[quote]#post1519438 [quote]#post1519396
Zamiast do sprawy podejść uczciwie ( czyli no nie wiem wystawia się go na listę transferowa czy coś w ten deseń)
to kombinują powodując smród.[/quote]
Ale przecież sam Alvarez mówi, że klub zaproponował mu nowego pracodawcę w Izraelu i od niego tylko zależy czy się zgodzi czy nie.
Nie przypominam sobie, aby jakiś inny zawodnik którego chcieli się pozbyć, coś takiego mówił.
ps. w normalnym składzie pracy, gdybyś zarabiał najwięcej z całej firmy i ciągle odwalał manianę lub był na L4, to nikt by nie załatwiał ci innego pracodawcy tylko prezes wykopał cię na zbity ....
[/quote]
Tak ale to się pojawiło teraz.
Jeszcze niedawno było ze Zieliński mówił o zainteresowaniu ze stronny "innych" klubów a Alvarez temu zaprzeczał no przynajmniej tak twierdził niekwestionowany król informacji niejaki Janex (numeru nie pamiętam).
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
- Edytowany
Dlaczego nie podziękują Rivaldinho , który jest mimo wszystko jeszcze słabszy od Alvareza, a właściwie nie ma z niego żadnego pożytku. Tym bardziej, że Rivaldinho jest drugi po Alvarezie na liście płac.
farciarz2 nie odpuszczasz !
Być może, trener stojąc przed wyborem między takim co potrafi a mu się nie chce a takim, który nie bardzo potrafi ale zapierdala, postawił na tego drugiego. Z drugiej strony, może liczą, że jak Alvarez pokopie chwilę w rezerwach to otrzeźwieje i zrozumie, że w jego wieku gra w 3 lidze polskiej przez kolejne 1,5 roku to może być koniec jego kariery w poważnej piłce i zacznie grać na miarę swoich możliwości. Chociaż znając życie, to w MKS-ie liczą na to, że owszem otrzeźwieje ale efektem tego będzie zgoda na sprzedaż jeszcze w tym okienku transferowym.
Też sądzę, że się go chcą pozbyć jak najszybciej . I bedą stosowane najrózniejsze formy nacisku .
- Edytowany
" Chociaż znając życie, to w MKS-ie liczą na to, że owszem otrzeźwieje ale efektem tego będzie zgoda na sprzedaż jeszcze w tym okienku transferowym."
Ilu zawodników MKS sprzedał w takiej sytuacji w ostatnich 15 latach? Konkrety proszę - na czym polega ta "wiedza na temat życia"?
Transfery gotówkowe z Klubu dotyczą młodych Polaków (Klich, Jaroszyński, Kapustka, Piątek) i dwa razy sytuacja w której uruchomiona została klauzula wykupu (Rakels, Lopes) - kogo jeszcze sprzedaliśmy, na bazie czego pojawiają się stwierdzenia, że "biedak się połakomi na żetony"? (również w kontekście Rodina)
EDIT:
To jest mniej więcej taka "wiedza na temat życia" jak to co powtarzają pismaki że rzekomo "Filipiak nie ma cierpliwości do trenerów"
Karvin chyba nie zrozumiałeś, chodziło mi o to, że w MKSie raczej liczą na to, że Alvarez zgodzi się na transfer i będzie można zgarnąć kasę ze sprzedaży niż na to, że odzyska formę. "Znając życie" - czyli podejście MKS do wyniku sportowego vs zarobek.
P.S. Jak będziesz miał tyle lat co ja, to też będziesz znał życie ;)
[quote]#post1519399 [quote]#post1519261 Pany jesteśmy jedynym klubem w którym w tym okienku transferowym praktycznie nic się nie dzieje. Psiarnia ma juz 4 graczy. http://www.90minut.pl/transfery.php?id_sezon=99&runda=2 . Powiem może kontrowersyjnie ale niepotrzebna była ta wygrana we Wrocławiu w ostatniej kolejce bo w klubie uznali że jest dobrze i nie trzeba nic zmieniać. [/quote]
A co ty się bawisz w menago, że uważasz, że najważniejszy jest ruch w interesie? 😀 Jak ma przychodzić szrot, to lepiej aby nikt nie przychodził, bo tylko taka sytuacja frustruje kibiców. Jak ma faktycznie przyjść "jakość", to ja poczekam!😂
[/quote]
Nie potzreba nam nowych zawodników - napastnik nie potzrebny, przecież syn ojca nastzrela nam bramek. Czekajmy dalej z założonymi rękami do końca lutego gdy sie zacznie palić pod d...
a na ch...te transfery?
z galaktycznym Rapidem tylko 0:1
Oszczędność tak zgodzę się jest przedkładana nad wynik - ale zarobek?
Poza Kapustką nie pamiętam żebyśmy SPRZEDALI kogoś kosztem wyniku sportowego (a Kapustki nie sprzedać to raczej nas przerastało wtedy)
Co więcej np. Lopes został przetrzymany rundę dłużej w obliczu walki o Puchar - mimo że była oferta na niego w zimie - przez co cwks go wyjął za frytki
[quote]#post1519445 Generalnie nie bardzo rozumiem - gość odwala manianę, co sam przyznaje w zasadzie, klub go odstawia do rezerw bo nie spełnia oczekiwań, załatwia mu nowego pracodawcę, to może mają mu jeszcze dopłacić i wziąć na obóz z rodziną?
