Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Na sektorze B się siedzi.

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 27.01.2021 o 20:09
      Ostatnia aktywność 29.01.2021 o 20:17
      6039 wyświetleń
    • Crabtree

50
      83
    • 27.01.2021 o 20:09
      Post #1469416 27.01.2021 20:09
    • Edytowany
    Zdaję sobie sprawę, że to, co napiszę, się niektórym nie spodoba i spodziewam się kontr, ale proszę, przemyślcie to... Zwłaszcza gdy widzę sygnaturkę VelVeta to mi się strasznie smutno robi, a pewnie VelVet i paru innych tego nie wie... Proszę, weźcie to co piszę, pod uwagę...  Może ze względu na okres pustych trybun dobry moment, by to napisać... Taki dziwny człowiek ze mnie, że na mecze chodzę  po to, by oglądać mecze MOJEJ CRACOVII. Chodzę (a może chodziłem?) na te mecze od około sześćdziesięciu lat. Ja chcę te mecze widzieć (widzieć, jak Cracovia strzela bramki, jak wygrywa :) }Jak przegrywa niestety też... Widzieć to, co robią sędziowie, przeciwnicy...  No i - taki kaprys, ale uwarunkowany koniecznością (wzrok)  - ja lubię być blisko środkowej linii, bo wtedy widzę w miarę dobrze obie strony. Mam trochę słaby wzrok. Miejsce tak istotnie bliżej którejś bramki - nie jest dobrze. Na stronie południowej jest loża VIP. A nad nią F - za wysoko dla mnie, nie widzę. Byłem, sprawdziłem. Nie widzę dobrze. Zostają sektory A i B. Oczywiście nie sektor A - za blisko są sektory gości, tam bywa mniej ciekawie. Ja jestem spokojnym człowiekiem, w sektorze A nie chcę siedzieć. Jedyny dla mnie sektor to sektor B. Ale - niestety... Grupka entuzjastów wpadła na pomysł "na sektorze B się stoi". Nie rozumiem pomysłu. Są piękne krzesełka, po to żeby siedzieć... No cóż, ludzie mają różne pomysły. Ale jest taka zasada [i]primum non nocere[/i] (wytłumaczę - „po pierwsze nie szkodzić”). Niestety, pasjonaci stania szkodzą innym kibicom Cracovii... Napisałem, że zacząłem chodzić na mecze tak około 60 lat temu. Ja nie daję rady tyle stać. Próbowałem. No nie mogę, wykańcza mnie to. Miara się przebrała po pucharze, gdy wygraliśmy karnymi po dogrywce. Odchorowałem. Jeśli kilkanaście osób w jednym rzędzie stoi, to muszą stać ci za nimi, potem kolejni... Kilkunastu fanów tego pomysłu zmusza innych do stania. Mówię człowiekowi przede mną "panie może byśmy siedli" - on "bardzo chętnie, ale co mam zrobić? Ci przede mną stoją" Wiele osób na sektorze B owa koncepcja stania strasznie irytuje. A co my mamy zrobić? Grupka pasjonatów stania uniemożliwia innym (z wykupionym miejscami siedzącymi, na marginesie) oglądanie meczu... Albo prowadzi prostą drogą do choroby... Pewnie nie wiedzieliście. Ale bardzo proszę, weźcie to pod uwagę, zmieńcie dewizę. Chcesz coś robić - [b]proszę bardzo, ale nie zmuszaj innych.  [/b]A takim zachowaniem  działasz na szkodę wielu innych kibiców Cracovii. Jeśli już [b]musicie[/b] to robić, to czemu w takim sektorze? Może tam, gdzie siedzi młodzież? Ja się swoje nastałem, na żużlowych wypełnieniach  tam, gdzie teraz jest sektor A i B... Naprawdę musicie na sektorze B? To może  tylko w ostatnim rzędzie? Bo tam nikomu nie zasłonicie. Bardzo proszę, zmieńcie tę metodę. A drogi VelVecie, mam nadzieję, że do Ciebie to przemówi. Jeśli nie, i jeśli zachowasz sygnaturkę, to  dowiedz się, że  Twoja sygnaturka od tej chwili oznacza: "jestem egoistą, dla mnie nic nie znaczą różni dłuuuuuuuugoletni  kibice Cracovii". Propaguję hasło: [b]Na sektorze B się siedzi.[/b]
    • axe, wojtas90 oraz Sir Pablo lubią to.
    • mariusz

