6 marca (piątek):
Lechia Gdańsk - Jagiellonia Białystok, godz. 20:30, sędzia: Piotr Lasyk (Bytom)
7 marca (sobota):
Korona Kielce - Bruk-Bet Termalica Nieciecza, godz. 14:45, sędzia: Karol Arys (Szczecin)
Piast Gliwice - Zagłębie Lubin, godz. 17:30, sędzia: Wojciech Myć (Lublin)
Widzew Łódź - Lech Poznań, godz. 20:15, sędzia: Szymon Marciniak (Płock)
8 marca (niedziela):
Motor Lublin - Górnik Zabrze, godz. 12:15, sędzia: Bartosz Frankowski (Toruń)
Radomiak Radom - GKS Katowice, godz. 14:45, sędzia: Damian Kos (Gdańsk)
Raków Częstochowa - Pogoń Szczecin, godz. 17:30, sędzia: Jarosław Przybył (Kluczbork)
9 marca (poniedziałek):
Wisła Płock - Arka Gdynia, godz. 19:00, sędzia: Łukasz Kuźma (Białystok)
-
-
Pozostałe mecze 24 kolejki ekstraklasy 2025/2026
- Edytowany
Betony już 2:0 z Jagą w 80 minucie. Ta liga zaczyna się już śmieszna robić. Wiem, że Lechia gra dobrze w ofensywie, ale Jaga to potencjalnie mistrz, a na chwilę obecną wyścig żółwi sprzed 2 lat może być grubo przebity tym co w tym sezonie się odwala.
Lider po tej kolejce może mieć 38 punktów, a spadkowicz 28.
Jeszcze niektórych ta liga zadziwi, tutaj się wszystko zdarzyć może
Betony - Jaga 3:0
[quote]#post1714379 Betony - Jaga 3:0[/quote]
No to naprawdę trochę jeszcze bardziej umacnia spojrzenie na nasz wynik w Gdańsku... Gdyby nie ta durna druga połowa z Piastem...
Chyba umacnia spojrzenie jak se piłkarzyny lecą w uja i kolejne okazje na jakiś wynik na koniec przepuszczają bokiem
Wyniki w tym sezonie przy spłaszczonej tabeli układają się dla nas idealnie ale niestety, póki co nie potrafimy tego wykorzystać.... Nie trzeba było wiele żeby być na dobrej drodze do szóstego tytułu MP....
Znowu pompujemy balonik? MP? Ale nie z tym zespołem, musimy zbudować solidną drużynę i wtedy można myśleć, obecnie 6 miejsce to szczyt możliwości
Konia z rzędem temu, kto przewidział, że po 24 kolejkach Zagłębie Lubin będzie liderem (jak utrzymają 2:1 w Gliwicach, to Lech nawet w przypadku - oczekiwanego - triumfu w Łodzi ich nie wyprzedzi)
W szoku jestem Zaglebie z takimi paralitykami w składzie jest na 1 miejscu..tam nawet ten Nalepa gra.. to pokazuje że przegrana z piastem to pierdolony wstyd..
To niesprawiedliwe , my też mamy paralityków a nie wygrywamy.
Poszukajmy sobie fajniejszej ligi do grania. W tej jest bez sensu.
- Edytowany
[quote]#post1714451 W szoku jestem Zaglebie z takimi paralitykami w składzie jest na 1 miejscu..tam nawet ten Nalepa gra.. to pokazuje że przegrana z piastem to pierdolony wstyd..[/quote]
Bo w piłce kasa i "popularność" to nie wszystko. Wystarczy popatrzyć na taki widzew naściągali "gwiazdy" do zespołu, rekordy transferowe itd. a nawet meczu wygrać nie potrafią. W Ekstraklasie liczy się wola walki, zgranie, zaangażowanie, szczera chęć zwycięstwa całego zespołu i można być wysoko w tabeli...
W Zagłębiu widać, że wszystko działa „jak w szwajcarskim zegarku”.... od trenera, poprzez piłkarzy i dlatego mają lidera.
- Edytowany
Brawo Zagłębie! Tak trzymać
[b]Edycja z 07.03.2026 o godz. 19:36 (scalono posty)[/b]
No okazuje się że u nas grają paralitycy, skoro nie umiemy wygrać z przeciętnym Piastem
W Zagłębiu maja fajna paczkę ludzi , trybie tam.pieknie . Kiedyś Nalepa był jedanstce badziewiaków , ale piłka to druzyna, kolektyw, jeden za drugim staje. Psychologia względem zawodników. Tam nie ma nazwisk, jest zespół. Tylko zazdrościć nam zostaje.
Obstawiałem, że Zabrze, Płock i Lubin odpadną od czołówki, i w 33% się pomyliłem. Żeby sięgnęli po majstra to nie bardzo wierzę, ale o puchary chyba zawalczą.
No i podmiejscy jebneli Lecha
Vukovic zrobił swoje, obawiałem się że zmiana trenera podniesie Widzew i tak się niestety stało
Zagłębie po przyjściu Ojrzyńskiego ma w końcu to czego im zawsze brakowało.
Strefa spadkowa robi duży krok do góry. Niestety. Może nie robi się jeszcze dla nas nerwowo, ale niepokój wzrasta. Jutrzejsza ewentualna porażka otwiera niezbyt wesołe perspektywy zapoczątkowane prawdopodobnym spadkiem do dolnej połówki ligi.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)