Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Pan Piłkarz - Mateusz Wdowiak

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 17.01.2015 o 18:02
      Ostatnia aktywność 23.02.2021 o 22:27
      351503 wyświetleń
    • farciarz2

4.6K
      10.3K
    • 09.11.2020 o 22:46
      Post #1460238 09.11.2020 22:46
    • Edytowany
    [b]Myślę, że w tej sprawie prawda jak zwykle leży po środku[/b].[b] Oczywiście nie bez winy jest "pięterko", które powinno tę sprawę dużo wcześniej i znacznie lepiej rozegrać dla dobra wszystkich stron, a przede wszystkim klubu.[/b] Do tego potrzebna jest znajomość charakteru poszczególnych piłkarzy czyli po prostu lepszy kontakt z nimi, a jest to związane z tym aby być bliżej zawodników, wspierać ich, tworzyć atmosferę wzajemnego zaufania - coś w rodzaju wspólnoty klubowej - "wszyscy za jednego. jeden za wszystkich". Wówczas każdy piłkarz czułby się ważną częścią klubu i Jego historii a nie tylko sezonowym pracownikiem. A piłkarz, który z klubem się identyfikuje może więcej dla klubu zdziałać, wyzwolić z siebie więcej energii, entuzjazmu i zaangażowania.  Tymczasem u nas zamiast ciepłej i serdecznej atmosfery, jest indyferentyzm i chłód. Oczywiście nie bez winy jest również sam Wdowiak, przecież wychowanek.[b] Wszak ludzie tacy jak Tadeusz Parpan, Stanisław Różankowski, Helena Mazur Wędrychowska czy Franciszek Dobosz, którzy Cracovię kochali całym swoim sercem, spędzili w niej całą karierę nierzadko (kilkadziesiąt lat), byli gotowi wiele dla Cracovii poświęcić i wycierpieć bo Cracovia dla nich była czymś więcej niż klub, była symbolem tradycji i  najszczytniejszych wartości - mieliby żal do Wdowiaka, że związał się z wiślackim menedżerem i w taki sposób chce z klubu odejść.[/b] Nikt nie ma pretensji do Wdowiaka oczywiście, że chce odejść ale to powinien zrobić w taki sposób by klub też na tym coś zyskał, a nie "po angielsku" za darmo czyli tak jak chce wiślacki menedżer by klub stracił nie tylko wychowanka, ale i pieniądze.   [b]Brak klasy "pięterka"  wcale nie oznacza, że sam Wdowiak nie mógłby się zachować z klasą. W końcu Cracovia to nie tylko "pięterko", to 114 lat tradycji, to piękna historia, to ciężka praca wielu pokoleń Pasiaków, to patriotyzm i niezłomna wierność i to wreszcie my kibice - i choćby z tego względu należy się klubowi, tym wszystkim pokoleniom i nam kibicom -szacunek. I mamy prawo tego od Wdowiaka oczekiwać, my kibice klubu któremu przecież Wdowiak też wiele zawdzięcza. [/b]
    • kaleb, docent, Bruno oraz 5 innych osób lubią to.
    • Rock

17.4K
      31.7K
    • 10.11.2020 o 00:21
      Post #1460242 10.11.2020 00:21
    Myślę, że już od dawna w tym sporze przestało chodzić o pieniądze.
    • mariusz

6K
      5.2K
    • 10.11.2020 o 06:21
      Post #1460247 10.11.2020 06:21
    Rock masz rację ale w tym wypadku najwięcej traci Wdowiak bo nie gra.
    • PanP oraz Camron lubią to.
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 10.11.2020 o 08:23
      Post #1460250 10.11.2020 08:23
    A z jakiego powodu nie gra? Co to ma curva być?
    • ALRS lubi to.
    • andrew68

