Uważam, że najpierw dobry scouting i cel gry w pucharach wtedy do nas przyjdą lepsi jakościowo zawodnicy (a może nawet i "no namy" którzy się wypromują jak np. Chłan w Lechii czy teraz w Górniku)
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1733280 [quote]#post1733245 ... Ten Austriak to zupełnie inny typ obrońcy niż Oskar poza tym...[/quote]
Czy mógłbyś coś więcej na ten temat? Jakąś charakterystykę porównawczą. Nie złośliwie pytam, Tylko ja nic, poza tym, że to stoper, o tym Austriaku nie wiem.
I przy całej sympatii dla Oskara nie róbmy z niego boga defensywy. Miał/ma zarówno zalety jak i wady[/quote]
Tak w skrócie to Oskar bardziej gra twardo i typowo defensywnie(mimo przebłysków ofensywnych w niektórych meczach).
Austriaki obrońca to zawodnik lepszy z piłką przy nodze.
Ps. Ja bym widział u nas Helika z powrotem
- Edytowany
To ja słyszałem coś innego. Dominik Baumgartner to zdecydowanie bardziej fizyczna opcja, do odpychania atakujących, do gry w zawarciu i pojedynków główkowych. Nie do rozgrywania od tyłu i gry technicznej, ponoć mniej zwrotny z niższą szybkością.
Pytanie jak z czytaniem sytuacji boiskowych i kwestiami opanowania, to bardzo ważne na tej pozycji, choć jako piłkarz ma już spore doświadczenie. Wszystko wyjdzie w praniu.
- Edytowany
Jest "dzik" do wzięcia :) można oprzeć na nim atak, przepycha obrońców lepiej niż Kallman.
https://www.facebook.com/share/r/1D7uY4ynki/
Edycja: zapomniałem, że jako pracownik miejskiej spółki pewnie ma wysoki kontrakt w Śląsku.
[quote]#post1733379 Jest "dzik" do wzięcia :) można oprzeć na nim atak, przepycha obrońców lepiej niż Kallman.
https://www.facebook.com/share/r/1D7uY4ynki/
Edycja: zapomniałem, że jako pracownik miejskiej spółki pewnie ma wysoki kontrakt w Śląsku.[/quote]
Mało który z naszych zawodników ma takie panowanie nad piłką 👏👏👏
https://x.com/i/status/2075945248891486322
Średni ten Wiunnyk, nie przekonuje mnie ten kierunek
Kurczę, a mi ten boiskowy cham się podoba. To nie jest grzeczny zawodnik, do tego co chce trener grać potrzeba takiego zakapiora. Mi się wydaje że BG stawia tak samo na cechy charakteru jak i te pilarskie.
Ja też uważam że to jest gość który może odpalić i mieć fajne liczby, też taki podobny do Benjiego, poza tym zna ligę i nie będzie problemu z aklimatyzacja. Brodić, Vjunnyk, Marchwiński i do tego szybki, przebojowy skrzydłowy i jest fajnie
[quote]#post1733422 Ja też uważam że to jest gość który może odpalić i mieć fajne liczby, też taki podobny do Benjiego, poza tym zna ligę i nie będzie problemu z aklimatyzacja. Brodić, Vjunnyk, Marchwiński i do tego szybki, przebojowy skrzydłowy i jest fajnie[/quote]
Wątpię że marchewka do nas trafi.
Marchewa jest na hokeju :)
Marchwiński to się chyba wysypał….
No nie wiem czy ten Viunnyk taki dobry? No i trzeba by mu zrobić testy psychologiczne jaki ma stosunek do czerwono-czarnej flagi.
- Edytowany
Viunnyk to taki szczupły Śmigło. Podobny polot w grze, technika, bardziej kojarze go ze zlosliwosciami na boisku niż dobrą akcją. 24 lata, jeden udany sezon z kilkoma bramkami w mocno ofensywnie grającej Lechii
Nie wiem czy Sobiech i spółka wiedzą ale za 12 dnie startuje liga a my nie mamy napastnika
[quote]#post1733615 Nie wiem czy Sobiech i spółka wiedzą ale za 12 dnie startuje liga a my nie mamy napastnika[/quote]
Napastnika
Bramkarza
Skrzydlowych dwoch
Tez nie mamy
- Edytowany
Napastnik jest! Hit trasferowy ery Platka ->>> Batoum
[quote]#post1733626 Napastnik jest! Hit trasferowy ery Platka ->>> Batoum[/quote]
To jest napastnik ery hybrydowej, bo za czasów Platka skautował i sprowadzał go Gambal...
Ale transfer też w starym dobrym stylu - na chybcika, wygrzebany zakrzywionym hakiem.
- Edytowany
Ale transfer też w starym dobrym stylu - na chybcika, wygrzebany zakrzywionym hakiem.[/quote]
Tu chyba był rzucony zwykły kij bez haka. No i Batoum się "złapał".
[quote]#post1733628 [quote]#post1733626 Napastnik jest! Hit trasferowy ery Platka ->>> Batoum[/quote]
To jest napastnik ery hybrydowej, bo za czasów Platka skautował i sprowadzał go Gambal...
Ale transfer też w starym dobrym stylu - na chybcika, wygrzebany zakrzywionym hakiem.[/quote]
Kurczę nie jestem tego akurat pewien.
Traore, Aleksic, Bogacz, Pau Sans czy Batoum to były transfery z komputera kolegów platka. W temat Bogacza z uwagi na to ze byl z MLS zaangazwoal sie sam RP
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (13 użytkowników)
farciarz2, Goście (12)