Wiem że teraz na to trochę z późno, ale zaordynował bym panom piłkarzom zajęcia z gimnastyki ogolnorozwojowej, może nie od razu sportowej, bo by się połamali, na początek artystycznej, ...hm ze wstążka, obręczą, skakanką, parą maczug, bo z piłką to nie tak szybko...
-
-
{1} Cracovia-Piast Gliwice 21 lipca, 14:45 Niedziela
Ale aby mieć problem z prostym przyjęciem piłki .....??
[quote]#post1631791 Ale aby mieć problem z prostym przyjęciem piłki .....??[/quote]
i co to jest wina trenera ze dojrzały piłkarz ma problem piłke przyjąć....
Drużyna od nowa, tylko dalej chujowa.
[quote]#post1631792 [quote]#post1631791 Ale aby mieć problem z prostym przyjęciem piłki .....??[/quote]
i co to jest wina trenera ze dojrzały piłkarz ma problem piłke przyjąć....[/quote]
To kto decyduje o tym że ten lub inny piłkarz gra ?
Bardzo jestem rozczarowany postawą Maigaarda ale na chwilę obecną kwalifikuję się do gry w rezerwach.
i do Glika, jeszcze Ci tak nikt w pysk nie strzelił - po ostatnim meczu tak jakoś to było co ??
Ciekawe czy potrafiliby przeskoczyć przez kozła???
Z trybun wyglądało to słabo , mówię o grze czyli fartowny remis , doping i przedmeczowe atrakcje na plus.Gra naszych „orłów „ na 2 z racji punktu. Spiac jaja i lecimy z tą liga 😃Jeszcze będzie pięknie
Jak się nie da wygrać to trzeba zremisować. Dzisiaj Piast stracił 2 punkty a my zyskaliśmy 1. Mam nadzieję, że pierwsze koty za płoty....
[quote]#post1631795 [quote]#post1631792 [quote]#post1631791 Ale aby mieć problem z prostym przyjęciem piłki .....??[/quote]
i co to jest wina trenera ze dojrzały piłkarz ma problem piłke przyjąć....[/quote]
Bardzo jestem rozczarowany postawą Maigaarda ale na chwilę obecną kwalifikuję się do gry w rezerwach.[/quote]
mało takich graczy co na treningu sa super a w meczach jest innaczej ???
Niestety po dzisiejszym meczu nasz sympatyczny trener Kroczek dostaje ode mnie żółtą kartkę. Przykro mi, ale jak można taka 11 wystawić / kto to wymyślił ? Gdyby nie bramkarz, Glik i Olafsson. To powinno być po I połowie 3-4 do zera. Zagraliśmy jakąś parodystyczna pilke. Nie dało się na to patrzeć. Nie rozumiem po co te transfery skoro nowi zawodnicy sa rezerwowymi...Każdy co wszedł był dwa razy lepszy od schodzącego. Nawet Janasik co wszyscy narzekali lepiej sobie radził niż Jaroszyński.
Rakoczy - jak dla mnie klub powinien sie go pozbyć nawet za darmo. Kompletne dno. Jakim cudem on myśli o grze na zachodzie jak piłka mu po przyjęciu za każdym razem odskakuje na 3-4 metry... Moim zdaniem jeden za najgorszych na boisku piłkarzy.Tracił ogromną ilość piłek i koszmarnie gra. Technicznie bardzo słaby. To będzie cud jeśli klubowi uda się go sprzedać...
Rózga też jeszcze dużo pracy przed nim. Idiotyzm z pierwszą 11 totalny. Mnóstwo strat i widać, że ma dynamikę, ale jest słaby fizycznie i każdy go przepycha jak balonik. Yamalem to on niestety nie jest i raczej nie będzie...
Zagraliśmy praktycznie pierwsze 45min bez środkowej strefy. Nie wiem co robili Knap i Sokołowski, ale na pewno nie grali w piłkę. Tylko chodzonego. Tragedia. W całym meczu oddaliśmy trzy strzały, a Piast ponad 20...Brak pomysłu na grę i zero zaangażowania. Żadnego rzutu rożnego nie mieliśmy a Piasto co chwile. W Rakowie będzie coś czuje 0:3 albo wyżej. Z taką grą nie mamy szans na utrzymanie w lidze. A miejscu w pierwszej ósemce możemy sobie pomarzyć...Ghita najgorszy w obronie - po jego kryciu straciliśmy bramke/ gubił piłki i ciagle robili go jak chcieli, koszmarnie grał.
Na plus nowy napastnik i Irakijczyk. Ożywili grę, ale nie mają z kim grać niestety.
