Na tym forum KAŻDY zna się na piłce!! Tak samo jak reszta Polaków, za wyjątkiem trenera kadry i jeszcze kilku mniej znaczących fachowców 😉
-
-
Giełda trenerów - odsłona kolejna.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-05/screenshot-20250517-144025-telegram-jpg-43289130.jpg[/img]
[quote]#post1673865 Na tym forum KAŻDY zna się na piłce!! Tak samo jak reszta Polaków, za wyjątkiem trenera kadry i jeszcze kilku mniej znaczących fachowców 😉[/quote]
Z tym trenerem kadry to Ameryki akurat nie odkryłeś 😉
[quote]#post1673862 ... Bo to, że jesteś pozbawiony nadziei świadczy propozycja kandydata jaką przedstawiłeś....[/quote]
Ilość lat spędzonych na tym forum (czyli blisko Cracovii) ma niewątpliwie jakiś związek z trzeźwą oceną sytuacji. Nadziei na cuda nie mam, fakt. Stąd moje ostrożne/realistyczne propozycje, które zresztą po części już zostały zdementowane przez prezesa - wygląda, że czyta te nasze kocopoły 😉
Ale też nie napisał , że Urban naszym trenerem nie będzie
Prezes napisał tylko kiedy osobiście z trenerem Urbanem rozmawiał. Wstępne ustalenia i negocjacje może prowadzić ktoś inny ... Wykluczeni zostali tylko trenerzy Kroczzek, Jasik i Niedźwiedź. To trochę tak jak z Glikiem. To, że Go nie ma na pewnym zdjęciu nie oznacza, że zostaje, ale nie oznacza też, że przedłuży umowę na przedstawionych mu warunkach ...
- Edytowany
[quote]#post1673887 Prezes napisał tylko kiedy osobiście z trenerem Urbanem rozmawiał. Wstępne ustalenia i negocjacje może prowadzić ktoś inny ... Wykluczeni zostali tylko trenerzy Kroczzek, Jasik i Niedźwiedź. To trochę tak jak z Glikiem. To, że Go nie ma na pewnym zdjęciu nie oznacza, że zostaje, ale nie oznacza też, że przedłuży umowę na przedstawionych mu warunkach ...[/quote]
To wtedy by się nie wypowiadał o Urbanie, to brzmiało tak jak by to on miał rozmawiać z kandydatami na trenera i jak zaprzeczenie rozmów z Urbanem i oby to była prawda bo my potrzebujemy lepszego trenera, Urban to by był dalszy ciąg trwania, ale z drugiej to że temu zaprzeczył to nie znaczy że to prawda, to może być tylko zasłona dymna
@pasy95 to co napisał Prezes to był odpowiednik "nie potwierdzam, ale nie zaprzeczam". To jest dyplomacja negocjacyjna. Napisał prawdę, która o niczym nie przesądza. Doniesienia dziennikarzy też są sprzeczne. Moi zdaniem rozmowy trwają. Wytypowanych jest kilku kandydatów, którzy wyrazili zainteresowanie i przedstawili swoje warunki. Na podstawie tych warunków wytypowanych jest kilku kandydatów i na podstawie rozmow Prezes będzie musiał podjąć decyzję, np. Czy lepiej zatrudnić drogiego trenera i obniżyć budżet na kadrę zawodniczą czy lepiej wziąć trenera z niższej półki cenowej, a zaoszczędzone środki przeznaczyć na wzmocnienia. Budżet nie jest z gumy. To jest decyzja typu wybór trenera z Top (finansowo) i mniejsze wzmocnienia (2-3 konkretnych grajkow) czy kandydat nieoczywisty i wzmocnienie zespołu (4-5 grajkow). Trzeba również pamiętać, że żaden trener nie da gwarancji na sukces. Wyższa półka trenerska to tylko większe prawdopodobieństwo sukcesu.
Ja wiem że pan Jan da radę i jeszcze podpowie tym mega dyrektorom kogo zakontraktować bo to najwyższy czas. Panie Janku do boju i dużo zdrówka.
[quote]#post1673843 Nie wiem czy odpowiednio tu czy nie ale mam pewne przemyślenia i ktoś może dołoży coś od siebie. Jeżeli faktycznie Urban miałby zostać trenerem to przecież on napewno kasuje dużo więcej niż Kroczek. Stąd pytanie skąd hajs.
Poza tym kroczek jak była konferencja chyba przed Lechia mówią o 4-5 transferach żeby wzmocnić drużynę.
Z przymrużeniem oka Czy chodzi o (Rakoczego atanasova i kanapa)? W sumie było by 3 za 3. 3 odchodzi 3 wraca.
