Z całym szacunkiem ale nie wyobrażam sobie kibicować tym patałachom w derbach.
To najbardziej bezjajeczna drużyna w mojej historiii na Cracovii
Przez lata widziałem totalny brak umiejętności - rozumiem to
Ale kur*a takiego braku zaangażowania w meczu o wszystko nigdy nie wybaczę, zero strzałów w drugiej połowie!!! Jak to jest kur*a możliwe?
A po meczu ten je*any Turas cieszył się jakbyśmy zdobyli mistrzostwo świata odklejony pie*dolony pajac - niech wydupca!
-
-
Cracovia 1 - 1 Korona Kielce, sobota 23 maja 2026, 17:30
Ale jak mieli buć zaangażowani jak się umówili na 1-1.
Nieciecza dała nam kiedyś awans a teraz utrzymanie.
Dzięki słoniki
[quote]#post1727176 Nieciecza dała nam kiedyś awans a teraz utrzymanie.
Dzięki słoniki[/quote]
Podziękujcie jeszcze słońcu, UFO i nienazwanemu bogu... a na koniec jebnijcie się w czółko
Sami się utrzymaliśmy.
Żałosny mecz po którym wszyscy ze stadionu wychodzą w dobrych humorach. Szczególne podziękowania w tej ostatniej kolejce należą się:
1) Koroniarzom z Kielc za minimalny dreszczyk emocji po zdobytej mimo woli bramce na 0-1. Przez te kilka minut przeszła przez głowę myśl, że może sprawdzić się ten czarny scenariusz i wypad z ekstraklasy. Poza tym można podziękować Koroniarzom, że nam krzywdy nie zrobili i wyraźnie tego nie chcieli. Kiedy kibice zaczęli śpiewać "GTS mać Pasy grać" to tak sobie pomyślałem, że przecież nie wypada nam strzelić gola i ten mecz wygrać.
2) Słonikom z Niecieczy, którzy wyraźnie nam sprzyjają począwszy od naszego powrotu do ekstraklasy kiedyś tam, a później wykluczenie GTS z baraży o 1 ligę w meczu o nic. Dzisiaj też nie grając o nic zaoszczędzili nam wiele nerwów i być może uratowali wielu naszych kibiców żeby nie zjechali na zawał. Po wyrównującej bramce dla nas na 1-1 przeszła myśl żeby ten mecz już zakończył się. Kiedy okazało się, że Słoniki z Lechią gładko prowadzą, już na pełnym luzie oglądało się ten mecz bez nerwów i emocji.
Po porywającej grze na wiosnę sami się utrzymaliśmy i wcale nie musieliśmy się oglądać na wyniki innych zespołów w trakcie rundy🤣
Czy jest jakiś filmik z przemowy do Colaka?
[quote]#post1727176 Nieciecza dała nam kiedyś awans a teraz utrzymanie.
Dzięki słoniki[/quote]
Jak dała ?? Gdybyśmy przegrali można by było napisać że dała więc szkoda pisać pierd
https://www.youtube.com/watch?v=jTCZ6meMWf0
Żadne słoniki nic nam nie dały, bo przy przegranych ich meczach i tak byśmy się utrzymali, remis z Koroną był ustawiony, oglądając mecz nie mam żadnej wątpliwości
Korona miała odpuścić i my też
- Edytowany
[quote]#post1727236 remis z Koroną był ustawiony, oglądając mecz nie mam żadnej wątpliwości[/quote]
Santo to się zna 😋
[b]Edycja z 23.05.2026 o godz. 23:19 (scalono posty)[/b]
Zwróćcie uwagę na interwencję Dziekońskiego przy bramce. Wygląda jakby nie chciał łapac tej piłki 🤔
[quote]#post1727029 GORZEJ ŻE JEST TEN PARALYTYK ZAHIROSLAM[/quote]
No prorok po prostu... 😜
Nie wiem co napisać, właśnie wróciłem z meczu, jest oczywiście wkurwienie, jest niemoc, jest rozczarowanie. Trochę byłem naiwny, że spodziewałem się czegoś innego, ale taka dola kibica, wieżyc zawsze do końca.
