[quote='SaNtO' pid='1497546' dateline='1627021034']
no bardzo pięknie ze strony klubu! miał dwóch super zawodników, ktorzy mogli grać razem to jednego oddał! pięknie się zachowali, łezka mi się zakręciła na samo wspomnienie
[/quote]
W stosunku do Dąbrowskiego pięknie i elegancko. Co do tego nie ma najmniejszej wątpliwości. Chyba że ktoś ma jako motto Cracoviackie "nadajemy na Filipiaka i spółkę, oni są wredni, co robią, to złe"...
-
-
Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów, smakowite historyjki itp..
- Edytowany
A jakby grał w tęczowej opasce to można? Tak pytam, co by mieć jasność co do tych standardów, bo nie widziałem słowa potępienia o ciote Kane'a spod klawiatury Pana moralizatora powołującego się na regulaminy, ale już na wykład na dwie strony znalazł siły.
Lecz zgoda, powinien napisać Kapustkowy łeb. Gramatycznie poprawnie.
Kapustka nie przyszedł do nas nie dlatego ze nie chciał a dlatego ze zlalismy temat. Probierz bal się casusu Culiny i nie chciał znowu kogoś odbudowywać.
Bartka nie ma co obrażać, poszedł dl Legii co mo się nie podoba ale z polskich klubów to jedynka opcja na uratowanie szansy na zrobienie poważnej kariery.
Szkoda tej kontuzji i kolana. Acl to mega ciężki temat, należy współczuć bo to paskudna kontuzja
Chłopie zejdź trochę na ziemie , może i miał do wyboru wszystkie kluby europy , ale chciał wrócić do Polski , chciał też mieć szanse na rozwój . Do tego wiedział że Michniewicz będzie na niego stawiał .Nie te czasy gdzie piłkarz grał cale życie w 1 klubie , całował Herb po bramkach . Teraz masz najemników , którzy grają dla pieniędzy , chcą zdobywać trofea , a nie grać kurwa o 14 miejsce ,żeby zadowolić kibiców . Nikt do nas nie chce wracać powtórzę to po raz kolejny , i nie ma co wieszać psów na byłych zawodnikach , którzy nie chcą mieć z Cracovia nic wspólnego . Jak ktoś nie ma do ciebie szacunku później odchodzisz do normalnej firmy gdzie widzisz jak to wszystko powinno wyglądać , ale jednak twoje umiejętności okazują się nie wystarczające na tamtą firmę , to wracasz do starej patologicznej firmy , czy rozglądasz się za czymś innym normalnym ? Gdzie wiesz , że prezesowi nie odwali ?
- Edytowany
Nie stosować gdy normalna firma = cwele, gts (oksymoron error)
I masz swoją odpowiedź
Cokolwiek by powiedziec , zawodnikowi i człowiekowi należy tak po ludzku współczuć .Jeden z naprawde najwiekszych talentów i kolejna , grożna i poważna kontuzja . :(
Lederman z Rakowa kontuzjowany i myślę, że to bardzo zła informacja dla Wdowiaka. To był ich młodzieżowiec nr 1 a kolejni w kolejce są Szelągowski i Długosz, czyli rywale Mateusza do składu. Ivi, Cebula i Tudor raczej poza zasięgiem.
Byłem ciekawy jaki pomysł na na niego Papszun. Ofensywny pomocnik czy wahadło? Do tej pory nie wiem.
Wypadł na cały sezon. Szkoda chłopaka. Ciekawe czy Bartek ma podobnie pyskatą babę jak Vesović
Majchrowicz w bramce radomiaka , ciekaw jestem czy wejdzie do galerii cygana czyli odpaleni i wartościowi :-/
No i wybronił dzisiaj remis. Bardzo dobry występ, bo minięcie się z piłką biorę na karb młodości. :)
[quote='Diabel' pid='1497584' dateline='1627047116']
A jakby grał w tęczowej opasce to można? Tak pytam, co by mieć jasność co do tych standardów, bo nie widziałem słowa potępienia o ciote Kane'a spod klawiatury Pana moralizatora powołującego się na regulaminy, ale już na wykład na dwie strony znalazł siły.
[/quote]
Nie jestem żadnym panem moralizatorem, po prostu zwracam uwagę na pewne rzeczy, które uważam za nieładne i niegodne kibiców CRACOVII.
Odróżnijmy dwie rzeczy.
