A może on tak wygląda na zbilansowanej? Na golonkach byłby jak Kalisz.
[img]https://bi.im-g.pl/im/26/bd/dd/z14531878Q.jpg[/img]
-
-
Marcos Álvarez - witamy w Cracovii!
Wg 90 minut Alvarez ma 179 cm i waży 77 kg. To jest pewnie jego normalna waga. Nie tak znowu dużo czyli teraz waży więcej, ale szybko powinien wrócić do normy. Odidja-Ofoe ważył chyba ze 100 kg na początku w cweLce, a potem był najlepszym zawodnikiem ligi.
Jeszcze jedna niepokojąca rzecz przyszła mi do głowy.
Alvarez wspomniał coś o pysznym żarciu, jakim go uraczono w Wierzynku, widocznie tak jak ja lubi dobrze zjeść, nie wiem tylko czy to dobre dla Cracovii :D
Saidi miał świetne wejście w przegranym meczu. Potem gasły nasze oczekiwania przy kolejnych koszmarnych pudłach. Oczywiście, nie mieliśmy lepszego zawodnika, przynajmniej lepiej wyszkolonego technicznie w ostatnich dwudziestu latach.
[quote='Rock' pid='1445623' dateline='1597692585']
Ntizabonkiza to był kozak. Jego ruchy były nieprzewidywalne nie tylko dla przeciwników, ale także dla sztabu. Zwłaszcza jak z urlopu wracał kilka dni po terminie.
[/quote]
Lubiał też niekonwencjonalnie, w poprzek boiska, wychodzić sam na sam z bramkarzem.
Zobaczymy jak to będzie, ale moim zdaniem dopiero na wiosnę 2021 będzie/ powinien być w dobrej formie fizycznej. Myślę, że daltego w pierwszym rzędzie Probierz go zmienił w ostatnim meczu w 70'. On na dziś ani nie ma wystarczającej siły ani motoryki. Z tego co wiem, to nie trenował specjalnie prez lipiec. A w profesjonalnym sporcie tydzień-dwa przerwy to przepaść.
[quote="sterby" pid='1445711' dateline='1597742730']
Jeszcze jedna niepokojąca rzecz przyszła mi do głowy.
Alvarez wspomniał coś o pysznym żarciu, jakim go uraczono w Wierzynku, widocznie tak jak ja lubi dobrze zjeść, nie wiem tylko czy to dobre dla Cracovii :D
[/quote]
To, że lubisz dobrze (dużo?) zjeść jest dla Cracovii podejrzewam obojętne ... no chyba , że siedzisz na VIP-ie i wciągasz 'darmowe żarło" jak odkurzacz! :D :D :D
Wy tak serio? Przeciez on cały czas tak wyglądał w Bundeslidze. Gość przez całą przerwę zapieprzał a wy mówicie że się zapuscił.
Jest w trochę gorszej formie, to prawda, ale nie dramatyzowałbym. W Niemczech wyglądał podobnie jak teraz. Kilka kilogramów za dużo, ale w ramach pocieszenia - tuż po jego przyjeździe wyglądał gorzej niż teraz, także trwa praca nad tym i widać pewny postęp. Alvarez nie był typem szybkościowca, owszem - pierwsze kilkanaście metrów ma niezłe, ale głównie bazował na swojej technice i sile. Już w PP było widać kilka niezłych jego zagrań, więc ja jestem o niego spokojny. Najlepiej byłoby gdybyśmy przeszli na dwóch napastników, wtedy Alvarez pokazałby pełnię swoich możliwości (dodatkowo mając w parze napastnika o parametrach Rivaldinho)
[quote="Miszczu2007" pid='1445591' dateline='1597685037']
3lvis, eredin, gdzie jesteście? Dalej twierdzicie to co wcześniej? :)
[/quote]
[quote="SaNtO" pid='1445611' dateline='1597687480']
A co Miszczu nie widziałeś jak ten lis pola karnego pięknie operował w środkowym kole? To typowa 9 i w końcu to zrozum. No i Alvarez niech tez to zrozumie, niech przestanie w wywiadach mówić, że lubi grać cofnięty. To typowa 9tka i kropka.
