Raczej kot w worku środkowy obrońca, zamiast sprawdzonego, ale droższego Perkovićia.
Chyba że to pierd.
O zawodnikach ofensywnych, czyli tych których potrzebujemy najbardziej nie wiadomo nic.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1689756 Raczej kot w worku środkowy obrońca, zamiast sprawdzonego, ale droższego Perkovićia.
Chyba że to pierd.
O zawodnikach ofensywnych, czyli tych których potrzebujemy najbardziej nie wiadomo nic.[/quote]
Obrońca to raczej prawda ale spodziewam się 10-tki z ligue1
- Edytowany
Na razie ten Akere z Widzewa to nie daje Widzewowi liczb i pewnie gdyby u nas tak grał to zostałby uznany szrotem. Także spokojnie z tym Majorosem 2.0 i zobaczymy, co też z niego będzie. Kolejna kwestia to przepłacenie za piłkarza. Legia napaliła się na Rajovicia i dała 3 mln i podobna sytuacja. Pierwsze mecze na razie słabo, ratuje go jedynie bramka z Hibernian na wagę awansu. Możliwe też,że to była ściema z tym Węgrem. Patrzmy na tych co podpisują i cieszmy się,że przychodzą ciekawi piłkarze, fakt może nie do końca jeszcze w formie ale myślę,że w większości będą udane.
Ja pierrdole! Jakaś pogoń nam sprzed nosa bierze grajka! Już miało być pięknie już miał być gość co sam wygrywa mecze i jest w fazie to nie! Weźmy kogoś od odkbudowy który zacznie grać za rok albo.. albo nigdy i huj!
Na siebie jestem zły i na nikogo więcej! Że jestem baranem który znowu dał się zrobić w huja! Ostatni curva raz! Już nigdy się nie podniecę transferem NIGDY !!! niczym curva niczym. Sram na to.
Jak ściągamy prawdziwego piłkarza to tylko przypadkiem bo banda amatorów nic nie potrafi zrobić. W tym okienku jeden piłkarz przypadkiem, w zeszłym żaden dwa okienka temu jeden. Ale wagon szrotu co okienko jedzie curva na dworzec główny! I prowizja i prowizja a my jak huja graliśmy i się nie dało patrzeć tak dalej się nie da patrzeć , nie ma na kogo, nic nie gramy, dzieciaki nie mają idoli piłkarskich starzy mają to w doopie. I tak będzie. Huj z tym. Szkoda było nerwów na to dziadostwo
Skauting był Gambala, podpisała Pogoń. Co wycieknie w mediach, jest stracone, bo zbierają się hieny, tudzież pasożyty korzystające z cudzej pracy.
- Edytowany
Lepiej żeby to nie wypływało wcześniej. Człowiek by się tak nie wkurzał
😀 😀 😀
Ja spokojnie czekam do 8 września.
Prezes w wywiadzie mówił, że temat Węgra nie jest mocno zaawansowany. Ja zrozumiałem, że liczą na kogoś lepszego - w wywiadzie padło, że liczymy na kogoś za kogo (rozumiem, że nie tak dawno) ktoś wyłożył 3-4 miliony euro, a teraz będzie do wzięcia.
Raczej skauting był Gambala a przebiła finansowo Pogoń. I to nie jest kwestia wypłynięcia do mediów, bo nie podkradła nam zawodnika drużyna na poziomie płac ligi tureckiej, także albo to wypłynęło pod przykrywkę czegoś lepszego (bo Drożdż mówił o transferach na przyszły tydzień), albo żeśmy trochę przydziadowali z kasą. Zły jestem i jeśli nie przyjdzie w to miejsce ktoś, kto będzie zapowiadał się na lepszego zawodnika do gry, to mi nie przejdzie.
A co z tą plotka że ktoś z championship się zbliża? Ktoś coś?
