[quote='19QbEn06' pid='1362150' dateline='1549751090']
Dramat, nagłośnienie tragiczne. Ani słowa nie usłyszałem ze spikera i z hymnu i nie tylko ja, bo hymn z perspektywy D na początku 1 i 2 zwrotki był śpiewany bardzo nierówno, ludzie też nie słyszeli.
Dodatkowo zauważyłem brak tradycyjnego ogłoszenia strzelca bramki Cabrery (nie było nawet info na telebimie!), przy drugiej pojawiła się informacja na telebimie że strzelił Hanca i chyba spiker też coś mówił ale tutaj oczywiście niewiele słyszałem
[/quote]
Z tym ogłaszaniem , to mam jeszcze jeden problem, a właściwie wniosek do klubu. Przerwa między strzeleniem bramki, a ogłoszeniem strzelca powinna być dłuższa, bo ludzie w szale, krzyczą, bawią się, to nawet jakby nagłośnienie było dobre, jest za mało czasu, żeby ochłonąć , usłyszeć informację i potem głośno wykrzyczeć nazwisko, co się jakoś jeszcze niedawno udawało.
-
-
CRACOVIA - Piast Gliwice sobota 09 02 2019 godzina 18:00
- Edytowany
[quote='sterby' pid='1362129' dateline='1549746587']
Sprawa z frekwencją jest prosta i pisano na forum już o tym kilka razy. Frekwencję podaje się jako sumę sprzedanych biletów i karnetów i dla tego działania matematycznego nie ma znaczeniu ilu karnetowiczów rzeczywiście przychodzi na mecz, Na początku rundy przychodzą niemal wszyscy więc wydaje się, że na stadionie ludzi jest, że ho ho. Odwrotnie, z końcem rundy w paskudnym i zimnym grudniu karnetowicze nie przychodzą, a mimo to dolicza się ich do frekwencji. Dlatego mimo, że wiatr hula po pustym stadionie spiker podaje 4,7 tysiąca.
[/quote]
Jesteś pewien? Pamiętam mecze, na których było dużo kibiców, a liczba okazywała się mniejsza oraz takie, na których były pustki i liczba zgadzała się z intuicyjnymi ocenami kibiców. Ludzie mają różne akcje przy wejściu. Czasem byłem świadkiem tego, że koleś miał ważny bilet, ale system się psuł i ochroniarz wpuszczał go poza systemem. Przy kupowaniu biletów i wyborze miejsc przez neta też są nieraz dziwne akcje. Kiedyś nie było już wejściówek na któryś sektor, ale w necie połowa miejsc była wolna i dopiero przy próbie rezerwacji okazywało się, że jednak jest zajęte i nie da się go zarezerwować. To też może być przyczyną "dziwnych" frekwencji. Wliczanie osób, które mają karnety, a nie przyszły, powinno powodować odwrotne zjawisko, takie jak na gts, że na stadionie jest 5 tys, a podają 8. U nas liczby zwykle się zgadzają, ale czasem wydają się za niskie. Oprócz tego nieraz wydaje się, że podają faktyczną frekwencję uwzględniając nieobecność wielu karnetowiczów, bo skoro sprzedano 3 tys karnetów, a na meczu jest 5 tys osób i można śmiało założyć, że sporo osób nie przyszło z powodu poniedziałku, dennej gry i brzydkiej pogody, to gdyby podawano liczbę z karnetami, powinna się wydawać zawyżona względem tego co było, a zwykle właśnie wtedy wydaje się najbardziej adekwatna. Na Cracovii niestety nie ma wyrobionej tradycji kupowania karnetów, dużo osób kupuje bilety w dniu meczu, a spora część przychodzi na ostatnią chwilę i dopiero w 15 minucie można oceniać :D
Według mnie dobry mecz. Jeśli będziemy trzymać taki poziom, to pierwszą 8 powinno się udać osiągnąć. Do straty gola graliśmy super, potem uszło trochę powietrze i znowu nabraliśmy wiatru w żagle po strzeleniu na 1:1. Taką Cracovię ja chcę oglądać. Widać, że próbujemy grać piłką (za Probierza to nie jest taka oczywistość), do tego gramy na bardzo dużej ambicji, walce i to też mi się strasznie podoba. Dzięki temu wszystkiemu na trybunach są wreszcie jakieś emocje, trybuny żyją meczem (co prawda trzeba przyznać, że to już się zaczęło na jesieni, mecze z Lechem i Pogonią też były w podobnym klimacie). Wygraliśmy szalenie ważny mecz, przegrana według mnie skreśliłaby nas z walki o 8, a na pewno bardzo, bardzo by ją oddaliła. Wygraliśmy, zagraliśmy dobre spotkanie, drużyna wygląda że jest dobrze przygotowana, zdeterminowana, tak więc ten mecz dla mnie osobiście jest bardzo pozytywnym prognostykiem i jestem dobrej myśli, ale oczywiście trzeba poczekać na potwierdzenie w kolejnych meczach.
