Wszystko jest polityką ;)
-
-
Pelle van Amersfoort Witamy w Cracovii!!!
- Edytowany
O wszystko byśmy się tylko kłócili.
Pewnie o stosunek do Gts też :)
Ostatnio dwóch dobrych kolegów pokłóciło się na... profilu fb Sekcji Turystyczno-Krajoznawczej.
Jak to dobrze, że to JF zarządza Cracovią i nie przejęliśmy na razie klubu. Choć chcemy ;)
Wyobrażacie sobie ten chaos i burdel?
Po kłótni o to czy należy stać czy siedzieć na zamkniętym stadionie nic mnie już nie zdziwi.
Ci, którzy tak krytykują Pellego chyba nie bardzo sobie zdają sprawę jak wygląda sytuacja w Holandii. Poprzez idiotyczną modę na bycie „zielonym” mają wielkie problemy z utrzymaniem populacji zwierząt na odpowiednim poziomie. Na polderach, których nie opłaca się utrzymywać dla celów rolniczych (m. in. do tego zostały stworzone) zostały wpuszczone konie Przewalskiego (niby ratowanie zagrożonej rasy), daniele i bodajże zające. Pozbawione naturalnych wrogów zaczęły się niekontrolowanie rozmnażać co spowodowało niedostatek pożywienia oraz degradację środowiska naturalnego. Kiedy rząd zielonych się połapał, że to nie przelewki zarządził odstrzał sanitarny. I tu zonk, przyjechały stada oszalałych wegan i przechadzając się między zwierzętami uniemożliwiły odstrzał. Skutkiem tego zwierzęta zaczęły padać z głodu, ale to już tzw obrońcom zwierząt nie przeszkadzało. Druga sprawa to gęsi i kaczki. Jak ktoś jechał autostradami w Holandii, to wie, że nie ma pola w zasięgu wzroku gdzie by tego ptactwa nie było. Holandia jest jednym z większych producentów żywności a zwłaszcza mięsa a to cholerstwo jest głównym roznosicielem ptasiej grypy co powoduje gigantyczne straty i wzrost cen żywności. Jak sięHolendrzy w swojej głupocie nie ogarną to to ich bycie zielonym wykończy ich raz dwa. Jedyne co ich może uratować to Pelle z kolegami.
Ja ani nie jestem myśliwym ani mi to nie imponuje, ale trzeba odróżnić faktycznie zwyroli co polują w Afryce na zagrożone gatunki od ludzi starających się utrzymać populację zwierząt w jako takiej równowadze, która raz rozregulowania przez człowieka wymaga ciągłej kontroli.
No chyba, że jedyną wiedzę jaką się ma na ten temat to internet oraz opowieści nawiedzonych pseudoekologów.
trzeba przede wszystkim odroznic pilkarzy od mysliwych, Pelle to wedlug mnie pilkarz
są myśliwi a są też celebryci myśliwscy. to też trzeba odróżnić chyba.
Pelle jest niezły (piłkarsko) ale świata z pewnością nigdy nie zawojuje. dla niego najlepiej by było gdyby Cracovia wygrywała co roku ligę i co roku byłby jej najważniejszym ogniwem i by tu skończył karierę. Nic lepszego go w życiu nie czeka.
- Edytowany
Ja to mam ostatnio tak:
1.Nie lubię myśliwych generalnie po prostu( i już,) zawłaszcza tych co mordują zajączki dla przyjemności ( tych co pilnują populacji żeby nas nie zlały ,a następnie zgwałciły, pozbawiły żywności i ostatecznie wykończyły ,też nie za bardzo ) ,a do takich zalicz się Pele.
2. Oprócz tego lubię Pelego , bo wydaje się inteligentny ,jest dobrym piłkarzem i reprezentuje mój ulubiony Klub.
3. Koszulka w Pasy nie daje immunitetu od bycia no powiedzmy złamasem .Znałem paru chujów co (tak jak i ja )byli kibicami naszego klubu (np. Cyrankiewicz).
4. Drugą godzinę polewam z komentarz Rocka tym o pustym stadionie.
Nie chciałem się mieszać i oceniać Pellego ale jak strzelił bramkę Lechowi to muszę mu pocisnąć, że jest...no nie jest, przynajmniej nie wiemy czy taki jest a wrażenie sprawia normalne.
Nieważne, póki nie dowiemy się czy polował sobie dla czystej rządzy zabijania czy to inne powody możecie się nie wykłócać bo nie wiecie. Zwróciłbym bardziej uwagę co Zlatan zrobił - pewnie bym nie słyszał ale modny temat się zrobił.
Ja tylko w kwestii formalnej.
Podobnie jak Kajak srogo brechtnąłem tekstem Rocka, :D
ponadto chciałem przypomnieć, że Pelle ma bardzo fajną partnerkę, której "come on guys, you can do it" wspominam z lekką ekscytacją jej fajnym akcentem do dziś.
