w innym środowisku ten trener wystrzeli super wynikami, zobaczycie
Luka dzięki za wszystko :)
nie siadło u Nas - ale z klasą bylo do samego konca
-
-
Luka Elsner - nowy trener Cracovii 25/26 - taktyka, wyniki, rozwiązania
[quote]#post1721182 ... Przypomnę, że za Elsnera wciąż jesteśmy drużyną która ma najwięcej meczy bez straconej bramki, takie rzeczy nie robią się same, to kwestia ułożenia drużyny i wprowadzenia odpowiednich schematów. Ustawienie porządnie drużyny w defensywie to nie łatwa sztuka i byle trener tego nie zrobi. Gość zbudował w tyłach drużynę która w stabilniejszy warunkach miała prawo grać o wysokie pozycje...[/quote]
To jest mocno naciągane półprawdy. Do 18-tej kolejki (koniec roku) mieliśmy stracone 21 bramek co było 4tym wynikiem w lidze, tyle samo co ostatnia wtedy w tabeli Legia.
Za to w tym roku mamy już stracone 16 bramek i tylko 3 drużyny (Nieciecza, Arka i Piast straciły więcej)
[quote]#post1721135 to jest chory klub, więcej się nabrać już nie dam.[/quote]
Rychlo wczas 😉 witam w gronie spoznionych malkontentow 😅 😅 😅
[quote]#post1721197 [quote]#post1721182 ... Przypomnę, że za Elsnera wciąż jesteśmy drużyną która ma najwięcej meczy bez straconej bramki, takie rzeczy nie robią się same, to kwestia ułożenia drużyny i wprowadzenia odpowiednich schematów. Ustawienie porządnie drużyny w defensywie to nie łatwa sztuka i byle trener tego nie zrobi. Gość zbudował w tyłach drużynę która w stabilniejszy warunkach miała prawo grać o wysokie pozycje...[/quote]
To jest mocno naciągane półprawdy. Do 18-tej kolejki (koniec roku) mieliśmy stracone 21 bramek co było 4tym wynikiem w lidze, tyle samo co ostatnia wtedy w tabeli Legia.
Za to w tym roku mamy już stracone 16 bramek i tylko 3 drużyny (Nieciecza, Arka i Piast straciły więcej)[/quote]
To jedynie potwierdza co napisałem, dlaczego? chociażby dlatego, że nasza gra była oparta na dobrej organizacji w defensywie i szybkich zrywach, nie tylko ale głównie z wykorzystaniem napastnika, którego nie było w drugiej części sezonu, bo został sprzedany.
Już końcowy Elsner próbował czegoś innego, zaczął kombinować, co odbiło się na organizacji w obronie i większej liczbie utraconych bramek.
Minusem trenera było to że był trochę jednowymiarowy, próbował to zmienić ale takie próby w trakcie sezonu wychodzą różnie, finalnie sprawa się posypała i wyniki również.
umi ktos policzyc z tych zadowolonych co sie cieszyli ze sprzedali Stojkovicia za te dwie i pol banki ojro ile klub straci jak sie z ligi spierdoli.... ?ma ktos taki kalkulator co to policzy plus minus?
[quote]#post1721205 umi ktos policzyc z tych zadowolonych co sie cieszyli ze sprzedali Stojkovicia za te dwie i pol banki ojro ile klub straci jak sie z ligi spierdoli.... ?ma ktos taki kalkulator co to policzy plus minus?[/quote]
Przecież Stolikjovic grał tylko na początku sezonu, później był statystą, zresztą mu to zostało we Włoszech - tragiczny bilans.
Mnie do tej liczby na pewno można wrzucić uważam, że wycisnęliśmy z niego ile sie dało , to była ciut lepsza wersja Dudzica, przy Benku on nawet nie stał, a zastępstwo za niego w postaci Bogacza zapowiadało się dobrze no ale...
[quote]#post1721218
Przecież Stolikjovic grał tylko na początku sezonu, później był statystą, zresztą mu to zostało we Włoszech - tragiczny bilans.[/quote]
Tak, ale w dalszym ciągu był napastnikiem, każdy piłkarz ma wyćwiczone schematy (mogę to rozwiązać) w zależności od pozycji, a zwłaszcza ten konkretny który grał u nas. Nie można tego podważać, to tak jak napastnik betonów, w drugiej rundzie strzela mniej, ale jak się przyjrzeć drużynie, to daje wciąż dużo rozwiązań nawet samym ruchem który ma wyczyszczony jako napastnik.