Szkoda że nagłośnienia nie ma i pewnie nie będzie przez pięć tygodni - czytaj w dalekiej przyszłości nie będzie.
Jedyny działający głośnik chyba nad lożą Comarchu tylko
Twiter-owcy zróbcie akcję i pociśnijcie kogo trzeba - to najskuteczniejsza metoda aby zmusić do działania odpowiedzialnych.
Problem z nagłośnieniem - zgłosić przy najbliższym spotkaniu grup kibicowskich do JF i powoli prostujmy tematy,
Pozytyw, które mnie zaskoczył wreszcie kasy prawie wszystkie otwarte i sprzedaż biletów szła płynnie.
ale co Wy z tym nagłośnieniem.
przynajmniej spiker nie przeszkadzał w czasie 'hymnu" ;)
Się pokuszę na parafrazę:
[quote="Trapez" pid='1362140' dateline='1549749298']
Do trenera nie można się prz.y.*****ć
Do zawodników tym bardziej nawet jakby bardzo się chciało
A że żółć trza ulać bo inaczej się człowiek udusi no to
WALIMY w
[/quote]
... nagłośnienie?
...bo pech chciał, że krzesełka były czyste :D
No to pierwsze koty za płoty . Wczorajszy mecz w naszym wykonaniu oceniłbym na 4 w skali 1 - 6 . Bramkarz w zasadzie bezrobotny , obrona dość pewnie choć w pierwszej połowie Siplak miał problemy z kryciem "swojego " skrzydłowego , pomoc - świetna gra Gola i rewelacyjna / po przerwie ? Budzika . W ofensywie koniecznie trzeba poprawić grę na skrzydłach . Ogólnie fajny, żywy i trzymający w napięciu do ostatniego gwizdka mecz dzięki któremu można w przyszłość spojrzeć z optymizmem . :)
[quote='squier strat' pid='1362203' dateline='1549789313']
[/quote]
A może to [u]zasługa akcji Trapeza [/u]że krzesełka czyste ? ale kolega pewnie wolał takie uwalane..
Kolejnym podnoszącym komfort oglądanie jest nagłośnienie
Na gts-ie skład słyszę biegając na błoniach
Na Cracovii nie słyszę będąc na stadionie
Normalne to jest ?
A jakże to dalekie od walenia w Lajkonika- nieprawdaż Panie CP1906
Brawo za wygrany mecz i trzy punkty, bardzo ważne w walce o ósemkę. Na minus kolejna strata przypadkowego gola. W sumie Piast nie stworzył większego zagrożenia pod nasz[size=small]ą[/size] bramk[size=small]ą[/size]. Chwała drużynie, ze potrafili się podnieść i odrobić straty.
Cieszy to, ze mamy wyrównany skład i zmiennicy nie zaniżają poziomu. To może robić różnicę za kilka kolejek.
Probierz po meczu z Piastem:
[url=https://www.youtube.com/watch?v=khbbml18mg0]https://www.youtube.com/watch?v=khbbml18mg0[/url]
Kurde każdy w temacie lajkonika dostrzega tylko to jaki on to jest "bee" a nikt nie zauważył w tym dużego plusa jakim jest powrót NASZEJ maskotki.
A tak po za tym to nie ocenia się chyba po wyglądzie :)
Ps. Lajkonik jest super.
Myślę że chodzi o to, ze dużo ludzi jest przyzwyczajona do starego Lajkonika i ciężko im się jest przestawić na wygląd nowego
Dajcie spokój lajkonik jest specyficzny ale TO POWODUJE ŻE JEST SUPER .Nie można i nie powinno przyrównywać do poprzedniego .Każdy lajkonik ma swoją historię .Mnie się bardzo podoba .