Santo dobrze podsumowal temat,tu transfery wygladaja jak zakupy handlarzy samochodowych z Radomia, kupimy szkode calkowita,pan Mietek to naciagnie i pospawa,pan Ziutek ma reke do malowania wiec pieknie to wyprowadzi,a za rok dwa na otomoto sie to jakos opchnie z zyskiem. Czasem trafi sie jakas "igla" zupelnie przypadkiem,to mozna szybciej wziac kase ze sprzedazy. A najlepsze,ze wiekszosc dorabia do tego jakies teorie i to pudruje,ze przeciez skauting,rozeznanie,imwestujemy w mlodych,takich z niskim przebiegiem,co Niemiec tylko do kosciola jezdzil itd itp. A jak gra wyglada jak mecz z Piastem to sie zaczyna rzucanie na trenera,zeby cos wymyslil,ze laga to nie wszystko,ze on zly,bo mial byc taki hamerykanski. Tak to sie kreci od wywiadu do wywiadu o budowaniu od podstaw. Nie ma co sie tym denerwowac ani zbytnio podniecac. Koniec koncow wiekszosc juz do tego przywykla przez te lata.
Usmiechmijcie sie brygada,hej!
[quote]#post1689765 liczymy na kogoś za kogo (rozumiem, że nie tak dawno) ktoś wyłożył 3-4 miliony euro, a teraz będzie do wzięcia.[/quote]
Ale to oznacza kogoś do totalnej odbudowy.
Bo o ile sytuacja, kiedy klub za piłkarza, za którego zapłacił 3-4 miliony euro, sprzedaje zawodnika, który ma miejsce w jedenastce, a przynajmniej jest zawodnikiem nr 12-15, za powiedzmy 1 -1,5 miliona euro jest jak najbardziej możliwa (na przykład zawodnikowi za niecały rok, albo jeszcze lepiej za pół roku wygasa kontrakt - chociaż z drugiej strony kłóci się to z tym, że zapłacono za niego te pieniądze niedawno), to nie uwierzę w to, że zawodnik, za którego zapłacono 3-4 miliony euro (2-3 razy więcej niż płacą czołowe polskie kluby) , czyli kontrakt musi mieć ze 2 - 3 razy wyższy niż czołowi zawodnicy w topowych polskich klubach, decyduje się przejść do jakiegoś dziwnego kraju, tracąc przy okazji 70% swoich zarobków (sprawdzić czy nie Klich 😁 )
- Edytowany
[quote]#post1689761 Ja pierrdole! [/quote]
No i z tym warto się zgodzić. Od lat.
Nikt nie wie czy ten zawodnik był rzeczywiście w naszym kręgu zainteresowań czy też nie. Jakoś Cracovia nie potwierdza transferów czy rozmów zanim się coś wyjaśni. Wielokrotnie za to używana jest jako argument do podbicia ceny.
Wypłynął tak naprawdę Klich, ale to było dość oczywiste - i Piła, choć ten ostatni dopiero po podpisaniu kontraktu.
O ilu trenerach pisano przed Elsnerem - i nie wypłynął.
I takich przykładów mamy mnóstwo.
Pożyjemy, zobaczymy, teraz liczy się tylko jutrzejszy mecz
[quote]#post1689769 A co z tą plotka że ktoś z championship się zbliża? Ktoś coś?[/quote]
Ja myślałem o Churlinovie ale do konca nie pasuje🥲
- Edytowany
l[i]eszeczek
3 dni temu o 11:16
27.08.2025 11:16
[b]Fajny. Szkoda, że wypłynął, bo to znaczy, że raczej nic z tego nie będzie.[/b]
DSS, Diabel, GSC oraz 4 innych osób lubią to.
[/i]
SaNto, ja rozumiem, że filmik z zawodnikiem mógł się podobać (mi też się podobał), ale żeby po informacji, że nic z transferu nie będzie wylać z siebie tyle żółci to podstaw nie ma. Rozumiem po kilku meczach w pogoni, jeśli pokaże, że rzeczywiście taki z niego kocur, że głowa boli, ale po pierwsze pojawiły się dość wyważone opinie, że zawodnik nie jest taki doskonały jak to wynika z filmiku (historia notuje podobne wypadki), a po drugie wiara że młodzieżowiec po imporcie z ligi węgierskiej będzie nam sam wygrywał mecze jest dosyć naiwna.Ja czekam na transfer ofensywnego zawodnika i rychły powrót Hasicia. Obie te rzeczy Dróżdż zapowiadał i liczę, że nie robił sobie z gęby cholewy (choć może w tym momencie ja wykazuję się naiwnością)
- Edytowany
[quote]#post1689781 l[i]eszeczek
Obie te rzeczy Dróżdż zapowiadał i liczę, że nie robił sobie z gęby cholewy (choć może w tym momencie ja wykazuję się naiwnością)[/quote]
Zapowiadał też plan trzyletni dla hokeja i jeszcze kilka innych rzeczy, które okazały się nieprawdą więc co mu szkodzi po raz kolejny mijać się z prawdą, zwłaszcza, że w tych przypadkach nie wszystko od niego zależy.
