Płatek kupił Cracovię bo chce zarobić na CK. Czego nie rozumiecie?
-
-
Elżbieta Filipiak - cyklicznie tymczasowa prezes KS Cracovia
Dlatego w swej dobroduszności Elżbieta Filipiak wyprowadziła go za 1/3 wartości z klubu, tak żeby ten wstrętny Amerykanin na nim nie położył łapy.
- Edytowany
Ja tylko kilka zdań o spotkaniu kumatych z Panią Elą.
Spotkanie raczej miało pokazać jak będzie wyglądać przyszłość. Może niektórzy wiedzieli, że coś jest nie tak z terenami ale to było w sferze pewnych domysłów. Nikt nie mając pewności na kuluarowym spotkaniu nie będzie jej od złodziejek wyzywał.
Spotkanie nie ma nic do rzeczy z tym co teraz się dzieje. Może liczyła, że kupi sobie przychylność na wypadek właśnie takiej afery ale wytykanie obecnym na nim, że się z nią zblazowali jest trochę nie na miejscu.
Jak widać nikt tu nie pisze, że Pani Ela jest dobra a tamci źli.
Niestety nie dostałem % od transakcji..
[b]Edycja z 23.02.2026 o godz. 18:49 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1712701 Dlatego w swej dobroduszności Elżbieta Filipiak wyprowadziła go za 1/3 wartości z klubu, tak żeby ten wstrętny Amerykanin na nim nie położył łapy.[/quote]
I odda jak klub wróci do historycznych właścicieli. Z okupantem nie ma co wiązać przyszłości :)
to ze sprzedaz CK byla wytarganiem terenow przed Platkiem, to pzecie kazdy wiedzial, nie wiadomo, skad sensacja. Tak samo wiara w ratowanie srebr rodowych.
Sorry ale to trochę wygląda tak, jakby nowe władze (Platek plus wiceprezesi)w weszły do klubu tak naprawdę, nie bo miłość, barwy, klub inne takie, ale po grunty i inne konfitury, a teraz się obraziły, bo ich Elżbieta uprzedziła. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że oni sami by stwierdzili, że "kochamy biało-czerwone i kopiec Kościuszki śni nam się po nocach, więc co prawda możemy zapłacić 10 baniek, ale nie − my od dwóch miesięcy jesteśmy prawdziwymi Lajkonikami, obwarzanki mamy w herbie, więc zapłacimy 30, a może nawet 40 baniek i jeszcze każemy się pochować w polu karnym Cracovii". Sorry, Winnetou, biznes jest biznes.
A tak w ogóle − jeśli wycena gruntów i kwota przejęcia były rażąco rozbieżne, to przecież można iść do sądu za działanie na szkodę spółki i na to Płatek i zarząd kasy oraz prawników maja jak lodu. Przynajmniej na tyle, żeby zabezpieczyć grunty na czas postępowania i uniemożliwić ich dalsze zbywanie, przekształcanie itd.
No nie ma nudy, nie sądziłem, że droga do IV ligi będzie trzymała w napięciu jak sceny pościgów z filmu Indiana Jones.
[quote]#post1712712 No nie ma nudy, nie sądziłem, że droga do IV ligi będzie trzymała w napięciu jak sceny pościgów z filmu Indiana Jones.[/quote]
Też mam złe przeczucia i piszę to serio
- Edytowany
Teraz już wiem za co został odstrzelony Mateusz Dróżdż.
"Elżbieta Filipiak o mężu: starałam się podążać drogą, którą on by wybrał." Czy walcząc o rząd nad duszami kibiców można powiedzieć coś bardziej rozczarowującego dla kibiców? W sporcie celem jest progres. W tym zdaniu za to zawarty jest plan kopiowania metod, które obiektywnie zawiodły.
Punkt drugi: Ludzi, którzy zaniedbali przygotowania do obchodów 120-lecia, którego głównym wydarzeniem sportowym miał być mecz z czwarto- czy piątoligowcem z Ukrainy, wypadałoby ozłocić i sowicie nagrodzić. ("Pogoń Lwów wzięła udział w turnieju w Prudniku z okazji 70-lecia Pogoni Prudnik" - to byłyby obchody na poziomie jakiejś Pogoni Prudnik). Jak Turcy nie odpier....ą jakiegoś numeru, że przyjedzie jakiś raper i Rizespor to nawet jak przyjedzie Casa Pia to będzie na bogato w porównaniu z wcześniejszymi planami.
- Edytowany
To w końcu co lepsze:
Chujowy ale stabilny pobyt w ekstraklapie czy pełna napięcia i emocji droga do IV ligi ?
Potter zza miedzy na x broni Filipiaków, to teraz juz na pewno wiem, ze zajebała te tereny
Czyli już wiemy dlaczego Pani Filipiak zrezygnowała z bycia prezesem, poszło o tereny przy Cichym Kąciku.
Chyba powoli kończy się jakakoliwek rola Filipaków w Cracovii. Nie wobrażam sobie, aby na dłuższą metę Pani Filipiak była akcjonariuszem klubu. Chyba coś pękło na dobre.
Jak to widzę: Pani Filipiak sprzeda swoje udziały Platkowi lub innej osobie, jak dla mnie to kwestia czasu.
Poszło już na noże i dalszej współpracy nie będzie a raczej dalszy ciąg wojenki.
Teraz kolej Eli ..
Zdobądźmy mistrza i możemy lecieć do 4 ligi.
Ileż można udawać klub sportowy?
https://www.youtube.com/watch?v=VLXHQNmZKcA
Która trybuna będzie nazwana jej imieniem za to, że ładnie się cieszyła po golach ?
[quote]#post1712736 Zdobądźmy mistrza i możemy lecieć do 4 ligi.
Ileż można udawać klub sportowy?[/quote]
W Szczecinie się udaje dość długo.
[quote]#post1712742 Która trybuna będzie nazwana jej imieniem za to, że ładnie się cieszyła po golach ?[/quote]
Ta trybuna, co ją na złom oddali.
Nie można ufać nikomu, ale jej zwłaszcza.
[quote]#post1712749 [quote]#post1712742 Która trybuna będzie nazwana jej imieniem za to, że ładnie się cieszyła po golach ?[/quote]
Ta trybuna, co ją na złom oddali.[/quote]
NO i to jest myśl. Ukradziona trybuna im. Elżbiety Filipiak.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (19 użytkowników)
Goście (19)