No ja nie twierdzę, że to mocarze ale nie można patrzeć przez pryzmat tabeli :)
-
-
Śląsk Wrocław 2 - 4 Cracovia, niedziela 6 października 2024, 14:45
Patrząc przez pryzmat tabeli to należałoby nastawić się na pewny oklep.
Mecz, w którym jak zawsze liczę na zwycięstwo, ale nie nastawiam się na nic. Zweryfikuje boisko, dyspozycja dnia. Poza wkładem wracającego Rózgi oczekuję lepszej współpracy Kallmana i van Burena, bo wygląda to teraz słabiej niż na początku sezonu. Musi dodatkowo działać współpraca z Hasiciem. Na tej podstawie będę oceniał.
Coś ostatnio Van Buren i Kallman troche przygaśli, może w tym problem ostatnio nie najlepszych występów.
Brakuje ich bramek.
- Edytowany
Fajny cover od DominGraph na początek dnia (w klimatach poruszanych w wątku "Wasze ulubione nuty" 😉:
Malinowy nos, kabanosów woń
https://youtu.be/XnPyKxYdR5Q
- Edytowany
Wojciech Myć w niedzielę z gwizdkiem, Lasyk na VAR 😁
Oby Myć nam zagwizdał jak poprzednim razem (W Kielcach w sierpniu nam sędziował)
[quote]#post1644924 Wojciech Myć w niedzielę[/quote]
Myć na boisku i Lasyk na VARze, będą jaja
czyli w praktyce będzie sędziował Lasyk
Bo Myć tylko "ładnie biega" .😆
[quote]#post1644931 Bo Myć tylko "ładnie biega" .😆 [/quote]
A Glik zagra , ponieważ anulowano mu kartkę z Kielc . Na obecna chwilę ma na koncie 3 żółtka .
Był kiedyś wątek kartkowy, ale podupadł 😁
Wiem, że takie rzeczy można sprawdzić w kilkudziesięciu innych miejscach, ale trochę szkoda.
[quote]#post1644818
Bo można im odmówić umiejętności ale determinacji w dążeniu do wygranej na pewno nie
[/quote]
Nie do mnie było pytanie, ale odpowiem i tak. Ja im nie odmawiam determinacji, szkoda tylko, że ze Stalą ta determinacja się za często objawiała podawaniem do bramkarza.
[quote]#post1644944 Był kiedyś wątek kartkowy, ale podupadł 😁 [/quote]
@Leesior#410 nie daj się prosić. Wróć z wątkiem kartki w sezonie 2024/2025
To był fajny wątek ale jeśli nie wróci sprawdzajcie tutaj.
https://www.ekstraklasa.org/statystyki/indywidualne/zolte-kartki
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-10/screenshot-2024-10-04-20-24-38-51-40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12-jpg-84324863.jpg[/img]
[quote]#post1645025 [quote]#post1644818
Bo można im odmówić umiejętności ale determinacji w dążeniu do wygranej na pewno nie
[/quote]
Nie do mnie było pytanie, ale odpowiem i tak. Ja im nie odmawiam determinacji, szkoda tylko, że ze Stalą ta determinacja się za często objawiała podawaniem do bramkarza.[/quote]
Sama determinacja i ambicja nie wystarczy z teoretycznie słabszym rywalem, który też jest zdeterminowany i ambitny. Jeżeli rywal muruje bramkę, to trzeba go przebić atakiem pozycyjnym, którego nie umie żaden polski zespół. Podejmowane są różne próby w tym właśnie wycofanie do bramkarza, żeby wciągnąć rywala na własną połowę ale to nie działa. Zamiast cofnąć do bramkarza można zagrać długą piłkę do przodu licząc na błąd rywala, który póki ma siły nie myli się, za wyjątkiem gry na aferę w ostatnich minutach, gdzie sił brakuje i wszyscy lecą na piłkę. Trzeba dobrych graczy i zgrany zespół, żeby rozpracować drużynę murarzy. W tym meczu na pewno Śląsk nie wyjdzie z nastawieniem, byle nie przegrać, jak w meczu z nami Stal Mielec, która była bliska wygranej. Oni wyszli z takim nastawieniem w oczekiwaniu na nasz błąd w tym meczu. Jak dla mnie w meczu ze Śląskie, który jest w nieciekawej sytuacji trzeba grać tak, żeby czekać na błąd rywala jak w pokerze na najlepszą kartę, byle samemu nie popełnić błędu.
[quote]#post1645052 [quote]#post1644944 Był kiedyś wątek kartkowy, ale podupadł 😁 [/quote]
@Leesior#410 nie daj się prosić. Wróć z wątkiem kartki w sezonie 2024/2025[/quote]
Gdy ostatnio (już dość dawno) założyłem taki wątek, to żaden admin go nie "przykleił". W efekcie musiałem się do ww. wątku "dokopywać ", bo oczywiście przez tydzień spadał on gdzieś daleko. Uznałem więc, że wątek nikogo nie interesuje.
Bo to był wątek do czytania, a wątki podnoszą kolejne posty
Sorry ale wydaje mi się, że przed każdym sezonem/rundą przyklejałem a w martwym okresie on spadał z listy bo nie był wtedy potrzebny. Trzeba było dać znać jeśli akurat wtedy się to przydarzyło.
Ale to by trzeba było z 10 wątków przykleić: oceny piłkarzy, typer, kanadyjka, młodzieżowcy, kartki i pewnie jeszcze kilka innych. Co za problem to po tygodniu czy dwóch odkopać?
Te które są na bieżąco komentowane nie trzeba :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)