[quote]#post1740656 @ziper#6791
Nieprawdopodobne pieniądze tam mają, możemy sobie pomarzyć o tym żeby wziąć takiego piłkarza[/quote]
Bo oni ściągają na wysokie kontrakty, póki co niezbyt często płacą za ich ściągnięcie. To nie brzmi na razie jak rozwój klubu tylko oczekiwanie wyników na tu i teraz.
[quote]#post1740816 [quote]#post1740809 [quote]#post1740767 Pan tu nie stał, Polacy kochają kolejki. Czyż to nie dodatkowe piękne emocje kiedy odchodzisz od okienka z cichym "jest!" na ustach? Ja zazdroszczę tym stojącym w kolejkach tuż przed meczem, czasem myślę żeby se stanąć tylko po to aby to poczuć ponownie.[/quote]
Kiedyś ,chyba rok temu na mecz Cracovia - Lech przyszedłem 15 minut przed meczem ,stałem w kolejce 30 minut ,przed stadionem wysłuchałem hymnu.... wszedłem była 15 minuta meczu.
Nigdy więcej.[/quote]
Raz w życiu sie na mecz spóźniłem u siebie i bylo to pamiętne spotkanie Lechem za Jaculi I co w chyba 5 minucie bylo juz 2-0 dla nas.. chyba 5-2 wygraliśmy[/quote]
Miałem na tym meczu dokładnie tak samo i od samego wejścia już byłem pozdrawiany w związku z wynikiem :D
[quote]#post1741066 Gdzie różny? Gdzie VAR?[/quote]
[quote]#post1741107 Czy VAR dzisiaj istnieje?
Aha, tutaj umieją zobaczyć różnego, nie widzą fauli. Banda klaunów.[/quote]
VAR nie sprawdza rożnych - jedynie w sytuacji kiedy padła bramka po błędnie podyktowanym rożnym to może to cofnąć (kiedyś nie mógł) oraz w takich sytuacjach jak wczoraj z "faulem" na Hasiciu. Sprawdzali i przy okazji wyszło, że nie ma rożnego to decyzję może zmienić ale to tylko niejako przy okazji. Tylko rożnych i zwykłych fauli bez kartki czerwonej nie sprawdzają,
[quote]#post1741108 ty szmato jebana łysa przeciez to jest IDENTYCZNA SYTUACJA jak z karnym wieczystej[/quote]
[quote]#post1741196 Nie rozumiem jak ten pierdolony celebryta mógł nie podyktować karnego za kopnięcie Hasicia po oddaniu strzału. No po prostu nie rozumiem, ale to pewnie przez mój brak czucia gry w piłkę.
Dobrze, że się skończyło jak się skończyło więc nie jesteśmy okradzeniu z 2 punktów[/quote]
No właśnie to nie są takie same sytuacje, nie wiem jak można tego nie widzieć. Tam Klich kopnął zawodnika, który wyskoczył do głowy a tutaj dwóch zawodników równocześnie kopało piłkę. Wydaje mi się, że nie było karnego dlatego, że oni równocześnie siebie kopnęli - ciężko jednoznacznie o ocenę tej decyzji czy karny czy nie. - wiem niby był szybciej Hasić przy piłce ale to nie takie zero jedynkowe.
I w tej sytuacji wychodzi znowu boiskowe czucie leszeczka skoro już się w temacie wpisał :D
A jak ktoś pisze czemu Marciniak taki chuj to czemu pozwolił grać minutę dłużej dzięki czemu Cracovia wygrała? Była jedna przerwa w grze, za którą się przedłuża 30 sekund i była to zmiana Cracovii gdzie wszedł Glik. Także zawsze można w różne strony wyciągać.
[quote]#post1741251 Coś mi się wydaje, że Wieczysta była bardziej wymagającym przeciwnikiem niż będzie gts.[/quote]
Moim zdaniem nie, ciężko jeszcze piłkarsko to ocenić ale tamci na pewno będą bardziej zmotywowani więc mecz na pewno nie będzie łatwiejszy. Nie ma co zakłamywać tego.
-
-
Cracovia 3 - 2 Wieczysta Kraków, piątek 21 sierpnia 2026, 20:30
Mina Moskala po życzeniach zwycięstwa w stoczni bezcenna. Totalne zmieszanie, bo chyba sobie dopiero uświadomił, że gra w azylu (klasyczne zamieszanie, bo wygrać to dobrze i niedobrze, a przegrać, to tym bardziej) - tak więc zmiana trenera u aptekarzy na pewno będzie pozytywna, bo Moskal podświadomie by się podstawiał zomowcom.
- Edytowany
[quote]#post1741535 ... wiem niby był szybciej Hasić przy piłce ale to nie takie zero jedynkowe....[/quote]
Nie "niby był szybciej" tylko był szybciej i to jest właśnie zerojedynkowe i łatwo to było sprawdzić na VAR. zresztą sprawdzili i odwołali rzut rożny. Szukaj innych argumentów.
Dołożę podstawienie nogo Perkoviciowi chwilę wcześniej i nadepnięcie na nogę Piły chwilę później.
Sorry koziołku, ale twoje "czucie gry" sprzed 15 czy 20 lat na poziomie gównolig nie ma tutaj żadnego znaczenia. Już bardziej gdybyś tam był sędzią.