Finalnie nie ma zwycięstwa i nie było ekstra zaangażowania, nie wiem już co tak naprawdę jest problemem, gramy ostatni mecz sezonu, mecz nie tylko o 3pkt ale również o honor, o zachowanie twarzy, można dać z siebie absolutnie wszystko bo już za moment odpoczynek, a tu cały czas dostajemy to samo. Walka niby jest, ale to wszystko wygląda strasznie jałowo, jakby na jakiejś blokadzie, a przecież tu trzeba było pożądanie nacisnąć, nawet skopać rywala, po prostu narzucić własny rytmu meczu. Nie chodzi o jakość, tylko o chęć wydarcia zwycięsta, na koniec, dla siebie, dla swojego spokoju, dla kibiców, pełnego stadionu...
Byłem na 16 z 17 meczów na K1 w tym sezonie, zresztą jak zawsze i wiem, że jest nas wielu, wiem, że mamy mega zaangażowanych kibiców wszelkiej maści i wiem, że jako Cracovia zasługujemy na znaczenie, znaczenie więcej. Runda wiosenna to kpina, zostajemy w niej jako jako najgorsza ekipa z zaledwie dwoma zwycięstwami, to kpina na którą nie zasługuje Nasz klub.
Za cały sezon chciałem od siebie podziękować wszystkim kibicom, wszystkim z Was którzy jak zwykle byli na samym szczycie zaangażowania, za oddanie, za swój czas, za swoje pieniądze, za wkład w klub. Szanuję Was wszystkich, mega robota chłopaki!
CRACOVIA ZAWSZE PANY!!!
[quote]#post1727243 [quote]#post1727236 remis z Koroną był ustawiony, oglądając mecz nie mam żadnej wątpliwości[/quote]
Santo to się zna 😋
[b]Edycja z 23.05.2026 o godz. 23:19 (scalono posty)[/b]
Zwróćcie uwagę na interwencję Dziekońskiego przy bramce. Wygląda jakby nie chciał łapac tej piłki 🤔[/quote]
Interwencja Madejskiego nie lepsza. Mialo tak być, żeby się bez dramatów obyło. Trzeba już iść do przodu teraz . Zrobić porządki, starców na emeryturę, kulawych i ślepych do szpitali, Słabych do rezerw i tak zostaje nam 5 zawodników i brak bramkarza XD
[quote]#post1727177 [quote]#post1727176 Nieciecza dała nam kiedyś awans a teraz utrzymanie.
Dzięki słoniki[/quote]
Podziękujcie jeszcze słońcu, UFO i nienazwanemu bogu... a na koniec jebnijcie się w czółko
Sami się utrzymaliśmy.[/quote]
😆 😆 😆
- Edytowany
Dobrze , że nie zajęliśmy miejsca zaraz nad bretonami , bo coś czuję ,że ta historia z odjęciem punktów długo się jeszcze nie skończy i znów by było , że sportowo to oni się przecież utrzymali…….. itd….. itd
[b]Wiecie co znaczy ten mecz? On odpowiada żywotnym potrzebom całego pasiastego społeczeństwa! To był mecz na skalę naszych możliwości! Wy wiecie co my robimy tym meczem? My otwieramy oczy niedowiarkom! Patrzcie, mówimy: to nasze, przez nas zagrane [/b](uwaga! Teraz będzie najmocniejsze, jak ktoś czuje potrzebę to proszę się nie ograniczać i uronić łezkę wzruszenia, kiedy sens następnych słów do Was dotrze) [b]i to nie jest nasze ostatnie słowo![/b]
Cracovia mistrz remisów.
Co oni mogą, zaraz się zacznie nowy sezon i już sobię będą mogli pozew cywilny jak Fellipe Massa za wałki w sezonie gdy mu przeszkodziły zdobyć mistrzostwo F1. A wałki potwierdzone i guzik zmienią klasyfikację tamtego srzonu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)