Murat pisał, że po oświadczeniu klubu (które właśnie wyszło) będziemy grali w scrabble, więc myślę, że spokojnie, nie ma co zamykać.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-09/1788262976-678.jpg[/img]
[quote]#post1743460 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-09/1788262976-678.jpg[/img][/quote]
Fajnie i co z tego ?
To opinia czata nasz nowy napastnik a nowy napastnik Jagiellonii. Tylko jedna rzecz mnie zastanawia o naszym nic na portalach albo bardzo zdawkowo i nowym piłkarzu Jagiellonii Hit nad hity jakiego kozaka ściągnęli. Czat gemini na pytanie kogo bys wolał w swojej drużynie:
Wybieram Lasse Nordåsa.
Oto konkretne powody:
Rzadki i wyrazisty profil: Skrzydłowych i mobilnych napastników o profilu Pantovića na rynku jest stosunkowo wielu. Z kolei lewonożny, mający 196 cm wzrostu napastnik, który potrafi grać tyłem do bramki, to profil deficytowy. Nordås daje zespołowi strukturę w ataku.
"Plan B" w cenie: W trudnych meczach, gdy rywal zamyka się w niskim bloku lub gdy trzeba utrzymać wynik pod presją, gracz o warunkach Nordåsa jest bezcenny. Zapewnia fizyczną dominację w polu karnym, wygrywa główki przy stałych fragmentach gry i daje możliwość zagrania prostej, długiej piłki z pominięciem drugiej linii.
Konkret w polu karnym: W nowoczesnej piłce kluczowa jest powtarzalność. Nordås w strefie szesnastki robi dokładnie to, czego wymaga się od klasycznej „dziewiątki” — skupia na sobie uwagę dwóch stoperów, robiąc przestrzeń dla wchodzących pomocników.
Pantović daje elastyczność, ale to Nordås daje zespołowi większy konkret i daje trenerowi rozwiązanie taktyczne, którego nie da się łatwo zastąpić.
Nie ma jeszcze naszego nowego napastnika
[quote]#post1743485 To opinia czata nasz nowy napastnik a nowy napastnik Jagiellonii. Tylko jedna rzecz mnie zastanawia o naszym nic na portalach albo bardzo zdawkowo i nowym piłkarzu Jagiellonii Hit nad hity jakiego kozaka ściągnęli. Czat gemini na pytanie kogo bys wolał w swojej drużynie:
Wybieram Lasse Nordåsa.
Oto konkretne powody:
Rzadki i wyrazisty profil: Skrzydłowych i mobilnych napastników o profilu Pantovića na rynku jest stosunkowo wielu. Z kolei lewonożny, mający 196 cm wzrostu napastnik, który potrafi grać tyłem do bramki, to profil deficytowy. Nordås daje zespołowi strukturę w ataku.
"Plan B" w cenie: W trudnych meczach, gdy rywal zamyka się w niskim bloku lub gdy trzeba utrzymać wynik pod presją, gracz o warunkach Nordåsa jest bezcenny. Zapewnia fizyczną dominację w polu karnym, wygrywa główki przy stałych fragmentach gry i daje możliwość zagrania prostej, długiej piłki z pominięciem drugiej linii.
Konkret w polu karnym: W nowoczesnej piłce kluczowa jest powtarzalność. Nordås w strefie szesnastki robi dokładnie to, czego wymaga się od klasycznej „dziewiątki” — skupia na sobie uwagę dwóch stoperów, robiąc przestrzeń dla wchodzących pomocników.
Pantović daje elastyczność, ale to Nordås daje zespołowi większy konkret i daje trenerowi rozwiązanie taktyczne, którego nie da się łatwo zastąpić.[/quote]
Błagam, nie zaspamujmy forum bzdurami z AI.
Te algorytmy nie mają pełnych danych, całości wiedzy o zawodniku. Czerpią z tego co znajdą, często halucynują, dorabiają sobie jakieś fakty.
