Nam jest obojętne, ludziom którzy zarządzają klubem nie jest to obojętne.
Kogo ściągniemy? Kolejny bet z maszyny losującej Gambala (tak samo jak to było w przypadku Stoijlkovicia) więc szansę są 50/50 - wypali albo nie wypali.
To nie ta liga, nie ta kasa i nie ten poziom by powiedzieć że ktoś tu sprowadza gwarant. Już do tej ligi trafiło kilku za sporą kasę których liga miała nosić na rękach a jak narazie to ludzie z ich udziałem jedynie lepią memy. Zequiri? Rajović? :)
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
- Edytowany
@quresma77PASY#8513 ale trafił też Tomáš Bobček który nagle okazał się strzałem w "10" choć przez Gdańskiem liczby miał marne. Nawet dobry na papierze zawodnik nie zawsze się w naszej lidze sprawdza - i odwrotnie. A czasem zależy to nawet od drużyny (vide Rocha). Dobry u nas niekoniecznie jest dobry gdzie indziej.
Jeśli miałby wpaść do klubowej kasy 8 mln EUR za zimowe transfery (dwa jak podejrzewam) to za połowę tej kasy można ściągnąć i niezłego stopera i niezłego napastnika.
[quote]#post1707679 ... jeden z niewielu zawodników stwarzających zagrożenie pod bramką rywala...[/quote]
1. Ostatnio niewiele tego zagrożenia stwarzał
2. My nie potrzebujemy zagrożeń pod bramką rywala tylko goli (tak, wiem jedno wynika z drugiego, tylko, że nie zawsze)
Dlatego z mojego punktu widzenia jest mało istotne czy odejdzie czy zostanie. Pod warunkiem, oczywiście, że dziura po nim zostanie tak czy inaczej wypełniona. Ergo - ktoś musi zacząć strzelać dla nas gole i wszystko mi jedno jaki będzie miał na koszulce numer i czy będzie, czy nie będzie całował herb. Nawet wolę, żeby nie całował, bo to zazwyczaj pusty gest pod publiczkę.
Bzdyl czy Klich całował? Nie przypominam sobie. Wali mnie to. Grunt, że wiem, że "mają Cracovię w sercu"
[quote]#post1707679 ok, ok, ja zupełnie inaczej myślę, jeden z niewielu zawodników stwarzających zagrożenie pod bramką rywala i w sumie wszystko mi jedno czy ktoś dostanie za niego 100 tys, 5 mln, czy 30 mln. [/quote]
Widać, że chłop napalił się na ten transfer jak Rakels, a Pisa nie da za niego 4 mln Euro. Da może 3. I zaraz zamyka się okienko - szkoda, bo gdyby rozegrał jeszcze mecz z Termaliką, to byłby bonus.
Owszem, sprawia zagrożenie, jak mu się chce walczyć, a przeciwnicy bronią wysoko. Jak nie, grzęźnie w ataku pozycyjnym. Wygląda, że my chcemy poprawić ten atak pozycyjny, no ale - do tego potrzebny jest ktoś dobrze grający głową, on tego nie ma, Zahi zresztą też, Minczew też. To musiałby być nie tyle wymiana 1 za 1, co gambit.
[quote]#post1707690 @quresma77PASY#8513 ale trafił też Tomáš Bobček który nagle okazał się strzałem w "10" choć przez Gdańskiem liczby miał marne. Nawet dobry na papierze zawodnik nie zawsze się w naszej lidze sprawdza - i odwrotnie. A czasem zależy to nawet od drużyny (vide Rocha). Dobry u nas niekoniecznie jest dobry gdzie indziej.
Jeśli miałby wpaść do klubowej kasy 8 mln EUR za zimowe transfery (dwa jak podejrzewam) to za połowę tej kasy można ściągnąć i niezłego stopera i niezłego napastnika.[/quote]
Nie powiedziałeś nic innego ode mnie tylko w innych słowach. Mówimy ciągle o tym samym: wypali albo nie wypali - aspektów które na to wpływają jest pierdyliard. Można sobie jedynie snuć teorie.
Jakieś updaty od Włodara bądź Pytona?
Już poniedziałek.
[quote]#post1707696 [quote]#post1707679 ok, ok, ja zupełnie inaczej myślę, jeden z niewielu zawodników stwarzających zagrożenie pod bramką rywala i w sumie wszystko mi jedno czy ktoś dostanie za niego 100 tys, 5 mln, czy 30 mln. [/quote]
Widać, że chłop napalił się na ten transfer jak Rakels, a Pisa nie da za niego 4 mln Euro. Da może 3. I zaraz zamyka się okienko - szkoda, bo gdyby rozegrał jeszcze mecz z Termaliką, to byłby bonus.
