Akurat Lopes dostaje szanse i je wykorzystuje, a Lopez nie dostaje szansy. Taki szczegół. Na lewa wróci Pestka i mamy tam +/- to co mieliśmy w zeszłym roku, gdy Pestka poszedł na wypożyczenie. (tzn. Pestka za Siplaka)
-
-
Raków Częstochowa - CRACOVIA sobota 3 sierpnia godz 17.30
BARDZO ważne 3 punkty na przełamanie po 4 meczach tego sezonu bez zwycięstwa
Martwi poważna kontuzja Siplaka - oby na Derby był gotowy do gry
Powiedzieli po meczu:
https://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/konferencja_prasowa_po_meczu_rakow_czestochowa__cracovia
Ja rozumiem, że każda sroczka swój ogonek chwali, ale to jednak bezczelność by po przegranej 1-3 stwierdzić "byliśmy lepsi". Panie Pasztun, trochę pokory.
- Edytowany
[quote='leszeczek' pid='1392413' dateline='1564864015']
Akurat Lopes dostaje szanse i je wykorzystuje, a Lopez nie dostaje szansy. Taki szczegół. Na lewa wróci Pestka i mamy tam +/- to co mieliśmy w zeszłym roku, gdy Pestka poszedł na wypożyczenie. (tzn. Pestka za Siplaka)
[/quote]
Moze źle napisałem Portugalczyk gra dobrze zastępuje Cabrerę chciałbym zobaczyć grę na 2 napastników by Portugalczyk z Hiszpanem zagrali np tak Peskovic - Rapa , Diytatev, Jablonsky , Pestka - Hanca Gol Pelle Wdowiak - Rubio Lopes
[quote='farciarz2' pid='1392394' dateline='1564858061']
Dzisiaj wygraliśmy skutecznością ale też ogromnym szczęściem (bo Raków przy 1-1 trafił w słupek i miał sytuacje niebezpieczne również w drugiej połowie).
Dlatego równie dobrze wynik mógłby być odwrotny.
Druga linia Cracovii ma ogromne problemy z wymianą dwóch trzech podań, z przytrzymaniem piłki i brakuje w niej dobrze wyszkolonych technicznie graczy.
A[b] ROZGRYWAJĄCY potrzebny na wczoraj[/b] bo w następnych meczach możemy nie mieć tyle szczęścia i rozstrzygające będzie wygranie walki w drugiej linii.
[/quote]
Był Dąbro i Hernandez - było dwóch gości do przytrzymania piłki, rozrzucenia jej, pokazania się do gry.
[b][size=small]ROZGRYWAJĄCY (+skrzydłowy, [/size][/b][size=small]może Mihalik pokrywający obie pozycje?[/size][b][size=small]) [/size][/b][size=small][b]na już![/b][/size]
[quote='leszeczek' pid='1392424' dateline='1564866012']
Powiedzieli po meczu:
https://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/konferencja_prasowa_po_meczu_rakow_czestochowa__cracovia
Ja rozumiem, że każda sroczka swój ogonek chwali, ale to jednak bezczelność by po przegranej 1-3 stwierdzić "byliśmy lepsi". Panie Pasztun, trochę pokory.
[/quote]
Raków to taki piłkarski uniwersytet, nie dość, że grają niecodziennym 3-4-3 przez który słabsi zawodnicy boją się do nich przychodzić to jeszcze mają 180 wariantów wybijania kornera.
Liczy się tylko zwycięstwo, aczkolwiek widoczny brak rozgrywającego..
[quote='Diabel' pid='1392433' dateline='1564867480']
Powiedzieli po meczu:
[/quote]
Raków to taki piłkarski uniwersytet, nie dość, że grają niecodziennym 3-4-3 przez który słabsi zawodnicy boją się do nich przychodzić to jeszcze mają 180 wariantów wybijania kornera.
[/quote]
Ale trzeba przyznać, że przy każdym kornerze dla nich było gorąco pod naszą bramką.
[quote='octop' pid='1392439' dateline='1564868672']
[quote='Diabel' pid='1392433' dateline='1564867480']
Powiedzieli po meczu:
[/quote]
[/quote]
Ale trzeba przyznać, że przy każdym kornerze dla nich było gorąco pod naszą bramką.
[/quote]
Ciekaw jestem czy oni serio ogarniaja te 180 wariantow czy poprostu graja na afere. a chuj cos moze sie uda :)
I zapewne zawsze któryś z tych 180 wariantów im wychodzi, ku zadowoleniu trenera... :)
no jak masz tyle wariantow to jakis musi sie udac... maja rozmach sk...syny :)
Dla mnie i tak niedoścignionym ideałem wykonywania sfg będzie zawsze szarańcza trenera Motyki.