Jeżeli faktycznie te transfery dojdą do skutku czy nie macie pomysłu że poza comarchem ma ktoś zamiar wyłożyc siano ? Dla mnie to tak wygląda ale narazie jest cisza.[/quote]
Korpo-najemnik dróżdż na spotkaniu hokejowym mówił,że ma na stole oferty za piłkarzy za 3 miliony euro,więc kasa będzie,ale będzie też sprzedaż piłkarzy,Kallman, Sokołowski,Hoskonen odchodzą,bo kończa się im kontrakty,a prawdziwe wietrzenie szatni przed nami,moim zdaniem sprzedamy jeszcze 4 piłkarzy.
[quote]#post1673847 Jakby dziś Urban podpisał kontrakt z legią to już by było lekko 30 wpisów jakimi jesteśmy dziadami, biedakami i klubem 10-tego wyboru.
Oczywiście teraz pojawią się wpisy że Jasiu już stary, wypalony i jeszcze conajmniej 20 negatywnych przymiotników.
Taki forumowy klimat[/quote]
Takich wpisów będzie znacznie więcej, ale za jakiś rok ;)
[quote]#post1673852 Jeśli chodzi o kandydaturę @SaNtO to "jestem za, a nawet przeciw". Gość niwatpliwie potrafi sobie radzić z presją tłumów (forum), a ilość ch...ów, które tu już wyłapał nie robi na nim żadnego wrażenia. Ponadto, mimo że osobiście nie mam zbyt dobrego zdania o tym kandydacie na trenera, to muszę przyznać otwarcie, że w ciągu kilku lat poczynił On olbrzymie postępy i czasami nawet da si Go czytać. Wniosek (mój) z tego, że potrafi wyciągać wnioski, a to już jest dużo (w zestawieniu, np. z niezmienną "kotletową glupotą" 😉 🤪🤣😜[/quote]
Ja też jestem za. Drogi nie będzie, nie pije. Flaszki do dzisiaj nie postawił 🤪
[quote]#post1673899 [quote]#post1673843 Nie wiem czy odpowiednio tu czy nie ale mam pewne przemyślenia i ktoś może dołoży coś od siebie. Jeżeli faktycznie Urban miałby zostać trenerem to przecież on napewno kasuje dużo więcej niż Kroczek. Stąd pytanie skąd hajs.
Poza tym kroczek jak była konferencja chyba przed Lechia mówią o 4-5 transferach żeby wzmocnić drużynę.
Z przymrużeniem oka Czy chodzi o (Rakoczego atanasova i kanapa)? W sumie było by 3 za 3. 3 odchodzi 3 wraca.
Jeżeli faktycznie te transfery dojdą do skutku czy nie macie pomysłu że poza comarchem ma ktoś zamiar wyłożyc siano ? Dla mnie to tak wygląda ale narazie jest cisza.[/quote]
Korpo-najemnik dróżdż na spotkaniu hokejowym mówił,że ma na stole oferty za piłkarzy za 3 miliony euro,więc kasa będzie,ale będzie też sprzedaż piłkarzy,Kallman, Sokołowski,Hoskonen odchodzą,bo kończa się im kontrakty,a prawdziwe wietrzenie szatni przed nami,moim zdaniem sprzedamy jeszcze 4 piłkarzy.[/quote]
Patrząc na to co robił wcześniej to ja nie wierze w ani jedno jego zapewnienie , myślę że wyprzedaż będzie większa , nie zdziwię się jak odejdzie jeszcze , Kaka, Ghita , Al amari , Olafson , Rózga , Bzdyl , Śmigło , Van Buren nie mówiąc już o wypożyczonych . Co by się nie działo i tak na dobrą sprawę rok w pizdę , czyli to samo od 25 lat , budujemy , sprzedajemy , zmieniamy trenera , budujemy , sprzedajemy trwamy i tak w kółko .
[quote]#post1673850 https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-nozna/urban-o-krok-od-nowej-posady-bardzo-zaawansowane-rozmowy/270319
Według naszych informacji Urban nie zostanie jednak trenerem Cracovii. "Pasy" w przyszłym tygodniu mają ogłosić nazwisko nowego szkoleniowca. Nie będzie nim były opiekun Górnika.[/quote]
Pachnie Vuko w takim razie
[quote]Pachnie Vuko w takim razie[/quote]
To samo dzisiaj sobie pomyślałem xD
O matko. To by nawet pasowało. Taki sam antyfutbol jak Kroczek- byłaby kontynuacja jak ta lala.
Może jutro po meczu legia wróci beż trenera?
A ja myślę że dziś zobaczymy Urbana siedzącego koło naszego prezesika na Vip arena
Pan Janek to akurat co mecz jest u nas na trybunach.
- Edytowany
Chętnie bym zobaczył jako dyrektora sportowego Grodzickiego.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)