Wokół kadry jest dużo mediów, czyli więcej ekspozycji i "prestiżu" wokół zawodnika, który jest wtedy niejako ambasadorem klubu w rozgrywkach międzynarodowych. Nie wiem czy to jest moment na powołanie, ale skoro Drągowski dostawał powołania i Ekstraklasa zweryfikowała to bramkarz, który któryś sezon z rzędu potwierdza swoje umiejętności w tej lidze i jest jednym z najlepszych bramkarzy w tym sezonie ligowym, powinien być brany pod uwagę pod kątem powołania do reprezentacji. Dodawało by to też konkurencyjności na tej pozycji w lidze jeśli byłby sygnał, że jedno miejsce jest "zarezerwowane" przez najlepszego Polaka w Ekstraklasie.
Dodatkowo Sebastian jest w wieku w którym raczej mu już kariera zagraniczna nie mąci w głowie plus przedłużył kontrakt z Cracovią no to dlaczego by nie mieć etatowego reprezentanta Polski w składzie?
-
-
Sebastian Madejski - witamy w Pasach!
@ziper#6791 a po cholerę? Pojedzie na baraże na ławkę? Lepiej niech trenuje z Cracovią.
- Edytowany
[quote]#post1713138 @ziper#6791 a po cholerę? Pojedzie na baraże na ławkę? Lepiej niech trenuje z Cracovią.[/quote] za ławke w kadrze Platek i koledzy opchną go drożej o 100%
Przyjazd na kadrę jako rezerwowy bramkarz to nie tylko siedzenie na ławce. To możliwość treningu z najlepszymi zawodnikami Polski. Dla Sebastiana to także szansa na rozwój. Fajnie by było gdybyśmy mieli reprezentanta Cracovii w kadrze na najbliższych mistrzostwach.
[quote]#post1713110 Nie żebym wpychał na siłę Sebastiana do reprezentacji. Ale 10 czystych kont. I forma TOP. Jakie macie zdanie ? Grabara , Skorupski i kto...?[/quote]
i Mateusz Kochalski.
Najwięcej wpuszczonych bramek w jednym sezonie lm
- Edytowany
@Pasiak04#8325 jeden z nielicznych polskich bramkarzy w LM. Seba na mistrzostwa nie pojedzie w b statystykach przebija go Abramowicz z Jagi - z wyjątkiem czystych kont ma każdą ze statystyk ma lepszą. A i tak pojedzie bramkarz którego menago ma "chody" u PZPN i u Urbana czyli choćby Majecki. A z tych rzeczywiście grających to Kochalski ma największe szanse.
Kochalski puścił za dużo bramek w LM? Na pewno sporo. Ale doświadczenie międzynarodowe zbiera się grając przeciw Chelsea czy Liverpoolowi a nie przeciw Niecieczy czy Widzewowi.
Poki co niech broni w Pasach a nie jeździ na wycieczki.... A co do MŚ - jeszcze na nich nie jesteśmy.
Na wycieczkę to możesz jechać sobie z MD. Powołanie na kadrę to wyróżnienie. Spytaj Sebastiana czy by chciał być powołany do kadry. Odpowiedź dostaniesz jednoznaczną.
- Edytowany
@Pasiak04#8325 g...no mnie interesuje co chciałby Sebastian a czego by nie chciał - chciał grać w Cracovii bo podpisał z nią kontrakt. I przedłużył go całkiem niedawno, zatem czego chce to jest jasne. Jak pojedzie i wróci z kontuzją to kto będzie bronił ? Ravas? Gramy o coś konkretnego. Straty są niewielkie, wycieczki są zbędne. Nie jest w orbicie zainteresowań trenera i póki co bardzo dobrze.
Dla mnie najważniejsza jest Cracovia. I jej interes. Trzeci bramkarz Pasów w reprezentacji to dla Pasów żaden interes.
ps. Filip Stojilković też czegoś chciał. I też mam to gdzieś. Tyle że przynajmniej na tym chciejstwie piłkarza zarobiła Cracovia.
