[quote]#post1578667 [quote]#post1578659 Czekam od wielu lat na konkretne propozycje tych kilku forumowych napinaczy i krzykaczy, a gdyby tylko padła JAKAKOLWIEK rozsądna PROPOZYCJA działania, to pewnie sam się bym się skusił do pomocy.
Czekam, jak porwiecie tłumy, jak pokażecie drogę, cel działania oprócz tej codziennej nieustannej napierdalanki na forum.
Póki co, kwintesencją waszych "działań" od tylu lat jest właśnie ten dzisiejszy komentarz mówiący wszystko, "zobaczymy co dalej"...
Życze powodzenia!
[/quote]
Sie uczepiles jak rzep psiego ogona, straszny z ciebie smieszek, nie zapomnij wytrzec monitora ktory zapewne oplules piszac te swoje checheszki.
Jako ze wyraznie do twojej lepetyny nie dociera, to sprobuje bardzo lopatologicznie.
Za Filipioka nic sie nie zmieni, wiec czekamy i trwamy (chyba ze za dzialanie sadzisz ze mamy sie zrzucic na cyngla ktory go usunie z pola bitwy), a ze jak zapewne i ty, jasnowidzem nie jestem, wiec co bedzie po Filipiaku, nie wiem, 'zobaczymy co dalej'.
Jestem przekonany, ze cokolwiek by to bylo, bedzie wiecej nadzieji i energii mobilizujacej 'uspionych w trwaniu'.
Wyrazilem sie jasno czy nadal bedziesz udawal Greka ze nie kumasz o co chodzi?
[/quote]
Nie widzę w tym co napisałem akurat niczego śmiesznego, wręcz przeciwnie! I nie wstawiałem nawet żadnych głupich emotek, bo to są dla mnie zbyt poważne sprawy. Zbyt poważne tym bardziej, a jedynie "zobaczymy co dalej"
I to jest właśnie jedyna odpowiedź na nurtujace większość kibiców pytania co bedzie po tym biedaku czy okupancie, jak go już faktycznie się pozbędziecie.
Oczekiwałem jedynie jakielkolwiek merytoryki ale najwidoczniej to przerasta niektóre osoby.
-
-
#Filipiak
I jeszcze dodam. Mam 50 lat, mój ojciec zmarł w wieku 62. Zatem twardy reset spowoduje, że pewnie nigdy nie dożyję ewentualnych sukcesów Cracovii które może nadejdą, a może nie nadejdą. Dlatego wolę uczestniczyć w tym filipiakowym trwaniu. Każdy kolejny sezon może (nie musi) oznaczać jakieś potencjalne emocje. Zdobycie pucharu Polski, podium w lidze, czy przypadkowe zdobycie Mistrzostwa (tak jak Piast lub wcześniej Śląsk). Albo wygrana w derbach (nie życzę im awansu)
[quote]#post1578621
Tak szczerze to nie wiem czy bym chciał drugiego Cupiała u nas, po tym w jakim stanie zostawił sąsiadkę. [/quote]
Choć generalnie się z Tobą zgadzam, to mam pytanie: W czym jest lepszy obecny stan Cracovii, gdyby Filipiak nagle ją zostawił (67mln. długów i opustoszałe w połowie i w "podeszłym wieku" trybuny) od stanu w jakim zostawił gts Cupiał? (Dług mieli większy, ale czy proporcjonalnie do potencjału marketingowego - wychodowane na sukcesikach pokolenie kibiców?)
Przewagą Cracovii jest niewątpliwie infrastruktura, ale jej aktywa nie pokrywają długu. Jesteśmy przez Filipiaka w podobnej czarnej dupie jak swego czasu gts. Tyle, że oni są wychowani na sukcesikach i na te sukcesiki nastawieni. Oczywiście jest też nieskalana historia. W jakim kontekście ktos napisał, że niby nazywają nas "komunistycznym klubem", bo nie zrozumiałem.
@leszeczek#4153 już Ci odpowiadam. Oni mają podobnie jak my teraz tzw dług wewnętrzny. My w Comarchu, oni w Telefonice. I oni go nie spłacają. Im bardziej ciąży dług zewnętrzny (Kwiecień, banki i inne podmioty). My takiego długu nie mamy.
Nie wiem na pewno, ale wg mnie jest to gra Filipiaka na ugranie zakupu akcji klubu od miasta po niższej cenie.
@mcz_#6169
czy masz pojęcie ile comarch płaci za reklamę Cracovii?
jaka to cześć budżetu sekcji?
jak to się ma do kwot, które płacą bukmacherzy za reklamę na koszulkach? Czy wiesz ile można dostać za sprzedanie praw do nazwy stadionu?
A Procesor siedzi, czyta i się cieszy, jak łatwo udało mu się skłócić nawet forum!