Klakierzy i tak wszystko łykną.
- Edytowany
Ja bym nie uwierzył Drożdżowi nawet jakby mi powiedział która jest godzina.
- Edytowany
Super. Czyli wróg-okupant już jest.
Znowu można sobie ponapierdalać.
Zanim do gry o Molnara wkroczyła Cracovia, to interesowała się nim już Pogoń.
My weszliśmy z konkretem, zanim Portowcy złożyli ofertę i przez chwilę mogło się wydawać, że już witamy się z gąską.
No i jak z Węgier poszły pierdy, dla podbicia ceny, to Szczecin podbił, my odpuściliśmy.
Tak ja to sobie układam, bo na to wskazuje chronologia.
To wzburzenie, jakie tutaj dziś zapanowało musi chyba świadczyć o jakiejś nieznajomości rynku transferowego i zasad panujących w piłce. Przecież żeby wyłowić z tego oceanu piłkarzy takiego, który będzie dobry i tani, to musimy podjąć niezliczoną ilość prób. I liczyć się z tym, że większość z nich będzie nieudanych.
Porażki, odmowy, przeciąganie negocjacji - to wszystko rzeczy wkalkulowane w nasz model, bo to nie my rozdajemy karty. Ale nie ma się co obrażać, bo przecież nikt nie obiecuje nam niczego innego. A jeśli tak Wam się wydaje, to chyba są to jakieś projekcje.
Ktoś napisał żartobliwie, że jesteśmy klubem szóstego wyboru. No i w sumie to się zgadza. Po pucharowej czwórce i Pogoni/Widzewie. To wychodzi w sumie, że nawet siódmego. A uważam, że i tak mamy szansę szturmować czołowe lokaty. To w takim razie dobrze, czy źle?
Dziś nikt nie udzieli odpowiedzi, bo dopiero początek sezonu, a koniec okienka. Więc jeszcze wiele się wydarzy i przemiesza. Zarówno w stawce ligowej, jak i w kadrach drużyn.
Gdyby nie wypadł Ajdin, byłbym bardzo spokojny. Niestety teraz przebieram trochę nogami, bo już od paru kolejek mocno rzeźbimy z g**a w ofensywie. Ale też wierzę, że kogoś ciekawego jeszcze zgarniemy, bo po pierwsze primo: Musimy, po drugie primo: pod koniec okienka nie jesteśmy skazani na odławianie leszczy, tylko możemy się zasadzić się na małe szczupaczki, którym odjechały poważniejsi wędkarze, a po trzecie primo: wcale nie jesteśmy takimi sierotami i Cracovia naprawdę wygląda solidnie jako projekt, w który można wejść i spróbować rosnąć razem z całym klubem.
Liczyłem, że do soboty uda się z napastnikiem, ale najwyraźniej, najciekawsze rzeczy wydarzą się w przerwie reprezentacyjnej. No i dobrze, czekam cierpliwie.
- Edytowany
Chłop jest rudy, niech idzie do Pogoni. Podejrzewam że gablota na nim takie wrażenie zrobiła, czytałem gdzieś że chłop technicznie jest zaawansowany jak Marek Wasiluk, mieliśmy już takich co ich trzeba było na skuterze gonić ale piłkę prowadzili kolanami, pasuje żeby przyszedł ktoś kto umie pograć w piłeczkę a nie tylko za Nią biegać, wiem wiem liczbami się bronił ale to wciąż liga węgierska
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (10 użytkowników)
Goście (10)