Nagłośnienie ?Daniel już pewnie zgłosił odpowiednim ludziom w MKS i naprawią na Jagę .Szukajmy pozytywów;
1.kolejny raz już na starcie brawa za przygotowanie fizyczne .Jesteśmy w tym prymusami .Wczoraj przy równym posiadaniu piłki 4 km więcej przebiegnięte .Na tle meczy tych rozegranych równie dobrze biega tylko Pogoń (choć akurat nie fartownie przegrała).
2 .Nie ma trener świętych krów i nie ma czy się stoi czy się leży miejsce się należy .Budzik na to miejsce ciężko zapracował i w zasadzie z niebytu bo wielu już go skreślało potrafił pokazać bardzo dobrą grę i bardzo duże zaangażowanie .Wygryzł ze składu nie byle kogo.
3gra ofensywna na duży plus -gol nr 2 akcja na jeden kontakt szybka jak ligi angielskiej .W całym meczu mieliśmy 4-5 sytuacji 100 % wypracowanych po ładnych szybkich akcjach .Na plus Hanka widać że to PAN PIŁKARZ .TAK SIĘ OBAJ RUMUNI ŚWIETNIE SPISUJĄ ŻE TRENERZE PROBIERZ PROSZĘ O NASTĘPNEGO .
4.Atmosfera w szatni -widać ze się dobrze zawodnicy ze sobą czują nie ma kwasów .Znamienny gest po golu Hanka leci by wyściskać trenera .
5.Doping na stadionie -dawno nie było tak głośno u nas .Powinniśmy się skupić tylko na sobie i zostawić to ścierwo gts w spokoju .Nie potrzebnie w 2 połowie kilka pieśni poszło .Wystarczy na mecz jedna co każdy zanuci ,,byli zdrajcami i ubekami a teraz zwa się patriotami ''
6 .Obudzenie szerokiego środowiska kibicowskiego które wyklarowało 2 wspaniałych liderów Daniela i Sterby .Oni ruszyli z pomoca wielu tą kulę śnieżną .Ona nabiera dopiero mocy i przeradza się w lawinę .
Na koniec koledzy i koleżanki CRACOVIA PANY SZYKAMY POZYTYWÓW NIE MARUDZIMY I NAKRĘCAMY SIĘ NAWZAJEM POZYTYWNIE .
WYRZUCAM NA gts garbatą dolę .Niech mają świnie razem z długami .
Mecz fajny do oglądania. Trochę po stracie frajerskiej bramki gra siadła, ale po golu Cabrery znów ruszyło.
[quote='perkins007' pid='1362234' dateline='1549793354']
Kurde każdy w temacie lajkonika dostrzega tylko to jaki on to jest "bee" [b]a nikt nie zauważył w tym dużego plusa jakim jest powrót NASZEJ maskotki. [/b]
[/quote]
Nawet ja zauważyłem pozytyw z powrotem, trzeba czytać uważniej.
Trudny mecz, dobrze zagrany z naszej strony. Przeciwnik zawiesił poprzeczkę wysoko, szczęście było przy nas.
Z Lampucerą musimy jednak zagrać dużo lepiej w obronie.
mialem beke jak Lajkonik podczas meczu paradowal w strefie lawki Piasta, wygladalo przypadkowo ale zastanawialem sie czy czasem sie nie bedzie lekko ociagal i tam postoi :D
ja jestem jednak starej daty, to odnosnie atrakcji audio... podczas podawania skladu jakas muzyczka w tle, po golu jakas muzyczka, po meczu tez cos wali z glosnikow, w pizdu z tym halasem, nie wiem skad ten ped coby cisze wypelniac na sile szajsem
brawo druzyna, tak trzymac :)
Widzę Panie trenerze,że jak już Pan zacznie to nie wie,kiedy ma skończyć.. Smile Gratulację dla Pana i całej drużyny !
Niech za tydzień ten portugalski pieniacz ze swoimi pizdeczkami na kolanach proszą o litość !
