Tak czy inaczej - z Madejskim od ściany do ściany. Ile to on miał czystych kont? Najwięcej w lidze? jakoś tak. Ale nie, to jest bramkarz do rezerw😂 🤣 A prawda jest taka, że każdy bramkarz miewa gorsze dni, nawet Garcia z Barcelony, podobno najlepszy w La Liga. Co nie przeszkadza, że pasowałoby znaleźć konkurenta/zmiennika, bo rywalizacja jest niezbędna.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
- Edytowany
nie o to kaman, przyuważ, co gosc robi przy dosrodkowaniach. gra na przedpolu jest tragiczna!! co gorsza, odlad pametam, wszyscy u nas od lat mają z tym problem.
Panowie utrzymajmy się i później myślmy. Ja już sram e gacie i myślę cały czas o sobocie co to będzie. Pikawa mi siadzie 🤐
[quote]#post1726466 Tak czy inaczej - z Madejskim od ściany do ściany. Ile to on miał czystych kont? Najwięcej w lidze? jakoś tak. Ale nie, to jest bramkarz do rezerw😂 🤣 A prawda jest taka, że każdy bramkarz miewa gorsze dni, nawet Garcia z Barcelony, podobno najlepszy w La Liga. Co nie przeszkadza, że pasowałoby znaleźć konkurenta/zmiennika, bo rywalizacja jest niezbędna.[/quote]
Oj chłopie, chłopie... nigdy nie broniłeś, za dużo Excela i statystyk, problemy z ich interpretacją.
SEBA TO SŁABY BRAMKARZ !
Nikt kto ma w sercu Cracovię nie będzie tu pisał takich farmazonów,m że jakiś tam bramkarz X jest do wzięcia bo "nie jest gorszy" od Madejskiego. Ludzie! Czy Wam kompletnie odjebało ???
Nie jest gorszy od Madejskiego, czyli BRAC jakiegoś szrota, jakiegoś przeciętniaka na bramkę i kolejny sezon drżeć do 34 kolejki.
Ile jeszcze czasu będziecie tu tak pieprzyć?
Mamy grać o cokolwiek w tej lidze tu musimy mieć graczy na poziomie tej ligi a nie "jakotakich", do odbudowy, z potencjałem itp.
- Edytowany
Wiem, trzeba się utrzymać. Znam też porzekadło o nabywaniu kopaczy od spadkowiczów i późniejszym graniu w ich stylu, ale Sebastian Kerk to jest chłop wielopłaszczyznowo konkretny. Zna ligę, jest kotem w SFG, lubi "harpagaństwo" w naszej Ex, etc. Do rozważenia, choć bankowo ktoś nas przebije. Obstawiam Papszuna.
- Edytowany
Sebastian jest solidny, ale bramkarz 1 musi mieć błysk, wyciągnąć się jak struna, grać dobrze nogami i na przedpolu, tu Seba jest po prostu nerwowy i niepewny. Ja już miałem mikro zawał jak widziałem jego wyjścia na meczu z Arką. Chyba trenerzy też w tym elemencie są słabi skoro nie potrafią go nauczyć.
Chłopak wskoczył jako pierwszy bo w klubie miejsce zajmuje drogi i cienki Ravas,!!
Ja bym był za zmiana trenerów, bo jak oni tych elementów nie kumają to z każdego bramkarza zrobią karykaturę. Z całym szacunkiem i wkładem ale pan Cabaj poległ. Madeja nic już nie nauczy, a Ravasa nie potrafi nawet zmobilizować.
Zjawiński podobno idzie do Legii
- Edytowany
Szybko się zaczyna, dla Nas zostaną ochłapy i dziwolągi z dna europy, zanim ktoś się ogarnie z działaniem. Letnie transfery trzeba dogadywać wcześniej albo przynajmniej robić podchody, bo potem zostaje kombinowanie.
Wiem, że w polskich warunkach jest ciężko, zwłaszcza jak nie posiada się silnego zaplecza, jednak zawsze należy przynajmniej próbować. Ciekawe czy jak pisano medialne o zainteresowaniu Zjawińskim, to ktoś z klubu chociaż zadał sobie trudu żeby spróbować nawiązać kontakt, tak po prostu dla otrzymania informacji.
