadły im takie "nagrody pocieszenia" jak dwukrotny triumf w LM... a my wpie.dol w inter toto...
Tylko mi się wydaje, czy nasz trenejro odnośnie pytania od dziennikarzy mówi to samo tylko w zdaniu twierdzacym???? Dziennikarz pyta: dlaczego przegraliscie mecz? A Probierz: No tak jak pan mówi po prostu przegraliśmy mecz...
A ja swoje. Probierz zobacz jak Forsel strzela wolne! Jestes dla mnie out
A grubasek znów pozdrawia "trenera"
Probierz nawet nie dał gościowi szansy a jakiś Cecarić przychodzi i ma być wartościowym grajkiem.. Też już mam powoli dość Ogrodnika. Tesknie za Jackiem Zielińskim.. Gość wygrał nam derby a został potraktowany jak śmieć przez tych skur*wysynów..
Ja tęsknię za Mirotą.
[quote='gusto' pid='1436733' dateline='1593216171']
Ja tęsknię za Mirotą.
[/quote]
Mirota+ Zieliński i Siemon do pomocy
- Edytowany
Też tęsknię za Zielińskim, najpierw nas wybronił przed spadkiem ze laliśmy po 3:0 każdego a później podkrecilismy tempo i strzelali nawet piątaka. Drużyna chodziła jak maszyna. Rezultaty derbow były genialne. Wiadomo był kryzys ale ciężko utrzymać dobrą grę gdy odchodzą najważniejsi gracze. Potraktowanie tego trenera jak śmiecia jest kryminałem i zwykłym kurestwem. Można mieć miliony na koncie tylko co z tego jak słoma z gnojem wychodzą z butów wieśniaków (nie obrażając mieszkańców wsi). Zabrali nam zajebiste danie w którym znalazł się jeden włos a zaserwowali nam jakieś gówno ze zdechłymi muchami po 3 latach gotowania. HA TFU NAS WAS
"W dniu dzisiejszym (31.12.2015) trener Jacek Zieliński przedłużył kontrakt z Naszym klubem. Nowa umowa obowiązuje do końca czerwca 2019 roku!
- Cieszymy się bardzo z tego faktu - przyznaje prezes MKS Cracovia SSA, prof. Janusz Filipiak, który dodaje: - Nasza współpraca układa się doskonale i wiążemy z trenerem duże nadzieje. Stworzymy szkoleniowcowi jeszcze lepsze warunki do pracy." - HAHAHAHHAHA ALE ŻEŚ STWORZYŁ WARUNKI
Co wy Liverpool porownujecie do nas? Tam mieli ciśnienie na zdobycie mistrza. Zresztą w każdym klubie sportowym liczy się sukces sportowy bo to chyba normalna sprawa. Nowy wlasciciel Polonii cieszy sie z utrzymania klubu i chce by ten co rok awansowal by grac w eklapie. Po co zajmować się sportem jak nie chcesz być najlepszy. Tylko u nas jest inaczej i to jest chore i poyyebane.
Nie jest nam potrzebny trener, który nie potrafił na Filipiaku wymusić wzmocnień.
Przy okazji wrócę do mitu jaki się lubi na forum powtarzać, że niby Zieliński miał rękę do młodzieżowców.
Zieliński odsunął całą trójkę młodzieży która regularnie grała u Podolińskiego (Wdowiak, Kapustka, Jaroszyński). Wdowiak zaufania już nie odzyskał, Kapustka po 15 kolejkach, Jaroszyński dopiero po ponad 20.
To zresztą były największe zmiany jakie wprowadził Zieliński. Nawet ten mityczny Rakels na skrzydle był pomysłem Podolińskiego (sam przesunął go na skrzydło po przejściu na czterech obrońców).
Zielińskiego kreuje się na trenera przyjaznego młodzieży bo:
A) wpuścił Kapustkę w derbach (choć Podoliński zrobił to samo pół roku wcześniej)
B) wpuścił Kanacha z musu bo mu wypadł Covilo a nie miał w kadrze trzeciego DP (Budzik grał z przodu bo w fatalnej formie cały sezon był Cetnarski)
Lubię pana Jacka, ale to zawsze był trener na 1,5 sezonu. Potem team spirit (bo to jego jedyny atut) przygasał i wychodziły braki.
Ale to prawda, tak grającą i wygrywającą drużynę jak za trenera Zielińskiego miło powspominać.
[quote='sterby' pid='1436740' dateline='1593246672']
Lubię pana Jacka, ale to zawsze był trener na 1,5 sezonu. Potem team spirit (bo to jego jedyny atut) przygasał i wychodziły braki.
Ale to prawda, tak grającą i wygrywającą drużynę jak za trenera Zielińskiego miło powspominać.
[/quote]
No wiesz gdyby patrzyć na to to Probierz jest trenerem na 1,5 miesiąca. :)
[quote='sterby' pid='1436740' dateline='1593246672']
[/quote]
Nie zgodzę się . Probierz nie zbudował niczego trwałego u nas prócz passy w Derbach . Kogo wypromował ? Jeden jego autorski pomysł, zawodnik ?
Probierz nie jest trenerem, to celebryta.
Jacek Zieliński to taki trener który potrzebuje wokół siebie mieć dobry sztab (trener od przygotowania fiz bo Zychowicz to była tragedia...) , dyrektora sportowego i to dałoby radę . Po prostu to trener , a nie facet od budowania struktur jak celebryta . W tym korpobałaganie i tak wytrzymał długo.
A dobrze wiemy, niektórzy po czasie że miał robione pod górkę przez Tabisza i jego pomagiera.
Dopóki klub nie będzie miał zdrowych struktur i ludzi kompetentnych to nikt tutaj nie wytrzyma . I każdą drużynę która jako tako uda się poskładać Jakubek rozpier.... przy pełnym wsparciu profesora.
kiedyś pisałem , u nas nie może być zbyt długo za dobrze, nie może być fajnej szatni bo to kłóci się z korpoładem
Morata pełna racja -Jacek nie ma swojego sztabu i bazuje na tym co zastanie w klubie .U nas zastał trenera od fotsalu więc biegali jak biegali .
Druga rzecz Zieliński musiał by mieć dyrektora sportowego typu Płatek i zero wtykania brudnych tabiszowskkich łap .To dało by wynik .
To bardzo dobry trener a jeszcze lepszy człowiek /Tylko nie można wystawić go na tzw minę .
Bardzo cenię pana Jacka bo zwyczajnie nie boi się pracy i trudnych wyzwań .Czy wiecie że 4 trenerów odmowiło Arce rok temu przed rundą w grupach bo nie chcieli psuć sobie CV .Każdy Arkę skreślał a pan trener Zieliński wział i utrzymał w dobrym stylu .W nagrode zamiast wzmocnić osłabiono mu zespół .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)