Dobrze się dzieje w klubie skoro główne narzekanie skupiło się na Lajkoniku :) oby tak dalej, mam nadzieję że za rok będziemy narzekać na kwestie typu "cholera, ale zacinał ten deszcz na sektor B" :D
- Edytowany
Co wam przeszkadza w tej maskotce? Jej infantylny wygląd? taki ma być, niech cieszy dzieciaków i młodzież. W Kielcach mają gorszą wizualnie maskotkę (tak dla pocieszenia);)[size=small] [/size]
[img]https://pbs.twimg.com/media/Cm7x85SXgAAZ03Y.jpg[/img]
[quote="sterby" pid='1362251' dateline='1549796572']
Kurde każdy w temacie lajkonika dostrzega tylko to jaki on to jest "bee" [b]a nikt nie zauważył w tym dużego plusa jakim jest powrót NASZEJ maskotki. [/b]
[/quote]
Trudny mecz, dobrze zagrany z naszej strony. Przeciwnik zawiesił poprzeczkę wysoko, szczęście było przy nas.
[/quote]
Sterby zapomniałem cie dodać w nawiasie jako wyjątek :)
A jeszcze co do liczby kibiców to tak sobie wczoraj po meczu myślałem, że na sektorze A byłoby więcej osób tylko wydaje mi się, że dużo osób dalej uważa sektor za zamknięty.
Jskoś może na tych tłiterach czy coś napisać żeby ludzie na A kupowali też, bo już jest otwarty czy coś. :)
[quote='Trapez' pid='1362218' dateline='1549790901']
[/quote]
[/quote]
Zamiast się czepiać, że nagłośnienie nie działa przestań biegać po błoniach w trakcie ich meczów :D Proste i bez kosztowe rozwiązanie :P
Oczywiście to gruby żart, bez spiny :)
Jest gdzieś na internecie do oglądnięcia cały mecz?
- Edytowany
Pięć lub więcej kolejnych ligowych zwycięstw w najwyższej klasie rozgrywkowej odnieśliśmy w 1948 roku! Było to siedem kolejnych zwycięstw. A ostania seria z co najmniej pięcioma kolejnymi zwycięstwami to sezon 2003/2004 i stara II liga. Serio trwaj!
[quote='Yid_Army' pid='1362283' dateline='1549805094']
Co wam przeszkadza w tej maskotce? Jej infantylny wygląd? taki ma być, niech cieszy dzieciaków i młodzież. W Kielcach mają gorszą wizualnie maskotkę (tak dla pocieszenia);)[size=small] [/size]
[img]https://pbs.twimg.com/media/Cm7x85SXgAAZ03Y.jpg[/img]
[/quote]
Oscar goes to..
[img]https://sklep.jagiellonia.pl/853-thickbox_default/maskotka-pszczolka.jpg[/img]
[quote='koziołek' pid='1362290' dateline='1549806271']
[quote='Trapez' pid='1362218' dateline='1549790901']
[/quote]
[/quote]
Zamiast się czepiać, że nagłośnienie nie działa przestań biegać po błoniach w trakcie ich meczów :D Proste i bez kosztowe rozwiązanie :P
Oczywiście to gruby żart, bez spiny :)
[/quote]
Można tez tak jak "sąsiad z krzesełek" na stadionie.
Ja była zmiana to [u]sprawdzał w internetach kto wchodzi na boisko[/u] - z głośników tego nie usłyszał .;)
Sprawa dotyczy sektora A jakby się ktoś pytał
Takie czasy mamy :) Niekiedy mam głupią myśl, że co będzie jak wcześniej dostanę powiadomienie niż bramkę zobaczę :P
[quote pid='1362251' dateline='1549796572']
[/quote]
[/quote]
Dokładnie, jest lajkonik są 3 punkty. 8-2 ze Szczakowianką zapadło niejednemu kibicowi w pamięć. Mi z takich rzeczy które robią dobrze jeszcze za nim zacznie się mecz jest obok lajkonika widok piłkarzy w tradycyjnym stroju z czarnymi spodenkami i getrami.
[quote='koziołek' pid='1362299' dateline='1549813553']
Takie czasy mamy :) Niekiedy mam głupią myśl, że co będzie jak wcześniej dostanę powiadomienie niż bramkę zobaczę :P
[/quote]
Ja mam to samo. Opóźnione streamingi zryły nam mózgi :D
[quote='sterby' pid='1362251' dateline='1549796572']
[/quote]
[/quote]
Z Lampucerą nie może być takich momentów jak ostatnie 5 minut meczu. Wdawanie się w p0rzepychanki fizyczne z rywalem zamiast podania do dobrze ustawionego kolegi; bezpieczne podanie wszerz czy w tył (prowadzimy!) zamiast forsowania akcji do przodu, jakbyśmy musieli koniecznie strzelić na 3:1 - i wynikająca stąd strata. Czyli koniecznie więcej wyrachowania i jednak inteligencji w grze.
