Podoba mi się to, że gość ma konkretny cel, chce być wyróżniającym się obrońcą i w ten sposób wrócić do reprezentacji. Mnie zaimponował, bo wiadomo, że w tym wieku nawet po powrocie do kadry, czy ew. wyjeździe na Euro nie załapie się już na zachodzie..., ale ma chłop osobistą ambicję.
-
-
Kamil Glik w Pasach - witamy!
No to po Plastiku mam kolejnego krajana w Pasach. Oby podobnie pozytywnie.
Ale Kamil zrobiłeś hałas!!!! W całej Polsce!!! Pasiaczki ,Pasiaki klikać, udostępniać, przyjście takiego zawodnika nie było nigdy w historii!!!
To już tyle godzin a Glik ciągle w Cracovii, ależ rozpiera mnie szczęście niepojęte.
Z Jastrzębia Zdroju pochodził też Leszek Laszkiewicz czyli nasz największy gwiazdor hokejowy ostatnich dwóch dekad.
To znaczy zarówno Glik jak i Laszkiewicz urodzili się w Jastrzębiu.
Pozostaje nam więc mieć nadzieję, ze to dobry prognostyk.
Oby więc Glik był taki jak Laszkiewicz w hokeju, zresztą obydwaj rozegrali ponad 100 meczów w reprezentacji.
Nie zmienia to faktu, że potrzeba nam jeszcze dwu pomocników (OP i skrzydłowego) bo ta formacja jest najbardziej niewyważona.
Jak wyliczył Tygodnik Kibica, najbliższy ligowy mecz Kamila w Cracovii będzie jednocześnie jego 500. występem klubowym w karierze.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2023-08/image-png-71508987.png[/img]
Czy grał ktoś u nas z większymi zasięgami w social media ? Na Instagramie Kamil ma 416 tys...
Ja sobie nie przypominam ale może jest inaczej....
Józef Kałuża też był znany tu i tam.
- Edytowany
[quote]#post1586756 [quote]#post1586745 [url=https://www.youtube.com/watch?v=tUXqSyM-0Ik[/url]
A tu od około 27'10'' pierwszy gol Glika dla Pasów
[/quote]
dawać tego gola, bo wkleiłeś drugą połowę, a nijak nie mogę tego znaleźć 😛 [/quote]
Idze idze jajcarzu 27'10'' filmu nie meczu
Z ciekawostek o tym meczu rozgrywanym w Sosnowcu to Piast przyjechał z strojami kontrastowymi wobec naszych koszulek domowych. Groził im nawet walkower ale sędzia Madeja ówczesny kierownik drużyny Cracovii pogadał z sędziami aby zgodzili się grać byle jak ale grać. Stąd Piast gra w koszulkach treningowych wyciagnietych na szybko "niewiadomo skąd"(chyba ktoś z Gliwic dojechał a rezerwowych strojów nie mieli gotowych) stąd Glik i inni nie są "podpisani na plecach".
- Edytowany
Z takim charakterem to dla mnie może być i 10 lat starszy. Jest nam niezbędny, zarówno na boisku jak w szatni.
[quote]#post1586824 Józef Kałuża też był znany tu i tam.[/quote]
Na instagramie nie był, to przesądza sprawę. Nie miał też twittera ani konta na facebooku🤣
[quote]#post1586827 Z takim charakterem to dla mnie może być i 10 lat starszy. Jest nam niezbędny, zarówno na boisku jak w szatni. [/quote]
Cały Comarch, nawet sprzątaczek do szatni nie zatrudnią, chociaż tych co uklepują boisko widziałem.
[quote]#post1586833 [quote]#post1586827 Z takim charakterem to dla mnie może być i 10 lat starszy. Jest nam niezbędny, zarówno na boisku jak w szatni. [/quote]
Cały Comarch, nawet sprzątaczek do szatni nie zatrudnią, chociaż tych co uklepują boisko widziałem.[/quote]
🛶
Witaj szefie
[quote]#post1586745
A tu od około 27'10'' pierwszy gol Glika dla Pasów
[/quote]
Szacun. Jestem pod wrażeniem.
Jakby to Kwicoł powiedział "Łeb to łon ma"
Mam niejakie wątpliwości , bo z jednej strony wiek, zdrowie i jaki poziom przygotowania do sezonu, z drugiej zaś niewątpliwie ogromne doświadczenie, rutyna i ogranie w lidze lepszej od naszej EK . Także gra w reprezentacji .
Węgrzyn, gdy do nas przyszedł był chyba o rok starszy i potrafił jeszcze zagrać świetnie na wysokim poziomie .
Zobaczymy jak się to wszystko ułoży , życzę powodzenia i bądż prawdziwym szefem naszej obrony .
[quote]#post1586824 Józef Kałuża też był znany tu i tam.[/quote]
Był bardzo dobrze znany, a nie było żadnych social mediów... I to wskazuje na jego wielkość jako piłkarza i człowieka.
Glika wyjaśnia Rokuszewski
https://www.youtube.com/watch?v=FcBvZl3bz4I
Sanatorium miłości. W kadrze od dawna robił za atmosferovica. Za to jego babole z repry pamiętam doskonale. Walczak, brutal, gdybyśmy o coś walczyli to może miałoby to jakiś sens. Tak to tylko walenie w medialny bęben.
moi już od poniedziałku przebierają nogami ciesząc się na samą myśl przybicia piątki z Glikiem.
też większego sensu nie widzę,
ale biedak wykonał pewnie zupełnie nieświadomie ruch w kierunku zwiększenia frekwencji.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)