6K
      5.2K
    • 27.01.2021 o 20:29
      Post #1469418 27.01.2021 20:29
    • Edytowany
    Szanuje każdego kibica ale sektor B to fanatyczne miejsce na naszym stadionie trochę starszych i byłych Ultrasów.Tam przychodzisz dopingować Cracovie nie siedzieć nie oglądać bo nieraz nie ma co.Proponuję zamianę sektora vis a vis to jest chyba E i tam się siedzi. PozrAWiam CRACOVIA PANY.
    • Łukasz_KSC, j-no, Miszczu2007 oraz 17 innych osób lubią to.
    • termi1995

856
      1.7K
    • 27.01.2021 o 20:42
      Post #1469421 27.01.2021 20:42
    [quote='Crabtree' pid='1469416' dateline='1611774563'] Zdaję sobie sprawę, że to, co napiszę, się niektórym nie spodoba i spodziewam się kontr, ale proszę, przemyślcie to... Zwłaszcza gdy widzę sygnaturkę VelVeta to mi się strasznie smutno robi, a pewnie VelVet i paru innych tego nie wie... Proszę, weźcie to co piszę, pod uwagę...  Może ze względu na okres pustych trybun dobry moment, by to napisać... Taki dziwny człowiek ze mnie, że na mecze chodzę  po to, by oglądać mecze MOJEJ CRACOVII. Chodzę (a może chodziłem?) na te mecze od około sześćdziesięciu lat. Ja chcę te mecze widzieć (widzieć, jak Cracovia strzela bramki, jak wygrywa :)  }Jak przegrywa niestety też... Widzieć to, co robią sędziowie, przeciwnicy...  No i - taki kaprys, ale uwarunkowany koniecznością (wzrok)  - ja lubię być blisko środkowej linii, bo wtedy widzę w miarę dobrze obie strony. Mam trochę słaby wzrok. Miejsce tak istotnie bliżej którejś bramki - nie jest dobrze. Na stronie południowej jest loża VIP. A nad nią F - za wysoko dla mnie, nie widzę. Byłem, sprawdziłem. Nie widzę dobrze. Zostają sektory A i B. Oczywiście nie sektor A - za blisko są sektory gości, tam bywa mniej ciekawie. Ja jestem spokojnym człowiekiem, w sektorze A nie chcę siedzieć. Jedyny dla mnie sektor to sektor B. Ale - niestety... Grupka entuzjastów wpadła na pomysł "na sektorze B się stoi". Nie rozumiem pomysłu. Są piękne krzesełka, po to żeby siedzieć... No cóż, ludzie mają różne pomysły. Ale jest taka zasada [i]primum non nocere[/i] (wytłumaczę - „po pierwsze nie szkodzić”). Niestety, pasjonaci stania szkodzą innym kibicom Cracovii... Napisałem, że zacząłem chodzić na mecze tak około 60 lat temu. Ja nie daję rady tyle stać. Próbowałem. No nie mogę, wykańcza mnie to. Miara się przebrała po pucharze, gdy wygraliśmy karnymi po dogrywce. Odchorowałem. Jeśli kilkanaście osób w jednym rzędzie stoi, to muszą stać ci za nimi, potem kolejni... Kilkunastu fanów tego pomysłu zmusza innych do stania. Mówię człowiekowi przede mną "panie może byśmy siedli" - on "bardzo chętnie, ale co mam zrobić? Ci przede mną stoją" Wiele osób na sektorze B owa koncepcja stania strasznie irytuje. A co my mamy zrobić? Grupka pasjonatów stania uniemożliwia innym (z wykupionym miejscami siedzącymi, na marginesie) oglądanie meczu... Albo prowadzi prostą drogą do choroby... Pewnie nie wiedzieliście. Ale bardzo proszę, weźcie to pod uwagę, zmieńcie dewizę. Chcesz coś robić - [b]proszę bardzo, ale nie zmuszaj innych.  [/b]A takim zachowaniem  działasz na szkodę wielu innych kibiców Cracovii. Jeśli już [b]musicie[/b] to robić, to czemu w takim sektorze? Może tam, gdzie siedzi młodzież? Ja się swoje nastałem, na żużlowych wypełnieniach  tam, gdzie teraz jest sektor A i B... Naprawdę musicie na sektorze B? To może  tylko w ostatnim rzędzie? Bo tam nikomu nie zasłonicie. Bardzo proszę, zmieńcie tę metodę. A drogi VelVecie, mam nadzieję, że do Ciebie to przemówi. Jeśli nie, i jeśli zachowasz sygnaturkę, to  dowiedz się, że  Twoja sygnaturka od tej chwili oznacza: "jestem egoistą, dla mnie nic nie znaczą różni dłuuuuuuuugoletni  kibice Cracovii". Propaguję hasło: [b]Na sektorze B się siedzi.[/b] [/quote] Szanowny Panie, doskonale rozumiem - problemy zdrowotne dotykają każdego z nas i byłoby mi przykro gdyby tak doświadczony kibicowsko Pasiak nie mógł spokojnie oglądnąć meczu. Z drugiej jednak strony bardzo nie lubię hipokryzji, która zarysowała się w Pana poście - "[color=#000000][size=small]Chcesz coś robić - [/size][/color][color=#000000][size=small][b]proszę bardzo, ale nie zmuszaj innych" po czym na końcu rzucił Pan hasło "[/b][/size][/color][b][size=small]Na sektorze B się siedzi." Też chodzę na mecze Cracovii na trybunę B i nie wyobrażam sobie sytuacji bym siedział w czasie meczu. Usiądę sobie w teatrze, w operze ale nie na meczu. W związku z tym proponuję kompromis, by kilkanaście/dziesiąt krzesełek na pograniczu sektora A i B było przeznaczonych dla kibiców którzy mają kłopot ze wzrokiem, chcieliby widzieć obie bramki i jednocześnie mają swoje lata przez co kondycja nie pozwala na stanie podczas meczu. To jest moje skromne zdanie, które jednak kompletnie nie ma wpływu jak zostanie to zorganizowane w rzeczywistości. Pozdrawiam[/size][/b]
    • stary kibol

5.4K
      2.2K
    • 27.01.2021 o 21:01
      Post #1469427 27.01.2021 21:01
    Siedzę na sektorze B na pograniczu z sektorem A i nie wyobrażam sobie siedzieć podczas meczu! Na sektorze B się stoi i żaden apel na tym forum tego nie zmieni. Koniec i kropka! ;)
    • Sebastian1906KSC lubi to.
    • Saunk

486
      652
    • 27.01.2021 o 21:38
      Post #1469437 27.01.2021 21:38
    Gorąco popieram apel o umożliwienie ludziom siedzenia na meczu. Hipokryzja? Krzesełka są po to, żeby na nich siedzieć... Stary kibolu, naprawdę nie widzisz, że stojąc ZASŁANIASZ INNYM? ZMUSZASZ innych do stania? Apel na forum tego nie zmieni... Cóż, przykre...
    • Crabtree