Kurna od ściany do ściany - byle tylko napierdalać na Klub - jest dużo powodów na które można napierdalać, np. fakt że nadal nie mamy napastnika, albo to, że projekt Probierz trwał o co najmniej rundę za długo, to nie najlepiej napierdalać tam gdzie akurat mają rację[/quote]
Karvin Tzw. "projekt" ogrodnik nie trwał za długo o rundę tylko w cale nie powinno go być po sprawie z niedotrzymaniem słowa i przejściem do gts-u. Ale niestety taki d..ek idealnie pasował do pięterka dlatego był tak długo. Jakoś żaden poważny klub z naszej słabej ekstraklasy się nie zdecydował na tego "arcymistrza" ogrodnictwa. W polu kukurydzy pobił chyba kolejny rekord długości trwania kontraktu 😂 😂 😂
Dlatego napisałem co najmniej ;)
Aktualne dziury w składzie nie pozwalają na inny komentarz tylko: "Zarząd do roboty".🤣
Pierwsze okienko transferowe Stefana w roli DS i od razu spierdolone 😁😁😁😁
Już to widzę jak Dziadek znajdzie nam wartościowego piłkarza.. 😒. Ale to dopiero początek problemów..
[quote]#post1519527 Pierwsze okienko transferowe Stefana w roli DS i od razu spierdolone 😁😁😁😁[/quote]
Dla kibica spyerdolone... dla pieterka bardzo udane... pieniadze nie wydane moga zasilic excela...
Pozytyw jest taki ze nie przyszedł na razie żaden gość a’la Cecaric. Może JZ nie da sobie wcisnąć szrotu. Lepiej poczekać nawet do 28.02 niz brać ochłapy. Albo faktycznie niech zapłacą konkretnie za kogoś konkretnego. Sparing trochę mnie zdołował, dużo nam brakuje do czwartej ligi europejskiej(mam na myśli poziom drużyn ogółem a nie poszczególne ligi). Mam nadzieje ze go JF oglądał i zobaczy w jakim miejscu jest klub który uważa za swój
[quote]#post1519536 [quote]#post1519527 Pierwsze okienko transferowe Stefana w roli DS i od razu spierdolone 😁😁😁😁[/quote]
Dla kibica spyerdolone... dla pieterka bardzo udane... pieniadze nie wydane moga zasilic excela...[/quote]
Chyba nie ogarniasz folozofii pięterka. Dla nich okienko bez ruchu w interesie - czytaj "bez prowizji" - to okienko stracone
[quote]#post1519555 [quote]#post1519536 [quote]#post1519527 Pierwsze okienko transferowe Stefana w roli DS i od razu spierdolone 😁😁😁😁[/quote]
Dla kibica spyerdolone... dla pieterka bardzo udane... pieniadze nie wydane moga zasilic excela...[/quote]
Chyba nie ogarniasz folozofii pięterka. Dla nich okienko bez ruchu w interesie - czytaj "bez prowizji" - to okienko stracone[/quote]
Dla prywatnych interesow tabisza baldysa towarzyszy pieterka uwazajacych sie za kibicow owszem... dla janusza juz nie... bo piniondz lezy w szafie ...kubus nie dzowni czy moze zakontraktowac zawodnika x za tyle i tyle... a tak.. siedzi sobie w Turcji ...pije siwuche ze Stefanem...pali sobie cygaro w sloneczku i delektuje sie spokojnym zyciem nie atakowany przez kube o jakies wydatki...
Wg Monza-news dwa klubu z Polski zlozyly ofertę na Gytkjaera.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-01/image-png-60792288.png[/img]
[quote]#post1519070 Jak myślicie byłby do wyciagniecia Gytkjaer ?[/quote]
Pytałem was ostatnio co myślicie 😉
i to sie pojawia w naszym watku transferowym bo?
[quote]#post1519567 i to sie pojawia w naszym watku transferowym bo?[/quote]
Poniewaz nie ma tu zbytnio o czym pisac w kontekscie naszych przymiarek transferowych. Czemu wiec nie zastapic Rudnevsa jakims innym podstarzalym typem?
Gytkjaer - podstarzały typ
się w dooopach poprzewracało z nadmiaru napadziorów w kadrze 😂 😂
Jak Cie lubie i cenie squier, to ten 31 letni typ wygrzewa polimerowe siedzenia na stadionach w serie B. Sam chcesz walki o najwyzsze cele,chcesz majstra, a teraz zaczales sie odnosic do naszego stanu posiadania, ktory po prostu nie moze byc punktem odniesienia. To ze mamy kadre paralitykow, nie znaczy,ze nalezy obnizac nasze oczekiwania wzgledem nowych zawodnikow. Jakos Rakow sprzatnal cwksowi Rumuna z Bukaresztu, czyli sie da, a my sie mamy cieszyc typem, ktory pojechal do Italii na emeryture?