16 dni później
Współczuje Ci... jesteś najlepszym zawodnikiem Cracovii.. i już nawet koledzy z szatni strzelają do twojej bramki.
Dobrze, że jesteś Seba!
Gdyby nie koledzy z drużyny mógłby mieć więcej czystch kont.
5 dni później
Seba wskoczył na poziom przekraczający 10 czystych kont, obecnie ma 11.
Brawo, tak trzymać.
13 dni później
Co to było? Czemuś się na niego nie pchał plecami? Babol Sebastianie straszny.
Seba, ty aby jesteś trzeźwy ?
Dziś to nie bardzo. Ale fart mu sprzyja i niech choć tak zostanie.
- Edytowany
Druga bramka w 50 % na twoje konto .
Madej, trochę pokory i ruchu w bramce. To że nie masz konkurencji nie oznacza że jesteś nietykalny
Nie wiem co napisać, bo jestem w szoku na to co czytam w ostatnich opiniach, cofnijcie się do tyłu co pisaliście wcześniej, uważaliście Madejskiego za najlepszego bramkarza, nawet padła szokująca dla mnie propozycja gry w reprezentacji, a teraz sami przeczytajcie co piszecie o nim teraz
Dla mnie Madejski jest solidnym bramkarzem ligowym i nic ponad to, błędy i gorsze mecze będą mu zdarzać się jak każdemu bramkarzowi ligowemu
- Edytowany
Odnosząc się do niektórych usprawiedliwień Seby dodam, że chyba zaliczę go i kilku innych do słabości po urodzinach potomków Otara i Nagiego. Zobaczymy w sobotę czy się zrehabilitują.
[b]Edycja z 06.04.2026 o godz. 22:30 (scalono posty)[/b]
Oczywiście Matiego a nie... Nagiego.
A może Mati był jednak nagi?
Madejski w ogóle nie umie grać na przedpolu. Owszem broni przyzwoicie ale gra na przedpolu na poziomie A klasy.
Nie chcę powiedzieć, że przegraliśmy tylko i wyłącznie przez Madejskiego. Przegraliśmy przez brak napastników i brak w ofensywie umiejętności strzelania goli.
Madejski był takim języczkiem u wagi co przy fatalnie grającej drużynie przeważyło wynik na naszą niekorzyść.
- Edytowany
Madej gra po prostu w miarę przyzwoicie, ale jego fochy jak musi coś wybronić, i opieprzanie obrony mnie wkurzają. Na 4 strzały puścić 4 bramki to miernota. Poza tym taki Dziekoński, chovan to są zapracowani bramkarze, i chovan dałby mam więcej niż Madej. Mrozek, Abramowicz czy Zych prezentują niezle zagrania, tak na kandydatów do repry.
[quote]#post1718862 Madej gra po prostu w miarę przyzwoicie, ale jego fochy jak musi coś wybronić, i opieprzanie obrony mnie wkurzają. Na 4 strzały puścić 4 bramki to miernota. Poza tym taki Dziekoński, chovan to są zapracowani bramkarze, i chovan dałby mam więcej niż Madej. Mrozek, Abramowicz czy Zych prezentują niezle zagrania, tak na kandydatów do repry.[/quote]
A co ma namawiać ich żeby puszczali strzały ? Świat zwariował 🙈
5 dni później
Dlaczego nie wychodzi do piłek tylko on wie.
[quote]#post1719635 Dlaczego nie wychodzi do piłek tylko on wie.[/quote]
Może nauki u Ravasa zaczął pobierać.
Wcześniej mecze miał średnie, obrona stawała na głowie żeby było zero z tyłu, mecz w Zabrzu tragedia, dzisiaj nie lepszy. Chłop na przedpolu gra tak, że obrońcy zgrzytają zębami. Masakra z wychodzeniem do piłek. Dalej będziemy go głaskać a innych opieprzac, bo nie ma konkurencji w bramce. Seba ogarnij się, w bramce nie wystarczy tylko wystawać
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)