[/quote]
Widzę, że obaj koledzy mają problem ze zrozumieniem słowa czytanego i logicznym myśleniem.
Przepraszam bardzo miszczu, jakim wyszliśmy na Chrobrego ustawieniem? Kto został wystawiony na pozycji jedynego napastnika?
To, że Alvarez lubi się cofać po piłkę i nie jest typowym lisem pola karnego ustawionym większość czasu w "16" i czekającym na piłki wiem i przyznałem Ci rację ale to on pełnił rolę napastnika w tym meczu, nikt inny i jeżeli Probierz nie zmieni ustawienia i nie zagra na dwóch napastników to tak to będzie wyglądało. Marcos schodząc głębiej będzie zostawiał pole karne puste ale to nie będzie czyniło z niego środkowego pomocnika. Wciąż to on będzie naszym napastnikiem. Ani odrobinę pucharowy mecz nie zmienia tego co pisałem tydzień temu.
Znowu sępy się zleciały i tym razem upatrzyły sobie Alvareza. Gość zagrał kilkadziesiąt minut i jak nie ma się do czego przyczepić to się pastwią nad jego sylwetką. Ważne czy będzie skuteczny.
Jak Forsell strzelił bramkę to zawsze to było pozdrowienie dla Probierza, że go na wstępie odpalił.Dajcie mu chociaż szanse bo te kpiny z piłkarza Cracovii są na forum kibiców Cracovii po prostu niestosowne.
W piłce ważny jest pewien automatyzm, zrozumienie. Normalne też jest, że im niższe umiejętności drużyny, tym trudniej się zgrać. Dobry zawodnik, gdy wchodzi do top drużyny łapie szybko kontakt, w słabszej ekipie, musi brać pod uwagę możliwości partnerów.
Alvarez musi swój poziom wnieść do Cracovii i jestem przekonany, że z czasem podniesie się też poziom całej drużyny dzięki niemu.
Czas jest jednak tutaj potrzebny.
- Edytowany
[quote='ZbigniewT' pid='1445740' dateline='1597755643']
Znowu sępy się zleciały i tym razem upatrzyły sobie Alvareza. Gość zagrał kilkadziesiąt minut i jak nie ma się do czego przyczepić to się pastwią nad jego sylwetką. Ważne czy będzie skuteczny.
Jak Forsell strzelił bramkę to zawsze to było pozdrowienie dla Probierza, że go na wstępie odpalił.Dajcie mu chociaż szanse bo te kpiny z piłkarza Cracovii są na forum kibiców Cracovii po prostu niestosowne.
[/quote]
Zresztą dostateczna rekomendacja dla niego jest to, że występował w 2 Bundeslidze niemieckiej i był na tyle ważnym ogniwem drużyny, że nie chcieli go puścić wcześniej, bo był bramkostrzelny.
Niech ci, którzy się z niego wyśmiewają, spadną na ziemie i wezmą pod uwagę fakt, że jak by był piłkarzem kompletnym, to w naszej biednej rzeczywistości by się nie znalazł.
[quote="ZbigniewT" pid='1445743' dateline='1597756268']
[font=Arial Black]Zresztą dostateczna rekomendacja dla niego jest to, że występował w 2 Bundeslidze niemieckiej i był na tyle ważnym ogniwem drużyny, że nie chcieli go puścić wcześniej, bo był bramkostrzelny. [/font]
Niech ci, którzy się z niego wyśmiewają, spadną na ziemie i wezmą pod uwagę fakt, że jak by był piłkarzem kompletnym, to w naszej biednej rzeczywistości by się nie znalazł.
[/quote]
I to jest wlasnie ten problem ktory zauwazylem po tych 60 minutach.... rekomendacja a umiejetnosci to dwie kolosalne roznice...
O tym pisalem ze gosc bedacy gwiazda zespolu drugiej bundesligi przychodzi do naszej i nie widac po tych 60 minutach zeby cos wniosl konkretnego....