Owszem, sprawia zagrożenie, jak mu się chce walczyć, a przeciwnicy bronią wysoko. Jak nie, grzęźnie w ataku pozycyjnym. Wygląda, że my chcemy poprawić ten atak pozycyjny, no ale - do tego potrzebny jest ktoś dobrze grający głową, on tego nie ma, Zahi zresztą też, Minczew też. To musiałby być nie tyle wymiana 1 za 1, co gambit.[/quote]
To że zamyka się u nich okienko to chyba dla nas na plusik jeśli mają ciśnienie na zawodnika. To już sypną więcej jak tak bardzo potrzebują "na już" w przeciwnym razie nikt nie będzie stękać u nas jak zostanie na wiosnę.
Sprawił mi Filip trochę radości swoimi bramkami w tym sezonie. Ale jak masz tak śnieżnobiałe zęby, to raczej chcesz je szczerzyć w ligach TOP 5.
Karuzela się kręci bez przerwy. Wzięliśmy gościa w dołku do odbudowy. Udało się, teraz możemy na nim zarobić. Świetnie.
Jeśli faktycznie mamy kilka podobnych opcji w notesie, to nie ma się co zastanawiać. W lecie też byli tacy, co lamentowali, że po Kallmanie nie znajdziemy już nigdy napastnika. A znaleźliśmy całkiem sprawnie i to całkiem sensownego (a przypominam: on był naszym drugim wyborem na "9", tyle że odpalił, a Charpentier nie).
Wiem, że kibice którzy pamiętają że kiedyś podstawową 11 potrafiliśmy grać przez 3-4 sezony mają teraz trudności w ogarnięciu takiej rotacji. Ledwo zdążą kogoś polubić, to już ktoś bogatszy zapuszcza wędkę w naszym stawie. No ale nie ma na to innej rady, niż pogodzić się z aktualną specyfiką Cracovii.
Jesteśmy klubem, który musi prosperować. Nie mamy pieniędzy z miasta, dotacji, grantów, hojnego sponsora, który łoży i nie bardzo potrzebny mu szybki zwrot z inwestycji. Cracovia ma zarabiać na każdym polu i jeszcze próbować wykręcić jakiś wynik. To bardzo trudne, ale jednak w takim modelu staramy się funkcjonować.
Szczerze, to bardziej bolały mnie odejścia Rózgi i Bzdyla, niż świadomość o utracie Stojilkovicia. Niech wywalczy sobie lepszy kontrakt i idzie do tej Pisy. Może niedługo znowu kupimy go, tym razem z Serie B 😉
A mnie naszla mysl.... po co pozbywano sie Bzdyla pol roku temu a teraz sprowadza sie prawie ten sam profil zawodnika tego Selena czy jak mu tam.... no nie widze sensu i logiki w tym dzialaniu...
[quote]#post1707709 A mnie naszla mysl.... po co pozbywano sie Bzdyla pol roku temu a teraz sprowadza sie prawie ten sam profil zawodnika tego Selena czy jak mu tam.... no nie widze sensu i logiki w tym dzialaniu...[/quote]
Kompletnie dwa inne profile właśnie :D (też bym chciał Fabiana by został u nas, ale w tym przypadku to w ogóle nie są zbliżone pozycje ani charakterystyki zawodników)
[quote]#post1707710 [quote]#post1707709 A mnie naszla mysl.... po co pozbywano sie Bzdyla pol roku temu a teraz sprowadza sie prawie ten sam profil zawodnika tego Selena czy jak mu tam.... no nie widze sensu i logiki w tym dzialaniu...[/quote]
Kompletnie dwa inne profile właśnie :D (też bym chciał Fabiana by został u nas, ale w tym przypadku to w ogóle nie są zbliżone pozycje ani charakterystyki zawodników)[/quote]
Dokładnie. Bzdyl sam w wywiadzie mówił, że on jest "lewą dziesiątką", czyli zawodnikiem typowo ofensywnym. Co do odejścia, to chyba trochę nie dojeżdżał motorycznie jak na wymogi taktyki Elsnera, wiadomo że miał jakieś braki siłowe (trudno żeby 17-latek był dopakowany jak kabanos), przy czym chciał grać, czego mu klub nie był w stanie zapewnić. Szkoda, ale niech się rozwija na Słowacji.
Słoweniec to "szóstka" - z opisu i statystyk (2 gole, 2 asysty w 96 meczach) wychodzi że to defensywny pomocnik. Taki bardziej Dąbrowski. Typowy zawodnik środka pola. Liczę, że nie tylko od kasowania akcji, ale z rozegraniem.
https://www.kocaelitv.com.tr/joya-polonyadan-talip-kocaelispor-nongenin-satisina-hazir
Czyli w skrócie: FC Cracovia, jeden z uznanych polskich klubów, oficjalnie rozpoczął negocjacje w sprawie transferu Josepha Nonge. Polski klub, chcąc pozyskać zawodnika do swojego składu, rozpoczął rozmowy z Kocaelisporem. Według źródeł w klubie, Kocaelispor żąda za Nonge 3 milionów euro. Cracovia kontynuuje negocjacje w celu obniżenia tej kwoty.