Najlepszy komentarz jaki dziś usłyszałem - graluśmy tak słabo, że nawet Stefański nie musi drukować
:)
swoje i tak zrobił...
Uspokoiłem się , włączyłem sobie wiatrak , wypiłem dwa zimne piwa, zjadłem kolacje , oglądałem powtórki i musze powiedzieć że jestem bliski PANIKI!!
Kurde trzema zawodnikami to my tej ligi nie obrobimy.
Dobra, czas skończyć z mitem, że mamy drużynę (zawodników?) na 6-8 miejsce.
Na tle graczy z Gliwic nasi wyglądali jak amatorzy i tego niestety nie da się zmienić, bo czy Rakoczy, Knap lub Rózga są w stanie poprawić przyjęcie piłki? Może im te przykrótkie getry przeszkadzają? A czy emeryt Glik, który dawał ogrywać się jak dziecko, do tego jeszcze to jego przyspieszenie niczym u wozów z węglem, nagle nabierze wigoru, zadziorności czy w ogóle chęci do gry. Czy Paweł Jaroszyński, któremu absolutnie nie odbieram serca do gry, potrafi zrobić jeden po drugim dwa dobre zwody.
A Maigard czy jak mu tam, to on w ogóle umie grać w piłkę, bo ja odniosłem dziś wrażenie, że on głównie pozoruje grę.
O nowych trudno coś napisać, ten ciemniejszy, ma grać jako szóstka, z tymi cieniutkimi nóżkami, no boję się trochę o jego zdrowie, a jaśniejszy no prze do przodu niczym czołg, bramkę strzelił, ale z tej pozycji zrobiłby to każdy z nas i nie napisze jaką częścią ciała.
Dobra, ale skład węgla i papy to nie jest nic rzadkiego w ekstraklapie, ale jeżeli kierownikiem składu jest, no nie bójmy się tego słowa, dyletant, to jest już źle. Do 90 minuty wyglądało to na tradycyjne w wydaniu Cracovii, 2 punkty w 8 meczach, teraz może być ciut więcej.
I nie chodzi tu tylko o ten mecz, chodzi o to, że na boisku nie widać najmniejszego śladu jakiegoś zamysłu taktycznego. Dzida do Kallmana i jakoś to będzie, atakujemy pozycyjnie 4 na 8, a w kontrze 1 lub 2 na 5. Cała reszta trzyma się środkowej linii jak mamusinej spódnicy. Zero pomysłu z przodu, a w defensywie bałagan czyli motto trenera Kroczka "gramy na zero z przodu, a z tyłu zawsze coś wpadnie" Jeżeli prezes Dróżdż dalej będzie zwlekał z wymianą sztabu trenerskiego to w październiku zaczniemy walkę o swoje ulubione miejsce. Przypominam, że dziś poniżał nas na całej linii zespół, który zajął w minionym sezonie ledwo 10 miejsce.
Ale trzeba oddać, że Piast jest mocniejszy niż 10 miejsce a dwa, że nie przez przypadek tyle remisują. Z jednej strony to frajerstwo z nimi nie wygrać a z drugiej to trudno ich pokonać i wiele zespołów tego nie robi.
[quote]#post1631833 Przypominam, że dziś poniżał nas na całej linii zespół, który zajął w minionym sezonie ledwo 10 miejsce.[/quote] W analizie wyżej jest dużo racji i to naprawdę jest niepojące, jednak jest tu jedne drobiazg - 10 miejsce dziesiątym miejscem, ale akurat Piast jest taką drużyną, która [b] bardzo umiejętnie [/b] blokuje dostęp do własnej bramki... Miejsce 10, ale tylko jedna drużyna (Śląsk) straciła mniej goli niż Piast... Z tego względu nie popadałbym więc w panikę.
Dobrze, że nie przegraliśmy, bo to jednak byłoby niedobre na początek.
[quote]#post1631804 [quote]#post1631795 [quote]#post1631792 [quote]#post1631791 Ale aby mieć problem z prostym przyjęciem piłki .....??[/quote]
Bardzo jestem rozczarowany postawą Maigaarda ale na chwilę obecną kwalifikuję się do gry w rezerwach.[/quote]
mało takich graczy co na treningu sa super a w meczach jest innaczej ???[/quote]
Co mnie treningi obchodzą ?
Liczą się mecze i jak poszczególny zawodnik wygląda a dzisiaj to pół składu wyglądało jakby nie byli piłkarzami.
Jaka piosenka leciała po naszym golu?
Ps. Po naszym golu tylko CRA CO VIA!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)