Nie ma to żadnego znaczenia czy sponsorowany, czy nie. Najważniejsze, ze opowiedział o tym co się dzieje w klubie i dal jasno do zrozumienia, ze najbliższe trzy mecze zadecydują o przyszłości trenera i piłkarzy. I o to chodziło. Jasno i wyraźnie zostało powiedziane w tym artykule, ze świętych krów nie ma. Ufam, ze trener Elsner skoro doskonale zdiagnozował aktualny kryzys, to da rade to naprawić... i tego mu życzę. Wystarczy, ze zmieni całkowicie taktykę i ustawienie piłkarzy. A jak, to już on powinien wiedzieć najlepiej.
-
-
MATEUSZ DRÓŻDŻ - prezes Cracovii
.. a piłkarze… potrzymaj mi..kawę (na mieście).
- Edytowany
Drodzy Forumowicze. Litości! Czy Wy czytać między wierszami nie umiecie? Przecież ten wywiad to... horror! Jeden tylko (z minimum dziesięciu) mały fragment:
Mówi Dróżdż: - [i]Pamiętajmy, że dotąd wszystko było w grupie Comarch. [b]Powstała niedawno fundacja[/b], również jest z nią sporo pracy. Wydzielamy hokej. Te ostatnie trzy miesiące są bardzo przełomowe, można nawet powiedzieć, że także pod kątem historycznym.[/i]
Że pod kątem historycznym to akurat... prawda bowiem 4 hektary w Cichym Kąciku już nie są Cracovii, a 4 hektarami na Wielickiej zarządza... ta "powstała niedawno fundacja". Kto jest jej prezesem? Kto fundatorem? Kto jest w radzie Fundacji? Może jakiś szybki konkurs? Znajdziecie w sieci...
Dolary przeciwko orzechom, że 4 hektarów przy Wielickiej już Cracovia nie ma 💥🎉
Swoją drogą bardzo zdumiewa fakt, że np. jakiś - i owszem - zdup.cony temat z podatkiem za Rączną, którego wysokość jest 100x razy mniejsza niż prawdziwa wartość "wiana Cracovii" rozdrapujecie 10.000x bardziej niż... sens.
Edit:
Zresztą, nieważne 🤪
https://x.com/P_SlomiaC/status/1993794697169653857
Nie jestem pewien czy to ten lokal, ale po 2 min w google - Siesta Cafe:
https://www.facebook.com/siestakrakow/?locale=pl_PL
Mieliśmy kiedyś sklep klubowy na Siennej.
Lata 80-te na pewno, chyba na początku 90-tych zamknięto. Wtedy dało się zapamiętać puste półki. Do kupienia były kufel, zapalniczka, koszula „wizytowa” w blade pasy. Żadnych koszulek, szalików. Tak to pamiętam.
A ostatnio tam przechodząc pomyślałem, że obecnie fajnie by tam było mieć taki sklep.
[quote]#post1701783 Lata 80-te na pewno, chyba na początku 90-tych zamknięto. Wtedy dało się zapamiętać puste półki. Do kupienia były kufel, zapalniczka, koszula „wizytowa” w blade pasy. Żadnych koszulek, szalików. Tak to pamiętam.
A ostatnio tam przechodząc pomyślałem, że obecnie fajnie by tam było mieć taki sklep.[/quote]
jeszcze chyba krawaty były
Tak, były też krawaty.😀
Powstała fundacja... Strach się bać?
Brrrrrr....
czuję się uspokojony po wywiadzie. już nie mam wątpliwości, że nic z tego nie będzie, że Płatek to widmo a zimą odchodzi Kakabadze
- Edytowany
Reklamówki też były. I proporczyki - do dziś mam jeden duży
https://x.com/fid8/status/1993994110621962547
waaarte przeczytania.
Mi z tego czytania wynikła taka konkluzja. Jeśli chcąc grać w puchatach musimy wyzbyć się gry reaktywnej to w pucharach polecimy z kretesem. Taki paradoks. Jeśli awansujemy do pucharów niemal z definicji staniemy się underdogiem. Ale jako underdog nie awansujemy do pucharów. Ergo - musimy być gotowi na oba warianty gry.