Tutaj jest VAR I można wszystko sprawdzić. Ja wiem, że obie sytuację o których piszesz są różne, jedna rzecz wspólna: w obu przypadkach faul nastąpił PO zagraniu piłki przez faulowanego
[quote]#post1741535 ... No właśnie to nie są takie same sytuacje, nie wiem jak można tego nie widzieć. Tam Klich kopnął zawodnika, który wyskoczył do głowy a tutaj dwóch zawodników równocześnie kopało piłkę. Wydaje mi się, że nie było karnego dlatego, że oni równocześnie siebie kopnęli - ciężko jednoznacznie o ocenę tej decyzji czy karny czy nie. - wiem niby był szybciej Hasić przy piłce ale to nie takie zero jedynkowe....[/quote]
Obie sytuacje miały wspólny mianownik: zawodnik faulowany nie zagrażał bramce, grajek Wieczystej w 0%, Hasić nie, bo już strzelił. Dodatkowo każdy przyzna, że karny Klicha był mega absurdalny, całkowicie przypadkowy, komentator z Tv (akurat wszedłem z trybuny do tej sali z żarciem i telebimami) powiedział :"Klich po prostu nie widział, że Dankowski jest tuż przy nim".
W takiej sytuacji oczekiwałbym tylko, że sędzia będzie bardziej 'aptekarski' w ocenie ewentualnego karnego po drugiej stronie. Nie był, puścił 2 sytuacje, jedną z Perkoviczem (nie widziałem powtórek), drugą z Hasiciem, gdzie karny na powtórkach jest ewidentny.
Tą sytuację z Perkovićiem komentatorzy często kwitują: "kontakt był, ale to za mało na karnego". I raczej byłbym zły, jakby przeciwko nam coś takiego gwizdnęli.
- Edytowany
O Perkovića raczej nikt pretensji nie ma, o Piłę też, moim zdaniem Hasić był faulowany i moja pierwsza reakcja na decyzję łysej pały ro była radość, bo byłem przekonany, że jednak przyznał nam karnego (tylko dlaczego ta jego ręka tak krzywo do wapna byla skierowana?), dopiero po kilku sekundach dotarło co faktycznie zdecydował.
Lampucerze takie coś bez mrugnięcia okiem by na 11-kę zakwalifikował
[quote]#post1741488 [quote]#post1741422
Dlatego też tylko pieprzy o kupnie GTS-u, ale tam, po poprzednich rybnych właścicielach, by to nie przeszło.
[/quote]
“Poprzednich” :) dobre ;)[/quote]
Nie jestem insajderem w tych klimatach, ale jak twierdzisz ze rybki nadal mają się dobrze w samych strukturach klubu, bo ze w gTSie to wiadomo, to jakoś bardzo mnie to nie dziwi.
Natomiast jeśli chodzi o sam proceder prania to za tamtych czasów nie byl on jakoś wyrafinowany - po porostu obsadzali kasy swoimi
Kwiecień jako jedyny z wieczystej wstał w czasie hymnu , usiadł na ostatnią zwrotkę. Ostatniej akcji nie widział bo opuścił skyboxa tuż przed
- Edytowany
-A jak ktoś pisze czemu Marciniak taki chuj to czemu pozwolił grać minutę dłużej dzięki czemu Cracovia wygrała? Była jedna przerwa w grze, za którą się przedłuża 30 sekund i była to zmiana Cracovii gdzie wszedł Glik. Także zawsze można w różne strony wyciągać.-
Pozwolił grać bo takie miał instrukcje na słuchawce od szefa .. 😁
[quote]#post1741554 ... Kwiecień jako jedyny z wieczystej wstał w czasie hymnu ...[/quote]
Turecki nie?
[quote]#post1741561 [quote]#post1741554 ... Kwiecień jako jedyny z wieczystej wstał w czasie hymnu ...[/quote]
Turecki nie?[/quote]
Mówię o tych co byli na balkonie ok .15 osób, Turecki był w środku
[quote]#post1741561 [quote]#post1741554 ... Kwiecień jako jedyny z wieczystej wstał w czasie hymnu ...[/quote]
Turecki nie?[/quote]
OMG, było już 100 wałkowane, Łopaty tam nie było
- Edytowany
[quote]#post1741535
A jak ktoś pisze czemu Marciniak taki chuj to czemu pozwolił grać minutę dłużej dzięki czemu Cracovia wygrała? Była jedna przerwa w grze, za którą się przedłuża 30 sekund i była to zmiana Cracovii gdzie wszedł Glik. Także zawsze można w różne strony wyciągać.
[/quote]
Sam sobie odpowiedziałeś. Za zmianę się dolicza 30 sekund, Glik wszedł w doliczonym czasie. A gdy trwa akcja, się nie przerywa, już abstrahując od tej przerwy w grze.
A co do Marciniaka, jakoś nie zauważyłem, by w tym wątku ktoś go nazwał brzydkim słowem na ch. Pretensje, uważam jak najbardziej słuszne, są o niepodyktowanie karnego za kopnięcie Hasica. To nie było tak bardzo widoczne z boiska (nie przyuważyłem, gdzie stał), mógł nie zauwazyć. To był psi (sorry, wieczysty) obowiązek VAR by to wyłapać.
- Edytowany
Ajdin ponownie w jedenastce kolejki wd Eklapy
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-08/1787563894-890.jpg[/img]
A co robi paprykarz i istota z gts w 11-ce???
- Edytowany
W PN lepiej, jest Ajdin i Brahim, nie ma gts. No i Ajdin w tle
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-08/1787564590-006.jpg[/img]
a w Canal plus nie ma Traore, a jest Piła , kabaret.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)