Majoros wraca?
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Jebłem😀
[quote]#post1708045 Majoros wraca?[/quote]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-01/obraz-png-24225129.png[/img]
Przechadza się po Rynku, czeka na testy medyczne.
Pytał, czy wciąż go pamiętamy i kazał pozdrowić @SaNtO#842
Hiszpan potwierdzony wg Elsnera, na konfie
@morata#15537 czyj? Pisy czy Cracovii?
Chodzi o Hiszpana. Ale sądzę że go nie wystawi na BBT bo mrozy, adaptacja itd
Pau Sans potwierdzony:
Nowym zawodnikiem Cracovii został Pau Sans. 21-letni hiszpański skrzydłowy trafia do Pasów na zasadzie półrocznego wypożyczenia z opcją wykupu.
Pau Sans od wieku juniorskiego związany był z Realem Saragossa i jako 18-latek zadebiutował w pierwszym zespole uznanego hiszpańskiego klubu. Łącznie wystąpił w 56 meczach na poziomie La Liga 2 i Pucharu Króla, zdobywając 5 goli i zaliczając 2 asysty. W Najstarszym Klubie Sportowym w Polsce będzie występował z numerem 11.
Pau, witamy w Cracovii!
Ciekawe ile wykup
Banka podobno
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-01/image-png-02772797.png[/img]
quresma wyżej cytował bodajże portal goal.pl :
"Raków też chciał Pau Sansa, miał oferować pół miliona euro za transfer definitywny, podnosząc jeszcze ofertę w ostatnich godzinach. Real Saragossa woli jednak wypożyczenie z opcją wykupu, licząc na to, ze latem zarobi więcej niż proponował teraz klub spod Jasnej Góry."
Wiemy więc że wykup to więcej niż 0,5 mln euro, może bańka jak za Mauro?
[quote]#post1708056 Banka podobno[/quote]
Na tyle Saragossa wycenia go teraz, nie wiem jakie są zapisy w umowie, ale znaczyło by to, że skoro nie przystała na ofertę Rakowa, to może oczekiwać w czerwcu więcej
Dawniej o sekundy były walki o założenie tematu nowemu grajkowi, a tu wyjebongo i wcale się nie dziwię. Platek to król jonaszy.
Szczerze powiedziawszy za kadencji prezesa Mateusza było bardziej emocjonująco poprzez szczelność przepływu informacji. Były analizy zagadek, czy to ten czy tamten. Teraz jak od kilku dni wiadomo kto przyjdzie to nie ma takiej ekstytacji.
No dobrze. Teraz jeszcze kogoś za Filipa i można będzie napisać że teoretycznie nie osłabiliśmy się😀
Nie było słowa o Gabrielu
Ciekawe co tam...
Dawać napastnika jeszcze, może ten?
https://www.transfermarkt.pl/szymon-wlodarczyk/profil/spieler/554282
Pau Sans to bardziej wypełnienie luki po Rózdze.
Trzeba liczyć jeszcze na 1 lub 2 rosłych napastników i nie będzie źle.
Cieszy bardzo cisza wokół transferów i wygrana z Rakowem w tym przypadku. Wygląda to na przemyślane działanie. Najemnika Stojalkovicia powinniśmy serdecznie pozdrowić środkowym palcem.
- Edytowany
[quote]#post1708084 Pau Sans to bardziej wypełnienie luki po Rózdze.
Trzeba liczyć jeszcze na 1 lub 2 rosłych napastników i nie będzie źle.
Cieszy bardzo cisza wokół transferów i wygrana z Rakowem w tym przypadku. Wygląda to na przemyślane działanie. Najemnika Stojalkovicia powinniśmy serdecznie pozdrowić środkowym palcem.[/quote]
Patrzyłem ba komentarze kibiców Realu przeważają opinie - "szkoda trzeba było mu dać więcej minut rozwinąłby skrzydła" lub " pomysł dobry o ile wróci po wypożyczeniu ". Życze chłopakowi i nam, że skrzydła rozwinie, a my go wykupimy i będziemy mieć na jakiś czas gwiazdę ligi.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-01/1000001902-jpg-78689085.jpg[/img]
Bedzie gotowanie
Mamy już 3 transfery "in", więc dziennikarze ogólnie ciszej o nas w znaczeniu alarmistycznych newsów. Widocznie trudniej im teraz okazywać "zatroskanie".