To jest panowie elementarz futbolu, zwłaszcza w słabszych ligach, gdzie zawodnicy potrafią mniej i są bardziej ograniczeni.
Przecież gdyby to było takie proste to byle trener w razie kłopotu by przesuwał obrońcę na rozgrywającego, skrzydłowego na napastnika itp.
Jestem przekonany, że strzeliłby u nas jeszcze parę ważnych goli. Natomiast jego gry w Serie A nie biorę po uwagę, zupełnie inna liga, a sam klub to totalny outsider.
Oczywiscie ze by cos wpadlo z jego strony...
[quote]#post1721218 [quote]#post1721205 umi ktos policzyc z tych zadowolonych co sie cieszyli ze sprzedali Stojkovicia za te dwie i pol banki ojro ile klub straci jak sie z ligi spierdoli.... ?ma ktos taki kalkulator co to policzy plus minus?[/quote]
Przecież Stolikjovic grał tylko na początku sezonu, później był statystą, zresztą mu to zostało we Włoszech - tragiczny bilans.[/quote]
Cała drużyna stała się statystami.
Stojilkovic w najgorszej ekipie w serie a wygląda tak
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-04/1776786849-604.png[/img]
Porównanie gowna do wiatraka.. dobrze ze nasza ekipa jest top Europa..
To jest dość dziwne jednak, bo nasze zespoły, w szczególności Lech, rozegrały w europejskich pucharach bardzo wyrównane dwumecze z Fiorentiną. Z kolei w naszym meczu z Lechem Stoijilkovic odegrał kluczową rolę.
Gość miał swoje 5 minut akurat u nas i dobrze! Ale się skończyło.
Pisa to są takie leszcze, że wątpię czy by się utrzymali w ektraklapie.
Royal Charleroi
Tam podobmo moze isc trenować Elsner.
[quote]#post1721136 w sierpniu pomyślałem sobie "tak to jest to" wszystko żre jak należy ...
może w końcu po 43 latach kibicowania doczekam się ...
no i żarło, żarło i zdechło ...
trenerze powodzenia na dalszej sportowej drodze ...[/quote]
Chyba wielu z nas myślało podobnie. W końcu trener zagraniczny z doświadczeniem.
No, ale Santo ostrzegał od początku.
Na początku niby żarło, ale od razu był problem w relacji 1 drużyna - rezerwa. Skrupiło się na Mordaku, bo nieokrzesany, ale jak nie ma Mordaka, to okazuje się, że Elsner równo olewał rezerwy - nie dawał tam zagrać w zasadzie nikomu. Efekt wiadomy: rezerwy są w strefie spadkowej, a z 1 za bardzo nie ma kogo tam posłać na ratunek. Nie mówiąc o prostym fakcie, że ci, co nie grają, rdzewieją.
- Edytowany
Za odejście - szacunek
Masz gościu Honor.
Całościowo- większość rzeczy została napisana : kontuzje, zawirowania, pewnie dużo niespełnionych obietnic…
Myślę, że nie na to się pisał.
Trener odszedł i zero podziękowań od piłkarzy
( przynajmniej ja takich nie znalazłem) Taki Wójcik powinien całować po rękach…
czyżby stracił szatnie?
Jeśli tak to po co się tak długo z nim męczyliśmy po słynnej rezygnacji?
[quote]#post1721136 w sierpniu pomyślałem sobie "tak to jest to" wszystko żre jak należy ...
może w końcu po 43 latach kibicowania doczekam się ...
[/quote]
Bo też nie da się ukryć, że w tym sezonie, przy tym, co się dzieje w tej ekstraklapie, mieliśmy W KOŃCU PO TYLU LATACH PO RAZ PIERWSZY REALNE SZANSE NA MISTRZOSTWO. Nie żartuję.
Ale się porobiło tak, jak się porobiło... Nie diagniozuję, cvzemu, choć swoje zdanei ma.
Trenera szanuję, zachował się z klasą, różne dobre rzezy robił i zrobił. Ale w obecnej sytuacji odejście było naprawdę niemalże koniecznością. Tak sonie myślę, że powinno to nastąpić przed meczem z Arką. Ale pewnie wtedy Grzelak nie był "wstępnie a definitywnie" dogadany. Bo w naszej sytuacji odejście trenera bez następcy od razu to kompletny idiotyzm.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)
Goście (6)