[quote]#post1652630 [quote]#post1652621 [quote]#post1652614 Ten karny to rzeczywiście się należał? Sędzia z taką pewnością go podyktował, myślałem że będzie sprawdzane[/quote]
ewidentny niestety[/quote]
Według mnie nie, ewidentnie karny z dupy Skovgard praktycznie leżał i nabito mu rękę, jeśli za takie ręki mają być odgwizdywane karne to możeclepiej nie strzelać na bramkę tylko nabijać ręce[/quote]
Ewidentny karny niestety, powiększył ręką obszar ciała, raczej nie ma się co doszukiwać sensacji
-
-
Legia Warszawa 3 - 2 Cracovia, sobota 23 listopada 2024, 20:15
[quote]#post1652630 [quote]#post1652621 [quote]#post1652614 Ten karny to rzeczywiście się należał? Sędzia z taką pewnością go podyktował, myślałem że będzie sprawdzane[/quote]
ewidentny niestety[/quote]
Według mnie nie, ewidentnie karny z dupy Skovgard praktycznie leżał i nabito mu rękę, jeśli za takie ręki mają być odgwizdywane karne to możeclepiej nie strzelać na bramkę tylko nabijać ręce[/quote]
Nie wiem. Ale pamiętam mecz Lechia - Legia z przed kilku sezonów. Bodajże Jędrzejczyk zatrzymał piłkę ręką zmierzającą do siatki i karnego nie było.
Gorzej, w bramce ręcznik , w obronie kołki w płocie .☹️
- Edytowany
A Ravas kiedys pomógł? To jest bramkarz, że co ma puścić, to puści a co ma obronić.. To czasem też puści...
Generalnie słaba gra.. Fizycznie i szybkościowo odstajemy
[quote]#post1652634 [quote]#post1652620 Nie możemy grać niską obroną.... przy doskoku się gubią a jak ich zapraszamy na swoją połowę to za każdym razem śmierdzi golem, przy braku obrony jest to co jest..[/quote]
my właśnie nie gramy niską obroną, jeśli chodzi o trzecią bramkę nisko zostali tylko obrońcy zostali zostawieni sami sobie, bronić powinien cały zespół[/quote]
No jak nie jak przez co najmniej 20 minut stoimy na swojej połowie, bez doskoku cwks podaję sobie na środku boiska, spychają nas żeby zrobić wrzutke i się kotłuje a my tylko szukamy wybicia na walkę Kallmana. Wcześniejszy doskok i będą się gubić. W przeciwnym wypadku będzie to co jest, każda wrzutka przy takim kryciu to duży problem.
Przede wszystkim gówniany jest przepis, że jak odbije się od Ciebie i trafi Cię w rękę to przypadek i nie ma karnego. Tak było z Jędrzejczykiem.
Parady obronne jak teraz obrońcy Cracovii niestety są ryzykowne bo nie ma okoliczności łagodzących gdy jest zagranie ręką.
Może kiedyś dojrzeją by te przepisy ujednolicić do "ręka karny" bo mnie to ogólnie wkurwia.
[quote]#post1652644 Słaba gra na razie, a Ravas też nic nie pomaga[/quote]
A co miał Ravas zrobić...zastanówcie się ludzie co wy piszecie !!!! Co miał obronić jak mu z 6 metrów strzelają ta obrona to parodia
Patrząc na ten skład i zestawienie w obronie to czego sie spodziewaliście? Przecież to sa parodysci.. obawiam się że już do konca tej rundy będziemy taka pyte grali.. Ten mecz to narazie wina Kroczka..
- Edytowany
Jest póki co kiszka, Ravas przyspawany jak był tak jest do linii, każda wrzutka na 5-6 metr powinna być jego. Słaby Olaffson, Janasik ani z przodu dobrze ani z tyłu. Rózga do zmiany, nic nie wnosi kolejny mecz, lepiej już stawiać chyba na Biedrzyckiego żeby łapał minuty młodzieżowe. Obiecujący pierwszy kwadrans poza tym póki co slabizna
[b]Edycja z 23.11.2024 o godz. 21:17 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1652659 [quote]#post1652644 Słaba gra na razie, a Ravas też nic nie pomaga[/quote]
A co miał Ravas zrobić...zastanówcie się ludzie co wy piszecie !!!! Co miał obronić jak mu z 6 metrów strzelają ta obrona to parodia[/quote]
Co miał zrobić? Wyjść do piłki a nie stać jak kolek
Jugas po kontuzji jakiś nie ten, Hoskonen i Skovgaard to najwyżej ławka. Gra obronna Cracovii to jakaś masakra. Nie dochodzimy do nich, mają dużo swobody w swoich atakach i szybko presują gdy ją tracą. Środek to całkowita dominacja Legii. Rzadko potrafimy przetransportować piłkę na stronę przeciwnika. Ta runda mogła by się już skończyć...
[quote]#post1652660 Patrząc na ten skład i zestawienie w obronie to czego sie spodziewaliście? Przecież to sa parodysci.. obawiam się że już do konca tej rundy będziemy taka pyte grali.. Ten mecz to narazie wina Kroczka..[/quote]
Tak wina Kroczka że Glik i Ghita kontuzjowany.
Marek Jóźwiak następny bezstronny znawca legionista
- Edytowany
Ja bym nawet Kroczka nie winił. Generalnie po tym meczu nie rozdzierałbym szat. U nas trener zaczyna ustawianie składu od gościa co w Legii trawy nie wąchał. I to widać. Tęsknimy za Glikiem, którego oni z kwitkiem odesłali. W tableli jesteśmy koło siebie ale piłkarsko to dwa światy są. Byle bez kontuzji i kartek. Mecz do oglądniecia na spokojnie by patrzeć, w którym kierunku jako klub powinniśmy iść
Kurwa ale co mecz to strata bramki? To jest normalne ? Co oni robią na tych treningach do *uja? To miejsce co zajmujemy To i tak sukces .. lepiej już nie będzie.
[quote]#post1652666 Marek Jóźwiak następny bezstronny znawca legionista[/quote]
Dobrze, że chociaż Jagoda nie komentuje.
[quote]#post1652657 Przede wszystkim gówniany jest przepis, że jak odbije się od Ciebie i trafi Cię w rękę to przypadek i nie ma karnego. Tak było z Jędrzejczykiem.
Parady obronne jak teraz obrońcy Cracovii niestety są ryzykowne bo nie ma okoliczności łagodzących gdy jest zagranie ręką.
Może kiedyś dojrzeją by te przepisy ujednolicić do "ręka karny" bo mnie to ogólnie wkurwia.[/quote]
A mnie wkurwiają takie ręki jak dzisiaj, za takie coś nie powinno być karnych, bo wtedy może po rost łatwiej było by nabijać rękę z niewielkiej odległości i wymuszać karne niż strzelać na bramkę, kiedyś w meczu z legią odgwizdano bardzo podobną rękę Rapie tylko to chyba nie było w polu karnym
To za mocny mecz dla Jagody. Jego rzucają na rubieże województwa. Zapewne jutro będzie w Radomiu.
Jak sie nazywa ten komentator?
To straszny szmaciarz jestd,
Późno Waszmoście zauważyli brak gry obronnej
. Kroczek nie ma o tym bladego pojęcia, a co gorsze, się nic nie uczy.
[quote]#post1652673 Jak sie nazywa ten komentator?
To straszny szmaciarz jestd,[/quote]
Bartosz Gleń.
Ale to nie przez niego przegrywamy 🤣🤣🤣🤣
To przez gts
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Pasiakcinq2, Goście (1)