3
      9
    • 10.11.2020 o 11:30
      Post #1460259 10.11.2020 11:30
    [quote='koziołek' pid='1459429' dateline='1604241194'] Masz rację ale to nie umowy z menadżerem tylko z właścicielem karty zawodniczej co może i dziś być problemem. Oczywiście teraz każdy 10 razy bardziej patrzy na kasę więc takich sytuacji jest mniej. Do tego przepisy się zmieniły i bardziej chronią zawodników przed takim niewolnictwem jak bywało kiedyś. Co do ścieżki rozwoju to Jarek wiesz jak bywa. Są czasami ludzie, którzy to robią dla szybkiego zysku i nie zawsze myślą o zawodniku tylko by jak najszybciej spieniężyć talent. W takich sytuacjach musi jakiś czas minąć zanim zawodnik się połapie kogo ma za menedżera. Nie sugeruję tu nic z Wdowiakiem bo zwyczajnie za dużo o tym się mówi by gość grał pod siebie w tej sytuacji. [/quote] dlatego nie gra ,ponieważ wraz z Menago chcieli klub zrobić w jajo !
    • potter lubi to.
    • morata

3.8K
      4.1K
    • 10.11.2020 o 12:08
      Post #1460260 10.11.2020 12:08
    Pięterko ma swoje za uszami, to fakt . Z tym zd nie może klub godzić się tez na abstrakcyjne warunki zawodnika i jego menadżera. To więcej Cracovia jak drużyna dała Wdowiakowi niz on nam. Liczby w lidze jak na zawodnika ofensywnego ma żałosne, zmarnowanych sytuacji czy dośrodkowań w „d” tez było sporo. Probierz był wyjątkowo do niego cierpliwy, z tego co wiem dużo tez z nim musieli pracować indywidualnie. Jak ten menadzer taki dobry i lezt mu interes zawodnika to niech przyprowadzi kupca na zimę bo inaczej Mateusz będzie miał rok w plecy i będzie na piłkarskim uboczu.
    • leszeczek, MSC, gargamel9998 oraz 5 innych osób lubią to.
    • ander

337
      804
    • 10.11.2020 o 12:45
      Post #1460261 10.11.2020 12:45
    • Edytowany
    Temat ciągnie się jak guma do żucia, a sprawa nie jest tego warta. Gdyby Mateuszowi zależało na grze w Cracovii, to bez względu na stanowisko menadżera z pewnością by się z klubem dogadał. Ale jemu widocznie zależy , aby "jak najtaniej" odejść z klubu. Obawiam się, że najgorzej on sam na tym wyjdzie. No cóż, jego biznes, jego sprawa, klub z pewnością to przeżyje, a facetowi po 3-4-ech niezłych meczach prawdopodobnie w główce zaszumiało
    • potter, STARA HUTA 82 oraz torreador lubią to.
    • pasiasty68