obserwuję sobie spokojnie te ruchy nasze ruchy in i te nasze ruchy out
i nie mam do czego się przyczepić
timing transferów? nie wymagam już tego bo wiem jak w praktyce działamy, mamy swoje ścieżki po rynku transferowym i ja je akceptuję
4 transfery dotychczas (z wykupem Perkovicia)
skład z ostatniego meczu rundy jesiennej to wyjdziemy pewnie tym samym składem tylko bez Maigaarda za którego pewnie wyjdzie Praszelik (nie wiadomo czy i tak by nie wygrał rywalizacji), oraz bez Stojilkovicia za którego wiemy że szukane jest zastępstwo.
Pewnie skoro gramy teraz na 4 z tyłu, to też pewnie Piła straci miejsce w składzie.
No to w kontekście meczu w Niecieczy, mamy znaki zapytania na dwóch pozycjach ofensywnych, lewe skrzydło oraz żądełko.
Patrząc po meczach sparingowych najprawdopodobniej zagospodarujemy te dwie pozycje dwójką z trójki: Minchew, Zahiroleslam lub Tabisz Junior. Ja bym chyba grał Minczewem na lewym i dał prawdziwą szansę Kavehovi. Dał gola z Górnikiem (w sumie w Łęcznej też). Może być też tak, że już do gry jest Dominguez lub Sans to wtedy Minczewa na 9.
Albo ostatnia wersja, która moim zdaniem byłaby łatwiejsza gdybyśmy grali z kimś innym niż Bruk-Bet czyli stare dobre 5 obrońców.
Jak na moje to:
- trzeba dać szansę Zahirowi w Niecieczy i będzie wiadomo czy potrzeba 1 czy 2 napastników dokupić (chyba że wiadomo że na Charpentierze krzyżyk to wtedy tak czy siak 2)
- Tabisza Juniora sprawdzić czy będzie się dało na niego liczyć czy nie w kontekście skrzydła, bo jak gramy na dwa skrzydła to musi być po dwóch na każdą stronę, na teraz jest Hasić, Minczew, Sans i pytanie czy Tabisz Junior
Jedziemy z tym ogólnie jak co rundę optymizm we mnie duży (nawet jak czasem nieuzasadniony). Wierzę, że Hasić i Mati Klich ten wózek na początku pociągnie a potem siłą rozpędu zagramy najlepszą rundę od lat !! Wspierajmy ich w Niecieczy i w Gdańsku a potem na pierwszym meczu domowym z Jagiellonią i pokażmy wiarę w Pasy. Pozdrawiam!
@october#39207 jest jeszcze Dominguez i Sans - wtedy Minchev mógłby zagrać na szpicy - co do Kahveha - miał poważne próby w sparingach i niestety słabo to wyszło....
[quote]#post1708093 Mamy już 3 transfery "in", więc dziennikarze ogólnie ciszej o nas w znaczeniu alarmistycznych newsów. Widocznie trudniej im teraz okazywać "zatroskanie".[/quote]
Białoński łamanym angielskim na konferencji próbował siać defetyzm. Brakowało mi jeszcze knury z jakimś odniesieniem do psiarni. Mam nadzieje, że nowi zamkną im gęby swoją grą.
[quote]#post1707986 Ale nie mam do niego pretensji, że chce odejść. Też chciałbym zagrać przeciwko Milanowi, zamiast mieć za rywala Radomiaka.[/quote]
[b]No wiesz co! Gra w Cracovii to największy zaszczyt, nie ma wspanialszego klubu na świecie od Cracovii! To przecież powiedział Zygmunt Nowakowski, który na emigracji w Londynie stwierdził " co mnie obchodzi jakiś Arsenal Londyn, WestHam United, nic nie zastąpi Cracovii i tego Jej wyjątkowego klimatu i wielkości. Pochowajcie mnie na polu karnym Cracovii bym po śmierci jeszcze bronił Jej bramki". [/b]
Ale może to dobrze że Filip odchodzi, patrząc obiektywnie to nie był jakiś super snajper, na początku było świetnie, ale później okazało się że sprawdza się tylko w szybkich kontrach, trochę na nim zarobimy i będzie ok
Po drugie chciałbym przeprosić na forum że pisałem że jest lepszy od Kallmana, teraz widzę że Benek był bardziej uniwersalnym napastnikiem
Jeżeli udawało by się w każdym okienku tranferowym zarabiać na graczu po 6m-ach jego grania w Cracovii tyle kasy to pozyskiwalibyśmy co raz lepszych piłkarzy.
