Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Miroslav Čovilo - Witamy w Cracovii !

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 14.08.2014 o 10:39
      Ostatnia aktywność 31.08.2018 o 15:51
      322959 wyświetleń
    • quentin

8.9K
      4.5K
    • 23.07.2018 o 16:55
      Post #1326821 23.07.2018 16:55
    [quote='kscpeter' pid='1326803' dateline='1532352600'] A mnie wkurza to, że wszyscy widzą w Miro nieskazitelnego człowieka. [/quote] Wiesz tu nawet nie o chodzi o to czy Miro ma racje czy nie. To że ludzie dziś piszą o Covilo że dla nich jest legendą (przesada owszem) nie wynika z faktu że nią jest, ale że od wielu lat nikt się nawet nie zbliżył do namiastki tego. Kibice potrzebują tego, tak jak i sukcesów. Sukces jest chwilowy a ludzie z którymi można się identyfikować zostają na lata. Grupa piłkarzy, która "wchodziła" z Pasami do ekstraklasy mogła sobie takie "pomniki" zbudować, ale na pewnym etapie kariery korpo też ich zaorało, nie mając pomysłu czy chce i na jakich zasadach zagospodarować tych ludzi po karierach sportowych (teraz trochę się to zmienia). Podkreślę jeszcze raz tu nawet nie chodzi o samego Covilo, ale o korporację która od lat działa na określonych zasadach. Jakie są efekty tych działań widzimy cały czas. Zakontraktowanie Probierza zmieniło nastawienie niektórych, ale dla mnie tylko uwypukliło jak ten klub dziadowsko funkcjonuje za Filipiaka i jego pomagierów. Pewne rzeczy się nie zmieniają i to jest dla mnie oczywiste. Czy Covilo chce odejść czy nie to sprawa drugorzędna. MKS nawet na takiej sytuacji chce coś ugrać dla siebie. Tłumy to chwycą, ale "dobro klubu" nie ma tu nic do rzeczy, nie tym się kierują korpoludki zatrudnione w MKS.
    • K_tomas_S, potter, gimli oraz 2 innych osób lubią to.
    • ARTU

1.5K
      1.5K
    • 23.07.2018 o 17:02
      Post #1326822 23.07.2018 17:02
    Nesta szacunek, poważnie, jako jeden z niewielu w niedzielę pisałeś to samo co w poniedziałek. Jak było w klubie między Covilo, a Tabiszem, Bałdysem, Filipiakiem nie wiem i naprawdę nie chcę wiedzieć, bo takie rzeczy nie powinny wychodzić na zewnątrz. Wiem jedno, to dzisiejsze oświadczenie MKS-u to coś na kształt paszkwilu. Piszecie, że tam są daty i liczby. Są. Pewnie nawet prawdziwe. I co z tego. To, że w trakcie kontraktu zawodnik negocjuje podwyżkę, transfer to zupełna normalność. Przynajmniej dla mnie. Po co podano te liczby i daty. Wyłącznie po to, by opinii publicznej obrzydzić byłego kapitana. I niestety to działa. Jakiś Jakub Rzeźniczak napisał, że klub zmiażdżył Mirka tym oświadczeniem. Żenujące. Po co podano, że Covilo zagroził zakończeniem kariery, skoro kilka dni temu grał w meczu? Wyłącznie z tego samego powodu, co podanie jego zarobków. Cała publiczna afera zaczęła się od słów Covilo " Nie chcę pozwolić niektórym ludziom, żeby kręcili mną jak debilem ". Oświadczenie MKS-u w żaden sposób nie wyjaśnia skąd wzięła się medialna afera, bo jego celem nie było wyjaśnienie czegokolwiek.
    • K_tomas_S, Osmendka, Rock oraz 10 innych osób lubią to.
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 23.07.2018 o 17:04
      Post #1326823 23.07.2018 17:04
    Nie wypowiadam się w tym wątku, nawet staram się go nie czytać, bo nie znam faktów. Z jednej strony sympatia do Miro, z drugiej antypatia do T&B na obiektywizm nie ma szans. Wklejam coś takiego, jeśli było to przepraszam. https://laczynaspasja.pl/jak-sobie-radzic-z-gwiazdeczkami-cracovia-jak-napoleon-daje-przyklad/
    • DiegoKSC oraz gargamel9998 lubią to.
    • Orlean

4.1K
      2.3K
    • 23.07.2018 o 17:08
      Post #1326824 23.07.2018 17:08
    [quote='kscpeter' pid='1326803' dateline='1532352600'] A mnie wkurza to, że wszyscy widzą w Miro nieskazitelnego człowieka. [/quote] A w kim mają wiedzieć w tabiszu czy bałdysie?
    • szaleniec oraz audax lubią to.
    • Rock