Ja sobie zdaje sprawe i pisalem to w dwoch postach zeby taki sęp Zbigniew odczytal to ze zrozumieniem ze sie nie pastwie nad zawodnikiem tylko sie poprostu martwie ze zawodnik przychodzi do nas i po tych 60 minutach gosc schodzi prawie na kolanach z boiska bo nie ma sily... Bylo ujecie jak go wywrocili jak sie patrzyl w strone naszej lawki ze baterii brak... To mnie zastanawia....ze widac po nim w chwili obecnej ze jest problem... A to ze wy jestescie w nim zakochani od stycznia i macie popuchniete czlonki z radosci ze przyszedl Alvarez i zaslonilo Wam oczy ze on na chwile obecna jest poprostu nieprzygotowany kompletnie...a to ze mial przerwe pokazuje ze jest malo pilkarsko nastawiony...
Powtorze... bo widze ze przyslepawi sa niektorzy lub czytaja wybiorczo... oceniac tego zawodnika bedzie mozna po 4-5 max 6 meczach ... bo przyszedl jak to wlasnie wypomniacie z 2 bundesligi i powinien robic roznice bo dostal kontrakt pewnie na poziomie Gola i ma grac a nie wage zbijac....
Bardzo na niego licze ..tak jak Wy ... tylko poprostu mi oczu nie zaslonila wasza milosc do niego i widac ze sa problemy nawet po tych tylko 60 minutach...
Ma czas bo gramy dwie kolejki i przerwa dwa tygodnie na kadre jest ... ma czas na zrzucenie balastu ,ma czas by mu sie nie opinaly spodenki na dupie jak kolarzowi czy 45letniej Heldze z 90 kilogramiami w legginsach...
Po pierwszej koljece pazdziernikowej wrocimy do tematu ... obyscie mieli racje ...bardzo bym chcial by moje obawy byly poprostu na wyrost i niepotrzebne ...
Na chwile obecna ...mnie to niestety strasznie martwi..
"[color=#000000][font=sans-serif]czy 45letniej Heldze z 90 kilogramiami w legginsach..." :D[/font][/color]
[color=#000000][font=sans-serif]ehehehehehehehehehehehehehe[/font][/color]
- Edytowany
[quote='KruszynaKSC' pid='1445758' dateline='1597760195']
[quote='ZbigniewT' pid='1445743' dateline='1597756268']
[font=Arial Black]Zresztą dostateczna rekomendacja dla niego jest to, że występował w 2 Bundeslidze niemieckiej i był na tyle ważnym ogniwem drużyny, że nie chcieli go puścić wcześniej, bo był bramkostrzelny. [/font]
[/quote]
I to jest wlasnie ten problem ktory zauwazylem po tych 60 minutach.... rekomendacja a umiejetnosci to dwie kolosalne roznice...
O tym pisalem ze gosc bedacy gwiazda zespolu drugiej bundesligi przychodzi do naszej i nie widac po tych 60 minutach zeby cos wniosl konkretnego....
Ja sobie zdaje sprawe i pisalem to w dwoch postach zeby taki sęp Zbigniew odczytal to ze zrozumieniem ze sie nie pastwie nad zawodnikiem tylko sie poprostu martwie ze zawodnik przychodzi do nas i po tych 60 minutach gosc schodzi prawie na kolanach z boiska bo nie ma sily... Bylo ujecie jak go wywrocili jak sie patrzyl w strone naszej lawki ze baterii brak... To mnie zastanawia....ze widac po nim w chwili obecnej ze jest problem... A to ze wy jestescie w nim zakochani od stycznia i macie popuchniete czlonki z radosci ze przyszedl Alvarez i zaslonilo Wam oczy ze on na chwile obecna jest poprostu nieprzygotowany kompletnie...a to ze mial przerwe pokazuje ze jest malo pilkarsko nastawiony...
Powtorze... bo widze ze przyslepawi sa niektorzy lub czytaja wybiorczo... oceniac tego zawodnika bedzie mozna po 4-5 max 6 meczach ... bo przyszedl jak to wlasnie wypomniacie z 2 bundesligi i powinien robic roznice bo dostal kontrakt pewnie na poziomie Gola i ma grac a nie wage zbijac....
Bardzo na niego licze ..tak jak Wy ... tylko poprostu mi oczu nie zaslonila wasza milosc do niego i widac ze sa problemy nawet po tych tylko 60 minutach...