Ale... jeżeli popatrzymy na charakterystykę tego gracza, wygląda to na typową zasłonę dymną. Kolejny środkowy pomocnik, 0 goli w 13 meczach.
- Edytowany
Ale Joya... No to przetłumaczymy, co donoszą tureckie media (Kocaeli TV - to nie brzmi jakoś zbyt obiektywnie w temacie transferu z ich klubu)
[b]Joya ma chętnego z Polski: Kocaelispor gotowy sprzedać Nonge”[/b]
Jest oferta z Polski za Josepha Nonge. Kocaelispor negocjuje z FC Cracovia. Kwota odstępnego została ustalona na 3 mln euro.
Kocaelispor, który na początku sezonu ściągnął z Juventusu z dużymi nadziejami młodego pomocnika Josepha Nonge, otrzymał niespodziewanego chętnego z Polski. Klub z Ekstraklasy, FC Cracovia, jest zainteresowany 20-letnim zawodnikiem. Zielono-czarni są skłonni rozważyć transfer, jeśli zostanie spełniona oczekiwana kwota odstępnego. Strony siedzą przy stole negocjacyjnym, a rozwój sytuacji powinien się wyjaśnić w najbliższych dniach.
[b]Oczekiwana forma Nonge nie nadeszła[/b]
Joseph Nonge, wychowanek akademii Juventusu, trafił do Kocaelisporu na fali wysokich oczekiwań. Do tej pory jednak nie potrafił zaprezentować stabilnej formy. Co prawda okazjonalnie dostawał minuty, ale jego wkład w grę nie osiągnął poziomu, którego oczekiwano. Sztab szkoleniowy obserwował jego rozwój, ale z uwagi na wyniki poniżej oczekiwań w klubie zaczęto rozważać rozstanie.
[b]FC Cracovia jest przy stole negocjacyjnym[/b]
Cracovia rozpoczęła oficjalne działania w sprawie transferu Nonge. Według informacji ze źródeł klubowych, Kocaelispor oczekuje za zawodnika 3 milionów euro. Strona Cracovii prowadzi rozmowy, aby obniżyć tę kwotę.
[b]Kocaelispor skłania się ku sprzedaży[/b]
Zarząd Kocaelisporu patrzy na ofertę bardziej przychylnie m.in. dlatego, że zawodnik ma trudności z regularną grą, a potencjalna sprzedaż mogłaby przynieść istotny wpływ finansowy. W kontekście sytuacji budżetowej klubu, kwota 3 mln euro byłaby ważnym zastrzykiem gotówki. Jeśli Cracovia zaakceptuje taką sumę, transfer może zostać szybko sfinalizowany.
[b]Decyzja o rozstaniu nie jest zaskoczeniem[/b]
Wewnątrz klubu odejście Nonge nie jest traktowane jako niespodzianka. Od początku sezonu zawodnik pozostawał w tle rywalizacji o miejsce w składzie i nie był wysoko w planach sztabu. Jeśli transfer dojdzie do skutku, oczekuje się, że Kocaelispor będzie przebudowywał środek pola.
[b]Ode mnie:[/b]
Wydaje się, że jakiś pierd, bo Turcy chyba nie wiedzą, że 3 miliony to my chętnie byśmy przytulili, ale nie wydali XD 😁
Mam tylko nadzieję, że te współprace z wszelkimi Kociasporami to nie po to, żeby brać od nich grajków za cienkich na Superlig za nierealne pieniądze.
Traktuję to jako bosforski pierd po przedawkowaniu kebaba i chałwy.
Mało grał, go tego na środkowym pomocniku. Jedyne co się nie zgadza to cena. Chyba, że to będzie wypożyczenie z opcją wykupu, jak Perkovic.
juz towidze jak klub daje 3 bańki eur za kopacza.....😁
to nie w naszym stylu
Farmazon.
Może kazali temu nowemu Turkowi coś robić to zrobił i dał plotkę do tureckich mediów?
;)
- Edytowany
Nie przebił się do składu w Turcji i chcą za niego 3mln€.
To tak jakbyśmy my (a w zasadzie Sunderland) chcieli 3 mln€ za Alexicia. Fajny żart, tylko mało śmieszny.
Co do pozycji, to wiem, że nie potrzebny, ale nasi zarządzający lubią kupować kolejnych ŚP
@leszeczek#4153 chłop ma 20 lat i póki co nigdzie się nie przebił.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (24 użytkowników)
Craxoholik, Goście (23)