- Edytowany
[quote='ndjnh napisał:' pid='1362300' dateline='1549813575']
[quote pid='1362251' dateline='1549796572']
[quote]
Dokładnie, jest lajkonik są 3 punkty. 8-2 ze Szczakowianką zapadło niejednemu kibicowi w pamięć. Mi z takich rzeczy które robią dobrze jeszcze za nim zacznie się mecz jest obok lajkonika widok piłkarzy w tradycyjnym stroju z czarnymi spodenkami i getrami.
[/quote]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
8:1 wtedy było :) p.s. coś źle się kopiuje Twoja wypowiedź :)
[quote='Bruno' pid='1362269' dateline='1549799575']
Widzę Panie trenerze,że jak już Pan zacznie to nie wie,kiedy ma skończyć.. Smile Gratulację dla Pana i całej drużyny !
[/quote]
Podrzucali, podrzucali a potem zapomnieli złapać. Jestem przekonany, ze kiedyś po słabszym okresie ( każda drużyna ma), ktoś zapomni łapać.
A co do meczu. Fajny, emocjonujący mecz z punktu widzenia kibica. Myślę, ze przed Legią, takie wyciągnięcie wyniku po utracie gola, jest mentalnie mocniejsze od np. 3:0, bo by się mogli za pewnie poczuć.
Dobre zmiany, jak to ktoś powiedział, pokaz mi ławkę rezerwowych, a powiem ci jak mocna masz drużynę. Wynika z tego, że mamy dość mocną ekipę. Widać zgranie na boisku i poza nim, widać taką NIEKONTROLOWANĄ radość, super.
Mamy czasy, że czekam z niecierpliwością na każdy kolejny mecz, pamiętając, że to sport.
Lajkonik jaki jest, taki jest, ale przede wszystkim powinien więcej przebywać w okolicach sektora I, bo tam są jednak główni jego odbiorcy. Podejść tam, wręczyć kilu dzieciakmom jakieś małe gadżety itd. No chyba, że - jak pisał Diabeł, wędrówki koło ławki Piasta były nieprzypadkowe :)
[quote='Hrabia' pid='1362316' dateline='1549819185']
8:1 wtedy było :) p.s. coś źle się kopiuje Twoja wypowiedź :)
[/quote]
Masz racje, mój błąd. Pamiętałem samobój ale skąd drugą bramke :huh: W każdym razie mecz jest online i warto było sobie przypomnieć klimat tamtego stadionu
[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DAVE_V5xp2c[/video]
Ja z kolei zapamiętałem ten mecz jako 8:0 dla nas i właśnie dlatego nie pasowało mi Twoje 8:2, więc sprawdziłem jaki był wtedy wynik i okazało się, że 8:1 :) zatem, wbrew pozorom też nie miałem racji :) prawie 15 lat minęło od tamtej pory ... starzejemy się ... :)
kiedyś szukałem na youtubie tekst komentatorów (chyba Polsatu) w trakcie meczu z Pogonią, że to nie San Siro tylko Polska I liga. Było to w internecie, ale potem znikło i nie znalazłem. Bycie wtedy na meczu, to było...cudo, jeżeli chodzi o atmosferę. Ciary szły.
Ian jest to na YT .... nawet niedawno ktos wrzucal te stare mecze na forum.... Musisz poszukac tylko... Jest ten komentarz o ktorym wspominasz...
Jak sie nie myle to w Starych zdjeciach ktos wrzucal ...
To prawda, pamiętam mecz z Ruchem w 2 lidze, chyba 3-2 było, albo mecz z Górnikiem, pierwszy po awansie, jak cały stadion pie.....ą lokomotywę, to gęsiej skórki się dostawało. To było coś. Ja mam pracowników, kibiców Górnika, byli wtedy u nas na wyjeździe i do teraz to wspominają. U nich też było kiepsko z kibicami ale się pozbierali i teraz jest moc, także można.
[quote='KruszynaKSC' pid='1362355' dateline='1549826271']
Ian jest to na YT .... nawet niedawno ktos wrzucal te stare mecze na forum.... Musisz poszukac tylko... Jest ten komentarz o ktorym wspominasz...
Jak sie nie myle to w Starych zdjeciach ktos wrzucal ...
[/quote]
ooooo dzięki, poszukam :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)