[quote]#post1542344 ... Od Rivaldinho to bym wolał nawet Artura Martyniuka...[/quote]
Do dzis pamieta ten bujny wlos ala gwiazda disco polo .. dywan mial jak tra lala... krecony nawet ....naturalna ondulacja 😆 😆 😆
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1542350 Jakoś nie wierz w dwa mocne wzmocnienia a pozbywamy się jednak mocnych zmienników[/quote]
Gwoli ścisłości to jednego bardzo przeciętnego ostatnimi czasy zmiennika i drugiego paralityka, który już dawno nie powinien grać na tym poziomie rozgrywkowym.
Z doświadczenia minionych lat wynika, że wygrana z Górnikiem znacznie zmniejszyła szanse na poważne wzmocnienia, wygrana z Koroną może je całkowicie pogrzebać. Solidne transfery robi się u nas po 7 kolejce jak się ma na koncie 2 pkt.
[quote]#post1542360 Z doświadczenia minionych lat wynika, że wygrana z Górnikiem znacznie zmniejszyła szanse na poważne wzmocnienia, wygrana z Koroną może je całkowicie pogrzebać. Solidne transfery robi się u nas po 7 kolejce jak się ma na koncie 2 pkt.[/quote]
U nas od dłuższego czasu nie było solidnych
- Edytowany
Pytanie - co jest ważniejsze - punkty i miejsce w lidze czy transfery?
Edit - a co doświadczeń - dwóch meczy z rzędu na inaugurację nie wygraliśmy od 1951 roku - nie wiem jak wtedy było z transferami ale jakoś nie sadze żeby to miało znaczenie
Chyba, że zadziała apel "jesteśmy mocni ale brakuje piłkarzy na mistrzostwo" ;p
To musiałby być taki cel postawiony przed drużyną. A jest "pożyjemy zobaczymy".
- Edytowany
Ja tam jakoś ufam Panu Jackowi w kwestii transferów. Choć nie miał wszystkich udanych, to kilku solidnych ściągnął ( po czym Probierz większość wyebal). Skoro są takie ruchy, to widocznie trener ma alternatywę obecną w kadrze bądź obiecaną. Wątpliwości mam tylko w kwestii przygotowania motorycznego lub motywacji. Czas pokaże
Ja nie sądzę aby obecne ruchy out były w jakimś stopniu zależne od trenera i tego czy ma alternatywę obecną bądź nagraną.
Choć pierwsza próbka jaką dostaliśmy od nowych zawodników bardzo obiecująca. Jeszcze żeby tak Thiago wrócił do formy jaką pokazywał w sparingach i pierwszym meczu tuż przed kontuzją.
[quote]#post1542324 Wydaje mi się że z powodu Rivy hanca robił trochę kwas w drużynie stąd wybory nowego kapitana które przegrał i tu chyba faktycznie nie ma co ratować szkoda tylko że gość warty około 1 mln euro podziel sobie za darmo [/quote]
Też tak to widzę, że Rivka, Hanca, a nawet i Alvarez mocno się trzymali. Więc jak dwóch z 3 poszło w odstawkę to i Hanca się obraził.
Może Hanca dostał pozwolenie na odejście, pod warunkiem, że zabierze ze sobą swojego kumpla i to już będzie wystarczająca zapłata...? :D
[quote]#post1542393 [quote]#post1542324 Wydaje mi się że z powodu Rivy hanca robił trochę kwas w drużynie stąd wybory nowego kapitana które przegrał i tu chyba faktycznie nie ma co ratować szkoda tylko że gość warty około 1 mln euro podziel sobie za darmo [/quote]
Też tak to widzę, że Rivka, Hanca, a nawet i Alvarez mocno się trzymali. Więc jak dwóch z 3 poszło w odstawkę to i Hanca się obraził.[/quote]
A ja to widze inaczej, oni w trójke byli w top3 inkasowanych pensji, a nic sobą nie reprezentowali w ostatnim czasie, jeżeli przyszła możliwość JT z chęcią się ich pozbył potrzebny był tylko powód
Powiem tak. Riva gral u Nas totalny piach, ale cos mi sie widzi, ze tam bedzie cos strzelal.
Jezeli chodzi o Hanke to widze to tak - jak mu idziemy na reke to robimy dwie rzeczy - zapisy. Ze od nastepnego transferu 50 procent (pewnie nigdzie nie pojdzie, ale tak dla zasady) i klauzula odkupu za pol roku z jakies grosze (niech nie wraca, ale moze jeszcze cos z niego uszczkniemy). Ok ma problemy - idzmy my mu na reke, ale nie badzmy frajerami....
Dla mnie Riva może tam strzelić nawet 30 bramek w sezonie, nawet mu tego życzę, bo chłop sympatyczny z niego jest, byle jak najdalej od Cracovii.
- Edytowany
[quote]#post1542410 Może Hanca dostał pozwolenie na odejście, pod warunkiem, że zabierze ze sobą swojego kumpla i to już będzie wystarczająca zapłata...? :D[/quote]
. Edit
Kogo do środka pola u nas byście widzieli/proponowali jako ostatni transfer? (uprzedzam - Klich nierealny :D)
[quote]#post1542483 Kogo do środka pola u nas byście widzieli/proponowali jako ostatni transfer? (uprzedzam - Klich nierealny :D)[/quote]
Ja bym brał Nowaka....
[quote]#post1542483 Kogo do środka pola u nas byście widzieli/proponowali jako ostatni transfer? (uprzedzam - Klich nierealny :D)[/quote]
Do środka pola? Mamy tam (podając dane z transfermarkt) 12 zawodników
Wchodzący do drużyny/głębocy rezerwowi:
1.Radosław Kanach
2.Robert Ożóg
3.Jan Ziewiec
4.Kacper Jodłowski
5.Sylwester Lusiusz
6.Thiago
Podstawowi zawodnicy/stanowią o sile drużyny
1.Hebo
2.Florian Loshaj
3.Michał Rakoczy
4.Jevgen Konoplyanka
5.Takuto Oshima
6.Karol Knap
Powinniśmy szukać kogoś kto chociażby na ławce zastąpi Sergiu Hance, a nie kolejnego zawodnika mogącego grać na środku pomocy
Ja widzę Oshimę, Rakoczego i Konopliankę na pozycjach ofensywnych (ew. w środku w meczach, gdzie będziemy grać atakiem pozycyjnym), Loshaj jest wg mnie cienki i nadaje się co najwyżej na ławkę, Lusiusz i Thiago to poziom co najwyżej 1-ligowy.
Do pierwszego składu zostaje Hebo i Knap, stąd szukałbym jakiejś kumatej 6 lub 8 (stąd z kolei nie jestem przekonany do Nowaka, bo to chyba zawodnik stricte ofensywny?).
Oshima to 8mka
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)