50
      83
    • 27.01.2021 o 21:52
      Post #1469439 27.01.2021 21:52
    No wiedziałem, że zaraz odezwą się kontrujący... Sektor E nie wchodzi w grę. Próbowałem. Blisko środka sektor VIP zasłania, a dalej to już jest za daleko... Cóż. Pamiętajcie że realizując hasło "na sektorze B się stoi" głosicie - teraz już o tym wiecie - hasło: "jestem egoistą, nie pozwalam oglądać meczów innym kibicom Cracovii, których mam w przysłowiowym "głębokim poważaniu" ". Pomysł wydzielenia miejsc ciekawy, ale ma szansę realizacji tylko wtedy, gdy wydzieli się cały kawałek sektora - czyli od przejścia miedzy rzędami do siatki. Co do tego czy oglądać nie ma co... Zawsze jest co oglądać, to jest CRACOVIA. Myślałem że miejsce dla "fanatycznego" dopingu to D... termi: czy ja kogoś do czegoś zmuszam? Krzesełka, jak napisał przedmówca, są do siedzenia. Jeśli ktoś mi staje pokazując swoje szlachetne plecy, które widzę zamiast meczu, to jest to właśnie zmuszanie mnie do stania. Ja, siedząc, nikomu nie zasłaniam. A nie możecie się na A przenieść? Tam jest lepsze miejsce do dopingu, konkurencja obok... Cóż - przykre. Taki fajny stadion mamy, a chore pomysły pewnej grupy uniemożliwiają chodzenie na mecze długoletnim kibicom Cracovii. [b]Bo uniemożliwiają - zdajcie sobie z tego sprawę. [/b]
    • axe, wotf oraz EWIA lubią to.
    • axe

2.6K
      8.5K
    • 27.01.2021 o 22:04
      Post #1469441 27.01.2021 22:04
    • Edytowany
    Ludzie kochaniutkie, To chyba jakaś forumowa "ukryta kamera"... Ależ tak, oczywiście, naturalnie, proszę bardzo i owszem, jakże by inaczej, no przecież, bardzo Pana przepraszam, pal licho - od teraz na B tylko się siedzi :) PS. Nie wiem jak tzw. "kibice przyjezdni" (których z powodu pandemii długo nie będzie) mogą przeszkadzać komuś siedzącemu na A u styku z B?! Ja bym musztardą nie dorzucił... Edit: W Misiu było: "to niech idzie do lekarza od oczu" :) :) Edit2: Super temat na sezon ogórkowy :) Edit3: Kurna, nie wiedziałem, że Stary Kibol jest taki zawzięty. Np. w kwestii kolorystyki bazy w Rącznej na wszystko się z góry zgadza, ale żeby siedział na B to "nie wyobraża sobie" :)
    • squier strat, Żarko, szaleniec oraz 7 innych osób lubią to.
    • Kajak

8.9K
      9.3K
    • 27.01.2021 o 23:09
      Post #1469444 27.01.2021 23:09
    Po prawdzie takie mamy czasy ze na "B" ani się nie siedzi ani się nie stoi. Taki tam kompromis nastał. Na przyszłość dam Wam jednak poradę (darmową) jak chcecie to stójcie a jak chcecie to siedźcie.
    • axe, perkins007 oraz stary kibol lubią to.
    • pawelski

1.4K
      1.4K
    • 27.01.2021 o 23:49
      Post #1469448 27.01.2021 23:49
    Wydzielić strefy zdrowotne: Przy problemach z kręgosłupem - siedzieć Przy problemach z pęcherzem - stać Dla kolegi rada. Sektor A. A3 tuż przy B jest wystarczająco daleko od sektora gości. ruch nie przyjeżdża, więc nie cuchnie, a na derbach ciasno, zawsze skądś jakaś chmura THC przyleci i złagodzi psi smród.
    • Sebastian1906KSC, VelVet, stary kibol oraz zerox1906 lubią to.
    • mariusz

