[quote='Przedwojenny' pid='1486832' dateline='1619636935']
Arak w ostaniej akcji meczu miał na nogach odebranie Mistrzostwa Polski Legii i spartolił to koncertowo. Legia miała w tym sezonie wiecej szcęścia niż rozumu, bo w poprzednim meczu Fila też spartolił setkę i niestety znowu Legia jest Mistrzem Polski. Tfu.
[/quote]
To samo można powiedzieć o sytuacji Alvareza sam na sam z Borucem w naszym meczu z po sowiecką popłuczyną z Łazienkowskiej.
-
-
Sezon 2020/21 Sytuacja w tabeli, nasze szanse
- Edytowany
Z perspektywy naszej to sytuacja wygląda nieciekawie. Spotykają się teraz dwie niezbyt młode panny lekkich obyczajów na Łazienkowskiej i mam przeczucie że Legie odpuści Gtsowi i Gts już sie wtedy utrzyma. Potem Legia, która o nic już nie gra, ma Stal i Podbeskidzie, które walczą o życie. Może skonczyć się tak, że spadnie Wisła Płock. No ale jakby nie było, my musimy wygrać z Górnikiem i Lechią, te 6 punktów dadzą utrzymanie.
Tak sobie patrzę w tabele i mnie ............... strzela
Gdybyśmy im nie podarowali tych dwóch punktów, to by już pewnie mieli w portkach. Ktoś powie, [size=small]ż[/size]e w drug[size=small]ą[/size] stronę by było to samo, no ale przecież to my mamy myliony a oni sa bankrutem.
Nie pozostaje nic innego, tylko wygrać z Górnikiem i liczyć na cuda. No chyba, ze nie wygramy z Górnikiem.
Cos mi mówi, ze jeszcze będzie ciekawie[s] w tym przejściowym (oby nie do drugiej ligi)[/s] sezonie.
Wygrać z Górnikiem i to nie my będziemy mieli najcieplej (PBB i Stali nie liczę, bo to osobna bajka).
Co ty gościu bredzisz że miał piłke na odebranie mistrzostwa jak cska ma tylke pkt przewagi że i tak by tego mistrza zdobył. Jedyny minus tej sytuacji to że mają 3 sparingi do końca sezonu, pech chce że akurat wszystkie z klubami bijącymi sie o utrzymanie.
- Edytowany
Jeśli jutro wygramy, a PBB przegra lub zremisuje - oznaczać to będzie utrzymanie już jutro.
Jeśli nie daj Boże nie, to będzie nam potrzebna jakakolwiek wygrana w pozostałych dwóch meczach przy jakiejkolwiek stracie punktów przez PBB do końca sezonu.
Biorąc pod uwagę, że jutro gramy z będącym już na urlopie, a ponadto słabo się ostatnio prezentującym Górnikiem, a 2 najbliższe mecze PBB to grający wciąż o puchary Piast i też zamieszana w walkę o utrzymanie Wisła Płock nasze szanse na pozostanie w lidze jeszcze przed meczem z Wartą są spore.
Oby tego nie sp...li !
Prezesi doprowadzili do tego że znowu drżymy o utrzymanie i zastanawiamy się czy jesteśmy w stanie wygrać mecz na Ziemi świętej z przeciętniakiem i beniaminkiem.
Najgorsze że my się wstydzimy tego sezonu, a prezes Janusz jest zadowolony......
Sezon zakończony, utrzymanie zrobione, mocno poniżej oczekiwań kibiców.
Jedyny optymistyczny fakt, o którym zapewne mało kto wie - to utrzymanie powoduje że Cracovia zagra w najwyższej klasie rozgrywek 9 sezonów z rzędu, co nie wydarzyło się od początku rozgrywek ligowych w Polsce (poprzedni rekord to 8 sezonów 1928-1935 i 2004/05-2011/12). Ale nie nie jest to dla mnie żaden sukces - wstyd dla wszystkich od Prezesa do piłkarzy!
Sukces dla fanow cieplej wody
Fajny sezon, taki nie za dobry.
