[quote]#post1713659 @bodzio969#15183
Lał to chyba było za Probierza, gdzie zimowaliśmy na 2 miejscu, ale seria imponująca.
Swoją drogą mam wrażenie że wiosna nam zawsze nie wychodzi i dużo tracimy wtedy.[/quote]
To bylo za Probierza ale sezon wcześniej, kiedy po 7 lub 8 kolejkach mielismy 3 punkty. Wtedy właśnie wiosna była mocniejsza ( i koncowka jesieni) skonczylismy na 4 ostatecznie.
-
-
Legia Warszawa vs Cracovia, niedziela 8 marca 2026, 20:15
[quote]#post1713633 @Jeden9Zero6#42513
Tak z ciekawości który klub w PL w tym sezonie wygrał 3 mecze? A jeśli chodzi o nas, to ile razy przez ostanie 15 lat wygraliśmy 3 mecze z rzędu?
Pewnie przesadzam i były takie sytuacje, ale 4 to już mi ciężko uwierzyć ;)[/quote]
Teraz wyszydzana i wyśmiewana Pogoń wygrała 3 mecze po 1:0 i z okolic strefy spadkowej jest tylko 2 pkt za nami i 4 pkt do miejsca pucharowego... Da się.
My cały sezon kręcimy się w górnej połówce i dla nas taka passa oznaczałaby skok na miejsce medalowe. Niestety ja w to nie wierzę.
Na ostatnie 12 spotkań, wygraliśmy tylko 2 razy....Męcz sezonu, jak to trener sam zapowiedział mecz z Piastem przegraliśmy. I niestety powinien Elsner otrzymać ultimatu od zarządu. Nie ma żadnych postępów. Zespół jest źle przygotowany do rundy wiosennej. Sztab liczy 17 osób - co Ci ludzie robią się pytam ? Powinniśmy szukać nowego trenera już teraz.
PANOWIE ZOBACZYCIE !!!!!
Uderzymy na legie z siłą większą niż Iran na USA. TYLKO ZWYCIĘSTWO
Ale taki tekst to nie nam na Forum tylko Elsner musi piłkarzom centralnie zapodać. I do tego specjalnie zmontowane przez... dział skautingu filmy ataków, detonacji, gruzu i dymów. Izraelskich ataków oczywiście też 🤪
[quote]#post1713720 Na ostatnie 12 spotkań, wygraliśmy tylko 2 razy....Męcz sezonu, jak to trener sam zapowiedział mecz z Piastem przegraliśmy. I niestety powinien Elsner otrzymać ultimatu od zarządu. Nie ma żadnych postępów. Zespół jest źle przygotowany do rundy wiosennej. Sztab liczy 17 osób - co Ci ludzie robią się pytam ? Powinniśmy szukać nowego trenera już teraz.[/quote]
Na jakiej podstawie mówisz że są źle przygotowani ? Motoryka i siła jest ok problemem jest jak zawsze zaciąg last minute i zgrywanie drużyny w trakcie sezonu zamiast na obozie .
Patrząc na ich dzisiejszy mecz legia piłkarsko "jest dalej w dup*e". Bo do przerwy Jagiellonia powinna ten mecz zamknąć 3 albo 4 bramkami. Dlatego jeśli z tak bezjajeczną legią nawet nie zremisujemy za tydzień to będzie naprawdę zle... 😐
Mi się już nawet nie chce wróżyć z fusów. Bo legia owszem jest bezjajeczna ale nie potrafię znaleźć epitetu dla określenia naszej drużyny.
A co gorsza nie widać poprawy gry .
Gdyby nie Abramowicz, to legla powinna byla wygrac. Skonczylo sie 2:2 i bedziemy musieli sie sporo nabiegac w wawie. Aby nie przegrac.
[quote]#post1713810 ... bedziemy musieli sie sporo nabiegac...[/quote]
A nie wystarczyłoby mądrze postać?
Klasyk. Cwele jak tlenu potrzebują punktów, nasi mają wyjebane.
Pare kontrowersji , oczywiście na korzyść cweli, pkty w niewydrukowanej tabeli a na boisku wpierdol.
Powrót Wielkiego Papszuna.
Na wyjebce się fajnie gra. Rozpaczliwa pogoń za punktami często pęta nogi. Decydującą będzie postawa czarnych. Byleśmy się nie sfrajerzyli jak w piątek.
Do zeszłego piątku godz. mniej więcej 19:10 można było przynajmniej pokładać pewne nadzieje w szczelnej obronie. Teraz za bardzo nie ma czego się chwycić. W takim razie trzeba jak Walter White z "Breaking Bad": całe życie o wszystko się martwiłem, budziłem się w środku nocy, teraz śpię jak noworodek.
Wywieziony punkt będę celebrował jak zwycięstwo na nic więcej nie liczę .
[quote]#post1713810 Gdyby nie Abramowicz, to legla powinna byla wygrac. Skonczylo sie 2:2 i bedziemy musieli sie sporo nabiegac w wawie. Aby nie przegrac.[/quote]
Ty mówisz o 2 połowie, a w 1 połowie cwks praktycznie nie istniał i Jaga powinna im nastukać kilka bramek do przerwy. W 2 połowie już Jaga "zdechła" bo sporo sił zostawili we Włoszech w meczu z Fiorentiną.
[quote]#post1713637 [quote]#post1713633 @Jeden9Zero6#42513
Tak z ciekawości który klub w PL w tym sezonie wygrał 3 mecze? A jeśli chodzi o nas, to ile razy przez ostanie 15 lat wygraliśmy 3 mecze z rzędu?
Pewnie przesadzam i były takie sytuacje, ale 4 to już mi ciężko uwierzyć ;)[/quote]
7 meczów z rzędu wygranych (2.12.2018 - 2.03.2019)
Cracovia - Lech 1 : 0
Arka - Cracovia 0 : 3
Cracovia - Pogoń 2 : 1
Zagłębie - Cracovia 1 : 2
Cracovia - Piast 2 : 1
Legia - Cracovia 0 : 2
Cracovia - Jagiellonia 1 : 0
Serię przerwała kuriozalna porażka w Płocku (grając 11 na 9 straciliśmy gola w 90 minucie)
Wisła Płock - Cracovia 2 : 3[/quote]
Przypomnę, że to było za tego odsądzanego od czci i wiary Probierza. Wtedy naprawdę wszystko szło w bardzo ładną stronę, no ale przyszła pandemia, rozwaliła rytm i było, jak było...
Niby starcie tych drużyn jako "zespół o 2 pkt od miejsca #3 w lidze vs zespół balansujący na granicy strefy spadkowej" to w sumie przez lata było żadne zaskoczenie. Ale obsada poszczególnych ról nieco odbiega od utartego przez lata schematu i czyni ten mecz nader ciekawym.
Kurcze, ile mieliśmy okazji żeby utrzymać się w czołówce, ile razy ekipy za nami w tabeli grały chcąc nie chcąc "pod nas". Naprawdę nie trzeba było wiele... przy takiej płaskiej tabeli. Ale skończyło się, jeśli nie zaczniemy wygrywać to będzie szybki zjazd. A legła będzie gryźć trawę bo wiadomo, Płock też z ambicjami, Górnik u siebie zawsze na wkurwie... Tylko nasi jakoś jakby im nie zależało. Dlaczego?
U naszy kopaczy nie widać intensywnego zangażowania w mecz, zawsze mam wrażenie że Cracovia gra sparing i przeciwnik o punkty i to widać nawet oglądając skróty z meczu i końcowe migawki po meczu to przeciwnicy wygladają jak po walce a nasi kopacze jak po lekkim treningu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)