No świetne robił transfery Zieliński. Cunty, Litauskie, albo Karaczany. W dziedzinie transferów to bronic by mozna chyba tylko Podola.
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
Wracając do tematu - wnioski nie maja sensu. Szkoda klawiatury dla Sietnioka. Nie jestem milionerem, ale stosowne urzadzenia na obecny okres obiecuje zakupić za swoją kasę
https://www.castorama.pl/produkty/ogrod/narzedzia-ogrodowe/taczki/taczki-budowlane/taczka-ogrodowa-verve-malowana-60-l.html?&gclid=EAIaIQobChMIlJ_g6q_33QIVy8myCh2NHwmjEAQYAyABEgL41vD_BwE
Jacek wróć, świetny fachowiec. Nawet w jego ostatnim sezonie graliśmy o niebo lepiej niż teraz. Trener Michał Probierz zniszczył sobie drużynę. Zamiast budowy zrobił rewolucję i mamy efekty. Połowa składu wymieniona no to z czym do ludzi.
Różnica między Zielińskim a Probierzem jest taka, że Zielińskiemu w jednym klubie nie wyszło (Niecieczy), a Probierzowi tylko w jednym wyszło (Jagiellonii).
Po pierwsze - dymisja prezesa klubu
Po drugie - ograniczenie swojej roli do nadzoru nad nowym PREZESEM. Musi to być osoba znająca się na piłce, czująca sport, żyjąca CODZIENNIE klubem pod kątem sportu . Prezes klubu nie może być postawiony w roli ucznia, który wieczorami jest bombardowany mailami z decyzjami, w zależności od ilości np. wypitych trunków
Po trzecie - to PREZES klubu i ludzie PRZEZ NIEGO wskazani-zatrudnieni, mają mieć dostęp do kontaktów z zawodnikami.
Po czwarte - jeżeli na chwilę obecną nie ma możliwości rozstania się z Tabiszem, w związku z rozpoczętymi inwestycjami, należy jego rolę sprowadzić tylko do czynności związanych z infrastrukturą. Należy dołożyć wszelkich starań, by Rączna powstała jak najszybciej.
Po piąte - to nowy Prezes ma dokonać ewentualnej wymiany trenera.
Teraz drogi Nadjanuszu futbolu nawet tzw. partnerzy biznesowi będą chcieli sprawdzić czy Twój Rolls Royce nie jest przypadkiem podróbą :D :D :D
Albo czy dźwięk silnika jest prawdziwy, czy może puszczasz go z audio :D
Ja pierdziele ostatni ci najbardziej oddani kibice Comarchu pękają ,tego jeszcze nie było.
Święta prawda Kajak też to zauważyłem !
Tabisz nigdy, przenigdy nie da się odsunąć na boczny tor. on chce decydować o wszystkim. poza tym zbyt wiele jest do zgarnięcia pod stołem.
były już takie próby, a jak się skończyło wiemy dobrze.
co to znaczy, że Tabisz jest niezbędny podczas inwestycji w Rącznej.
nowa inwestycja to nowe wy.r.u.chane, oszukane firmy.
NIE MA MIEJSCA DLA TABISZA W CRACOVII O JAKĄ WALCZYMY !!!!
od tego trzeba rozpocząć ewentualne rozmowy z okupantem.
sorki, ale troszkę w inwestycjach się orientuję. Nie wymieni się Tabisza w trakcie realizacji budowy, z powodu słabych wyników sportowych. Sorki, ale nawet nie będę tłumaczył dlaczego, po prostu to tak nie działa z oczywistych względów.
A tak z innej strony, zapowiada się większa kasa z piłki
http://weszlo.com/2018/10/08/liga-nc-tvp-250-milionow-dla-klubow/
- Edytowany
Czego Cracovii brakuje ,takich ludzi
https://www.wikipasy.pl/J%C3%B3zef_Kalita
[quote='ian thorpe' pid='1342291' dateline='1539025332']
sorki, ale troszkę w inwestycjach się orientuję. Nie wymieni się Tabisza w trakcie realizacji budowy, z powodu słabych wyników sportowych. Sorki, ale nawet nie będę tłumaczył dlaczego, po prostu to tak nie działa z oczywistych względów.
A tak z innej strony, zapowiada się większa kasa z piłki
http://weszlo.com/2018/10/08/liga-nc-tvp-250-milionow-dla-klubow/
[/quote]
Nie ma ludzi niezastąpionych.....TABISZ MUSI ODEJŚĆ....jeśli jakiekolwiek zmiany w CRACOVII MAJA BYĆ NA LEPSZE....
Bałdys na Prezydenta MK, Tabisz na Marszałka Województwa a Janusz Boa Tęg na Króla Europy!
Tylko ze rakiem jest Filipiak , Tabisz i ten drugi to już przerzuty.
