Sam nie wiem co bym wolał ale najważniejsze, że Cracovia ma wszystko we własnych nogach a może i rękach :) ostatnia kolejka zapowiada się emocjonująco...
-
-
Sytuacja w tabeli. Walka o MP,Puchary,Utrzymanie
- Edytowany
[quote]#post1725082 Jutrzejszy meczyk Korona - Widzew z punktu naszego chyba najważniejszy w najblizszej kolejce (opróczoczywiście Cracovia-Motor). Wygrana Korony najkorzystniejsza lub w najgorszym przypadku remis. Remis też nie bedzie zły pod warunkiem że ostatni mecz na Kałuży z Koroną nie przegramy.[/quote]
Remis najlepszy, ale czyje zwycięstwo lepsze to trudno osądzić
Przy remisie i naszej tfu tfu porażce my Korona i Widzew mielibyśmy po 40 punktów, a w małej tabelce jesteśmy najlepsi. Do meczu z Koroną. Remis z Koroną powoduje, że jesteśmy nad nimi. i się utrzymujemy (o ile Arka nas nie wyprzedzi).
Jeśli wygra Korona, to musielibyśmy z nimi wygrać w ostatniej kolejce lub liczyć, że Widzew nie wygra z Piastem. Moim zdaniem to gorszy scenariusz niż zwycięstwo Widzewa. W takiej sytuacji w ostatniej kolejce wystarczyłby nam do utrzymania remis z Koroną.
A najlepiej to wygrać w Lublinie i mieć, przy porażce Piasta lub Pogoni, wyjebane na te kalkulacje.
Matematyk Klimek twierdzi na X, że dla Cracovii w meczu Korona - Widzew najlepszy remis, a jeśli już ktoś ma wygrać to Korona.
Lepiej grać w ostatniej kolejce z utrzymaną Koroną niż druzyną walczącą o ligowy byt. Pamiętam jak Korona wygrała w Poznaniu właśnie w takiej sytuacji 2-3 lata temu
Dwa lata temu ale też po prawdzie kibice nie pomogli Lechowi, który nawet prowadził w tym meczu.
Słynne Pedro, Pedro do dziś się zawodnikom odbija.
remisik w meczu korony i nie wygrana lechi to by była bajka, bo chyba tez punkt w dwóch meczach nawet takie łamagi jak nasi kopacze są w stanie zdobyć. Załozyłem ze lechia nie wygra z termaliką w ostatniej kolejce, ciezki wyjazd
[quote]#post1724775 I to jest zmarnowana szansa Cracovii na MP 2026 na 120 - lecie.
Ale Płatek miał inną wizję niż p.Elżbieta[/quote]
Widzę, że nasz forumowy specjalista od Red Bulla nadal platonicznie zakochany w chytrej babie z Bydgoszczy.
Drogi kolego, to się leczy - na początek odstawiłbym energetyki.
Mało wiesz
- Edytowany
@paluch#1088 prosimy o szczegóły, forum jest żeby coś się dowiedzieć. Ja się tam chętnie dowiem jak pani Filipiak chciała inaczej niż Platek mając te ..... 20%
Do analizy przed weekendem 🤔 🤔 🤔
:)[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1778794473-750.png[/img]
Za 9 dni wszystko będzie jasne...
[quote]#post1725168 @paluch#1088 prosimy o szczegóły, forum jest żeby coś się dowiedzieć. Ja się tam chętnie dowiem jak pani Filipiak chciała inaczej niż Platek mając te ..... 20%[/quote]
Przecież chłop tu pisał 846372 razy, że wszystko ustawione pod Red Bulla i zaraz wchodzą, a my żuczki mało wiemy ;)
W psychiatryku stabilnie ;)
- Edytowany
Przy tak zdekompletowanej obronie, brak Henriksona (strach pomyśleć gdyby za Niego zagrał Traore tragiczny w Lubinie czy Glik) nie ma żadnych szans na remis w Lublinie. Tam jesteśmy skazani na klęskę w 100 procentach.
Tę drużynę stać co najwyżej na zdobycie 1 punktu w dwóch ostatnich meczach i to w wersji bardzo optymistycznej.
A to oznacza, że musimy liczyć na innych, a to też bardzo wątpliwe bo w tym sezonie są bardzo niekorzystne wyniki innych meczów dla nas.
[quote]#post1725177 Przy tak zdekompletowanej obronie, brak Henriksona (strach pomyśleć gdyby za Niego zagrał Traore tragiczny w Lubinie czy Glik) nie ma żadnych szans na remis w Lublinie. Tam jesteśmy skazani na klęskę w 100 procentach.
Tę drużynę stać co najwyżej na zdobycie 1 punktu w dwóch ostatnich meczach i to w wersji bardzo optymistycznej.
A to oznacza, że musimy liczyć na innych, a to też bardzo wątpliwe bo w tym sezonie są bardzo niekorzystne wyniki innych meczów dla nas.[/quote]
Kursy STS Motor-Cracovia
1 2.80
x 3.30
2 2.45
U innych buków są nawet wyższe na Motor
Chłopie, jak masz pewność tych 100%, to obstawiaj co tam masz i możesz do końca życia pierdzieć w fotel xD
Największym problemem nawet nie jest sytuacja w tabeli ale fatalna forma drużyny.
Jeśli w dwóch meczach w przewadze nie umiemy strzelić jednego gola, a z Lubinem zagramy bez filara obrony Henriksona to trudno być optymistą.
Ja sobie nie przypominam aby Henrikson zagrał w tym roku jakieś świetne zawody.
Bez przesady. Traore dawał radę w kilku meczach, a że nie radził sobie z Regułą to akurat nie on jeden. Henriksson nie jest niezastąpiony. Zwłaszcza że pewnie przyjedziemy tam po remis. Za Elsnera byłoby pewne 0:3.
W meczu Korony wydaje mi się, że z punktu widzenia morale jeśli Korona przegra u siebie z Widzewem to na bank leci. Remis może spowodować, że na koniec z nami wygrają więc też wydaje mi się groźny. Kiedy są dwie drużyny w ostatnim meczu na musiku i grali wcześniejsze mecze beznadziejnie to faworytem staje się gospodarz.
Jak wyjdzie Glik w pierwszym składzie to ja tam wolę nie oglądać
- Edytowany
[quote]#post1725178 ... Kursy STS Motor-Cracovia1 2.80x 3.302 2.45U innych buków są nawet wyższe na Motor...[/quote]
I wszyscy płacą najwięcej za remis? W meczu Cracovii co nie potrafi strzelać goli. Ciekawe.
Buki powariowali.
Bo remis używając terminologii kwantowej to bardzo niestabilny stan. Wystarczy tylko, że ktoś coś i cały misterny plan w ...
znikąd nadziei 🛶
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)