6K
      5.2K
    • 28.01.2021 o 07:28
      Post #1469452 28.01.2021 07:28
    • Edytowany
    Crabtree [color=#000000][font=sans-serif]No wiedziałem, że zaraz odezwą się kontrujący..[/font][/color] [color=#000000][font=sans-serif]Żadna kontra tylko rada.[/font][/color] [color=#000000][font=sans-serif]Cóż. Pamiętajcie że realizując hasło "na sektorze B się stoi" głosicie - teraz już o tym wiecie - hasło: "jestem egoistą, nie pozwalam oglądać meczów innym kibicom Cracovii, których mam w przysłowiowym "głębokim poważaniu" ".[/font][/color] [color=#000000][font=sans-serif] Twój styl jest podobny do narracji "tęczowych"mam wszystko akceptować i tolerować ale oni nic nie muszą.[/font][/color] [color=#000000][font=sans-serif]Sektor A dalej od sektora gości można siedzieć.[/font][/color]
    • morata

3.8K
      4K
    • 28.01.2021 o 07:37
      Post #1469453 28.01.2021 07:37
    Sektor E2, tam jest jeszcze lepszy widok o ile się nie będzie obok tej kraty oddzielającej VIP. Jest jeszcze sektor A, na środku boiska mniej więcej. Obecny sektor B to dawne C i z tego co pamietam na starym stadionie to tam się z reguły stało i dopingowało.
    • Picia lubi to.
    • Picia

359
      85
    • 28.01.2021 o 08:08
      Post #1469457 28.01.2021 08:08
    Pamiętam jak pierwszy raz byłem na sektorze B, był to taki ciekawy mecz z GKS Bełchatów w 2010 roku: https://www.youtube.com/watch?v=nDnTCyj0us4 Sezon był tragiczny, mieliśmy parę punktów. W tym meczu do 85 minuty wszyscy siedzieli, po czym bramka na 2-1 Bartka Dudzica - tchnęła w nas nadzieje wszyscy wstali i mieli w głowach chociaż na remis, koniec końców wygraliśmy.. Następny mecz w sezonie miał być z legia tydzień później. Został przeniesiony na inny termin po przerwie zimowej, wiem bo mam nawet bilety z tamtych meczy.. Mecz z legia to mróz - bo około -10, zimno jak sku****yn, na sektorze B kartoniada, na D morze flag. Wynik meczu 3-3, ultra ciekawy mecz: https://www.youtube.com/watch?v=pqrWDQDLoMw Wszyscy stali, bo tak było zimno ze nie dało się siedzieć na krzesełkach doping nieporównywalnie głośniejszy do obecnych czasów.. od tego meczu sektor B od zawsze stal, czyli już 11 lat(z małymi przerwami) Także ciężko będzie żeby Sektor B siedział, sektor A siedzi, można tam iść - jest tak samo blisko środka boiska jak B, do kibiców gości jest daleko ;) są bufory, teraz jakaś siatka żeby nie dało się rzucać przedmiotami.
    • Sebastian1906KSC, stary kibol oraz ssj lubią to.
    • 3lvis

6.5K
      6.3K
    • 28.01.2021 o 08:26
      Post #1469459 28.01.2021 08:26
    • Edytowany
    Od 10 lat na sektorze B się stoi a człowiek chce to zmienić bo on nie ustoi całego meczu i zarzuca setkom ludzi egoizm. Piękne :) Rozumiem problemy zdrowotne, każdego z nas to kiedyś dopadnie ale jak kilka osób tu pisało, sektor A3, identyczna widoczność jak na B, od sektora gości wystarczająco daleko, wszyscy siedzą. Specyfika naszych trybun jest taka, że każdy znajdzie coś dla siebie, trzeba tylko chcieć się dostosować. Mój znajomy, fanatyk, nie wyobraża sobie na meczu siedzieć i nie przeżywać meczu wręcz podskakując nerwowo przy każdej akcji, spora wada wzroku sektor D wyklucza, nie widzi bramki od Kraszewskiego. Był, sprawdził. Nie widzi. Co byś mu zalecił Panie Crabtree? Parafrazując - [b]Chcesz siedzieć na meczach? Proszę bardzo, ale nie zmuszaj innych.[/b] Zapraszamy na sektor A. [b]Na sektorze B się stoi.[/b]
    • Sebastian1906KSC, stary kibol, J&B oraz Cinek Ksc lubią to.
    • mariusz