Ma czas bo gramy dwie kolejki i przerwa dwa tygodnie na kadre jest ... ma czas na zrzucenie balastu ,ma czas by mu sie nie opinaly spodenki na ***** jak kolarzowi czy 45letniej Heldze z 90 kilogramiami w legginsach...
Po pierwszej koljece pazdziernikowej wrocimy do tematu ... obyscie mieli racje ...bardzo bym chcial by moje obawy byly poprostu na wyrost i niepotrzebne ...
Na chwile obecna ...mnie to niestety strasznie martwi..
[/quote]
A czy ja cie wywołałem do tablicy. Jeśli czujesz się sępem to twój problem. Ja pisałem tylko tyle i aż tyle aby się z gościa póki co nie wyśmiewać, bo to nasz grajek. Post nie był skierowany do tych co się martwią i prowadza merytoryczna dyskusję, tylko do tych co się wyśmiewają już teraz, gdy dopiero przyszedł i nie zdążył jeszcze nic pokazać poza może dwoma niezłymi wejściami i bardzo dobrym strzałem na bramkę. Co ciekawe, ta lepsza jego gra była o dziwo w drugiej połowie, gdy widać było, że nie ma już pary.
W Cracovii na przestrzeni lat widziałem bardzo wielu takich co robili wiatr i latali bez sensu( choćby Dudzic a jeszcze niedawno nasz Mateuszek) i nic z tego nie było a czasami swoimi stratami prokurowali gole przeciwko nam.
Budzik tez do pracowitych nie należał i grał na stojąco ale czasami zmieniał oblicze meczu, bo potrafił huknąć z daleka. Obecnie nie mamy nikogo takiego.( może będzie to Rivaldo jr).
Może Alvarez będzie seryjnie strzelał, może schudnie i będzie jeszcze większy z niego pożytek. Poczekajmy...
[quote="ZbigniewT" pid='1445766' dateline='1597762568']
Może Alvarez będzie seryjnie strzelał, może schudnie i będzie jeszcze większy z niego pożytek. Poczekajmy...
[/quote]
Od trzech postow to pisze ze trzeba poczekac i powiedziec Potterowe "sprawdzam" w pierwszych tygodniach pazdziernika ...
No nie czarujmy się.Widać gołym okiem,że Alvaro jest delikatnie mówiąc,nie w swojej optymalnej wadze.Pół biedy,jeśli on faktycznie przebimbał ostatnie tygodnie.To można jeszcze jakoś wytłumaczyć.Uroczyste prezentacje,wystawne kolacje,rozmowy o taktyce do rana.Musiał przecież poznać polską gościnność.Gorzej będzie,jeżeli sportowy tryb życia przestanie mu się podobać bo uwierzył,że będzie robił tutaj za gwiazdę.To jego pierwszy zagraniczny klub ,a od razu jest tu przez niektórych rozpieszczany jak kot birmański Karla Lagerfelda. :D
[img]https://www.liga-zwei.de/app/uploads/2019/08/marcos-alvarez-osnabrueck-hanno-behrens-nuernberg-20-08-2019-imago-images-pmk-32235747h.jpg[/img]
- Edytowany
Bruno, nie umiem wrzucać zdjęć - ale wpiszcie sobie Marcos Alvarez w googlu i dajcie na galerie. Jest mnóstwo zdjęć gdzie wygląda tak jak teraz.
Owszem, są zdjęcia gdzie jest szczuplejszy ale widać po twarzy, że nie są one aktualne tak jak to co wrzuciłeś. Na niektórych za to widać że ma biceps jak kulturysta.
Więc sorry panowie ale nie jest to postura Sebastiana Szałachowskiego (kto widział foto w necie ten wie) ;)
Dajmy Marcosowi te 3-4 mecze, przestańmy z niego robić warchlaka
[img]https://scontent.fktw4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/118031642_1624621144386678_6939428015505776394_o.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=rtksWrVN554AX93RQ2S&_nc_ht=scontent.fktw4-1.fna&_nc_tp=7&oh=d49cf9f19371d10bdadd82ce74ea1d2b&oe=5F601C80[/img]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)