2.4K
      3K
    • 10.11.2020 o 12:57
      Post #1460265 10.11.2020 12:57
    [quote='ander' pid='1460261' dateline='1605008711'] Temat ciągnie się jak guma do żucia, a sprawa nie jest tego warta. Gdyby Mateuszowi zależało na grze w Cracovii, to bez względu na stanowisko menadżera z pewnością by się z klubem dogadał. Ale jemu widocznie zależy , aby "jak najtaniej" odejść z klubu. Obawiam się, że najgorzej on sam na tym wyjdzie. No cóż, jego biznes, jego sprawa, klub z pewnością to przeżyje, a facetowi po 3-4-ech niezłych meczach prawdopodobnie w główce zaszumiało [/quote] Gdyby sportowiec mógł sobie robić co chce "bez względu na stanowisko menadżera" to ci ostatni w ogóle by nie funkcjonowali. Sportowiec pewnie podpisuje jakąś umowę z menedżerem aby ten go reprezentował w negocjacjach i kontraktach i pewnie stosownymi zapisami zabezpiecza swoje interesy żeby sportowiec go nie wydymał. Być może Mateusz nie może zerwać z nim umowy w trakcie negocjacji.
    • KruszynaKSC, Camron oraz Miszczu2007 lubią to.
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 10.11.2020 o 13:24
      Post #1460269 10.11.2020 13:24
    • Edytowany
    Pasiasty 68 żaden menager nie może zawodnikowi zabronić podpisania umowy z klubem .To nie jest tak że jak masz umowę z menagerem to ogon czyli menago wywija psem czyli piłkarzem .To piłkarz decyduje czy chce grać w klubie czy nie .Oczywiście menagerowie mącą w głowie obiecujac gruszki na wierzbie ile to zarobi jak nie podpisze .Dla menagera to najlepszy biznes to 2 krotna w roku zmiana klubu przez zawodnika bo dwa razy zarobi prowizje . Tu menago to dodatkowo szumowina z r22 .Najbardziej dziwie się Wdowiakowi i jego pazerności .Klub wiele lat w niego inwestował a Probierz stawiał bardzo długo mimo że sportowo długo Wdowiak się nie bronił .Już nie pamiętacie jak kopał się dosłownie ,,po czole ''i wręcz irytował nieporadnością ? Całe miesiące ba lata tak było a klub o niego dbał .Zagrał wiosną 6-7 bardzo dobrych meczów i kilka dobrych i odwaliła mu sodówa . Klub oferuje mu kontrakt na poziomie 5 najlepiej oplacanych piłkarzy .Mało za te 6-7 świetnych meczy ?.Mogę zrozumiec że chce się rozwijać i iść wyżej ale w ten sposób odwdzięczyć się klubowi i odchodzić w takich okolicznościach (czmychając jak szczur za menagerem psem ) ?.Gdzie honor ?Czy naprawdę garść srebrnikow więcej jest warte tego by robić z siebie pozbawionego skrupułów cynicznego człowieka ?.Kariera ma to do siebie że raz się idzie do góry a raz w dół .Oby tego nie załowal kiedyś że tak postąpił jako wychowanek wobec klubu . Osobiście jestem za tym by nie grał nic do czerwca .Null nawet w rezerwach i oczywiście nawet jak podpisze od stycznia gdzieś to żądać ogromnych pieniędzy a jak nie to nie puszczać .Niech biega po Wielickiej . Santo za kim tęsknisz ?Za cynicznym pozbawionym skupułów piłkarzem ?Masz pewność że jak ma dogadany klub od stycznia to będzie grał na full ryzykując kontuzje ? Osobiście wolę Patryka Zauchę .Umiejętności techniczne ma większe ,dobry 1 na 1 ,haruje jak wół dobrze ułożona lewa noga .Nie marudzi czy go wystawi Probierz na lewej obronie czy pomocy to zapierdziela .W obronie daje drużynie więcej niż Wdowka .Brakuje Patrykowi doświadczenia i jest ciut wolniejszy od Wdówki .Ale inne cechy piłkarskie wcale nie gorsze a niektóre lepsze . Na koniec jedna uwaga .Gdyby Wdowiakowi na klubie zależało to sam by podpisał umowę albo powiedział wprost menagerowi płacę ci za to byś znalazl w ciągu tygodnia rozwiązanie akceptowalne dla klubu i dla mnie .Nie znajdziesz to sam podpiszę i zmienię cię na innego menagera . W jego przypadku namącił mu w głowie menager ,Wdówce odbiła sodowka i ogon wywija psem czyli menago zawodnikiem .
    • Andrzej.ksc, Trapez, oldmen oraz 3 innych osób lubią to.
    • H.K.S.C.

412
      364
    • 10.11.2020 o 13:37
      Post #1460270 10.11.2020 13:37
    Potter ale ten klub jest tak zarządzany, że wywijanie ogona psem to norma vide Lopes!!!
    • pasiasty68