Powiedzieli po meczu:
[/quote]
czego sie spodziewać od prawie trenera cweLki
A moim zdaniem, najbardziej niedocenionym a nieocenionym graczem wczoraj byl Pelle. Tyle, ze nie jest on typowa "10" (rozgrywajacym jak Javi), a nieco wyzej podwieszonym pod Rafe playmakerem.
[quote='jaro145' pid='1392426' dateline='1564866558']
[quote='leszeczek' pid='1392413' dateline='1564864015']
[/quote]
Moze źle napisałem Portugalczyk gra dobrze zastępuje Cabrerę chciałbym zobaczyć grę na 2 napastników by Portugalczyk z Hiszpanem zagrali np tak Peskovic - Rapa , Diytatev, Jablonsky , Pestka - Hanca Gol Pelle Wdowiak - Rubio Lopes
[/quote]
Skład typowo ofensywny tylko obawiam się o grę drugiej linii - niezbyt radzimy sobie w piątkę a co będzie grając czwórka ?
- Edytowany
Ta liga to jednak jest fenomen :) Można grać tragicznie, koszmarnie, a mimo wszystko strzelić 3gole i wygrać :) Jak najszybciej o tym meczu trzeba zapomnieć, liczą się 3punkty, ale przyznam, że gra nie napawa optymizmem.
Tak z innej beczki, irytują mnie strasznie głupie faule naszych zawodników. Nie ma zagrożenia, przeciwnik ucieka do boku, a nasi sobie popychają rywala z całej siły w plecy i mamy groźny stały fragment. Ogólnie masę strasznie głupich fauli robimy, co potem wiąże się z rzutem wolnym, gdzie zawsze coś może wpaść. Cieszy natomiast, że strzeliliśmy wreszcie gola po stałym fragmencie, od dawien dawna.
W tej lidze kluczem do zwycięstwa jest twarda obrona i jeszcze coś z przodu ustrzelić .Nie potrzebna żadna filozofia .W przegranym meczu z ŁKS to my mieliśmy więcej z gry i więcej bramkowych okazji a przez błędy w obronie i brak skuteczności wygrał rywal .
Nie wygraliśmy przez szczęście tylko przez skuteczność i Peskovica w Bramce czyli wyłącznie dzięki umiejętnościom.
Raków fajnie biegał i ma dobrego napadziora, tym bardziej trzeba pochwalić naszych za 3 bramki.
Piłkarzom gratuluje trzech punktów.
Mi to nie przeszkadza, ze dopisało nam szczęście, ze nie mieliśmy piłki i mniej biegaliśmy. Na dobrą sprawę, w czterech dotychczasowych meczach tego sezonu, nie byliśmy gorsi, a wyniki były jakie były. DAC tez mogliśmy wyeliminować, to było takie 50/50, bo sytuacje były. Po prostu mieli trochę więcej szczęścia. Wczoraj w końcu było ono przy nas.
Ja się zastanawiam raczej co Probierz ma w głowie?? Czemu mimo wszystko nie wpuścił od razu Pestki za Siplaka?
Po drugie: dlaczego przy 3-1 nie wpuścił na ostatni kwadrans tego Pika za Lusiusza? Kiedy się on ma ogrywać, jak nie przy takim wyniku. To samo z Rubio za kogos na boku. Przynajmniej jeden z nich powinien zagrać..
Tekst trenera Rakowa niepoważny. Choć trzeba przyznać, że przyjemniej się patrzyła na gospodarzy, co jednak nie upoważnia do takiego stwierdzenia.
Martwią SFG, stawiamy na drużynę koszykarska a totalnie nic nam to nie daje.
Na plus nasz portugalski napastnik, fajnie jest miec dobra 9-tke.
Szkoda,że tak dużym zaufaniem, jak np. Cecaric, nie są obdarzeni nasi młodzieżowcy.
Mimo kontuzji Siplaka, którego cenie i lubię, trochę cieszę się, że szanse - mam nadzieję- otrzyma Pestka. Mam wrażenie, że chłopak stał się trochę czarna owca. Taki Siplak jak robi błąd, mimo wszystko, chociaż wiadomo że się poślizgnął, nie jest krytykowany, a jestem pewny, że po Kamilu byłaby jazda. Mam na myśli Probierza.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)