- Edytowany
[quote]#post1708117 Ale może to dobrze że Filip odchodzi, patrząc obiektywnie to nie był jakiś super snajper, na początku było świetnie, ale później okazało się że sprawdza się tylko w szybkich kontrach, trochę na nim zarobimy i będzie ok
Po drugie [b]chciałbym przeprosić na forum[/b] że pisałem że jest lepszy od Kallmana, teraz widzę że Benek był bardziej uniwersalnym napastnikiem[/quote]
Po tym poznać 'WIELKOŚĆ' forumowicza, że potrafi się przyznać do błędu. Brawo
[b]Edycja z 29.01.2026 o godz. 11:23 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1708109 [quote]#post1707986 Ale nie mam do niego pretensji, że chce odejść. Też chciałbym zagrać przeciwko Milanowi, zamiast mieć za rywala Radomiaka.[/quote]
[b]No wiesz co! Gra w Cracovii to największy zaszczyt, nie ma wspanialszego klubu na świecie od Cracovii! To przecież powiedział Zygmunt Nowakowski, który na emigracji w Londynie stwierdził " co mnie obchodzi jakiś Arsenal Londyn, WestHam United, nic nie zastąpi Cracovii i tego Jej wyjątkowego klimatu i wielkości. Pochowajcie mnie na polu karnym Cracovii bym po śmierci jeszcze bronił Jej bramki". [/b][/quote]
Farciarz ma rację ale połowicznie. Tak myślimy my kibice, no może wychowankowie, ale nie najemnicy. Dzisiaj Cracovia jutro inny klub, byle kasa się zgadzała bez refleksji, że może to niekorzystne dla dalszej kariery?? Szybko duża kasa a potem rozczarowanie!
[quote]#post1708075 ... Dawać napastnika jeszcze, może ten?...[/quote]
Nie jest chyba wart tyle, ile za niego wołają.
Ja wspominam nasz ostatni sparing i faceta, który nam wsadził 2 bramki "z niczego". Jego drużyna traci 11 punktów do lidera i nie ma szans na awans...
Filip wlasnie w Wloszech. Dali juz nawet filmik.
- Edytowany
@Rakietowy Traktor#32094
Gdzie bo nie widzę
[b]Edycja z 29.01.2026 o godz. 14:52 (scalono posty)[/b]
Dobra jest na x
https://x.com/DiMarzio/status/2016856585922850858?s=20
No cóż powodzenia w nowym klubie.
A byłyby jaja jakby nie przeszedł testów medycznych
wiadomo za ile ostatecznie? Jeśli faktycznie 3mln no to Gambal niezłego flipa zrobił na nim 500k -> 3mln po jednej rundzie i to i tak tylko w połowie udanej poza tym podobno to nawet nie było 500k ale transfermarkt tyle pokazuje
Świat najemnych gladiatorów w starożytnym Rzymie to brutalny biznes oparty na profesjonalnym szkoleniu, kontraktach i widowiskach. Choć wielu było niewolnikami lub jeńcami, istnieli wolni obywatele, którzy świadomie podpisywali kontrakty, stając się celebrytami w zamian za sławę i pieniądze, walcząc w specjalnych szkołach (ludus) pod okiem lanisty.
Oto kluczowe aspekty świata najemnych gladiatorów:
Szkoły i Trening: Gladiatorzy trenowali w zamkniętych koszarach, używając drewnianej broni, a ostre miecze otrzymywali dopiero przed walką.
Status i Zarobki: Najlepsi gladiatorzy zyskiwali ogromną sławę, przypominając współczesnych sportowców. Mogli zarabiać duże sumy i liczyć na nagrody.