Ja wiem, że po podpięciu bota, można generować nieskończoną ilość contentu na każdy temat, ale ja zawsze lubiłem rozmawiać tu z żywym człowiekiem.
Tak. Won z tym AI scheisem choć z naszego forum (na czele z tym całym AIkonikiem)
[quote]#post1743492 [quote]#post1743485 To opinia czata nasz nowy napastnik a nowy napastnik Jagiellonii. Tylko jedna rzecz mnie zastanawia o naszym nic na portalach albo bardzo zdawkowo i nowym piłkarzu Jagiellonii Hit nad hity jakiego kozaka ściągnęli. Czat gemini na pytanie kogo bys wolał w swojej drużynie:
Wybieram Lasse Nordåsa.
Oto konkretne powody:
Pantović daje elastyczność, ale to Nordås daje zespołowi większy konkret i daje trenerowi rozwiązanie taktyczne, którego nie da się łatwo zastąpić.[/quote]
Błagam, nie zaspamujmy forum bzdurami z AI.
Te algorytmy nie mają pełnych danych, całości wiedzy o zawodniku. Czerpią z tego co znajdą, często halucynują, dorabiają sobie jakieś fakty.
Ja wiem, że po podpięciu bota, można generować nieskończoną ilość contentu na każdy temat, ale ja zawsze lubiłem rozmawiać tu z żywym człowiekiem.[/quote]
Oczywiście masz rację. Napisałem to tylko w formie ciekawostki. A racja jest taka że o żadnym nowym naszym zawodniku nie słyszałem i nie czytałem jakiś pochlebnych opinii a czy to do Wisły czy do Jagiellonii i mają jeszcze Górnika ulubionego byle kogo by nie ściągnęli to hit transferowy.
Murat, dawaj te scrabble
Gts odpada, a Cracovia gra w scrabble. Tak bym to widział. Timing jest ważny. To by był ten moment.
[quote]#post1743549 Gts odpada, a Cracovia gra w scrabble. Tak bym to widział. Timing jest ważny. To by był ten moment.[/quote]
Zacznę się nabijać jak jutro wygramy….
- Edytowany
Rozpościera się przed nami płaszczyzna, ta kwadratowa mapa kibicowskiego, duchowego wędrowania na chropowatym drewnie stołu za sukcesem, który już dawno miał nadciągnąć z naprzeciwka jak nagły wjazd na osiedle lub piękna nieznajoma.
W płóciennym worku - głębokim i ciemnym jak Czarna Wieś - tłuką się, kołaczą i gadają do siebie kostki scrabble. Sto małych, niemych świadków, z których każdy niesie w sobie gram istnienia, iskrę, wpierdol, radość albo milczenie. Los rzuca nam je pod palce.
W oddali mknie przez noc biało-czerwona maszyna, ten pasiasty taran, dumna Cracovia! Idzie naprzód, rozbija mgły i bierze cały ten słowny trakt we władanie, nie pytając nikogo o drogę.
Elżbieta Filipiak - z twarzą skupioną, czujna jak ptak na rozstaju dróg - sięga do głębi worka. Jej dłoń nie drży, gdy na płonących polach ze słowem "Cichy” krzyżuje "Kącik" - tą krystaliczną przystań, to schronienie dla szukających słońca wędrowców w kąpielówkach, gdzie czas na chwilę zwalnia swój bieg na głębokości 4,60. I zaraz potem, z twardą, nieuchronną jasnością, dokłada słowo potężne i nieubłagane: „kurator”.
Punkty pęcznieją, rosną ku niebu niczym konopie, ale Pasy Elżbiety nie idą po swoje...
Po drugiej stronie nieskoszonej łąki, gdzie wieczorny chłód ścina krew w żyłach - jak przesłuchanie przez trzech UB-eków - wielki, egzystencjalny krach. Gts dzisiaj tonie, jego blada gwiazda, ta latarnia zdrajców ojczyzny, z szyn wypada wprost w ciemny, błotnisty niebyt. To porażka totalna, psi bracie, bezbrzeżna pustka na potrójnym polu premiowym.