Rakiem jest Tabisz.
Filipiak natomiast ma wszelkie narzędzia i zasoby żeby tego raka wyciąć i dać Cracovii żyć - tutaj jest jego pełna odpowiedzialność.
- Edytowany
Aby myśleć realnie o poprawie sytuacji w naszym klubie, to należy na dziś wrócić do podstaw. I od tego powinien Profesor zacząć:
- Spotkać się z koordynatorem Akademii Piłkarskiej i Hokejowej - a następnie wysłuchać jakich podstawowych narzędzi brakuje im do pracy i sprzętu. Pomóc rozwiązać je i pomóc rozwiązać problemy jakie towarzyszą koordynatorom.
- Następnie stworzyć w klubie prawdziwy gabinet lekarski, który będzie wyłącznie pomocny dla dzieci i młodzieży, która ćwiczy w Cracovii piłkę i hokej. I w zupełności wystarczy kilka godzin dziennie, aby był taki fachowiec na miejscu - tzn. dobry pediatra/ chirurg i USG. Na dziś nie ma nic...
- Znaleźć ciekawego Polskiego trenera, który od nowa stworzy i zbuduje drużynę rezerw. Na dziś jej nie mamy drugi sezon i nasi wychowankowie nie mają gdzie grać...
- Zwolnić komika trenera Probierza i mu podziękować za współpracę. Niestety nie poradził sobie i nie wyjdzie z tego kryzysu. Ponieważ zawodnicy nie czują chemii , a ci co są wierni nie umieją grać w piłkę i koło się zamyka...każdy widzi, że musi nastąpić zmiana. To nie jest koncert życzeń, że ja chcę, ja wierzę...
- W sekcji hokeja podziękować za współpracę Rudiemu i niech zacznie szkolić młodzież. Jest potrzeba zmian nie tylko samych zawodników, ale myśli szkoleniowej. Rudolf wiele wykonał dobrej pracy dla klubu, ale niestety zatrzymał się w latach 90-tych. Oraz zatrudnić większą ilość trenerów do szkolenia dzieci. Na dziś wszystkie grupy wiekowe prowadzi w sumie czterech trenerów...plus pierwszy rok w tym roku jest trener bramkarzy :) . Ale na dłuższą metę tak się nie da pracować...
To są podstawy aby klub sportowy zaczął normalnie funkcjonować. Niestety nikogo nie interesuje z jakimi problemami się borykają trenerzy. Pana zastępca nie zna się na sporcie i nie potrafi z nikim normalnie porozmawiać. Tylko każdego obrażać. O pseudo pracowniku - Panu bałdysie, to można w sumie już film nakręcić.Tyle co ten człowiek zepsuł w tym klubie i popełnił szkolnych błędów, to już sam jeden wielki tylko wie...
Generalnie, aby Pan miał świadomość, że już w całej Polsce mówią o naszym klubie - nie o Cracovii - tylko klub Tęcza i każdy już wie o kim mowa....to tak na pocieszenie... Niech Pan sobie w końcu uświadomi, że pieniądze to nie wszystko !
To jest naiwna postawa że problemem jest Tabisz a Filipiak jest cacy.[u]Wszystko[/u] zależy od prezesa tylko i wyłącznie.
Swoją drogą drugi dzień bez reakcji medialnej? Swymi wyczynami korpo zabiło ćwieka najlepszym PR-owcom pracującym dla Comarchu. Zdolne bestie z tego cyrku
Najgorsze jest to ze to prawda. Mozemy jechac po rajtach Tabiszowi, a o wszystkim decyduje Filipiak. Przeciez tam i Tabisz i Bałdys pierdzą jak Janusz da mailem zgodę na pierdnięcie. A MP nie mylic z M(istrzostwem) P(olski) to chyba nawet oddycha jak sie Filipiak zgodzi.
- Edytowany
Uwierz mi Kajaku, że nie wszystko, na pewno dużo ale są takie rejony , że decyzje podejmowane są bez wiedzy Filipiaka i to jest oczywiste, bo to są tematy, które powinny być rozwiązywane na niższym poziomie niż prezes klubu.Strategiczne decyzje podejmuje Filipiak, ale klubem wewnętrznie rządzi Tabisz.
[url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=1501]@zac[/url] ja mam do Ciebie takie pytanie, czy uważasz, że gdyby na miejscu Tabisza była inna osoba, to przy tym prezesie, którego mamy, obraz klubu byłby inny, lepszy.
Zac, tak sie sklada ze mam firmę sp. z o.o. i tez mam powolany zarząd i prezes wewnetrznie żądzi a wszystkie strategiczne decyzje podejmuje ja. I co? I nic, kazda decyzja jest strategiczną i o wszystkim wiem. Prezes moze u mnie podjac decyzje czy kupic papier toaletowy dwu czy trzywarstwowy, ile mineralnej i zadbac by nie grali w chuja. O kazda inna sprawę dzwoni, i wszedzie tak to wyglada.
