[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-08/img-0585-jpeg-59929957.jpeg[/img]
🕵️♂️ Na pierwszy rzut oka – spokojny, skupiony, niemal niepozorny. Ale wystarczy kilka minut gry, by zrozumieć, że murawa to jego pole walki.
🛡️ Zawsze czujny, zawsze blisko rywala. Jego odbiory są precyzyjne jak skalpel, a agresja w pressingu nie pozostawia przeciwnikom miejsca na oddech. Gdy trzeba – wchodzi twardo, gdy trzeba – czyści z zimną krwią.
⚔️ Gra tak, jakby każda akcja miała być decydująca. Nie cofa nogi, nie odpuszcza pojedynków, a jego determinacja sprawia, że napastnicy dwa razy zastanowią się, zanim spróbują z nim starcia.
🌪️ A gdy drużyna potrzebuje oddechu, potrafi jednym przechwytem zmienić losy akcji – zamienia obronę w kontratak, jakby przewidywał ruchy rywali kilka sekund wcześniej.
🕵️♂️ Sprawa wciąż jest w toku. Obserwacja trwa, śledztwo będzie kontynuowane… bon voyage.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1689818 kolego narodowosc ma znaczenie w piłce warunki fizyczne i wiele innych czynników szybkosc sprint ogólnie połdniowcy graja w piłke znacznie lepiej bo maja warunki to jak w koszykówce biali a czarni trafiaja sie czasem perełki oczywiscie ale narodowosc ma wpływ[/quote]
Trzeci rodzaj prawdy wg Tischnera.
To ma tylko znaczenie statystyczne. W skrócie można napisać, że większe jest prawdopodobieństwo, że jak kupisz murzyna i białego do drużyny koszykówki to ren pierwszy będzi grał lepiej niż drugi. Może się jednak zdarzyć, że będzie odwrotnie. Decydują inne czynniki niż kolor skóry i narodowość.
Traore ?
No nie spodziewałem się zagadki w dzień meczowy..... szkoda że obrońca, a nie ktoś do przodu, ale skoro trener uważa że potrzebny to nie dyskutuję.
Słyszałem że jest jakaś oferta za Henriksona, ktoś coś wie?
[quote]#post1689852 [quote]#post1689818 kolego narodowosc ma znaczenie w piłce warunki fizyczne i wiele innych czynników szybkosc sprint ogólnie połdniowcy graja w piłke znacznie lepiej bo maja warunki to jak w koszykówce biali a czarni trafiaja sie czasem perełki oczywiscie ale narodowosc ma wpływ[/quote]
Trzeci rodzaj prawdy wg Tischnera.
To ma tylko znaczenie statystyczne. W skrócie można napisać, że większe jest prawdopodobieństwo, że jak kupisz murzyna i białego do drużyny koszykówki to ren pierwszy będzi grał lepiej niż drugi. Może się jednak zdarzyć, że będzie odwrotnie. Decydują inne czynniki niż kolor skóry i narodowość.[/quote]
zobacz ile płaci sie za młodych argentynczyków hiszpaów portugalczyków czy brzylijczyków i płaca to kluby bardzo duze
Wiem że nie w temacie ale cieszy oko
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-08/1000001987-jpg-33420905.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-08/5115-jpg-22339972.jpg[/img]
Ciekawe, kto repostował od razu posta Traore...
Przypadek, kurtuazja, czy wątki się łączą?
@morgot2#10455 Myślisz, że płacą za paszport?
Oczywiście, jak napisałem, statystycznie to się sprawdza, ale nie oznacza, że narodowość+paszport/rasa determinują jakość.
W grę wchodzi także system szkolenia i kilka podobnych czynników. Ale jak mówi star powiedzenie "jak ktoś się dupą urodzi to jaskółką nie umrze" Więc po pierwsze talent/predyspozycje po drugie szkolenie. Narodowość rasa mają tutaj najmniejsze znaczenie. Choć statystycznie jak napisałem - tak
[quote]Ciekawe, kto repostował od razu posta Traore...[/quote]
ale to chyba nie ten co potrzeba 🤔 😀
Oboje potrzeba.
- Edytowany
[quote]#post1689911 Oboje potrzeba.[/quote]
Obu, obydwu 😉
Przecież jak wróci hasic to przeciwnicy będą nam oddawać mecz walkowerem 👍 a tak na poważnie zaraz po olafsonie denerwuje mnie minczew ktoś ma podobnie? Jakiś taki drewniany, czy po prostu to ja się uczepiłem?
[quote]#post1690013 Przecież jak wróci hasic to przeciwnicy będą nam oddawać mecz walkowerem 👍 a tak na poważnie zaraz po olafsonie denerwuje mnie minczew ktoś ma podobnie? Jakiś taki drewniany, czy po prostu to ja się uczepiłem?[/quote]
Walczy chłop, odpuść mu.
Nie drewniany, niezła technika, zaangażowanie, moim zdaniem rośnie. Zmiana - bo brakło już trochę pary. Drewniany to raczej nasz sympatyczny Irańczyk.
Ciekawie się zmienia środek naszej obrony. [Wójcik - Henriksson - Sutalo] tak wyglądało to dzisiaj. Perković powinien zostać na lewym wahadle jak dzisiaj, Olafsson ławka. Piła ciekawe gdzie teraz zagra bo chyba środek to nie jego optymalna pozycja. Traore dzisiejszy nabytek ławka, chyba,że Henriksson odchodzi.
Glik i Jugas są jeszcze w klubie ale pierwszy nie wiadomo kiedy będzie gotowy do gry a drugi na ławce już od dawna. Janasik chyba out...
[quote]#post1689847 Nie ukrywajmy tego, dzięki gambalowi rozwijamy się. Duży ukłon dla kogoś kto go zgarnął[/quote]
Prezes, znają się z Lubina prywatnie, z pracy.
Na rynku transferowym chyba nigdy w historii nie byliśmy tak aktywni jak w tym sezonie. Ostatni raz to chyba w 2002 roku. Tyle, że wtedy wykupiliśmy połowę drużyny mocnej wtedy jak na trzecią ligę Proszowianki.
Dwa koty do ofensywy I można myśleć o czymś więcej. Narazie spokojnie...
Trener na konferencji mówił, że chcemy zakontraktować jednego ofensywnego pomocnika. Czyli można chyba wyczytać między wierszami, że Węgier miał być tym drugim.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (35 użytkowników)
Goście (35)