17.4K
      31.7K
    • 23.07.2018 o 17:09
      Post #1326825 23.07.2018 17:09
    My we wszystkim dajemy przykład tylko nie w wynikach.
    • MakuKSC, pasiasty68, DiegoKSC oraz 3 innych osób lubią to.
    • Kajak

8.9K
      9.4K
    • 23.07.2018 o 17:24
      Post #1326826 23.07.2018 17:24
    Zostawmy na boku czy Covilo to legenda i czy Tabisz to chuj. Cała sprawa sprowadza się w moi mniemaniu do ustalenia czy: 1) Covilo chce odejść bo ma inną fantastyczną ofertę? 2) Covilo chce odejść bo go chcieli oszukać? W pierwszym przypadku należy przeprosić Jakuba, w drugim jestem w stanie usprawiedliwić Covilo a my musimy dążyć do usunięcia "szkodnika z piętra".
    • gargamel9998 oraz konserwa lubią to.
    • Churchill

323
      207
    • 23.07.2018 o 17:25
      Post #1326827 23.07.2018 17:25
    Miałem okazje rozmawiać z Robertem Podolińskim (u schyłku jego pracyw MKS-ie). Powiedział tylko tyle - W tematach po za sportowych na temat Covilo, decyduje tylko i wyłącznie Profesor. A więc Tabisze czy tam Bałdysy, mogły mu co najwyżej powiedzieć smacznego na stołówce.
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 23.07.2018 o 17:37
      Post #1326829 23.07.2018 17:37
    Korpo gówno robi co chce od lat .Robi z zawodników ,trenerów ,rodzicow szmaty .Wyników sportowych nie ma i nie będzie bo kto będzie umierał za klub w którym prezesi wszystkich uważają za plebs ,ścierwa i najgorsze kanalie .Afera goni aferę to co uda się zamieść pod dywan zamiatają ale gówno ma to do siebie że lubi wypłynąć i przeraźliwie śmierdzi .Te gówna to transfer Kapustki i zachowanie wzg zaprzyjaźnionego z nami klubu z Tarnowa ,liczne kwiatki w hokeju z rozwiązywaniem z dnia nadzień umów by zaoszczedzić 14 dni i teraz Miro .Jest tego gówna znacznie więcej wielu kibiców fakty zna tego ,,zarządzania ''.Nie jest podawane tylko z jednego powodu by nie dać kolejnej pożywki redaktorkom typu knur ,białoński którzy tylko patrzą by wbić szpilę . Trener Probierz dużo może się dowiedzieć od poprzedników -szczególnie od Oresta .Może i dobrze się stało ze w końcu ktoś miał na tyle cywilnej odwagi by przeciwstawić się pięterku .ten paszkwil stworzyli tylko dlatego że zrobił się szum i czują się zagrożeni .Jak pies czuje się zagrożony to kąsa ,szczeka i gryzie . Piłka jest po stronie kibiców jak dalej pozwolimy na to by tak ,,zarządzali ''to dajemy przyzwolenie na dalsze gnojenie ludzi czyli zawodników ,trenerów ,rodzicow czy nawet dzieci .Godzimy się też na klub kukułkę pośmiewisko w którym nie ma zasad i NIGDY NIE BĘDZIE WYNIKU SPORTOWEGO . Takiej korpo -krakowji chcecie? CZY w końcu POZBĘDZIEMY SIĘ TYCH CO JEJ SZKODZĄ OD WIELU LAT .? Hasłem grup kibicowskich po zakończeniu bojkotu jest WRACAMY MOCNIEJSI .To najwyższa pora pokazać że nie są to puste słowa .
    • Aston1906 oraz audax lubią to.
    • Rafi

1.9K
      4.1K
    • 23.07.2018 o 17:38
      Post #1326830 23.07.2018 17:38
    Weszło, czy laczynaspasja (co to w ogóle jest?) ewidentnie jadą na fali nośnego tematu. Podchwycili oświadczenie MKS-u, jako prawdę objawioną i jak widać nie dopuszczają możliwości, że fakty mogą wyglądać nieco inaczej. Rzetelne dziennikarstwo (say what?) wymagałoby jednak konfrontacji stanowisk obu stron, bo coś wydaje mi się że jak przemówi Miro, to wspomniane teksty mogą zniknąć z sieci albo co najwyżej ich autorom będzie troszeczkę łyso... Ale oczywiście łatwo mędrkować z dystansu tonem eksperta od spraw krakowskich i ferować wyroki. Brawo klub! Piłkarz hui! Precz! Niech żyje! Etc... Ja czekam na rozwój wydarzeń, bo w życiu rzadko kiedy sprawy są po prostu czarno - białe.
    • Aston1906, szaleniec oraz audax lubią to.
    • eredin

