Bardzo dobry wywiad. Parę cytatów, w zasadzie wszystko to, co chciałem usłyszeć:
"Cracovia jest dla Pana długoterminowym projektem?
Tak. Zdecydowanie tak.
[...] chcemy kontynuować to dzieło, iść dalej, razem z Comarchem.
[...] tak, myślimy o rozgrywkach europejskich. To jest i będzie jednym z naszych celów.
[...] W przypadku Oskara było inaczej (niż ze Stojilkovicem). Nie było żadnych sygnałów, że chce odejść teraz, więc bardzo chętnie go zatrzymaliśmy. Wzmacniamy też drużynę. Przykład? A choćby młody polski napastnik, Wiktor Bogacz z New York Red Bulls, który wkrótce do nas dołączy. A będziemy mieli jeszcze jednego napastnika.
[...] Na tym etapie powiem tylko, że pan Dróżdż pomógł Cracovii w ostatnich latach, w tym trudnym okresie przejściowym i chciałbym mu za to podziękować. Życzę mu powodzenia w przyszłości.
Mnie zastanawia ten fragment o Comarchu - wygląda, że chce ich namówić na kontynuację współpracy.
No i ma zamiar znacznie więcej czasu spędzać w Krakowie po ogarnięciu kłopotów rodzinnych.
-
-
ROBERT PLATEK and Co. (plany, zarządzanie, decyzje, pochwały, utyskiwania)
pytanie, czy Comarch chce
Biedak miał tabisza ,Platek ma Mongołów
Słowa , słowami ale jak będzie reinwestował z transferów 10-20 procent na wzmocnienia jak to było i jest w jego klubach to na dłuższą metę Gambal nie pociągnie żeby Cracovia była mocna a jankes miał swój pasywny dochód
Tak jak już wcześniej pisałem, chcieliście wywiadu, to macie, nic z niego oczywiście nie wynika, nic ten wywiad nie daje, ale jest. W sumie o żarciu mięcha też było, czyli prawie jak za Filipiaka.
Wywiad to tylko wywiad, ale lepiej, kiedy jest niż kiedy go nie ma. Takie wywiady mają kreować pozytywną atmosferę wokół klubu. Poza tym i tak wielokrotnie lepszy niż niedawne farmazony Mioduskiego dla zagranicy, z których w Polsce się pośmiano. U Platka nic śmiesznego nie ma.
Nic śmiesznego, ale niektórzy zawsze znajdą. Mnie niezmiennie śmieszy protekcjonalny, często prześmiewczy ton niektórych forumowiczów, kiedy pisali o Filipiaku, teraz o Płatku. Kiedy gołodupiec pisze o milionerze "biedak", jego dupa lśni pełnym blaskiem.
- Edytowany
Skąd jest jego ojciec, bo kiszka w różnych regionach ma różne znaczenia. Od kaszanki, po taką kichę z farszem opartym na ziemniakach.
No i jest jeszcze kiszka stolcowa
[quote]#post1710239 Biedak miał tabisza ,Platek ma Mongołów
Słowa , słowami ale jak będzie reinwestował z transferów 10-20 procent na wzmocnienia jak to było i jest w jego klubach to na dłuższą metę Gambal nie pociągnie żeby Cracovia była mocna a jankes miał swój pasywny dochód[/quote]
Serio – nazywanie Janusza Filipiaka „biedakiem”, nieżyjącego człowieka, którego prawie nikt z nas prywatnie nie znał, jest zwyczajnie słabe. O Filipiaku i jego decyzjach można dyskutować godzinami ..ale sprowadzanie go do pogardliwych epitetów to poziom psiej budy , a nie rozmowy o klubie!
Zrobiłeś dla Cracovii chociaż promil tego co ten biedak?
- Edytowany
[quote]#post1710254 [quote]#post1710239 Biedak miał tabisza ,Platek ma Mongołów
Słowa , słowami ale jak będzie reinwestował z transferów 10-20 procent na wzmocnienia jak to było i jest w jego klubach to na dłuższą metę Gambal nie pociągnie żeby Cracovia była mocna a jankes miał swój pasywny dochód[/quote]
Serio – nazywanie Janusza Filipiaka „biedakiem”, nieżyjącego człowieka, którego prawie nikt z nas prywatnie nie znał, jest zwyczajnie słabe. O Filipiaku i jego decyzjach można dyskutować godzinami ..ale sprowadzanie go do pogardliwych epitetów to poziom psiej budy , a nie rozmowy o klubie!
Zrobiłeś dla Cracovii chociaż promil tego co ten biedak?[/quote]
Jako człowiek, mąż ,ojciec czy prezes Comarchu był być może wspaniały ale jako prezes Cracovii był BIEDAKIEM i tyle w temacie
Oczywiste że po czynach a nie po słowach będzie można go oceniać ale klimat tego wywiadu jakże inny niż tego z nową panią prezes. Tego się na razie trzymam 😀😀😀
Wszystko wygląda fajnie. Mam jednak wrażenie, że za Płatka wypowiadała się sztuczna inteligencja w tym wywiadzie. z linka Protocana. Choćby nie wiem jaki był geniusz, to nie wyobrażam sobie, że to wszystko ogarnia.....
Teraz czekam aż tych dwóch beduinów coś wyduka...
Dziwaczna praktyka, że oficjalna strona klubu musi wrzucać wywiad z właścicielem za pośrednictwem komercyjnego niszowego medium.
Wiemy tyle, że nasz właściciel za często nie będzie się wypowiadać. To raz. Po drugie do transferów będzie się dorzucał, ale nie będą to na pewno kwoty takie jakie wydaje właściciel Widzewa. Po trzecie widzi Cracovię w pucharach, bo w innych ligach w których inwestował nie był w stanie konkurować z hegemonami tych lig, u nas o to łatwiej i póki co taniej.
[quote]#post1710287 Teraz czekam aż tych dwóch beduinów coś wyduka...[/quote]
Zdaje się - mam nadzieję - że oni nie są od dukania. Turek ma bajerować ewentualnych sponsorów, ten drugi ma siedzieć cicho i liczyć pieniądze.
[quote]#post1710297 ... urek ma bajerować ewentualnych sponsorów, ten drugi ma siedzieć cicho i liczyć pieniądze....[/quote]
Czyli narazie wiemy/domyślamy się kto będzie robił to co Dróżdż robił słabo i czego nie robił. A kto będzie robił to co Dróżdż robił dobrze?
Dobry wywiad, nie ma co szukać drugiego dna szanowni forumowicze.
Wreszcie zabrał głos, powiedział dlaczego kupił Cracovia i jest jasny cel.
Teraz czekamy na realizację celu.
jakbym był naiwniakiem to bym powiedział: super! z wywiadu wynika, że Cracovia ma dla niego największe znaczenie z całej stawki posiadanych klubów bo tylko ona ma realne szanse na udział w europejskich pucharach, które dają siłą rzeczy lepszą promocję, oprócz kasy, która napędza ten biznes i zabawę w piłkę na żywo.
ale, że nie jestem już naiwniakiem to powiem głosem mojej teściowej: po owocach ich poznacie
Po tylu latach doświadczeń podchodzę do tej wypowiedzi bardzo ostrożnie . Nie słowa ale czyny sa bowiem najważniejsze .
Panie Płatek Pan uważa na pierogi w Krakowie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)