Hej procesorze... co to jest za drużyna co z taśmy doping ma ?
Dokładnie tak jest.
Dobry manager zamiast Tabisza, zrobiłby ogromną różnicę.
Poza podejmowaniem decyzji strategicznych, jest w znienawidzonej przez wielu korporacji, cały model zarządzania, gdzie liczy się przede wszystkim sposób i styl jej wdrażania (strategii). Tabisz nikogo nie szanuje i nie potrafi myśleć długofalowo (dodatkowo jest małym i zawistnym przyrodzeniem). I to jest nasz GŁÓWNY problem. Dla mnie nie ma już innych dyskusji dopóki Tabisz jest w Klubie.
W posttabiszowskiej strukturze, będziemy mogli rozmawiać o pozostałych problemach.
Był Paweł Misior i wizerunek klubu, traktowanie ludzi, którzy są w różny sposób blisko Cracovii było zupełnie inne.
- Edytowany
Uwierz mi gig , że w Cracovii tak to nie działa, bo profesor ma dużo innych, ważniejszych spraw w swojej docelowej, jakby nie patrzeć dość dużej firmie i nie za bardzo ma czas na zajmowanie się sprawami Cracovii, od tego ma w klubie człowieka.
[quote='gig' pid='1342383' dateline='1539082795']
Zac, tak sie sklada ze mam firmę sp. z o.o. i tez mam powolany zarząd i[b] prezes wewnetrznie żądzi [/b]a wszystkie strategiczne decyzje podejmuje ja. I co? I nic, kazda decyzja jest strategiczną i o wszystkim wiem. Prezes moze u mnie podjac decyzje czy kupic papier toaletowy dwu czy trzywarstwowy, ile mineralnej i zadbac by nie grali w *****. O kazda inna sprawę dzwoni, i wszedzie tak to wyglada.
[/quote]
Taka wewnętrzna żądza prezesa to już krok do kolejnych wpisów #metoo
tt
Na Matecznym od strony galerii Bonarka pojawił się napis „ Comarch to gowno”. Zapewne ktoś wyraził swoją opinie w kwestii ostatnich derbów Krakowa oraz polityki Comarchu w Cracovii
A może nieśmiały protest niezadowolonego pracownika ? ;)
Wklej link do tt - może jakieś zdjęcia porobili? :)
Ja myślę, że to chodzi o software, przecież Optima to gówno.
Ja także uważam, (mimo ostrej krytyki z mojej strony w kierunku profesora), że Janusz ma dobre intencje. Całym k.u.r.w.a. złem tego klubu jest przebiegły, chciwy, oszukujący wszystkich Tabisz. Drobny rzezimieszek perfekcyjnie rozgrywający swoje wojenki, z korzyścią nie dla klubu tylko dla siebie. Tyle i aż tyle.
Większość nieudaczników przed spierd.oleniem czegoś ma dobre chęci :)
Chyba, ze Filipiak mysli w taki sposob ------ > https://www.youtube.com/watch?v=jgzHqMLSmSQ :shy:
Nie wiem kto im robi darmową reklamę .
Filipiak się cieszy za darmo reklama .Tak powinien być pisany kOMARH.Mały prezes mała firma .
Słabo się znam na marketingu ale chyba nie chciałbym takiej reklamy.
Akcja dobra, ale ja bym jednak w sposób bardziej subtelny szpilę wbijał.
Heheh...bardzo ładnie Panowie ! Wracałem dziś do domu i coś mi śmignęło przed oczami, że komarch...tylko nie widziałem co dalej... :)
Żałosny jest nasz super Profesor Filipiak - nawet nie stać go na to aby wyjść do ludzi i powiedzieć, że przepraszam za niedzielny blamaż i zagłuszanie dzieci dopingujących zwisłę... To tylko jedno zdanie. Ale jak widać, nawet na tyle Pana nie stać...
Ten melepeta Tabisz, też jak widzi, że szef się boi to sam powinien wyjść i przeprosić wszystkich za zachowanie i blamaż!!!!!!!!!!!
nie podobają mi się tego typu teksty na murach. Jeżeli już ma coś powstawać, to ma to być z ironią, cos na zasadzie jak swego czasu w Lodzi, gdy "dowcipem" kibice się "zwalczali". Naprawdę, teksty poniżej pewnego smaku, zwrócą uwagę tylko takie osoby, co się tego typu tekstami "żywią". Można pomyśleć nad fajnym muralem, Filipiaka w czapce. Poza tym, przed własnym stadionem taki tekst ze "słowem", to tak jak bym sobie to napisał na ścianie w pokoju. Musimy o własny teren dbać, pomimo wszystkiego.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)