[quote='squier strat' pid='1475774' dateline='1614541882']
[quote='leszeczek' pid='1475650' dateline='1614529399']
Przy obecnym tempie punktowania (1,21 pkt/mecz) na koniec sezonu będziemy mieli 36 punktów ([b][color=#ff3333]31 po odjęciu 5[/color][/b]) co dawałoby nam miejsce
- średnia z trzech ostatnich sezonów (przed podziałem) - 11 (14)
- średnia z 3 ostatnich sezonów gdy grano 30 kolejek - 12 (14)
[/quote]
a Ty dalej swoje, weź może sprawdź tendencję, a ta nie rokuje dobrze, wręcz przeciwnie, [color=#ff3333]wylecimy z ligi z hukiem[/color]
[/quote]
No i wyszło na moje. A może być lepiej.
Co nie zmienia faktu, że gramu chujnię nad chujniami, ale widać lepiej być optymistą niż czarnowidzem.
Tendencje krótkoterminowe jak widać się zmieniają.
[size=small]Stan po 28 kolejce:[/size]
[size=small]Przy obecnym tempie punktowania (1,29 pkt/mecz) na koniec sezonu będziemy mieli 38 punktów ([/size][size=small][color=#333333]33 po odjęciu 5[/color][/size][size=small]) co dawałoby nam miejsce[/size]
[size=small]- średnia z trzech ostatnich sezonów (przed podziałem) - 11 (13)[/size]
[size=small]- średnia z 3 ostatnich sezonów gdy grano 30 kolejek - 11 (14)[/size]
- Edytowany
Minimum osiągnięte magiczne 30 punktów osiągnięte odliacznie i sezon można uznać za zakończony
Kludi zakładaj Temat na nowy sezon bo o tym trzeba zapomnieć jak najszybciej.
sezon tak slaby, ze nawet nie ma kogo zgnoic, bo nikt sie nie wyroznial :)
[quote='paluch' pid='1487576' dateline='1620079482']
Minimum osiągnięte magiczne 30 punktów osiągnięte odliacznie i sezon można uznać za zakończony
[/quote]
Przypomniałem sobie, że w ogóle ten temat zakładałem. Z jednej strony sezon tragedia, dawno takiej chu.jni jesli chodzi o nastroje wśród nas nie było, z drugiej utrzymanie zapewnione na dwie kolejki przed końcem, I TO PRZY -5 PKT NA STARCIE! (musiałem :D) i po raz pierwszy zagramy 9 sezon z rzędu w najwyższej klasie rozgrywkowej.
Ku..a na trzeźwo nie ma szans tego ogarnąć, żeby chociaż któryś z wicków poleciał na koniec, byłoby łatwiej zdecydować się w którąś stronę.
Hurra, mamy to! :P Nie znoszę, tak licznych w naszym przypadku sezonów, gdy równie mocno trzeba trzymać kciuki za Cracovię, żeby ciułała punkty, jaka i za Bogu ducha winne drużyny niżej w tabeli, żeby im się noga podwinęła. I to zastanawianie się, kto komu da, komu nie da, komu się chce, komu nie. Zajęliśmy medalowe miejsce w wyścigu ślimaków.
Co zrobiła?
[quote='paluch' pid='1487576' dateline='1620079482']
[/quote]
Ja bym się tak nie zapędzał z zapominaniem bieżącego, bo Janusz nie powiedział ostatniego słowa w budowie bieda-drużyny...
Ja nie uważam,że ten sezon był wyjątkowo słaby. Moim zdaniem był taki typowo Comarchowy - czyli byle się utrzymać - to nasze oczekiwania po bądź co bądź udanych sezonach były większe. Janusz się chyba przestraszył troszkę i na wszelki wypadek zaciągnął ręczny - teraz zapewne przez dwa trzy sezony będzie walka o utrzymanie, tak żeby kibice znowu były zadowoleni z miejsc w dolnych rejonach tabeli.
Patrząc oczami Prezesów i ich liczeniem /-5pnktów/ to jeszcze mamy szanse na miejsce pucharowe jeżeli wygramy 2 mecze co da nam wg. Prezesów 42punkty.Ogłoszą sukces "super sezon" a to że od Grudnia 2020 śmieje się z Cracovii cała Polska to nie istotne.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)