6K
      5.2K
    • 28.01.2021 o 08:35
      Post #1469462 28.01.2021 08:35
    Jeszcze jedno.Zajmujemy się staniem czy siedzeniem na sektorach a kiedy my w ogóle wrócimy na stadiony chyba że jest takowa informacja a ja ją przeoczyłem i stąd ten temat.
    • Diabel

14.7K
      18.4K
    • 28.01.2021 o 08:38
      Post #1469463 28.01.2021 08:38
    lepiej byc przygotowanym ;)
    • stary kibol oraz koziołek lubią to.
    • j-no

305
      407
    • 28.01.2021 o 08:40
      Post #1469464 28.01.2021 08:40
    rozumiem, że jest sezon ogórkowy, ale bez przesady :dodgy: Może załóżmy wątek: " Stadionowa kiełbasa tylko z browarem" ... Ligo wróć bo z nudów zaczynamy dyskusje chyba tylko po to by nabijać posty... :@
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 28.01.2021 o 08:42
      Post #1469465 28.01.2021 08:42
    • Edytowany
    Daj spokój , z przerwami od ponad 10 miesiecy są ograniczenia . Ludzie różne "problemy zastępcze" sobie wynajdują . Tu szacowny stary Pasiak za problem fundamentalny uznał ,że na jednej trybunie się stoi pomimo ,że reszta pewnie pojemnościowo > niż 8/10 stadionu jest siedząca. Troszkę się to wpisuje zresztą w nasza Polską mentalność. Albo ma być tak jak ja sobie chce albo "kłótnia" ;) [zresztą niemal wszyscy tak reagują bo przeciez to samo powiedzą stojący. tj. "na B się stoi i ...j";) ] W sumie taki temat rozrywkowy z rana, bezceny w tych czasach :)
    • Diabel

14.7K
      18.4K
    • 28.01.2021 o 08:43
      Post #1469466 28.01.2021 08:43
    liga startuje juz jutro, wytrzymamy?
    • pasiasty68, gargamel9998 oraz stary kibol lubią to.
    • Rock

17.4K
      31.6K
    • 28.01.2021 o 08:45
      Post #1469467 28.01.2021 08:45
    Na sektorze VIP się leży.
    • Diabel, j-no, alocha oraz 2 innych osób lubią to.
    • SaNtO

31K
      16.2K
    • 28.01.2021 o 09:37
      Post #1469473 28.01.2021 09:37
    mi się nie podoba ani post pierwotny ani odpowiedzi. kultura i szacunek do starszego Pasiaka nie pozwoliłaby mi by mu umyślnie zasłaniać. w ogóle nie rozumiem tego stania tak naprawdę. jest bardzo dużo miejsc na stadionie gdzie można stać i nikomu się nie zasłania. sam stoję bo bym nie wysiedział. dlatego mam karnet w ostatnim rzędzie. do tego dochodzi całe D i róg B. To będzie ze 3-4 tysiące miejsc gdzie stojąc nikomu się nie zasłania. inna sprawa, że kolega Pasiak nie jest w stanie zmienić zwyczajów na stadionie i musi się dopasować a rozwiązań nie brakuje. Sektory E i G sprawdziłby się znakomicie. zwłaszcza, że panuje (zwłaszcza na G) na nich grobowa atmosfera. w spokoju można usiąść a kolejki do kibla i kiełbasy są niewielkie. Sektor A3 też jest rozwiązaniem. nauczmy się wzajemnego szacunku. to mój apel
    • wojtas90 oraz stary kibol lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie