Co do tego sezonu to miejsce na pudle będzie naszym niewątpliwym sukcesem. Miejsce 4 pucharowe nic nam nie daje oprócz problemów z tymi pucharami. Za cienki mamy skład by w nich grać. Jak jeszcze kogoś po sezonie sprzedamy, co jest nie nieuniknione to już w ogóle.
Po ostatnim wywiadzie z Januszem wychodzi, że on sobie zdaje sprawę z tego że przed nami rysuje się bardzo duża szansa na zdobycie mistrzostwa w najbliższym czasie. Czołowe do tej pory drużyny ligi maja poważne problemy finansowe lub kadrowe, co już widać w tym sezonie. Lech jak nawet ma pieniądze to od nowa musi budować całą drużynę, a to potrwa. Legia co prawda ma zawodników ale przy takim zarządzaniu będą jednak musieli trochę gwiazdeczek sprzedać/zwolnić. Lechia silniejsza raczej nie będzie bo już jada z wydatkami po bandzie, plus dla nich taki że trenera mają dobrego. Jagiellonia na równi pochyłej. Jedynie ciężko mi określić potencjał Piasta.
Gadanie Probierza o mistrzostwie przed tym sezonem z perspektywy czasu jednak nie było śmieszne. Przed startem mieliśmy dobry zespół tylko że się to posypało przez sprawę z Miro i kontuzje. mam nadzieje że zostały wyciągnięte wnioski czym było odsunięcie Tabisza. Na kontuzje nie mamy wpływu, ale myślę że limit pecha już wyczerpaliśmy.
Podsumowując. Bijemy się o pudło. Jak się trafią puchary to potraktować jak sparing. A w przyszłym sezonie idziemy na mistrza:)
-
-
Sytuacja w tabeli - sezon 2018/19. Komu puchary? Komu spadek? Gdzie my?
Ciężko ocenić czy gadanie o MP bez Gola i Cabrery (ale za to z Covilo i Olivą-zagadką) nie było i jednak nieco śmieszne. Akurat te zmiany wyszły nam bardzo na plus (czego się nie spodziewałem).
Z jednej strony te zmiany wyszły na plus, gramy lepszą piłkę, częściej kontrolujemy to co się dzieje na boisku, ale z drugiej strony stałe fragmenty gry w tym sezonie, względem poprzedniego, to jest obraz nędzy i rozpaczy.
Jeśli myślicie że Probierz pozwoli Tabiszowi na osłabienie składu przed ewentualnymi pucharami to znaczy ze nie znacie Probierza.
My tak na prawdę nie poznaliśmy siły hiszpańskich nabytków, bo przeleciały jak meteoryty. Probierz ich widział na treningu i mógł w związku z tym składać takie, a nie inne deklaracje. Stąd pózniej takie rozczarowanie z jego strony.
- Edytowany
[quote='Rock' pid='1372280' dateline='1554459266']
Ciężko ocenić czy gadanie o MP bez Gola i Cabrery (ale za to z Covilo i Olivą-zagadką) nie było i jednak nieco śmieszne. Akurat te zmiany wyszły nam bardzo na plus (czego się nie spodziewałem).
[/quote]
W sparingach z mocnymi rywalami wyglądaliśmy bardzo dobrze. Ale to były tylko sparingi.
Poza tym końcówka poprzedniego sezonu też była dobra. A patrząc na formę obecnych rywali do mistrzostwa to duzo by ta ligę wygrać nie trzeba. I to nie było gadanie że będziemy mieć mistrza, tylko o niego walczyć.
To sobie myślę czy trzeba było być tak pryncypialnym w stosunku do Olvy. Może przeba było nie rozdmuchiwać sprawy drugiej operacji i dać mu szansę na wiosnę. Trochę zawalił Probierz że za długo go trzymał na boisku. I nie bylibyśmy na musiku z Cabrerą.
Czemu mało prawdopodobne? Raków zdobędzie puchar czy ogóry z Białegostoku lub Legnicy co piach grają? Jak Lechia nie odpuści to ma puchar w kieszeni
[quote='Rock' pid='1372280' dateline='1554459266']
[/quote]
No jeszcze był Ellady Zorrilla co pojechał z powrotem doglądać teściową w chorobie
j...ć puchary, tylko medal MP się liczy.
Oczywiście przyznaję się do tego, że 6 miejsce też mnie zadowalało przed sezonem, ale jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia.
a tak btw to z obecną formą 6 miejsce też będzie sukcesem.
Mnie się wydaje że forma jeszcze podskoczy. Końce rund MP ma lepsze
Sosnowiec i Legnica w 1 lidze też dobrze grały. Jagiellonia odpoczywać też raczej nie będzie w tym czasie. Z pełnym szacun dla Rakowa za to gdzie doszli ale mogę przyjąć zakład o flaszke że z Lechią przegrają
Jeśli puchary to tak jak Pan Bóg przykazał z 3 miejsca, z medalem który w gablocie zostanie po wsze czasy.
Ja bym chciał miejsca na pudle ale bez pucharów , tam na razie nie mamy jeszcze czego szukać . obawiam się słabego wyniku sportowego i wielkich kosztów . Za rok po kolejnych wzmocnieniach Mistrzostwo i walka o LM .
Endriusza, przyjmuję zakład. Z Pasiakiem zawsze chętnie się napiję. Mój warunek- Baczewski
[quote='Mr.Crowley' pid='1372333' dateline='1554476703']
Endriusza, przyjmuję zakład. Z Pasiakiem zawsze chętnie się napiję. Mój warunek- Baczewski
[/quote]
Nie pochwalam hazardu, ale w tym przypadku, chłodnym okiem muszę przyznać, ze Endriusza ostro gra i sporo ryzykuje. Jesli miałbym oceniać szanse w tym konkretnym meczu to 60:40 na korzyść Rakowa
A tam.... ryzyko wynosi czterdzieści parę zł na dwa dzioby
- Edytowany
Baczewski, co to za gorzała? :) W przypadku przegranej mogę wręczyć do ręki i pogratulować, pić niestety jeszcze przez długi czas nie mogę nawet kropli... Serio ten Raków taki dobry?
ps to że wygrali z Lechem i legią, to akurat wyznacznik taki sobie bo widzieliśmy jak się te drużyny prezentowały ostatnimi czasy
[quote='hank' pid='1372331' dateline='1554476215']
Ja bym chciał miejsca na pudle ale bez pucharów , tam na razie nie mamy jeszcze czego szukać . obawiam się słabego wyniku sportowego i wielkich kosztów . Za rok po kolejnych wzmocnieniach Mistrzostwo i walka o LM .
[/quote]
A ja uwazam,wrecz przeciwnie. Jak najczęściej gry w pucharach. Wtedy trafiaja i lepsi zawodnicy i podnosi sie renoma klubu
Korona -Zagłebie Lubin 0-2
[quote='Gregor' pid='1372356' dateline='1554487052']
[/quote]
Czyli Korona poza 8
A za tydzien Zaglebie moze zagrac na luzie, bo juz praktycznie sa w gornej osemce:/
[quote='wrobelson' pid='1372358' dateline='1554487788']
[quote='Gregor' pid='1372356' dateline='1554487052']
[/quote]
Czyli Korona poza 8
[/quote]
I prawdopodobnie Zagłebie - gts meczem o ósemkę
[quote="MakuKSC" pid='1372363' dateline='1554488324']
A za tydzien Zaglebie moze zagrac na luzie, bo juz praktycznie sa w gornej osemce:/
[/quote]
Ciekawe ile jest teraz osób przekonanych, że ZL już ma ósemkę, a my możemy z niej wypaść.
Podpowiem, że ZL ma 1 punkt mniej niż my.
[quote='leszeczek' pid='1372445' dateline='1554496845']
[quote='MakuKSC' pid='1372363' dateline='1554488324']
[/quote]
Ciekawe ile jest teraz osób przekonanych, że ZL już ma ósemkę, a my możemy z niej wypaść.
Podpowiem, że ZL ma 1 punkt mniej niż my.
[/quote]
Z wydawaniem sadow poczekaj do konca kolejki. I my i zaglebie to gorna osemka, idziesz o zaklad?
My mamy już ósemkę
- Edytowany
Nie idę o zakład, bo też uważam, że my i ZL będziemy w górnej ósemce. Ale ani oni, ani niestety my nie możemy być tego pewni. Mamy punkt przewagi nad ZL, a sa ludzie, którzy uważają, że ZL ma prawie pewną ósemkę, a my zagrożoną. Z ZL mamy korzystny bilans, więc aby oni do ósemki weszli, a my nie, to ZL musiałoby wygrać.
Może jednak miałeś na myśli,że ZL grając na luziku z gts ma większe szanse na zwycięstwo. To zmienia postać rzeczy.
[quote='leszeczek' pid='1372452' dateline='1554497516']
Nie idę o zakład, bo też uważam, że my i ZL będziemy w górnej ósemce. Ale ani oni, ani niestety my nie możemy być tego pewni. Mamy punkt przewagi nad ZL, a sa ludzie, którzy uważają, że ZL ma prawie pewną ósemkę, a my zagrożoną. Z ZL mamy korzystny bilans, więc aby oni do ósemki weszli, a my nie, to ZL musiałoby wygrać.
Może jednak miałeś na myśli,że ZL grając na luziku z gts ma większe szanse na zwycięstwo. To zmienia postać rzeczy.
