Ja pie.r.dole co za dramat.
Jedziesz jeden z drugim dla Cracovii i jak na mecz nie wejdziesz to masz stac pod krata i drzec ryja tak zeby na Reymonta bylo slychac.
Jedziemy wszyscy i nie pie.rdolimy ze szkoda se 400km pie.rdolnac. Nawet tego nie powtarzajcie.
Jedziemy rozslawiac nasz klub w europe i jeb.ie mnie to czy mam bilet czy nie. Melduje sie w Pasach prosto z Dublina
-
-
LE: DAC 1904 Dunajská Streda 1-1 Cracovia (11.07 - godz. 20:30)
Ostatnie 4 strzelone bramki DAC to też klasa światowa... skrót z wczoraj MOL Vidi - DAC 3:1
https://www.youtube.com/watch?v=wpJG5VjHPQo
oraz skrót Sepsi - DAC 0:3
https://www.youtube.com/watch?v=6BmgBU72iJU
[quote='miszaksc' pid='1387257' dateline='1562189073']
No to ja sie zglaszam.po 8.7 postaram sie ogarnac jak najwiecej biletow I nie potrzebuje zadnych danych
[/quote]
[size=small]Misza a ty byłeś może w Lipawie na hokeju 10 lat temu ?[/size]
Sory że zaśmiecam temat, ale jak Cie zasypali privami, to byś nie zobaczył
Oglądam te skróty i takie szybkie wnioski:
1. Bramkarz musi być normalny, 3 z 4 goli zdobytych przez DAC ro kuriozalne błędy, których u nas chyba nawet Wilk by nie popełnił.
2. Ich stoperzy to cienizna, dość łatwo wywalczyć pozycję
3. Dać im grać i kontrować. Ich styl to Wojtek Stawowy, czyli " łotać frajera".
4. Ktoś tu pisał że poziom Pogoni, bez jaj panowie, słaba Wisła Płock.
5. Szanse według mnie to 6,5:3:5 dla nas. Nie przejście może nie będzie totalną kompromitacją, ale ciężkim wstydem napewno
6. W stosunku do Shendiji półka niżej co najmniej.
[quote='konserwa' pid='1387353' dateline='1562252732']
1. Bramkarz musi być normalny, 3 z 4 goli zdobytych przez DAC ro kuriozalne błędy, których u nas chyba nawet Wilk by nie popełnił.
5. Szanse według mnie to 6,5:3:5 dla nas. Nie przejście może nie będzie totalną kompromitacją, ale ciężkim wstydem napewno
[/quote]
Do punktu 4. Z Płockiem niestety przegraliśmy grając w przewadze. Ogólnie patrząc chociażby na Puchar Polski to męczymy się strasznie grając z teoretycznie słabszymi przeciwnikami. A DAC na pewno na papierze jest słabszym rywalem od nas. No nic, zobaczymy co będzie. Tak szczerze to bardziej obawiam się słowackich Węgrów od ewentualnej następnej, greckiej przeszkody.
Jeżeli ich nie przejdziemy, to nie będzie znaczyło że DAC był silny tylko że my jeszcze słabsi. Oglądałem ich mecze w całości, są w naszym zasięgu na spokojnie. Będzie się liczyła tylko nasza aktualna forma sportowa, umiejętności naszych graczy.
Konserwa napisał praktycznie wszystko, też tak to widzę. Próbują grać wysokim pressingiem, ale to tylko woda na młyn dla rywala.
[quote='konserwa' pid='1387353' dateline='1562252732']
[/quote]
Co do punktu numer pięć to w razie (tfu,tfu) porażki dyżurni matematycy wciągną Cię nosem i po fazie ekscytacji związanej z wciąganiem (każde wciąganie, nawet liczb i danych wiąże się z fazą ekscytacji), wysmarczą, wyplują, może być, że nawet wysrają. W każdym bądź razie podepczą Cię niemiłosiernie, bowiem już dawno wyliczyli w sposób naukowy współczynniki, które Ty próbujesz ogarniać nawet nie wiem czym. Intuicją? Przeświadczeniem? Przeczuciem?
My jesteśmy słabi, polska liga jest słabiutka. Bardzo przeciętni zawodnicy są gwiazdami ligi. Ale dopóki piłka w grze..Mnie martwi jedynie to Probierz nie umie grać ważnych meczów, o stawkę, prestiż.
Ludzie dajmy im szansę zagrać.....
...my natomiast nie umiemy stworzyc sytuacji podczas gdy oni robia to regularnie.