2.4K
      3K
    • 10.11.2020 o 13:51
      Post #1460272 10.11.2020 13:51
    [quote='potter' pid='1460269' dateline='1605011044'] Pasiasty 68 żaden menager nie może zawodnikowi zabronić podpisania umowy z klubem .To nie jest tak że jak masz umowę z menagerem to ogon czyli menago wywija psem czyli piłkarzem .To piłkarz decyduje czy chce grać w klubie czy nie .Oczywiście menagerowie mącą w głowie obiecujac gruszki na wierzbie ile to zarobi jak nie podpisze .Dla menagera to najlepszy biznes to 2 krotna w roku zmiana klubu przez zawodnika bo dwa razy zarobi prowizje . Tu menago to dodatkowo szumowina z r22 .Najbardziej dziwie się Wdowiakowi i jego pazerności .Klub wiele lat w niego inwestował a Probierz stawiał bardzo długo mimo że sportowo długo Wdowiak się nie bronił .Już nie pamiętacie jak kopał się dosłownie ,,po czole ''i wręcz irytował nieporadnością ? Całe miesiące ba lata tak było a klub o niego dbał .Zagrał wiosną 6-7 bardzo dobrych meczów i kilka dobrych i odwaliła mu sodówa . Klub oferuje mu kontrakt na poziomie 5 najlepiej oplacanych piłkarzy .Mało za te 6-7 świetnych meczy ?.Mogę zrozumiec że chce się rozwijać i iść wyżej ale w ten sposób odwdzięczyć się klubowi i odchodzić w takich okolicznościach (czmychając jak szczur za menagerem psem ) ?.Gdzie honor ?Czy naprawdę garść srebrnikow więcej jest warte tego by robić z siebie pozbawionego skrupułów cynicznego człowieka ?.Kariera ma to do siebie że raz się idzie do góry a raz w dół .Oby tego nie załowal kiedyś że tak postąpił jako wychowanek wobec klubu . Osobiście jestem za tym by nie grał nic do czerwca .Null nawet w rezerwach i oczywiście nawet jak podpisze od stycznia gdzieś to żądać ogromnych pieniędzy a jak nie to nie puszczać .Niech biega po Wielickiej . Santo za kim tęsknisz ?Za cynicznym pozbawionym skupułów piłkarzem ?Masz pewność że jak ma dogadany klub od stycznia to będzie grał na full ryzykując kontuzje ? Osobiście wolę Patryka Zauchę .Umiejętności techniczne ma większe ,dobry 1 na 1 ,haruje jak wół dobrze ułożona lewa noga .Nie marudzi czy go wystawi Probierz na lewej obronie czy pomocy to zapierdziela .W obronie daje drużynie więcej niż Wdowka .Brakuje Patrykowi doświadczenia i jest ciut wolniejszy od Wdówki .Ale inne cechy piłkarskie wcale nie gorsze a niektóre lepsze . Na koniec jedna uwaga .Gdyby Wdowiakowi na klubie zależało to sam by podpisał umowę albo powiedział wprost menagerowi płacę ci za to byś znalazl w ciągu tygodnia rozwiązanie akceptowalne dla klubu i dla mnie .Nie znajdziesz to sam podpiszę i zmienię cię na innego menagera . W jego przypadku namącił mu w głowie menager ,Wdówce odbiła sodowka i ogon wywija psem czyli menago zawodnikiem . [/quote] Ja przestwawiłem swoje zdanie Ty swoje. Opinia jest jak doopa i każdy ma jakąś. Ja nie znam zapisów umowy pomiędzy Mateuszem i menedżerem i jak się wydaje też nie znasz. A te zapisy mogą być różne mogą być  umowy korzystne dla piłkarza albo nie. I może na tym poprzestańmy. Może kiedyś dowiemy się jak to było naprawdę.
    • alocha

3.9K
      3.8K
    • 10.11.2020 o 14:00
      Post #1460273 10.11.2020 14:00
    Te wszystkie wpisy broniące działań Klubu są tak żałosne, że szkoda słów. Kiedy do Was dotrze, że stanowiska negocjacyjne obu stron (jakie by nie były, może Wdowiak zwariował i chce złote góry, może Tabisz chce by grał za darmo) dotyczą PRZYSZŁEGO kontraktu. PRZY-SZŁE-GO. A na tę chwilę Wdowiak ma ważny kontrakt do czerwca przyszłego roku, na który OBIE strony się zgodziły. Jeśli forma sportowa jest, to powinien grać. Tyle.
    • sterby, Miszczu2007, szaleniec oraz 21 innych osób lubią to.
    • sterby

20.6K
      22.6K
    • 10.11.2020 o 14:08
      Post #1460275 10.11.2020 14:08
    @alocha przywracasz mi wiarę w człowieka myślącego.
    • VelVet oraz Ray Wilkins lubią to.
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 10.11.2020 o 14:11
      Post #1460276 10.11.2020 14:11
    • Edytowany
    Pasiasty to nie jest tak że podpisując umowę z menagerem musisz iść grać tam gdzie ci karze .Decyduje zawodnik .Menager to cialo doradcze .Zawodnik płaci mu za to by w jego imieniu negocjował jak najgorzystniejsze umowy .On żyje z piłkarza a żadna umowa menagerska nie wywija ogon psem .Gdyby tak było to agent np nie zgodził by się ileś razy na przedłużenie kontraktu Messiego z Barcelona bo najbardziej korzytne dla agenta to zmiany klubu co rok .Za każdym razem bije kase . W naszym przypadku mamy piłkarza który po 6-7 meczach odleciał w kosmos i wydaj mu się że jest gwiazdą nie tylko polskiej ale i swiatowej piłki . Mamy do czynienia z cynicznym piłkarzyną co za garść judaszowskich srebrników zostawia klub który zrobił z niego piłkarza na lodzie . Osobiście po tej całej historii oczekuje od Filipiaka i Probierza ściągnięcia w zimie lepszego zawodnika od Wdowiaka na skrzydło (co trudne nie jest )i żadania ogromnej kasy od klubu który z nim podpisze od stycznia umowę .Nie zapłacą niech biega po Wielickiej do końca czerwca i zero gry nawet w rezerwach . Kwoty poniżej 500 tyś euro plus procent od następnego transferu od razu kosz . Alocha a na czym opierasz twierdzenie ze forma sportowa jest ?.Druga kwestia czy zawodnik który nie chce podpisać nowego kontraktu będący myślami (albo nawet dogadany ) w innym klubie będzie za Cracovię na boisku ,,umierać ''?Tu mam wątpliwości. Jedynie o co winię klub to za późno negocjował z Helikiem ,Pestką i Wdowiakiem o pół roku.. Winie też o brak reakcji na fakt nie dogadania się z piłkarzem . Był czas na ściągnięcie lepszego od Wdowiaka LAST MINUTE > Ale jak widać nie ma ludzi nie zastąpionych .Osobiście wolę Zauchę czy Thiago którym się zwyczajnie chce i nogi nie cofną jak będzie taka potrzeba .
    • oldmen, STARA HUTA 82 oraz torreador lubią to.
    • morata

3.8K
      4.1K
    • 10.11.2020 o 14:11
      Post #1460277 10.11.2020 14:11
    [quote='alocha' pid='1460273' dateline='1605013216'] Te wszystkie wpisy broniące działań Klubu są tak żałosne, że szkoda słów. Kiedy do Was dotrze, że stanowiska negocjacyjne obu stron (jakie by nie były, może Wdowiak zwariował i chce złote góry, może Tabisz chce by grał za darmo) dotyczą PRZYSZŁEGO kontraktu. PRZY-SZŁE-GO. A na tę chwilę Wdowiak ma ważny kontrakt do czerwca przyszłego roku, na który OBIE strony się zgodziły. Jeśli forma sportowa jest, to powinien grać. Tyle. [/quote] Nie zgodzę się. Klub ogrywając Zauche mniej traci, gdyby Wdowiak grał jego kosztem to młodzieżowiec byłby zblokowany a Wdowiak byłby formie meczowej co byłoby korzyścią wyłącznie dla jego nowego klubu. Wiem ze Wdówka to wychowanek, choć miłością wielka do nas pałał nigdy, wiem ze pięterko to skur.... ale w tej sytuacji rozumiem stanowsko klubu. Interes zawodnika nie może być ważniejszy do tego klubowego. Poza tym mamy sezon przejściowy, pewnie nie spadniemy ale wysoko w tabeli przez minusowe pkt nie będziemy wiec nie musi klub stawiać na zawodnika który i tak odejdzie.  Mam nadzieje zd mimo wsztkro klub zorganizuje jakieś pożegnanie godne dla MW. Gość mnie nie przekonuje ale za mecze PP mu się to chociaż należy . Hanca gra na jego pozycji, jest 1 zespole 4 sezony krócej a już go przebił ilością goli i asyst. To się nazywa jakość
    • Sir Pablo, oldmen oraz STARA HUTA 82 lubią to.
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 10.11.2020 o 14:13
      Post #1460278 10.11.2020 14:13
    • Edytowany
    Właśnie chciałem napisać, ze na forum pod moją nieobecność powrócił rozsądek, a osoby bezwarunkowo atakujące klub chwilowo odpuściły, ale wystarczyło po 15 minutach odświeżyć by się przekonać, że byłem naiwny. Rozwinę myśl: Chciałbym, by o tym kto gra decydował wyłącznie poziom sportowy, ale tak nigdzie nie ma, może poza topowymi klubami zarabiającymi na wpływach z LM i mogącymi sobie pozwolić na kupienie niemal dowolnego zawodnika o określonych parametrach, gotowego do gry. Bardzo żałuję, że Cracovia takim klubem nie jest. My zawodnika do gry musimy sobie wyszkolić, a w najlepszym wypadku dostosować. Dlatego w interesie klubu, w kontekście odejścia Wdowiaka, trzeba ogrywać zawodników, którzy go zastąpią. Dlatego więcej szans dostają Tiago i Zaucha . Jak widać z dobrym skutkiem. Już uszami wyobraźni słyszę narzekania jakie by się pojawiły po odejściu Mateusza, że klub nie kupił w porę pełnowartościowego zawodnika w jego miejsce. Tyle,że aby kupić takiego zawodnika, klub musiałby na Mateuszu zarobić tyle ile on jest wart. A to niestety nie jest w interesie Mateusza i jego menago.
    • potter, ander, STARA HUTA 82 oraz ian thorpe lubią to.
    • alocha

3.9K
      3.8K
    • 10.11.2020 o 14:26
      Post #1460279 10.11.2020 14:26
    [quote='morata' pid='1460277' dateline='1605013919'] Nie zgodzę się. Klub ogrywając Zauche mniej traci, gdyby Wdowiak grał jego kosztem to młodzieżowiec byłby zblokowany a Wdowiak byłby formie meczowej co byłoby korzyścią wyłącznie dla jego nowego klubu. [/quote] Ale z czym się nie zgadzasz? Jeśli Zaucha jest lepszy od Wdowiaka, to nich gra Zaucha. Ale w takiej sytuacji, Mateusz powinien być przynajmniej na ławie, bo skrzydłowych to my na pewno nie mamy w nadmiarze. Jak możesz pisać, że Wdowiak w formie meczowej byłby z korzyścią tylko dla jego nowego klubu? Już pomijam to, że tym klubem może być Cracovia ale nawet jeśli nie, to gdyby Wdowiak w formie meczowej wygrał nam któryś z meczów które zremisowaliśmy, to chyba byłoby z korzyścią dla nas? Czy może dla jego nowego klubu?? [quote='leszeczek' pid='1460278' dateline='1605014001'] Właśnie chciałem napisać, ze na forum pod moją nieobecność powrócił rozsądek, a osoby bezwarunkowo atakujące klub chwilowo odpuściły, ale wystarczyło po 15 minutach odświeżyć by się przekonać, że byłem naiwny. [/quote] Leszeczku do mnie pijesz? Ja nie atakuję Klubu, ja atakuję ludzi, którzy stosują szantaż i działają na szkodę Klubu odsuwając od gry jednego z niewielu skrzydłowych jakich mamy.
    • koziołek oraz ALRS lubią to.
    • pasiasty68

2.4K
      3K
    • 10.11.2020 o 14:32
      Post #1460280 10.11.2020 14:32
    [quote='potter' pid='1460276' dateline='1605013916'] Pasiasty to nie jest tak że podpisując umowę z menagerem musisz iść grać tam gdzie ci karze .Decyduje zawodnik .Menager to cialo doradcze .Zawodnik płaci mu za to by w jego imieniu negocjował jak najgorzystniejsze umowy .On żyje z piłkarza a żadna umowa menagerska  nie wywija ogon psem .Gdyby tak było to agent np nie zgodził by się ileś razy na przedłużenie kontraktu Messiego z Barcelona bo najbardziej korzytne dla agenta to zmiany klubu co rok .Za każdym razem bije kase . W naszym przypadku mamy piłkarza który po 6-7 meczach odleciał w kosmos i wydaj mu się że jest gwiazdą nie tylko polskiej ale i swiatowej piłki . Mamy do czynienia z cynicznym piłkarzyną co za garść judaszowskich srebrników zostawia klub który zrobił z niego piłkarza na lodzie . Osobiście po tej całej historii oczekuje od Filipiaka i Probierza ściągnięcia w zimie lepszego zawodnika od Wdowiaka na skrzydło (co trudne nie jest )i żadania ogromnej kasy od klubu który z nim podpisze od stycznia umowę .Nie zapłacą niech biega po Wielickiej do końca czerwca i zero gry nawet w rezerwach . Kwoty poniżej 500 tyś euro plus procent od następnego transferu od razu kosz . Alocha a na czym opierasz twierdzenie ze forma sportowa jest ?.Druga kwestia czy zawodnik który nie chce podpisać nowego kontraktu będący myślami (albo nawet dogadany )  w innym klubie będzie za Cracovię na boisku ,,umierać ''?Tu mam wątpliwości. Jedynie o co winię klub to za późno negocjował z Helikiem ,Pestką i Wdowiakiem o pół roku.. Winie też o brak reakcji na fakt nie dogadania się z piłkarzem .  Był czas na ściągnięcie lepszego od Wdowiaka LAST MINUTE > Ale jak widać nie ma ludzi nie zastąpionych .Osobiście wolę Zauchę czy Thiago którym się zwyczajnie chce i nogi nie cofną jak będzie taka potrzeba . [/quote] To co może zawodnik a co może menedżer reguluje konkretna umowa bo po to jest. Nie wiem czy jej zapisy uwzględniały specyfikę negocjacji kontraktowych w Cracovii że tak się wyrażę.I dlatego piłkarz może być w niekorzystnej sytuacji. Zdaje się że tu już wszystko zostało napisane więc tylko warto zwrócić uwagę że klub jest na wygranej pozycji  bo może pokazać że ma wyje bane na zawodnika i to pokazuje po całości. Czy Probierz nie powiedział kiedyś że Wdowiak nie gra bo nie podpisał ? Ci co go odsunęli od grania absolutnie nic nie tracą w żadnym aspekcie a to czy Cracovia piłkarsko traci czy nie to im wisi i powiewa. W przeciwnym razie zawodnik by grał prawda ? Jakoś trudno mi uwierzyć że piłkarz świadomie sam z siebie niszczy sobie karierę.
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 10.11.2020 o 14:34
      Post #1460281 10.11.2020 14:34
    • Edytowany
    Pasiasty to nie jest tak że podpisując umowę z menagerem musisz iść grać tam gdzie ci karze .Decyduje zawodnik .Menager to cialo doradcze .Zawodnik płaci mu za to by w jego imieniu negocjował jak najgorzystniejsze umowy .On żyje z piłkarza a żadna umowa menagerska nie wywija ogon psem .Gdyby tak było to agent np nie zgodził by się ileś razy na przedłużenie kontraktu Messiego z Barcelona bo najbardziej korzytne dla agenta to zmiany klubu co rok .Za każdym razem bije kase . W naszym przypadku mamy piłkarza który po 6-7 meczach odleciał w kosmos i wydaj mu się że jest gwiazdą nie tylko polskiej ale i swiatowej piłki . Mamy do czynienia z cynicznym piłkarzyną co za garść judaszowskich srebrników zostawia klub który zrobił z niego piłkarza na lodzie . Osobiście po tej całej historii oczekuje od Filipiaka i Probierza ściągnięcia w zimie lepszego zawodnika od Wdowiaka na skrzydło (co trudne nie jest )i żadania ogromnej kasy od klubu który z nim podpisze od stycznia umowę .Nie zapłacą niech biega po Wielickiej do końca czerwca i zero gry nawet w rezerwach . Kwoty poniżej 500 tyś euro plus procent od następnego transferu od razu kosz . Alocha nasze realia to nie Zachód i np podejście ala Lewandowski który wiedząc że odchodzi do Bayernu jeszcze 2 krotnie ten Baiern pograżał .Realia naszej esktraklapy to zmanierowany piłkarzyna który za klub ,,umierać ''nie będzie mając dogadany inny klub .Będzie ryzykował kontuzje ?Nie rozśmieszaj mnie bo dawno takich zajadów nie mialem . Nie ma co za Wdowiakiem płakać mamy 7 pkt w 3 oststnich meczach i to Piastem ,Lechem i Jagą czyli drużynami personalnie mocnymi .Czyli Probierz i zespól daje sobie radę . Winie klub o to ze pół roku wczęśniej powinien do stołu siadać jak ma do czynienia z młodym Polakiem który regularnie w lidze gra i jest powoływany do U-21 .Na rok przed końcem kontraktu atuty w negocjacjach zaczynają przechodzić na stronę menago i piłkarza .Tu ewidentnie straciliśmy na Heliku bo kwota jak by mial dłuższy kontrakt była by wyższa ,Pestce i teraz tracimy Wdowiaka . Należało tak jak ściągli bardzo dobrego DP last minute to ściągnąć jeszcze skrzydłowego . Leszczeczku my nie dziadujemy żeby zakup zawodnika wiązał się z koniecznością sprzedaży Wdówki .Krótkow mówiąc twój argument jest żaden .Kwestia wyszukania zawodnika .Jakoś dało się ściągnąć za 65000 euro Rodina czy bardzo dobrego defensywnego pomocnika za 200 tyś euro .Przypomnę ci Hanca 60 tyś euro .To nie jest do konca kwestia kasy . Nie wierze że przed sezonem nie można było przebić oferty Rakowa i wziąść Cebulę z Kielc .Teraz Raków ma podobny problem ze Szwarcem odstawiony na bok bo nie chce kontraktu przedłużyć .Idealny dla nas od zimy dać kontrakt wysoki i mamy sprawdzonego w lidze gracza o bardzo wysokich umiejętnościach .
    • torreador lubi to.
    • pasiasty68