Reklamowanie w sporcie opaską kapitańską rzeczy związane z paranoicznym dla mnie ruchem LGBT i jeszcze pseudo-problemami, nieistniejącymi (niech ci "odważni" jadą na Bliski Wschód, do krajów gdzie homoseksualizm naprawdę jest karany, niech manifestują w kraju Oscara Wilde'a) uważam za skandal. I się na ten temat wypowiedziałem. A czy gdzieś pochwaliłem używanie ordynarnych komentarzy? Nie przypominam sobie. Nie jestem owym "moralizatorem", który ma krytykować wszystkie brzydkie słowa na forum. Ale zdarza mi się, ze nie wytrzymuję. I taki przypadke był w przypadku tęczowej opaski kapitańskiej u Neuera, u Kane'a (których wcześniej obu lubiłem, ale po tym co zrobili, stracili moją sympatię). I tu jest właśnie też taki przypadek, jeszcze mocniejszy od tamtych.
Chamskie, ordynarne określenie na NASZEGO byłego piłkarza - fajnego chłopaka - który doznał bardzo nieszczęśliwej kontuzji przy normalnym manifestowaniu radości - i który jeszcze ma liczne Cracoviackie zasługi - uważam za szczyty chamstwa. I dlatego pozwoliłem sobie zareagować.
[quote='Diabel' pid='1497584' dateline='1627047116']
Lecz zgoda, powinien napisać Kapustkowy łeb. Gramatycznie poprawnie.
[/quote]
Ooops! A teraz jestem zaszokowany. Ty, Diable? Czytam Twoje posty od wielu lat - nie zawsze się zgadzam, ale Cię bardzo ceniłem - i teraz takie okreslenie spod twojej klawiatury??? No naprawdę, w życiu bym się nie spodziewał...
Kapuściany łeb nie jest wulgarne, nie jest chamskie, jest złośliwe i raczej dość dobrze oddaje Kapustę, nawet nie chodzi o samo przejście do cwelki. Gdyby takie uszczypliwości miały być zabronione, to forum nie miało by sensu. Te wynurzenia o tym, że przy LGBT to puściły ci nerwy bo to straszne i wtedy można było, a tu nie można do Kapustki uszczypliwości są niepoważne. Pilnuj przede wszystkim siebie, później innych.
- Edytowany
Pomijając już sprawę czy Kapustka miał czy nie miał propozycji z Cracovii, ale prawda jest taka ,że do obecnej Cracovii z jej toksyczną atmosferą, to i sam Kałuża nie chciałby wracać i w niej grać :(
Wdówka ładuje Piastowi zza szesnastki z woleja.Gol galacticos senior Mathi !
[quote='Bruno' pid='1497925' dateline='1627222042']
Wdówka ładuje Piastowi zza szesnastki z woleja.Gol galacticos senior Mathi !
[/quote]
Cytuję coby na nowej stronie było. A ten piękny strzał można zobaczyć o tutaj:
https://twitter.com/CANALPLUS_SPORT/status/1419295870718201860
Nie czytałem regulaminu tegoż forum , dlatego być może go teraz złamię, ale ile razy widzę naszego chłopaka Mateusz Wdowiaka jak ładuje bramki dla obcych to mam nieodpartą chęć nazwania Pana Janusza profesora ,małostkowych chciwym chujem i to złamanym.
- Edytowany
Eeee jakies majaki macie... nie jest mozliwe zeby to Wdowiak gral... przeciez taki slaby byl ze sprowadzili za niego Udovicicia... Przeciez nie mial szansy na gre przy nim bo jest slaby... ktorys z forowiczow pisal ze Udovicic wygryzie Wdowiaka bo slaby ...
Brawo Mateusz !Pod koszulką Rakowa noś t-shirt z naszym herbem bo Ty jesteś Pasiakiem a Filipiak sknyra nie jest nasz...
Jan Hosek odchodzi z Arki do 6-ligowego niemieckiego klubu: 1.FC Bad Koetzting
[quote='gargamel9998' pid='1497985' dateline='1627279049']
Jan Hosek odchodzi z Arki do 6-ligowego niemieckiego klubu: 1.FC Bad Koetzting
[/quote]
Podobno to taka niemiecka Wieczysta, pake montuja, dojdzie Holota i Abbott jeszcze
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Niewidoczni (3), Goście (2)