Jarosław Królewski, zaplątany w zimne nitki swoich iksowych wyziewów, osamotniony w prezesowskim trudzie, patrzy na gasnący stojak. Wokół niego tylko lekki dym, a on - zamiast dumnej, matematycznej strategii - zbolałymi, na wskroś palcami lepi z resztek liter jedno kruche, intymne słowo: „Elunia”. Układa je szeptem, pod prąd, gdy wielkie sny o potędze uciekają w mrok, a czas bezlitośnie odlicza sekundy do końca.
I tak mknie ta karuzela, ta wielka, literowa włóczęga z trucizną i sztyletem w tle, zanim zgaśnie w nas ostatnia, żywa iskra. Zliczaj punkty w krakowskim cyrku, zbieraj żetony losu. Na tej planszy świata Pasy dzisiaj królują, a noc, gęsta i łaskawa, przykrywa tych, którzy przegrali swoją ostatnią kość.
- Edytowany
[b]Brawo Kolego Axe!
Obudziła się w Tobie dusza wszystkich Pasiackich poetów[/b] (jak Harasymowicz, który po każdym wygranym meczu przez Cracovię pisał poemat panegiryk czy Nowakowski - ten od "pochowajcie mnie na polu karnym Cracovii jeszcze po śmierci będę bronił jej bramki") , pisarzy (jak Jalu Kurek - współautor monografii klubu na 40 lecie i książki "Grypa szaleje w Naprawie"), literatów i historyków sztuki (jak Karol Estreicher który o Cracovii z takim pietyzmem wspominał w książce "Nie od razu Kraków zbudowano"), literatów (jak Kazimierz Wyka badacz literatury i fanatyk Cracovii), profesorów humanistów (jak Roman Pollak pierwszy bramkarz Cracovii profesor i rektor Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu, profesor Jan Michał Rozwadowski - pierwszy prezes Cracovii, wychowawca pokolenia profesorów humanistów i prezes Polskiej Akademii Umiejętności) , nieprzeciętnych dziennikarzy o nietuzinkowym warsztacie (jak zapomniany nieco działacz Cracovii redaktor naczelny "Czasu" Rudolf Starzewski, przyjaciel Stanisława Wyspiańskiego, którego Wyspiański uwiecznił w "Weselu" w roli Dziennikarza czy luźniej związanego z klubem Tadeusza Boya- Żeleńskiego (autora kupletu futbolisty "Keczkemet z Debreczyna Atletikai drużyna z Cracovią zaczyna").
[b]My tu gadu, gadu ale co transferami, u licha?! [/b]
- Edytowany
Kończy się okno w UK, czyli te transferowe informacje prasowe to był fakenews. Że zacytuję klasyka: scrabble - srable
To ze się zamyka okienko w UK oznacza ze oni nie mogą robić transferów do klubów Premier League ale z ligi już tak. U nas zamyka się 9 września, więc możemy od nich kupować.
- Edytowany
Z tego co mi wiadomo po "występie EF w C+" transfery IN się wysypały. Stan wiedzy na 1.09.2026 godz 22.
Brak kurw.a słów.
Pozostaje mieć nadzieję, że to nie jest prawda. A jeśli to prawda... to na pewno @paluch#1088 nam wytłumaczy ten głęboki plan ratowania klubu przez mniejszościowego współwłaściciela poprzez publiczne rozwalanie jego wizerunku 😉 A ze strony kibiców liczę wtedy na mocną reakcję na meczu z Górnikiem.
Skąd wiadomo?
Co konkretnie wiadomo?
Bo Murat już po wywiadzie zapowiadał grę w scrabble.
[quote]#post1743622 Z tego co mi wiadomo po "występie EF w C+" transfery IN się wysypały.[/quote]
Mi się wydaje że to nie prawda. Norweg przyjdzie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)