https://www.youtube.com/watch?v=IDPAgIKSnNA
-
-
MATEUSZ DRÓŻDŻ - prezes Cracovii
To jest tajemnica spółki i nie mogę o tym mówić.
Tyle z tego wywiadu.
Można sie rozejść.
- Edytowany
Puściłem sobie tego D... w 25tej minucie usłyszałem rzewną historię jak to kibic na ulicy spotkał tego geniusza i płakał i... wymiękłem. Wzruszyłem się, otarłem łzę rękawem i posłuchałem jeszcze chwilę dalej, żeby sprawdzić czy ten płaczący kibic przypadkiem mu nie zaśpiewał "łubu dubu, łubu dubu..." do kompletu, no ale aż tak daleko fantazja tego nikczemnika się nie posunęła i tego już nie zmyślił.
Generalnie podsumuję cały ten wzruszający słowotok parafrazując rozmowę Poloniusza z Hamletem u Szekspira:
[b][i]- Co tam mówiłeś mości książę?
- Słowa, słowa, słowa.[/i][/b]
@żółta kaczka#4267
Bardzo możliwe ze kierowcy tramwaju i autobusu, a dzialo się to przy stadionie Cracovii, wstali i zaczęli klaskać, wespół z pasażerami....
Nikogo do niczego nie namawiam...ale ja jakoś temu widzewiakowi nie wierzę.
Problemem naszym jest to co najpierw Elka a potem ta jankeska niewiadomoco wyczyniają z Cracovią.
Pewnie jak większość czarno to widzę😭
Fanem Drożdża nie byłem, ale zaangażowania w Cracovię nie można mu odmówić. Sposobu zwolnienia i braku podziękowania nie akceptuję.
Z wywiadu mam jeden wniosek . Płatek kupił Cracovię by zrobić pijar dla swojej firmy (spółki, czy jak kto woli), nie zamierza inwestować tylko czerpać ewentualne zyski, pozostawiając samofinansowanie klubu. Niestety tak nie załapiemy się w naszej słabej lidze na żadne puchary, dalej będziemy klepać biedę i narzekać na naszą garbatą dolę. Ciemność widzę !
MD nic w sumie nie powiedział, nie znalazl sponsora stadionu ani tytularnego, ale był na "dobrej drodze", coś tam miał. Szczerze, ale takich prezesów się nie trzyma, którzy zamiast zająć się strategicznymi sprawami dla firmy, pudruja siebie jakimiś marketingowymi pierdolami typu dmuchaniec na rodzinnym, czy trybuna im.....etc. Taki marketing jest dla specjalistów za średnią krajową albo trochę więcej a nie dla prezesa co bierze konkretną kapuche. Zamknął rok na minusie, a gadał w wywiadach co innego. Zamiótł wysokie koszty funkcjonowania kluby sprzedażą mega grajka Virgila!!
Ja go tak surowo nie oceniam ale jakby go nie oceniać - to nie był moment na zwolnienie, efekt tego jest taki, że trener przestał wierzyć w projekt, team spirit uleciał, podziurawiona po okienku drużyna nie ma szefa, a fajna atmosferę zastąpiło zimne korporacyjne podejście. Za niego na chwile wróciła do Cracovii po długich latach mentalność zwycięzcy i walka o cele sportowe, a nie tylko podejście jak do odbębnionego etatu w byle robocie.
- Edytowany
Powiedzial tyle, ze to od poczatku do konca TO byl pomysl Eli. Przypominam, ze rade nadzorcza Pan Platek zmienil w marcu. A Drozdza odwolala rada nadzrorcza, ktora sama Elzbieta Filipiak sobie wybrala wczesniej. I to na jej wniosek zostal z dnia na dzien odwolany ze stanowiska. Powiem wiecej, Platek o tym nie wiedzial. Dopiero po fakcie. Stad Murat stanal okoniem wobec Pani Filipiak. I cala gownoburze ona zaczela w klubie. Jeszcze nie wiem dlaczego dokladnie, ale sie dowiem...
Bo to zła kobieta była
Za co cię posadzili? Za niewinność.
Rasowy bajok.
[quote]#post1720308 Ja go tak surowo nie oceniam ale jakby go nie oceniać - to nie był moment na zwolnienie, efekt tego jest taki, że trener przestał wierzyć w projekt, team spirit uleciał, podziurawiona po okienku drużyna nie ma szefa, a fajna atmosferę zastąpiło zimne korporacyjne podejście. Za niego na chwile wróciła do Cracovii po długich latach mentalność zwycięzcy i walka o cele sportowe, a nie tylko podejście jak do odbębnionego etatu w byle robocie.[/quote]
No właśnie to jest to pudrowanie, zatrudnił Elsnera który odpalił Wójcika za zero złotych i Stojkovića wpasował w duet z Hasicem. Tu żadna zasługa Drożdża. Ale jak zabrakło kapusty nie umiał sobie poradzić. Bo nagle mamy na pokładzie drogiego trenera i słabych grajków, duże koszty, wielkie nadzieje, a w kasie pusto
Z Dróżdżem jest tak, że jak się pokopie głębiej i coś tam jeszcze zdrapie, to jest coraz mniej fajnie, robi się tak sobie, średniawo, a czasem po prostu źle. Ale pokolorowane było ładnie, a jak ktoś jeszcze w przerwie trafił w poprzeczkę, to już w ogóle wszystko super dla niego.
Chuj w dupe dżordżowi,niech sie ta parówka nauczy jezyka polskiego,a na ten moment niech spierdala prezesowac w jąkims cwksie
Skoro to Dróżdż stał na przeszkodzie by znaleźć sponsora tytularnego, to rozumiem że sponsor już na ostatniej prostej.
- Edytowany
Jak czytam, za wszystko co złe (włącznie z dzisiejszymi wynikami rezerw) odpowiada były prezes Dróżdż, którego na szczęście nie ma już w klubie.
A skoro nie ma, to pod rządami amerykańskiego bylionera z mocną ekipą zarządzającą w składzie vacat i dwóch beduinów czekają nas świetlane czasy!
Aha, a w razie czego, mniejszościowym udziałowcem jest jeszcze chytra baba z Bydgoszczy, która ma w sercu Cracovię, szaleje po bramkach i jest gotowa na cyklicznie tymczasowe prezesowanie jak coś!
No nie wiem jak Wy, ale ja się czuję uspokojony.
Jaką pokrętną logiką wykoncypowałeś, że skoro Drożdż był zły to ktokolwiek inny zapewni że będzie super?
Ech, zabiłeś moje marzenia...
A serio - jakby ironia była bombowcem i przeleciała przez Twój pokój o 2 w nocy, to pewnie byś się przewrócił na drugi bok ;)
Dróźdź, część rzwczy dobrze zrobił, typu dzień meczowy itp.
..., ale jeżeli chodzi o dobór trenerów, zarządzania klubem to przecież on rządził 2 lata, CLJtki spadek to owoce jego pracy, jak i obecne przygotowanie I i II drużyny do sezonu.
Nie mając milionów nie da się nadrobić lat zaniedbań w jeden sezon. Owszem szło do przodu, przychody z dnia meczowego, otoczka ale trudno się nie zgodzić, że to ładniej wyglądało z zewnątrz.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)