[/quote]
Mamy dodatni bilans z ZL więc oni albo wygrają, albo są za nami
Zobaczycie Piast wygra z gtsem i się zrobi już duża strata, betony pucharu nie zdobędą i to 4 miejsce gówno da.
[quote="eredin" pid='1372466' dateline='1554499141']
[quote='leszeczek' pid='1372452' dateline='1554497516']
[/quote]
Mamy dodatni bilans z ZL więc oni albo wygrają, albo są za nami
[/quote]
Ale o czym w ogóle mowa??? Oni wygrają ale... i tak będą za nami :D Nie wiem dlaczego przyznajecie nam z góry 0 pkt w meczu z betonami???
Dokładnie to napisałem!
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
[quote='octop' pid='1372469' dateline='1554500173']
Zobaczycie Piast wygra z gtsem i się zrobi już duża strata, betony pucharu nie zdobędą i to 4 miejsce gówno da.
[/quote]
Trzeba będzie zająć trzecie ;-)
Jagielonia wygrywa z Sosnowcem remisuje z Lechem,
Lech remisuje z Lechią i Jagielonią
Wisła wygrywa z Piastem i remisuje z Lubinem
Lubin remisuje z Wisłą
Cracovia przegrywa z Lechią
I pięć drużyn ma po 45 pkt
Kto jest piąty a kto dziewiąty?
Nie ma takiego klubu jak wisła pisana z dużej litery.
Tzn jest - Płock, Tczew, Sandomierz, itp
Towarzystwo z czarnej wsi na tym forum nie zasługuje na dużą literę.
No chyba, że duże K...
Prawdopodobieństwo, że się nie zalapiemy jest zbyt niskie, żeby nawet przy garbatej doli spaść na 9 miejsce
- Edytowany
Awans Górnika Zabrze 2017 do ekstraklasy
Brak awansu Niecieczy 2012
Spadek Podbeskidzia
W polskiej piłce zdarzały się takie numery..
Jeśli obu drużynom wystarcza remis do awansu do top8 to taki wynik się może zdarzyć..
A tu mogą być dwie pary takich zespołów.
Ja również nie przypuszczam że nie zdołamy się zakwalifikować do grupy mistrzoskiej ale jeśli przegramy lub zremisujemy z Lechią to Pogoń,Lech i Zagłębie Lubin nas wyprzedzą i zajmiemy 7 miejsce że stratą 7-8 pkt do trzeciego Piasta co sprawi że nasze szanse na podium staną się nierealne.
Jeśli jednak pokonamy lidera (będzie ciężko nieczęsto przegrywa walczy o mistrzostwo gdy straciłby 3 pkt Legia by ich dogoniła) prawie na pewno udało by się utrzymać 4 miejsce co dałoby 4 mecze u siebie co jest szczególnie cenne w meczach z czołówką ligi.
Po wczorajszym blamażu i dzisiejszej ( mam nadzieję) wygranej Piasta możemy se darować myślenie o medalu w tym sezonie...
- Edytowany
Ja tam liczę na remis lub zwycięstwo gospodarzy w meczu z Piastem (co w dużej mierze zależy od reanimacji kontuzjowanych piłkarzy)
bo jak wstawią do pierwszego składu sabotażystów Klemenza i Plewke to Gliwice ich rozjadą...
Jeśli goście zwyciężą sprawa podium będzie przesądzona.
Sąsiadka ich pyknie moim zdaniem , a jak Piast wygra to 3 miejsce mamy w sferze marzeń
- Edytowany
[quote="Gregor" pid='1372516' dateline='1554541475']
Jagielonia wygrywa z Sosnowcem remisuje z Lechem,
Lech remisuje z Lechią i Jagielonią
Wisła wygrywa z Piastem i remisuje z Lubinem
Lubin remisuje z Wisłą
Cracovia przegrywa z Lechią
I pięć drużyn ma po 45 pkt
Kto jest piąty a kto dziewiąty?
[/quote]
Przy takich wynikach tabela wyglądałaby tak:
5. gts
6. Zagłębie
7. Jagiellonia
8. Cracovia
9. Lech
A dlaczego nie poszedłeś na całość i nie uwzględniłeś jeszcze Pogoni? (jedna wygrana w ostatnich dwóch meczach) Wtedy mamy 6 drużyn po 45 pkt :D
A tabela wygląda tak:
4. Jagiellonia
5. Zagłębie
6. gts
7. Pogoń
8. Cracovia
9. Lech
Wniosek: wygrać z betonami i mieć na wszystko inne wyjebane
Rzeczywiście
Pogoń wygrywa z Arką i przegrywa z Legią i ma też 45 pkt.
Na razie to jest śmieszne ale jak w meczu Lechia - Lech padnie remis to nie będzie wesoło
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)