Nie w temacie, ale fajna babka zawsze łagodzi spory
Gdyby Siplak nie zmarnował setki w derbach, miałby Pelle kluczową asystę i choćby upolował żubra maczetą, podejrzewam, że byłaby większa akceptacja.
Ciekawe co wtedy na to zwierzęta? :D
Suplement dla obrońców zwierzątek:
"Dzik pogonił kobietę w Krakowie" https://www.onet.pl/informacje/onetkrakow/krakow-kobieta-wyszla-na-spacer-zaatakowal-ja-dzik-nagranie/wqvgz31,79cfc278
Nie chodzi o Alvareza ;)
Leszeczku, krótka piłka: uważasz, że zabijanie zwierząt dla przyjemności jest w porządku? Takie hobby?
[quote='maciek72' pid='1482451' dateline='1617807354']
Ci, którzy tak krytykują Pellego chyba nie bardzo sobie zdają sprawę jak wygląda sytuacja w Holandii. Poprzez idiotyczną modę na bycie „zielonym” mają wielkie problemy z utrzymaniem populacji zwierząt na odpowiednim poziomie. Na polderach, których nie opłaca się utrzymywać dla celów rolniczych (m. in. do tego zostały stworzone) zostały wpuszczone konie Przewalskiego (niby ratowanie zagrożonej rasy), daniele i bodajże zające. Pozbawione naturalnych wrogów zaczęły się niekontrolowanie rozmnażać co spowodowało niedostatek pożywienia oraz degradację środowiska naturalnego. Kiedy rząd zielonych się połapał, że to nie przelewki zarządził odstrzał sanitarny. I tu zonk, przyjechały stada oszalałych wegan i przechadzając się między zwierzętami uniemożliwiły odstrzał. Skutkiem tego zwierzęta zaczęły padać z głodu, ale to już tzw obrońcom zwierząt nie przeszkadzało. Druga sprawa to gęsi i kaczki. Jak ktoś jechał autostradami w Holandii, to wie, że nie ma pola w zasięgu wzroku gdzie by tego ptactwa nie było. Holandia jest jednym z większych producentów żywności a zwłaszcza mięsa a to cholerstwo jest głównym roznosicielem ptasiej grypy co powoduje gigantyczne straty i wzrost cen żywności. Jak sięHolendrzy w swojej głupocie nie ogarną to to ich bycie zielonym wykończy ich raz dwa. Jedyne co ich może uratować to Pelle z kolegami.
Ja ani nie jestem myśliwym ani mi to nie imponuje, ale trzeba odróżnić faktycznie zwyroli co polują w Afryce na zagrożone gatunki od ludzi starających się utrzymać populację zwierząt w jako takiej równowadze, która raz rozregulowania przez człowieka wymaga ciągłej kontroli.
No chyba, że jedyną wiedzę jaką się ma na ten temat to internet oraz opowieści nawiedzonych pseudoekologów.
[/quote]
Wpiszcie sobie na youtube "airgun pest control". BTW, krytykanci "zabijania dla zabawy", jedliście kiedyś dziczyznę?
[quote='alocha' pid='1482567' dateline='1617899339']
Leszeczku, krótka piłka: uważasz, że zabijanie zwierząt dla przyjemności jest w porządku? Takie hobby?
[/quote]
Cholernie spłycasz problem. To nie jest takie zero jedynkowe.
Odpowiem pytaniem: Czy uciekanie przed dzikiem na osiedlu gdzie mieszkasz jest fajną zabawą?
Nic nie jest białe lub czarne, a próba ostrego dzielenie aktywności na jednoznacznie dobre lub jednoznacznie złe jest odzwierciedleniem płytkiego myślenia.
Nie chce mi się już o tym dyskutować, ale zapytałeś mnie konkretnie to odpowiedziałem jak potrafiłem najzwięźlej.
[quote='leszeczek' pid='1482565' dateline='1617895532']
Suplement dla obrońców zwierzątek:
"Dzik pogonił kobietę w Krakowie" https://www.onet.pl/informacje/onetkrakow/krakow-kobieta-wyszla-na-spacer-zaatakowal-ja-dzik-nagranie/wqvgz31,79cfc278
Nie chodzi o Alvareza ;)
[/quote]
W sumie szkoda że to nie on, zaznaczyłby jakoś swoją obecność. Chyba że zrobi to jutro w B-stoku.
[quote='leszeczek' pid='1482574' dateline='1617906986']
[/quote]
Odpowiem pytaniem: Czy uciekanie przed dzikiem na osiedlu gdzie mieszkasz jest fajną zabawą?