9.1K
      4.1K
    • 23.07.2018 o 17:46
      Post #1326832 23.07.2018 17:46
    [quote='Rafi' pid='1326830' dateline='1532360302'] Weszło, czy laczynaspasja (co to w ogóle jest?) ewidentnie jadą na fali nośnego tematu. Podchwycili oświadczenie MKS-u, jako prawdę objawioną i jak widać nie dopuszczają możliwości, że fakty mogą wyglądać nieco inaczej. Rzetelne dziennikarstwo (say what?) wymagałoby jednak konfrontacji stanowisk obu stron, bo coś wydaje mi się że jak przemówi Miro, to wspomniane teksty mogą zniknąć z sieci albo co najwyżej ich autorom będzie troszeczkę łyso... [b]Ale oczywiście łatwo mędrkować z dystansu tonem eksperta od spraw krakowskich i ferować wyroki. Brawo klub! Piłkarz hui! Precz! Niech żyje! Etc...[/b] Ja czekam na rozwój wydarzeń, bo w życiu rzadko kiedy sprawy są po prostu czarno - białe. [/quote] Są dwie rzeczy w miarę pewne (potwierdzane przez różne źródła nie od dziś) 1. Temat Lugano był - informacja była w czasie naszego obozu a może nawet i wcześniej na tym forum. 2. Piłkarz bez zgody swojego klubu nie może rozpocząć rozmów z innym klubem wcześniej niż pół roku przed wygaśnięciem jego kontraktu (kontrakt Miro ma do 2020) Cała reszta, fochy, groźby, czy inne bzdury nie mają tak naprawdę znaczenia. Mam wrażenie że po prostu ktoś się w MKS wk..wił i poszło grubo. Być może za grubo, ale to się okaże. Sam fakt, że Covilo nie składa ŻADNYCH oświadczeń a obiecuje je złożyć PO ROZMOWIE Z TRENEREM świadczy o tym że sprawa nie jest w 100% z winy pięterka. Chioć takowej nie wykluczam.
    • SaNtO, oldmen, STARA HUTA 82 oraz 6 innych osób lubią to.
    • Trapez

2.6K
      2K
    • 23.07.2018 o 17:52
      Post #1326833 23.07.2018 17:52
    Możliwe ,że wrzód pękł albo strupek został rozdrapany.. Czas pokaże ....jaka diagnoza zostanie postawiona i jakie leczenie wprowadzone Na dzień dzisiejszy katarsis..nie mylić z kataklizmem..;)
    • pantenorek

608
      588
    • 23.07.2018 o 17:56
      Post #1326834 23.07.2018 17:56
    Poczekajmy do rozmowy MP z Mirkiem, to dwaj rozsądni goście, liczę że wszystko wyjaśnią. Na ten czas wstrzymałbym się z osądami i jechaniem po kimkolwiek w związku z tym zamieszaniem.
    • oldmen lubi to.
    • koziołek

5.9K
      4.6K
    • 23.07.2018 o 18:00
      Post #1326836 23.07.2018 18:00
    Źródło: SMS Jutro spotykamy się na Wielickiej o 15.30. Wszyscy kibice Cracovii, którym nie odpowiada obecna sytuacja powinni być tam z nami. Wspieramy Mirka. Z naszych informacji wynika, że Miro dogadał się z Profesorem co do warunków umowy. Rozmowa była prowadzona w przyjaznej atmosferze. Niestety formalności kończył Tomasz Bałdys, który potraktował Mira fatalnie. Nie pierwszy raz namieszał, nie pierwszy raz wykazał się brakiem szacunku do pracowników i piłkarzy. Wcześniej już pokazywał jaką jest osobą (np. sytuacja z hokeistami), ale takiego traktowania piłkarza, którego możemy śmiało mianować legendą, nie odpuścimy. Powielał i przekazywał kłamliwe informacje , próbował manipulować i napuszczać opinię publiczną na Mirka. Bez wiedzy zarządu podjął  własne działania, które  wpłynęły  negatywnie na wizerunek najstarszego klubu w Polsce. Liczymy na to, że zarząd nie pozwoli na takie niszczenie wizerunku Cracovii i podejmie odpowiednie kroki w tym temacie. Widzimy się jutro. Pokażmy Mirkowi jak ważny jest dla Cracovii.
    • Osmendka, CP 1906, Pasiak64 oraz 28 innych osób lubią to.
    • Vola1906

