[quote]#post1735735 [quote]#post1735723 Traore, [b]Henriksson[/b], Hasić - najlepsi .[/quote]
Szczególnie ta główka z 3 metrów była cudowna.
Nigdy jej nie zapomnę[/quote] Daj że Panie spokój, to nie napastnik, mógł strzelić ale nie wyszło. Ze swoich zadań wywiązał się bezbłędnie.
-
-
Lech Poznan 0 - 0 Cracovia, sobota 25 lipca 2026, 20:15
[quote]#post1735746 Ciekaw jestem jak wyrysują linie z tą czerwoną kartką, bo mam wrażenie, ze stopklatke pokazywali w momencie złapania, nie pierwszego kontaktu ręki z piłką.[/quote]
W lidze+ takimi detalami sobie głowy nie zawracali, pokazali linię i piłkę do niej styczną, no i że jest fajnie.
Zgadzam się z Hankiem i do trójki dodałbym Madejskiego, Kakabadze i Klicha. Ten mecz był do wygrania.
Lajkonik odpiął temat globalnie.
- Edytowany
Wynik z Mistzem Polski Lechem na ich terenie z rozpędzonym w Lidze Mistrzów uważam za ok.
Pozdrawiam.
Rozpędzonym?
Oni dzisiaj grali na stojąco.
- Edytowany
[quote]#post1735754 [quote]#post1735746 Ciekaw jestem jak wyrysują linie z tą czerwoną kartką, bo mam wrażenie, ze stopklatke pokazywali w momencie złapania, nie pierwszego kontaktu ręki z piłką.[/quote]
W lidze+ takimi detalami sobie głowy nie zawracali, pokazali linię i piłkę do niej styczną, no i że jest fajnie.[/quote]
Ale po 3-krotnym obejrzeniu powtórki muszę się wycofać rakiem. Lis w pierwszej fazie osłania piłkę ciałem, nie łapie. Łapie faktycznie dopiero na linii.
Inna rzecz, że sędzia w takiej sytuacji powinien obejrzeć to na ekranie.
I jeszcze trzeba dodać, że Lech lepiej broni niż w poprzednim sezonie. Dlatego z tą oceną, że jesteśmy bezzębni to bym troszkę polemizował. Widzę znacznie lepsze schematy w rozegraniu ataku pozycyjnego.
O ile czerwo dla Lecha w jakimś stopniu dyskusyjne i bez dobrego ujęcia, którego nam nie pokazali trudno wyrokować tak karny w pierwszej połowie ewidentny, a i czerwona kartka powinna wlecieć. Już czekam na sropkkarki od @koziołek#3702 , gdzie będzie mi udowadniał, że nie było ręki, jak wostatnim meczu u nas. Musimy przyjąć, że Lecha obowiązują inne przepisy o grze rękami niż nas. Mistrza trzeba znokautować, a na to nas nie było.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-07/1785013072-452.jpg[/img]
Lech grał na stojąco - może i tak, ale gra się tak jak pozwala rywal a my im na więcej nie pozwoliliśmy .
A moim skronym zdaniem zawodnikiem meczu z naszej strony jest Madejski. Myślę że wybronił nam remis.
Tak i nie, zagrał bardzo dobrze, ale gdyby coś wpadło to raczej by wszyscy pisali, że dało się to wyjąć. Lech nic wielkiego sobie nie stworzył.
[quote]#post1735767 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-07/1785013072-452.jpg[/img][/quote]
Co widzisz na tej Stopklatce?
Bo ja widzę, że piłka jest pod korpusem Lechity, a jednak nie przeszła. Ergo - ręką powiększa obrys korpusu. Myślę, że były lepsze ujęcia. Nie widać dłoni więc ręką prawdopodobnie była wygięta w łokciu.
Zgadzam się z wieloma z Was, jesteśmy bezzębni, niemniej ten punkt trzeba szanować!
Karny dla nas za zablokowanie strzału ręką przez Kozubala i czerwona dla lisa. Powinno to zostać dokładnie sprawdzone przez sędziego.
- Edytowany
Ten łokieć słusznie bez karnego. Miał go na żebrach.
Wypad Lisa do bardzo geubej analizy, kiedybfaktycznie jest ręka.
Ogólnie liczyłem na zwycięstwonjak zawsze. Ale mocno mi się podobała gra dziś. Są jeszcze braki, zwłaszcza na szpicy. Ale operowanie piłką, wychodzenie z presingu, gra na małej przestrzeni, obiegniecia i wyjścia, delikatne przerzuty nad o roncami. Ahh Gustaw. Ale dobrze się oglądało i oby tylko z kolejnymi meczami byłonlepiej.
Tylko ktoś do strzelania bramek.
Benek i Seba sztos dziś. Jak zatrzynał Ishaka miodzio.
[quote]#post1735774 [quote]#post1735767 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-07/1785013072-452.jpg[/img][/quote]
Co widzisz na tej Stopklatce?
Bo ja widzę, że piłka jest pod korpusem Lechity, a jednak nie przeszła. Ergo - ręką powiększa obrys korpusu. Myślę, że były lepsze ujęcia. Nie widać dłoni więc ręką prawdopodobnie była wygięta w łokciu.[/quote]
Dla mnie karny ewident. Rzucasz się w taki sposób, to ryzyko jest po twojej stronie, gdyby nie ręka, to piłka by przeszła.
Ten mecz wyglądał na typowy mecz przyjaźni na remis 0-0. Zagraliśmy z Sevillą, gdzie zwyczajny mecz towarzyski poziomem przewyższał każdy mecz ekstraklasy....
[quote]#post1735697 Panowie. Mimo wyniku on został wypatrzony
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-07/1785009283-759.png[/img][/quote]
po mojemu styczna do linii, czyli w polu karnym.
Nie przesadzajcie z tym płaczem o sędziowanie. Ani ten łokieć, ani linia karnego nie są sytuacjami ewidentnymi w których można biadolić o przekręcie. Im więcej się przyglądam obu sytuacjom, tym bardziej zgadzam się z decyzjami sędziego.
3 pkt zabrał nam syn Heńka a nie sędzia.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)