[quote]#post1578688 A Procesor siedzi, czyta i się cieszy, jak łatwo udało mu się skłócić nawet forum!
[/quote]
A gdzie tu jakąś kłótnię widzisz?
No może nie kłótnie ale jest blisko.
Nie ma potrzeby grać od 4 ligi, bo szkoda na to naszego życia, wystarczy uderzyć w comarch. Kilka lat temu pare napisów na murach i wiaduktach spowodowało, ze Janusz zaczął srac w taboret. Zaraz było zwołane spotkanie z kibicami i… wszystko wróciło do normy. Comparch to nasz wytrych.
[quote]#post1578691 … wszystko wróciło do normy.
[/quote]
Do czego wróciło ? Czyli do trwania .... Co rozumiesz jako normę ?
Do trwania, uspokoił naród i robił/i swoje.
"Wróciło" do "murem za Probierzem", a już wkrótce pewnie "murem za Filipiakie". Jak tak dalej pójdzie, a będzie potrzeba to i przed JT się mur postawi.
- Edytowany
[quote]#post1578679 I jeszcze dodam. Mam 50 lat, mój ojciec zmarł w wieku 62. Zatem twardy reset spowoduje, że pewnie nigdy nie dożyję ewentualnych sukcesów Cracovii które może nadejdą, a może nie nadejdą. Dlatego wolę uczestniczyć w tym filipiakowym trwaniu. Każdy kolejny sezon może (nie musi) oznaczać jakieś potencjalne emocje. Zdobycie pucharu Polski, podium w lidze, czy przypadkowe zdobycie Mistrzostwa (tak jak Piast lub wcześniej Śląsk). Albo wygrana w derbach (nie życzę im awansu) [/quote]
Tym bardziej powinienes chciec przezyc to zycie a nie sie przesmyrnac bez czegos wiecej. Nie rozumiem takiego podejscia.
Chcialbym odejsc z tego swiata doczekawszy sie MP Cracovii.
Jestes mlodszy od wielu tutaj , ode mnie rowniez, a zdecydowales ze wolisz wegetacje.
- Edytowany
Jest ch...., ale stabilnie ;-)
Cracovia będzie mistrzem
Janusz FILIPAK: – Tak. Może nawet w tym sezonie. Zobaczymy
[quote]#post1578732 Jest ch...., ale stabilnie ;-)
Cracovia będzie mistrzem
[b]Janusz FILIPAK: – Tak. Może nawet w tym sezonie. Zobaczymy[/b]
[/quote]
Jadąc klasykiem "... i tak kur.. do zaje....ania "
- Edytowany
.
Generalnie, jeżeli chodzi o moje wypowiedzi - nikt tu nie przedstawił realnego pomysłu na pozbycie się Filipiaka i co ważniejsze na pomysł co po nim. A ja, tak jak pisałem wcześniej, z dwojga złego wolę trwanie od twardego resetu, który może nas pozbawić gry na centralnym szczeblu na wiele, wiele lat. Kto zapłaci za wynajem stadionu w niższych ligach i za treningi i utrzymanie bazy treningowej? W Krakowie nie ma co liczyć na pomoc miasta.
gościu, co to znaczy - co po nim?
jak się spakuje to sekcja piłki nożnej będzie uboższa o 4 bańki
ty na prawdę myślisz, że on daje te 30 mln i to ze swoich? 😂
sama sprzedaż praw do nazwy stadionu da więcej, a na koszulce reklamować może się dowolny bukmacher za około połowę kwoty wpłacanej przez comarch.
Korona została bez Kolportera i dała rade
[quote]#post1578951 Korona została bez Kolportera i dała rade[/quote]
https://weszlo.com/2023/02/15/korona-kielce-miejski-klub-dotacje-miasto-relacje-polityka-ratusz-lukasz-jablonski-bogdan-wenta
Ale, że co ? U nas patologi nie ma?
Na Koronę dało miasto,u nas nie da i dobrze zresztą.
Nasz Łukaszenko nie chce dzielić się z innymi sponsorami, nie odpuszcza żadnych większych. Skupia tylko grupę mniejszych nie zagrażających władzy absolutnej. Nie ma sponsora tytularnego stadionu, tylko koszmar na koszulkach....
Czyli działa na szkodę spółki.
[quote]#post1578958 Czyli działa na szkodę spółki.[/quote]
Z premedytacją bo się nie boi bo niby kogo i czego.
To się tak ładnie nazywa - sabotaż ☹️
Niech wyśle do Niecieczy pieniądze zaoszczędzone na premii dla hokeistów. 😉
Tabisza z walizką i niech siedzi w taksówce pod stadionem jak Bolo Łącznik 😆
Ja się już gubię w genialnych pomysłach tego forum. Poco Filipiak miałby pieniądze do Niecieczy wysyłać? Już o niepoważnej kwocie 9000 nie wspominając....
Panowie , wydaje mi się , że niektórzy z Nas mają kompleks niższości albo po prostu są bez ideowi.
Cracovia klub bez wartości ( oprócz historii)
Janusz Filipiak na wielu frontach pluje nam w twarz i się śmieje. Okłamuje Was praktycznie rokrocznie ( cele sportowe, projekty , styl zarządzania itp.) Janusz Filipiak wprowadził zarządzanie KORPORACYJNE nie szanując : Nas kibiców, pracowników klubu, Zdrowych sportowych wartości, zawodników, byłych zawodników itp. ( ile było różnych afer to ciężko zliczyć)
Prawda jest taka , że My jako Kibice Cracovii na to plucie wyciągamy parasol i udajemy, że deszcz pada...
Przecież w topowym kibicowsko klubie za te ostatnie kilka numerów :
1.) Brak 100 tysięcy na drużynę młodzieżową i jej rozwiązanie
2.) Rozwiązanie rezerw
3.) Dziwne zadłużenie ( w tle tereny przy 3 Maja)
4.) Beznadziejna polityka sportowo-finansowa w sekcji hokejowej( przepalanie kasy w piecu po sezonie 15 zawodników out)
5.) Zapowiedź biedowania ( przy biednej już kadrze piłkarskiej w której na ławce rezerwowych hula wiatr)
Janusz Filipiak w takim klubie z silnym skonsolidowanym środowiskiem miałby ciężką rozmowę wychowawczą. Przecież nawet Tutaj na forum ku$#a NIKT nie mówi o pozyskiwaniu sponsorów pobocznych jak brakuję środków na podstawowe rzeczy w klubie sportowym!!! . A możliwości przecież są!!! Nawet debil wie że mozna sprzedać nazwę stadionu, pozyskać bukmachera, zastąpić innym sponsorem jeden napis comarch na klacie albo dupie na koszulkach . Który sponsor chcący dobrze dla klubu nie szuka finansowej możliwości rozwoju ????
Przecież to jest poje*ane !!!!
A najgorsze jest to, że nikogo ten fakt nie dziwi bo jest to normalność...
Normalność w klubie w którym nie ma normalności.
- Edytowany
Filipiak niestety prowadzi zawsze sowja gre. I to, ze nie ma powaznych sposorow to jest wylaczanie jego decyzja. Przypominam wszystkim, ze byl duzy koncern piwiarski, ktory chcial placil kilka milionow PLN rocznie za umieszczenie w nazwie stadionu swojej marki. Malo tego, to do Dyrektora tej firmy. Wtedy, wyslano Baldysa, ktory przekazal wiadomosc, ze takie pieniadze nas nie interesuja... Ten stary ciul nie chce nikogo dopuszczac innego, bo tylko ma byc promowany wszedzie - Comarch, ktory notabene nie sponsoruje naszego klubu. Tylko udziela pozyczek Cracovii i stad dlug 67 milionow PLN... To samo zrobil co cuplial z rexami.
Glaskajmy sie dalej po jajach, to na pewno kiedys mistrza zdobedziemy...
A te 9000 zł dla Niecieczy to oczywiście brutto?
[quote]#post1579006 A te 9000 zł dla Niecieczy to oczywiście brutto?[/quote]
Ja dziwię się ,że wogóle pytasz o takie OCZYWISTOSCI 😂
@staban#4107 @naki#14649 wiemy to piszemy o tym w kółko tylko nic z tego nie wynika ani nie wyniknie dopóki nie zaczniemy działać i stawiać się Filipiakowi."Działanie "na forum to odgrzewanie kotleta w knajpie w której nie ma konsumenta.
kolejny fajny sezon, z którego jestem bardzo zadowolony,
nawet twoja bieda nie przeszkodzi mi się dzisiaj radować,
ale ty WYPIERDALAJ
Ty zafajdany niedźwiedziu Puszcza zrobiła nam prezent na 117 letnią rocznicę a Ty potrafisz tylko kasować.
- Edytowany
Oddalbym kilka zwycięstw w derbach za twojej ery za jedno takie jak dzisiaj puszczy
Ale tobie nie zależy na sukcesach
Ps. - w wyliczance nie bierze udziału zwycięski remis na suchych stawach
zebys Ty chlopie mial chociaz troche tej ambicji z jaka dzisiaj zagrali zawodnicy Puszczy.....
My se pykamy po 3-0 mistrza i vice mistrza e-klapy
Inni przegrywają z Puszczą 4-1 i dalej będą pasjonować się meczami np. ze Zniczem Pruszków.
Wolę naszą opcje
Bo nie jest źle z nadzieją ,że będzie lepiej.
Karnecik trza kupić bawić się się dobrze i kibicować w gronie sympatyków Cracovii.
Lizanie rowka w innym wątku kolego.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)