[quote]#post1519567 i to sie pojawia w naszym watku transferowym bo?[/quote]
Zabiles mnie tym pytaniem. Serio, nie wiem co powiedzic. Kasuję tego posta bo jestem zbity z tropu.
[quote]#post1519577 [quote]#post1519567 i to sie pojawia w naszym watku transferowym bo?[/quote]
Zabiles mnie tym pytaniem. Serio, nie wiem co powiedzic. Kasuję tego posta bo jestem zbity z tropu. [/quote]
ciagle go widze
[quote]#post1519580 [quote]#post1519577 [quote]#post1519567 i to sie pojawia w naszym watku transferowym bo?[/quote]
Zabiles mnie tym pytaniem. Serio, nie wiem co powiedzic. Kasuję tego posta bo jestem zbity z tropu. [/quote]
ciagle go widze[/quote]
Cenzor, dejze czlowiekowi pisac:)
Gytkier Raków raczej. Generalnie ich właściciel logicznie podchodzi do tematu bo jest kasa do wyciągnięcia od państwa za miejsca 1-4 i to mu się i tak zwróci
[quote]#post1519575 To ze mamy kadre paralitykow, nie znaczy,ze nalezy obnizac nasze oczekiwania wzgledem nowych zawodnikow.
po prostu pamiętam go z Lecha, gość robił różnicę, a 31 lat to jeszcze nie emerytura chyba
[quote]#post1519575 Jakos Rakow sprzatnal cwksowi Rumuna z Bukaresztu, czyli sie da, a my sie mamy cieszyc typem, ktory pojechal do Italii na emeryture?[/quote] Biedak by się cieszył. Też mnie to boli. Wszyscy mogą, tylko u nas się "nie da". A właściciel najbogatszy w lidze.
Oficjalnie wiadomo, że 2 polskie kluby złożyły ofertę na Gytkjaera. Nie zmartwiłbym się, gdyby do nas przyszedł, choć to typ zawodnika, który musi mieć dobrze dograną piłkę, klasyczny sęp pola karnego. Jak już dostanie, to w 90% przypadków gol.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-01/img-20220119-213733-jpg-52284557.jpg[/img]
Gytkjaer to jest zawodnik bardzo podobny do Cabrery, tylko lepszy. Kaczarawa przynajmniej nie jest drewniany jak Balaj, przy naszych asiorach obaj byliby wzmocnieniem, szczególnie ten pierwszy, ale nikt tu się nie pojawi dopóki mamy 4 napastników na kontrakcie.
[quote]#post1519565 Wg Monza-news dwa klubu z Polski zlozyly ofertę na Gytkjaera.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-01/image-png-60792288.png[/img][/quote]
Oprócz tego, że jest napisane w artykule, że interesują się nim dwa polskie kluby, jest też informacja, że klub nie rozważa jego sprzedaży.
- Edytowany
Dokladnie 7 lat temu (udostepnialem na fb i przyszlo wlasnie przypomnienie) odbyla sie konferencja Jaculi na ktorej przedstawial trzech nowych zawodnikow :) To byly czasy ;)
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-01/10943796-824113130981646-6911463500513757999-o-jpg-90795833.jpg[/img]
- Edytowany
Tymczasem gts sprzedaje kolejnego zawodnika za ponad 2 mln dolców. Dalej twierdzicie, że niecały milion euro za Rodina to dużo?
Z drugiej strony to une pozbyły się dwóch najlepszych piłkarzy, jak nie wypali im żaden transfer, to może się tam naprawdę zrobić ciepło.
- Edytowany
sprzedali dwoch zawodnikow za w sumie 5 mln euro ...czyli ok 20 milionow zlotych... to ze najlepszych... nic nie znaczy ... im spadek nie grozi a jesli tak ktos dalej mysli coz... jakies ponoc marzenia miec trzeba...
Zarobili ok 20 mln zlotych... czyli praktycznie sa splaceni bo cos tam kiedys czytalem ze zadluzenie jest wlasnie w okolicy 20mln... takze tylko czekac jak za chwile nas przeskocza i grac beda o wysokie miejsca w tabeli... a wiecie dlaczego tak sie dzieje? bo tam maja ambicje.. a u nas nawet kibice ich nie maja czekajac na to zeby zawodnik odpalil nawet po poltorej roku czy dwoch latach grania juz w klubie... taka mala roznica :)
aha... tego co sprzedali dzis czy tam wczoraj do arabelkow sprowadzili z karta na reku... a dzis po pol roku maja plus 2 mln dolcow czy tam euro na plusie... niech ich kosztowal nawet 200tys euro za pol roku... czysty biznes ubeckiej qrwy...
- Edytowany
Narazie ich ambicje sportowe zamykają się okolicach strefa spadkowej, a od momentu władzy ratowników nie nie skończyli sezonu w pierwszej ósemce.
Maja państwowa kasę, posprzedawali to wydają. Maja zachwiana proporcje w składzie, może być tak ze posplacaja długi i poleca, a razem z nimi cska. Może ten sezon nie jest jeszcze stracony.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)