2.4K
      3K
    • 10.11.2020 o 14:39
      Post #1460283 10.11.2020 14:39
    [quote='potter' pid='1460281' dateline='1605015287'] Pasiasty to nie jest tak że podpisując umowę z menagerem musisz iść grać tam gdzie ci karze .Decyduje zawodnik .Menager to cialo doradcze .Zawodnik płaci mu za to by w jego imieniu negocjował jak najgorzystniejsze umowy .On żyje z piłkarza a żadna umowa menagerska  nie wywija ogon psem .Gdyby tak było to agent np nie zgodził by się ileś razy na przedłużenie kontraktu Messiego z Barcelona bo najbardziej korzytne dla agenta to zmiany klubu co rok .Za każdym razem bije kase . W naszym przypadku mamy piłkarza który po 6-7 meczach odleciał w kosmos i wydaj mu się że jest gwiazdą nie tylko polskiej ale i swiatowej piłki . Mamy do czynienia z cynicznym piłkarzyną co za garść judaszowskich srebrników zostawia klub który zrobił z niego piłkarza na lodzie . Osobiście po tej całej historii oczekuje od Filipiaka i Probierza ściągnięcia w zimie lepszego zawodnika od Wdowiaka na skrzydło (co trudne nie jest )i żadania ogromnej kasy od klubu który z nim podpisze od stycznia umowę .Nie zapłacą niech biega po Wielickiej do końca czerwca i zero gry nawet w rezerwach . Kwoty poniżej 500 tyś euro plus procent od następnego transferu od razu kosz . [/quote] Decyduje to co jest na papierze a nie Twoje wyobrażenia co na nim jest.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)

Goście (3)
    • Główna
    • Działy i kategorie