Tylko, że bez pieniędzy nigdy tego systematycznego rozwoju nie będzie.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1655143 Wolę systematyczny rozwój klubu po to żeby zdobyć mistrzostwo i w jakimś dłuzszym okresie móc rywalizować z takim Salzburgiem a może nawet Lipskiem jak równy z równym. Będąc grupie Redbulla będziemy po prostu którymś klubem z kolei i wyżej takiego Salzburga nie podskoczymy bo zostanie to zablokowane.nie napisałem że nie chce mistrzostwa tylko nie chce żeby klub był którymś klubem z kolei , wtedy w grupie Redbulla to mistrzostwo to będzie sufit.
Naprawdę chcecie by to był nasz sufit? By nawet nie było nadziei na więcej?[/quote]
No naprawdę chcemy. Mnie po blisko 60 latach (jakich latach, każdy wie) kibicowania Cracovii mistrzostwo wystarczy.
Red Bull w Cracovii ...jak tak się stanie, to pójdę z własnej nieprzymuszonej woli na mecz gtesu uprzednio kupując burgera u grubej...
- Edytowany
A napiszcie mi skąd ten cały Red Bull ma tyle kasy na sport 🤔 Ja mam 51 lat i nigdy nie kupiłem ich napoju energetycznego. Fakt - jestem starej daty, wolę się napić kawy. Kilka razy w życiu zakupiłem tańsze napoje tego typu jak Tiger lub Black. Naprawdę tak wielki biznes ma Red Bull na tych napojach? Bo to nie tylko piłka nożna, ale i sporty ekstremalne jak skok spadochronowy z jakiejś ogromnej wysokości, czy budowa super mamuciej skoczni narciarskiej w Islandii gdzie Kobayshi skoczył prawie 300 metrów..
Edit.
No i jeszcze Formuła 1
Podoba mi się takie podejście "Będąc grupie Redbulla będziemy po prostu którymś klubem z kolei i wyżej takiego Salzburga nie podskoczymy". W grupie Comarchu byliśmy klubem numer 1 i wyżej Odry Wodzisław nie podskoczyliśmy.
Co do transferów nie będzie na nie kasy w zimowym okienku. Na pewno pozyskamy stopera w miejsce Glika. Bramkarzem nr 1 powinien zostać Madejski. Jeśli to możliwe to rozwiązać kontrakt z Ravasem. I pozyskać kogoś do rywalizacji z Burkiem i Madejskim.
Moim zdaniem tym składem przy odrobinie szczęścia możemy skończyć w TOP3.
To minimum
Fajnie byłoby pozyskać kogoś, zmiennika Kakabadze, bo Janasik nadaje się do naszych rezerw. No i pozycja nr 6. Jest Sokołowski, na zmianę Irakijczyk lub Atanasov. Chciałbym tu kogoś lepszego. Jak Covillo czy Dąbrowski.
Kallman zostanie. Dróżdż powiedział, że go nie sprzeda, bo z nim zajmiemy wyższe miejsce i więcej zarobimy.
Gdyby była na to kasa to trzeba kogoś za niego. Podpisać teraz a niech będzie od lata. Ciekawe jak Śmiglewski po kontuzji.
Kallman tak jak wszyscy inni w Cracovii jest na sprzedaż.Jeśli ktoś zapłaci odpowiednią cenę ,pójdzie tam grać jeszcze tej zimy.Druga liga niemiecka,albo czołówka w Belgii bądż w Niderlandach to dla niego dobre miejsce do dalszego rozwoju.
Aby na Kallmanie zarobić najpierw trzeba przedłużyć z nim kontrakt .
Zaczęło się:
Mateusz Klich łączony z powrotem do Ekstraklasy. Rozmowy już trwają!
Mateusz Klich od stycznia ubiegłego roku jest zawodnikiem amerykańskiego D.C. United. 34-latek może niebawem powrócić zza oceanu do Polski, bowiem jego usługami zainteresował się jeden z klubów Ekstraklasy.
Według Łukasza Olkowicza, Cracovia obecnie prowadzi negocjacje z obozem Klicha, by ustalić warunki potencjalnego transferu. Doświadczony środkowy pomocnik miałby dołączyć do krakowskiego zespołu podczas przygotowań do wiosennej rundy.
Już kilka dni temu prezes Pasów, Mateusz Dróżdż otwarcie przyznawał, że z wielką chęcią sprowadziłby do klubu byłego zawodnika Leeds United czy Wolfsburgu.
W jednym z wywiadów powiedziałem, że polecę nawet dla niego do Stanów Zjednoczonych i podtrzymuję to. Z miłą chęcią poleciałbym po Mateusza Klicha do Waszyngtonu. Uważam, że to świetny zawodnik – przyznawał Dróżdź w rozmowie z Tomaszem Ćwiąkałą.
Przypomnijmy, że 41-krotny reprezentant Polski jest wychowankiem Cracovii. Łącznie w jej barwach rozegrał 58 meczów, w których zdobył pięć goli, a także 12 asyst.
https://pilkanozna.pl/mateusz-klich-laczony-z-powrotem-do-ekstraklasy-rozmowy-juz-trwaja/?fbclid=IwY2xjawHDw_ZleHRuA2FlbQIxMQABHTpls95ZNOQTFX-v6uncMSlmiq62xL1ffNFGZ-m6eqYKXIeY30FV4rLbPQ_aem_WtK2VCXnFXY3l1d6Dv5BzQ
Kliki się muszą zgadzać 😁
Oczywiście - chciałbym, żeby to była prawda, ale nie chcę się podpalać.
Potem tylko rozczarowanie większe, jak po końcówce rundy...
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-12/1000019013-jpg-86002133.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-12/twittershots-cli5hy-1866126820308844724-png-49354024.png[/img]
Tu nawet szkoda coś pisać,brać Klicha i koniec.
Pozycja na boisku 6 albo 8 💪👍😃
Alvarez miał być wzmocnieniem...
Konoplanka miał być wzmocnieniem...
Glik miał być wzmocnieniem...
Ravas miał być wzmocnieniem...
......
[quote]#post1655322 Alvarez miał być wzmocnieniem...
......[/quote]
Za to Mateusz jest pasiakiem
+10 do zajebistości na starcie 😀
[quote]#post1655322 Alvarez miał być wzmocnieniem...
......[/quote]
Glik jest wzmocnieniem,i basta.
[quote]#post1655324 [quote]#post1655322 Alvarez miał być wzmocnieniem...
......[/quote]
Glik jest wzmocnieniem,i basta.[/quote]
Przynajmniej tak długo, jak jest jedynym gościem w kadrze, który może grać centralnie w trójce obrońców.
Stępiński skreślony na Cyprze
[quote]#post1655330 Stępiński skreślony na Cyprze[/quote]
Za prawdę a poza tym, każdy Polak po takim zachowaniu kibiców i klubu powinien skreślić ten klub na Cyprze
[quote]#post1655320 Tu nawet szkoda coś pisać,brać Klicha i koniec.
Pozycja na boisku 6 albo 8 💪👍😃[/quote]
Dokładnie. Prawie wychowanek klubu (zaczynał w Tarnovii). Niemniej karierę rozpoczął w Pasach i może odczuwać sentyment i chcieć pokazać się na koniec kariery przed kibicami klubu, skąd się wypromował, już nie patrząc tylko na kasę...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (22 użytkowników)
Goście (22)