[/quote]
Nic nie spłycam leszeczku. Uciekanie przed dzikiem po osiedlu nie jest fajną zabawą i wierz mi, wiem coś na ten temat, bo mój syn mieszka na Ruczaju i miał już wątpliwą przyjemność spotkać dzika podczas spaceru z psem. Jednak tym powinny zająć się osoby, które robią to zawodowo, a nasz Pan Piłkarz zdaje się zarabia na kopaniu gały a do zwierząt strzela dla przyjemności. I to jest chore. Tak samo nie kwestionuję zabijania zwierząt na mięso ale czy Ty nie widziałbyś nic dziwnego, gdyby Pelle wrzucił fotę z rzeźni z podpisem "moja pierwsza zabita krowa" i uśmiech od ucha do ucha?
Tak na marginesie jak po karierze zostanie zawodowym myśliwym to tak z dnia na dzień zostanie rozgrzeszony? Skąd pewność że 90% zawodowych myśliwych to nie zwyrole, które w świetle prawa strzelają by zabić dla przyjemności mając w dupie jakieś tam regulacje dobrostanu. Bez sensu ta dyskusja.
Tym bardziej że wywiady o tym ukazywały się już rok temu, no ale teraz zdjęcie zamieścił.
W temacie nie siedzę, ale chyba nie jest tak że każdy może sobie strzelbę wziąć i postrzelać do zwierząt.
[/quote]
Nic nie jest białe lub czarne, a próba ostrego dzielenie aktywności na jednoznacznie dobre lub jednoznacznie złe jest odzwierciedleniem płytkiego myślenia.
Nie chce mi się już o tym dyskutować, ale zapytałeś mnie konkretnie to odpowiedziałem jak potrafiłem najzwięźlej.
[/quote]
proste pytanie a ty Leszeczku krecisz sie jak cyganka przy dupceniu
Tak, Nie?
to jest zerojedynkowe.
Nic Alocha nie splyca.
Nic/nikt Pelle nie kaze tego robic, nie ma obowiazku, zlecenia panstwa polskiego zeby dbac o rownowage ekosystemu.
Wiec jest to czysta rozrywka, hobby, zabawa.
Nikt ci nie kaze sie wyrzec twoich pogladow odnosie mysliwych, ich roli i pozytecznosci.
Ale mozesz zwyczajnie odpowiedziec na to proste pytanie.
Migasz sie, he he.
No to miej odwage powiedziec , tak, jest w porzadku.
Conajwyzej Santus cie nazwie zwyrolem, calkiem spoko, przy chamie, glupku i costam bylo jeszcze.
Nie umrzesz od tego :D
@alocha - tak się składa, że nie ma w naszym kraju Narodowej Służby Odłowu Dzikich Zwierząt (na szczęście, mam nadzieję, że nikt tego z rządu nie przeczyta, bo stworzą kolejne synekury) i zajmują się tym, lepiej lub gorzej, koła łowieckie oraz "chore zboki" z zagranicy, które robią to dla przyjemności za pieniądze. Podobnie dla przyjemności wędkarze łowią ryby, z tą różnicą, że nie słyszałem by występował problem przerybienia rzek lub jezior.
I nie wydaje mi się by dzikowi sprawiło większą przyjemność, lub mniejszą przykrość, gdyby został zastrzelony przez państwowego łowczego, czy przez żołnierza, gdyż i takie pomysły miał nasz rząd.
Nie chce mi się już dyskutować na ten temat, bo wszyscy moi oponenci dostrzegają tylko jedną stronę problemu, a przeczuwam, że podświadomie zazdroszczą Pellemu jego hobby, a przynajmniej tego, że go na nie stać. Postów o "dupceniu cyganek" nawet nie mam zamiaru doczytywać do końca.
Dla mnie koniec tematu.
[quote='alocha' pid='1482578' dateline='1617913040']
[/quote]
[/quote]
Nic nie spłycam leszeczku. Uciekanie przed dzikiem po osiedlu nie jest fajną zabawą i wierz mi, wiem coś na ten temat, [b]bo mój syn mieszka na Ruczaju i miał już wątpliwą przyjemność spotkać dzika podczas spaceru z psem.[/b] Jednak tym powinny zająć się osoby, które robią to zawodowo, a nasz Pan Piłkarz zdaje się zarabia na kopaniu gały a do zwierząt strzela dla przyjemności. I to jest chore. Tak samo nie kwestionuję zabijania zwierząt na mięso ale czy Ty nie widziałbyś nic dziwnego, gdyby Pelle wrzucił fotę z rzeźni z podpisem "moja pierwsza zabita krowa" i uśmiech od ucha do ucha?
[/quote]
Pytam z ciekawości, jak się zakończyło spotkanie ? Bo mój pies kiedyś przegonił spotkanego dzika na spacerze. Tzn. oczywiście był na smyczy, zaczął się napisać ostro i dzik uciekł.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)