Kontrakt i Wolność: Wolny obywatel mógł zostać gladiatorem, podpisując kontrakt. Po latach walki mogli otrzymać rudis (drewniany miecz), symbolizujący wyzwolenie.
Lanista: Właściciel szkoły gladiatorów, który wypożyczał lub sprzedawał wyszkolonych ludzi organizatorom walk (editor muneris).
Świat ten balansował między społeczną pogardą (zawód uważany za hańbiący) a uwielbieniem tłumów, stanowiąc kluczowy element rozrywki w imperium. (Źródło. Internet)
Tak to tu zostawię.
[quote]#post1708167 Świat najemnych gladiatorów w starożytnym Rzymie to brutalny biznes oparty na profesjonalnym szkoleniu, kontraktach i widowiskach. Choć wielu było niewolnikami lub jeńcami, istnieli wolni obywatele, którzy świadomie podpisywali kontrakty, stając się celebrytami w zamian za sławę i pieniądze, walcząc w specjalnych szkołach (ludus) pod okiem lanisty.
Oto kluczowe aspekty świata najemnych gladiatorów:
Szkoły i Trening: Gladiatorzy trenowali w zamkniętych koszarach, używając drewnianej broni, a ostre miecze otrzymywali dopiero przed walką.
Status i Zarobki: Najlepsi gladiatorzy zyskiwali ogromną sławę, przypominając współczesnych sportowców. Mogli zarabiać duże sumy i liczyć na nagrody.
Kontrakt i Wolność: Wolny obywatel mógł zostać gladiatorem, podpisując kontrakt. Po latach walki mogli otrzymać rudis (drewniany miecz), symbolizujący wyzwolenie.
Lanista: Właściciel szkoły gladiatorów, który wypożyczał lub sprzedawał wyszkolonych ludzi organizatorom walk (editor muneris).
Świat ten balansował między społeczną pogardą (zawód uważany za hańbiący) a uwielbieniem tłumów, stanowiąc kluczowy element rozrywki w imperium. (Źródło. Internet)
Tak to tu zostawię.[/quote]
Ktoś tu chyba wieczorem oglądal gladiatora, chyba za bardzo siadło na banie 👀👀 ma ktoś coś ciekawego jakiś przeciek który pokazuje kogo możemy kupić? Ja obstawiam sylwetkowo gościa 1 do 1 z kallmanem lub stijlkoviciem coś koło 900 k wartego według Transfermarkt
[quote]#post1708066 No dobrze. Teraz jeszcze kogoś za Filipa i można będzie napisać że teoretycznie nie osłabiliśmy się😀[/quote]
Gdzie twoim zdaniem się osłabilismy się? Moim zdaniem się wzmocniliśmy naprawdę mi ciężko słuchać jak kibice Cracovii pokazują swoje polactwo tym ciągłym narzekaniem
- Edytowany
[quote]#post1708187 ... Gdzie twoim zdaniem się osłabilismy się?...[/quote]
Na szybko ... w ataku .. sprzedali napastnika nie majac na dzien dzisiejszy uzupelnienia.... wiec jest to oslabienie...
Widzisz na chwile obecna kogos kto go zaspai jeden do jeden? Bo ja jakos nawet zakaldajac okulary nie widze....
A potterowe podcieranie doopy Minchevem na szpicy nie jest uzupelnieniem 1do1....
Zapomniałem.. Kakabadze i kontuzja jeszcze.. to tez osłabienie...
@KruszynaKSC#7322
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-01/image-png-09834156.png[/img]
myślę ze Zahir da radę zastąpić Filipa na 2/3 mecze
@KruszynaKSC#7322 i tak i nie - Minchev grając na szpicy potrafi ukąsić - ma liczby choć nie takie jak Filip czy Benek.
Akcji z Pisą nikt nie przewidział - pewnych rzeczy po prostu nie przewidzisz. Nawet gdy masz pełny notes to nagle się okazuje że niekoniecznie zimą, albo że dopiero od lutego bo do końca stycznia okno jest w topowych ligach i każdy ma nadzieję....
Będzie co będzie, mam nadzieję że bez tragedii
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (27 użytkowników)
Goście (27)