- Edytowany
Prosty temat, i ja o tym trąbie od dłuższego czasu.
Kiedy ostatni raz widzieliście długoterminowo zespół z takim modelem gry jak nasz który gra o coś i jest w stanie rywalizować z najlepszymi? Kiedy ostatnio widzieliście "fajnie grający zespół" w polsce w 3-4-2-1/3-5-2? (możliwie z topu, bez wyciągania zespołów po seriach 3 dobrych meczy o nic)
I jak w tym wpisie, tak da się ale z pozycji underdoga jako pewnego rodzaju over-performance i "wypadek" w tej śmiesznej lidze ale jakakolwiek rywalizacja długoterminowa z taką grą odpada i to pokazuje masa przykładów z przeszłości gdzie takie zespoły wywalą się na pysk prędzej czy później.
Spory zarzut że zmieniliśmy Kroczka żeby dalej grać jak za Kroczka? Chyba nie o to chodziło do końca. To o co chodziło, o to by trener miał jaja i potrafił złapać zespół za mordę i lepiej tym zarządzić? No to widzimy że zespół wpadł szybciej z kryzys niż za Kroczka i też jakoś nie daje jakiś oznak poprawy jak narazie.
Intensywna zima przed nami bo do ogarnięcia jest baaardzo dużo w kwestii strategii, budowania kadry, określenia modelu gry.
Ja się podpisuję na ogół pod tym że zespoły reaktywne to farmazon long-termowo. Nie wygrasz nic, będziesz mieć skoki jak sinusoida ale jak nie dojdzie do tego wszystkiego określona kultura gry z piłką to można się zwijać.
W sedno. Moim zdaniem Elsner wykrwawia się z tej samej przyczyny, która "zabiła" Zielińskiego i Kroczka. Chęć przejścia z antyfutbolu w stylu lagi na Kallmana, Makucha, Stojilkovicia na grę w piłkę. I nie umie dokonać tej zmiany tak jak i dwaj poprzedni. I hasło, że mamy lepszą drużynę niż Kroczek nie działa. Liga idzie tak do przodu finansowo, że połowa ligi ma drużynę lepszą niż rok temu. Takiemu Górnikowi idzie zdobywanie punktów bo odkąd pamiętam próbował grać w piłkę, przynajmniej od Brosza. My od 100 lat gramy antyfutbol. Od Majewskiego. Z krótką przerwą na Zielińskiego. Coraz większy znak zapytania przy Elsnerze. Podczas jednego z meczów komentatorzy podawali współczynniki dotyczące trenerów naszej ligi. Elsner miał przeciętny współczynnik poprawy gry drużyny (poziom gry drużyny na wejściu i wyjściu danego trenera)
Trudno znaleźć dobrych zawodników i trenerów, ale jeszcze trudniej dobrych prezesów!
[quote]#post1701784 [quote]#post1701783 Lata 80-te na pewno, chyba na początku 90-tych zamknięto. Wtedy dało się zapamiętać puste półki. Do kupienia były kufel, zapalniczka, koszula „wizytowa” w blade pasy. Żadnych koszulek, szalików. Tak to pamiętam.
A ostatnio tam przechodząc pomyślałem, że obecnie fajnie by tam było mieć taki sklep.[/quote]
jeszcze chyba krawaty były[/quote]
Tak, miałem taki krawat. Ale były też karty do gry, które mam do dziś.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-11/image-png-18399821.png[/img]
Chcem moglby zaczac od tego zeby nie wciskac swoich promocyjnych zdjec do kazdego medialnego materialu promocyjnego. Przeciez on wyglada jak zwykly debil,jak czlowiek z uposledzeniem umyslowym,co gorsza,jego wypowiedzi utwierdzaja czytelnika ze pierwsza diagnoza byla trafna. Takze na przyszlosc wez chcem schowaj to swoja debilna facjate,efekt marketingowy bedzie lepszy. Z ciebie taki intelektualista jak z koziej dupy traba.
Czy ty @MakuKSC#9484 bez ubliżania nie potrafisz się odnieść do prezesa NASZEGO KLUBU?
Żenująca ta Twoja forma wypowiedzi.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)