Sezon się jeszcze nie skończył a co poniektórzy już działają.. I to większość klubów..
Utrzymajmy się i wtedy będziemy mogli ocenić pracę pionu sportowego. Teraz wiadomo że jesteśmy w klinczu
- Edytowany
W dupie jesteśmy, a nie w klinczu.
Gdzieś mam ocenę pionu sportowego, w piłce trzeba myśleć do przodu, starać się być krok przed innymi. Trzeba działać na bieżąco, a w razie czego mieć plan B gdyby pojawił się spadek czy coś tam innego. A tutaj wszyscy czekają, czekają i kurwa czekają, potem jest praca na gwałt bo brakuje czasu, tak jest zawsze. My nigdy nie wyjdziemy na przeciw, bo zawsze jest coś.
@BiancoRossoKSC#42838 chodzi mi że z ogłaszaniem
aa ok.😁
[quote]#post1726549 Szybko się zaczyna, dla Nas zostaną ochłapy i dziwolągi z dna europy, zanim ktoś się ogarnie z działaniem. Letnie transfery trzeba dogadywać wcześniej albo przynajmniej robić podchody, bo potem zostaje kombinowanie.
Wiem, że w polskich warunkach jest ciężko, zwłaszcza jak nie posiada się silnego zaplecza, jednak zawsze należy przynajmniej próbować. Ciekawe czy jak pisano medialne o zainteresowaniu Zjawińskim, to ktoś z klubu chociaż zadał sobie trudu żeby spróbować nawiązać kontakt, tak po prostu dla otrzymania informacji.[/quote]
Za wp.pl: "Jak czytamy, chciały go Korona Kielce i Cracovia. Ale Zjawiński ostatecznie trafi do warszawskiej Legii. "PS" pisze, że ruch ten jest trzymany w tajemnicy (już nie) w związku z faktem, że mówimy o przejściu do lokalnego rywala."
Ivi Lopez odchodzi z Rakowa, aż tak stary nie jest
- Edytowany
31 lat ale po kontuzjach zostało z niego może 50 % wartości .
Walka o utrzymanie determinuje ocenę pracy pionu sportowego. A ta jest jednoznaczna. Pała.
[quote]#post1726603 31 kat ale po kontuzjach zostało z niego koże 50 % wartości .[/quote]
No już mamy po kontuzjach Charpentier który gra może na 40% swoich możliwości, drugiego Nam nie trzeba. Ja bym sięgnął do drugiej ligi i tam trzeba szukać, młodych rokujących, a nie gwiazdy z serią kontuzji i potem nic nie grają. Niepotrzebne nerwy.
Nawet nie o to chodzi, wg mnie przy naszym sposobie gry potrzebny jest inny typ piłkarza, bo Hasic to taki Ivi; a nam potrzebny jest ktoś w rodzaju Kapuchy z primeu. Ktoś kto potrafi dynamicznie wejsc i zrobić przewagę
Czekaj, czekaj, gdzieś widziałem takiego młodego chłopaka co by się nadał... jak on się nazywał... Rózga, czy jakoś tak...
Oby nie było starych (Glik), ślepych (Ravas), kulowych (Charpentier) I inżynierów i lekarzy z pontonu (Batum).
Obawiam się że nikogo nie będzie…
Ja się będę cieszyć jak tej czwórki wyżej nie będzie, aczkolwiek kulawy Charpentier cos dał, dla niego kontrakt warunkowy. Za nich niech już gra Tabiszek i chłopski z juniorów. Przynajmniej będą się starać!!
Tabisz😂 😂 😂
Chłopaki z juniorów😂 😂 😂
Widzę, że komuś tu się marzy spadek...
@bodzio969#15183 ta czwórka i tak nic nie grała, więc zamiast nich możemy do siedzenia i obserwowania posadzić juniorów, będą 4 razy tańsi a za ta kasę można wykupić dobrych zawodników, a odejdą min Wójcik, Percovic, Sutalo, Sans, może Hasic.