Przestrzegam tylko przed hurra optymizmem
Tu nie chodzi o jakiś hurraoptymizm tylko o uznanie własnej wartości .Rywala oczywiście należy szanować ale nie można się go bać .Obydwie strony mają jak na razie czyste konto , wszystko zweryfikuje boisko . Ja tam wierzę w naszych chłopaków .
ja tez wierze w naszych ale na chłodno oceniam nie naszą drużynę, nie ubiegły sezon tylko ostatnie 30 lat w których poza wybrykiem legii czy psiarni zatrzymujemy się jako Polacy peryferyjnych drużynach. Polska liga bywa atrakcyjna bo są ładne stadiony, oprawy, przekaż i ciekawe mecze. ale ciekawe mecze są też w okręgówce. Skoro Skendija której nikt nie zna z kraju który obecnie niewiele znaczy na mapie świata ma 3 krotnie większy budżet niż my..
niech walczą, my im pomóżmy a w 2 rundzie będzie już łatwiej ;)
[quote='TOM76' pid='1387359' dateline='1562254934']
Ludzie dajmy im szansę zagrać.....
[/quote]
TOM76 100% racji. Kur.wa, co My Cracovia mamy się bać jakichś Słowaków??? (Kochani Słowacy!!!, żeby nie było, ja osobiście jestem na Słowacji z 20 razy w roku i za każdym razem wpierd.alam ulubiony "wyprażany syr z hranolkami i tatarskou omackou i Zlatym Bazantem:)", ale sorry z Pasami nie wygracie!!!
Wracając do składu Cracovii ciekawe
O kim mówił Trener że są lekkie urazy?
Cracovia sezon w europejskich pucharach rozpocznie od starcia z DAC Dunajska Streda ze Słowacji. Pierwsze spotkanie zostanie rozegrane 11 lipca. Rewanż odbędzie się tydzień później. W lidze natomiast zmagania zainauguruje wyjazdowym starciem z KGHM Zagłębiem Lubin.
BRAMKARZE:
30. Adam Wilk (Polska)
31. Lukas Hrosso (Słowacja)
40. Michal Pesković (Słowacja)
OBROŃCY:
2. Cornel Rapa (Rumunia)
3. Michal Siplak (Słowacja)
20. Niko Datković (Chorwacja)
33. Kamil Pestka (Polska)
34. Oleksij Dytiatjew (Ukraina)
39. Michał Helik (Polska)
85. David Jablonsky (Czechy)
87. Diego Ferraresso (Bułgaria)
POMOCNICY:
4. Sergiu Hanca
5. Janusz Gol
6. Sylwester Lusiusz (Polska)
8. Milan Dimun (Słowacja)
11. Mateusz Wdowiak
14. Damian Dąbrowski (Polska)
27. Marcin Budziński (Polska)
29. Bojan Cecarić (Serbia)
97. Daniel Pik (Polska)
NAPASTNICY:
9. Rubio (Hiszpania)
10. Pelle van Amersfoort (Holandia)
21. Rafael Lopes (Portugalia)
26. Filip Piszczek (Polska)
77. Sebastian Strózik (Polska)
[quote='DawidSiemaszki' pid='1387370' dateline='1562260458']
Wracając do składu Cracovii ciekawe
O kim mówił Trener że są lekkie urazy?
[/quote]
podobno Siplak
Mojzesz ano bylem w tej lipawie a kto pyta, wyslalem priva ale nie wiem czy doszlo
Jedziemy ze znajomymi w ponad 30 osob.Ani jedna osoba nie posiada biletu,nikt się tym faktem nie przejmuje.
[quote='Żarko' pid='1387404' dateline='1562284652']
Jedziemy ze znajomymi w ponad 30 osob.Ani jedna osoba nie posiada biletu,nikt się tym faktem nie przejmuje.
[/quote]
Super przywracasz mi nadzieję , że nie będę sam stał pod bramami.
Miałem kiedyś taką serię Bratysława,Belfast, Maribor - mecze eliminacji do chyba MŚ wszędzie jechałem bez biletu i wszędzie wchodziłem ::)
Za TT Cracovia https://twitter.com/CracoviaTt/status/1147171851375972352
Świetne info dla tych, Kibiców,którzy nie mogą obejrzeć Pucharowego meczu Pasów z DAC 1904 Dunajska Streda 18.07 na Stadionie Cracovii oraz 11.07 na wyjeździe na Słowacji ! Obydwa mecze Pasów będą transmitowane przez TVP !!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)