Będę jutro 6 godzin na lotnisku we Frankfurcie, czekając na przesiadkę. Jeśli go zobaczę, to od razu dam Wam znać. Jednak podobno bardziej prawdopodobne, że będzie leciał przez Amsterdam.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
W Meczykach Włodar: Klich jest wolnym zawodnikiem, podobno załatwia formalności dotyczące życia w USA i za moment ma być powrót do Polski. Ogromne prawdopodobieństwo, że Klich wróci do Cracovii po 14 latach - taki jest plan Z OBU STRON. Cracovia i Klich chcą tego ruchu
[quote]#post1683402 W Meczykach Włodar: Klich jest wolnym zawodnikiem, podobno załatwia formalności dotyczące życia w USA i za moment ma być powrót do Polski. Ogromne prawdopodobieństwo, że Klich wróci do Cracovii po 14 latach - taki jest plan Z OBU STRON. Cracovia i Klich chcą tego ruchu[/quote]
Czy on cytuje forum, czy forum cytuje jego? Wygląda na to pierwsze, bo ktoś tu pisał dokładnie to samo wczoraj;)
Jak widać jesteśmy bardzo poczytnym i opiniotwórczym forum😉
Raczej twitter, tam jest więcej kumatych 😁
Włodar to farmazoniarz. Dwa lata temu publicznie pierdolił głupoty ze Filipiak jest już dogadany z Papszunem na jakąś kosmiczną kasę.
Filipiak go wyśmiał.
Linia pomocy z Klichem będzie już kompletna.
Atak za to wymaga natychmiastowego wzmocnienia. W kadrze jest jeden napastnik a powinno być co najmniej 2 sensownych plus 1 młody.
Nik Prelec w orbicie zainteresować Oxfordu. Faworytem do jego pozyskania - Magdeburg.
No i jednak obrońca za Ghitę by się przydał.
[quote]#post1683416 No i jednak obrońca za Ghitę by się przydał.[/quote]
też tak mi się mocno wydaje. Zwłaszcza, że jak np. Kaka dostanie kontuzję to Piła wskakuje na wahadło.
Wójcik zagrał ok? Ale czy udźwignie cały sezon na oczekiwanym poziomie? Glik po takiej przerwie, to na wisonę może będzie brany pod uwagę lub ew. ostatnie mecze tej rundy.
Co do Klicha, warunki finansowe pewnie były ustalone już w zimie. Nie przewidywałbym tu niespodzianek.
Ja zdecydowanie wole aby Cracovia wzmocniła inne pozycje niż środek obrony i bardzo mnie dziwi,że o tym mówicie. Henrikson-Piła-Wójcik tak było z Lechem. Na ławce jeszcze bardzo dobry Perković oraz Jugas, który w razie potrzeby da radę. Nawet nie licząc Glika oraz Skovgaarda, który zapewne odejdzie, moim zdaniem jest ok. Na boki zaś są jeszcze Biedrzycki i Janasik. Zdecydowanie potrzebujemy jeszcze jednego napastnika bo mamy tylko jednego no i na bramce ogromny znak zapytania jakim Ravasem będzie nasz bramkarz. Z poprzedniego sezonu czy nagle zacznie bronić jak kiedyś w Widzewie...Obrońca na środek tak ale jeśli będzie jakaś ciekawa opcja, wtedy Jugas i Skovgaard out 🙂
[quote]#post1683444 Ja zdecydowanie wole aby Cracovia wzmocniła inne pozycje niż środek obrony i bardzo mnie dziwi,że o tym mówicie. Henrikson-Piła-Wójcik tak było z Lechem. Na ławce jeszcze bardzo dobry Perković oraz Jugas, który w razie potrzeby da radę. Nawet nie licząc Glika oraz Skovgaarda, który zapewne odejdzie, moim zdaniem jest ok. Na boki zaś są jeszcze Biedrzycki i Janasik. Zdecydowanie potrzebujemy jeszcze jednego napastnika bo mamy tylko jednego no i na bramce ogromny znak zapytania jakim Ravasem będzie nasz bramkarz. Z poprzedniego sezonu czy nagle zacznie bronić jak kiedyś w Widzewie...Obrońca na środek tak ale jeśli będzie jakaś ciekawa opcja, wtedy Jugas i Skovgaard out 🙂[/quote]
Nie zapominajcie o lewym wahadle...to obecnie najsłabiej obsadzona pozycja w drużynie.tu trzeba bić na alarm
[quote]#post1683446 ... Nie zapominajcie o lewym wahadle...to obecnie najsłabiej obsadzona pozycja w drużynie.tu trzeba bić na alarm...[/quote]Olafsson i Biedrzycki to malo.... w razie w obecnie jest jesscze Skovgaard
[quote]#post1683447 [quote]#post1683446 ... Nie zapominajcie o lewym wahadle...to obecnie najsłabiej obsadzona pozycja w drużynie.tu trzeba bić na alarm...[/quote]Olafsson i Biedrzycki to malo.... w razie w obecnie jest jesscze Skovgaard[/quote]
Poza synem Olafa reszta nadaje się do opuszczenia Cracovii (Biedrzyckiemu dałbym jeszcze szansę w postaci wypożyczenia).
Stary nie stary ważne, że byli zawodnicy chcą wracać do domu do Cracovii. Problem w tym, żeby robili to w wieku 31-32 lat a nie >35.
Panowie, ale w dzisiejszych czasach 35 lat dla sportowca, nie oznacza, ze ktoś jest już emerytem. Patrz vide - Lewandowski, Modric, Messi, Ronaldo itd. Nawet Podolski gra w Górniku, a ma już 40 lat. Wiec przestańcie pierdolic , ze jest stary i niedołężniały. Jak nie pije i nie pali. I dba o siebie, to jeszcze długo może grać na wysokim poziomie. Mam Przyjaciela, co jest po 50 i właśnie uczestniczył w Mistrzostwach Europy biegu z przeszkodami/tory do pokonania są np. przejście 20metrow w zwisie po drążkach itd - ponad 20-30km. Życzę wszystkim 40 latkom takiej formy... heheh...
Poza tym - Mateusz Klich jest dla mnie zywa Legenda Cracovii i jego dotychczasowe dokonania, wymagają by mówić o nim tylko i wyłącznie z Wielkim Szacunkiem !!!
[quote]#post1683497 ... [b]Stary nie stary[/b] ważne, że byli zawodnicy chcą wracać do domu do Cracovii. [b]Problem w tym, żeby robili to w wieku 31-32 lat a nie >35[/b]...[/quote]
Czy tylko dla mnie jest tutaj jakiś brak konsekwencji?
[quote]#post1683497 Stary nie stary ważne, że byli zawodnicy chcą wracać do domu do Cracovii. Problem w tym, żeby robili to w wieku 31-32 lat a nie >35.[/quote]
Z jednej strony racja że gdyby do nas wrócił młodszy o te 3 lata byłoby lepiej. Z drugiej jednak strony zastanówmy się do czego przyszedłby 3 lata temu a do czego przychodzi teraz. Jaki mieliśmy skład, a jaki mamy. Jakiego mieliśmy trenera, a jakiego mamy. Tak się to poukładało że prawdopodobnie przychodzi w momencie w którym naprawdę możemy coś ugrać.
Może przez te trzy lata grał za lepsze pieniądze?
Przychodząc do nas musi się liczyć z 5-6 krotną redukcją kontraktu. Jeśli w USA miał ostatnio 1,75mln$ to u nas nawet nie ma co myśleć o czymś podobnym.
Inna kwestia - ile by mu teraz dali gdzieś indziej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)