- Edytowany
Patrząc inaczej. Gdybyśmy nie sprzedali Rózgi, Stojikovica, Ghity, Maaigarda to co prawda nie zarobilibyśmy na transferach ale najpewniej dostalibyśmy się do pucharach i sumarycznie za miejsce w tabeli i grę w pucharach zgarnęlibyśmy więcej ok. 40 milionów niż za sprzedaż tych czterech graczy. Niestety krótkowzroczni podobnie jak J.F. są obecni nasi właściciele bo gra w pucharach to nie tylko zarobek finansowy ale i prestiż dla klubu i oczywiście radość dla kibiców styranych wieloletnim niszczeniem i poniżaniem Cracovii, kibiców którzy tyle lat wiernie czekają na odrobinę radości jaka temu wielce zasłużonemu klubowi się należy poprzez tak upragnione sukcesy sportowe.
Tak jak piszesz, nie koniecznie trzeba wydać miliony żeby zrobić wynik, pokazuje przykład Widzewa. Aczkolwiek mieliśmy rok sprzedażowy i ruchy transferowe i podpisywane umowy były pod sprzedaż a nie pod puchary. W przypadku Płatka nie ma co liczyć na gwałtowne ruchy, i hasła na sztandarach. Raczej będziemy się bić o ligowy byt. I będziemy patrzyć czy zaskoczy coś więcej czy nie.
Szkoda Rasaka ze nie wzielismy zima, takich ludzi nam potrzeba.
Przy transferach trzeba uważać na tych wyciąganych niby jako wielkie okazje pod sam koniec okienka, bo wczesniej się nie dało. Może czasem coś takiego wypali, ale zwykle to tacy jak Aleksic. Niby z wielkiego Sunderlandu, a przychodzi tu jakby go zesłano na Syberię. Potem cały czas muchy w nosie. A nawet po angielsku nie umiał. Ściągać takich, którzy po prostu nie chcą tu grać, to szkodzenie nie tylko klubowi, ale też własnym wąsko pojętym właścicielskim interesom finansowym - na takich się na pewno nie zarobi, bo taki się tu nie rozwija, a zwija.
[quote]#post1726842 ... Percovic, Sutalo...[/quote]
Dlaczego mieliby odejść? Perkowicz zwłaszcza ma przedłużony kontrakt.
Ja rozumiem, że w tym roku była filozofia "dają (za grajka X), to brać", ale okazała się krótkowzroczna i nawet nasz właściciel spoza Oceanu to widzi.
Jesli sobie nie wyszkolimy ludzi typu Wojcik, Rozga czy Bzdyl, albo nie sciagniemy w mlodym wieku jak Kosanovic kiedts to bedzie z tymi transferami jak jest obecnie.
Lata zaniedban JF i JT zrobily swoje.
[quote]#post1722762 Michał Perchel, brać[/quote]
http://www.90minut.pl/news/341/news3415817-Michal-Perchel-w-Jagiellonii.html
To byloby za proste żeby wziąć utalentowego zawodnika z okolicznego klubu ;)
Perchel w Jadze Piekutowski u Nas jak sie utrzymamy.
Niby byl dogadany, ale roznie bywa.
- Edytowany
Miał mega mecz z Strasbourg zagral świetnie, widać że nogi mu się nie trzęsą, broni dobrze nogami i jest odważny jeden na jeden.
Mam tylko obawy czy nasi trenerzy bramkarzy nie zrobią z niego pokraki!!
Zaczynamy kolejny sezon ulubionego serialu, rzucam pierwszy hasło
Gdzie Są Transfery ?
Będą transfery, ale z klubu!!! I wagon kolejnego szrotu do klubu!!!
- Edytowany
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1779563862-557.jpg[/img]
Za dobrze ta runda nie wyglądała, lepiej o niej zapomnieć. Trzeba pozbyć się szrotu
Wyjebać wszystkich budować od nowa!!!
Jestem za, ale podejrzewam, że Płatka nie stać. Tu trzeba kompletować od nowa prawie cały skład. Piłkarsko zostawilbym Klicha, Kakabadze, Wójcika, al Ammariego, Perkovicia, Hasicia, Henrikssona, Knapa i Charpentiera gdyby był zdrowy i być może Bogacza, może Zahiroleslama dla szerokiego składu jeśli nie bierze dużo kasy. Cała reszta out.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!