1.5K
      1K
    • 23.07.2018 o 18:06
      Post #1326837 23.07.2018 18:06
    Brać taczki? Czy sam TB wyjdzie? To mi sie podoba :)
    • Miszczu2007

10.1K
      4.1K
    • 23.07.2018 o 18:10
      Post #1326839 23.07.2018 18:10
    Eredin dziwnie często broni Tabisza. Dlaczego uważam, że Miro ma rację? 1. Piłkarze polubili post Miro i trzymają jego stronę. Gdyby chciał odejść za darmo powinien być gorzej potraktowany. Piłkarze mają interes w tym by najlepsi zawodnicy zostali lub odchodzili za dobre pieniądze, bo od tego zależy pozycja klubu i ich własne pieniądze i ocena przez potencjalnych przyszłych pracodawców - łatwiej wybić się z dobrej drużyny. Gdyby klub miał rację, piłkarze nie ryzykowaliby postawienia się, a gdyby to zrobili byłoby to szczytem bezczelności z ich strony i powinni być wszyscy odstawieni od składu. 2. Probierz nie wyrzucił Miro i wystawił go w meczu, a gdyby oświadczenie klubu było prawdą, to uderzałoby to głównie w trenera, że stawia na piłkarza, który nie chce grać w tej drużynie 3. Oświadczenie klubu pojawiło się po wywiadzie z Miro, co wygląda na próbę ratowania wizerunku klubu (bardzo nieudolną) 4. Co chwilę wychodzi jakiś syf związany z Tabiszem i Bałdysem - kolejni piłkarze i trenerzy wchodzili w konflikty z zarządem, co w innych klubach zdarza się niezmiernie rzadko (pomijając sytuacje, w których kluby nie płacą bo nie mają pieniędzy, bo to zupełnie inna sprawa). Była sprawa z Tarnovią. Klub jako strona sporu jest niewiarygodny.
    • pietrolo, pasiasty68, Aston1906 oraz 4 innych osób lubią to.
    • Bruno

3K
      4.5K
    • 23.07.2018 o 18:12
      Post #1326840 23.07.2018 18:12
    Nie wiem,kto w tym sporze ma rację,ale wiem,że obowiązkiem przy podpisywaniu umowy pomiędzy klubem, a piłkarzem jest określenie zasad poufności kontraktu.Czyżby o tym ktoś zapomniał,przedstawiając całemu światu ze szczegółami, historię pewnej znajomości ? Nie wiem,czy Covoilo rozmawiał ze Szwajcarami o nowej umowie,ale na razie moim zdaniem to klub posługuje się dokumentami w niedozwolony sposób.
    • pasiak na zawsze

2.1K
      388
    • 23.07.2018 o 18:20
      Post #1326843 23.07.2018 18:20
    Wszystko idzie w świat, ciekawe co na to profesor, czy nie zastanawiają Go te sytuacje z hokeistami, czy to co teraz OŚMIESZA nasz klub Go nie obchodzi ? Do zobaczenia jutro na Wielickiej !
    • Jarek44

4.1K
      6K
    • 23.07.2018 o 18:27
      Post #1326844 23.07.2018 18:27
    Ludzie najczęściej dzielą się na przyzwoitych i tzw. szuje. Nie wiem czy w roztrząsanej od soboty sytuacji Miro gdzieś nie popełnił błędu, ale wiem, że to człowiek po prostu [b]przyzwoity[/b], czego nie mogę powiedzieć o panach T&B. Zwykle jest tak, że jak szuja (cham) zrobi coś nieprzyzwoitego, to traktuje się to jako normalność, człowiek przyzwoity do błędu nie ma prawa... A zasadnicze pytanie jest takie - czy błąd w ogóle był???
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 23.07.2018 o 18:37
      Post #1326846 23.07.2018 18:37
    przeczytałem fajny wpis, Covilo tak kochał Pasy, jak Carlitos GTS. Jeden i drugi, na bogatszą ofertę finansową z nowego klubu, szybko postanowili zmienić "powietrze". Przykre to jest, gdy dotyczy lubianego piłkarza, jednak jest to tylko piłkarz najemny. Co jakiś czas, jakiś klub ma problem z piłkarzem, który dostaje inna ofertę, by wspomnieć bój Vadisa z Mioduskim w Legii. Tak czy siak, piłkarz wygrał, bo w takiej sytuacji lepiej cos zarobić niż tracić kasę za klub "kokosa". Wszystko co podał klub, jest zgodne z prawdą. Natomiast, nie dano kolejnego punktu, czyli Filipiak obiecuje zawodnikowi swoje, a Tabisz po powrocie z urlopu daje do podpisu swoje. Kłopot w tym, ze daje za zgodą Filipiaka, bo chyba nikt z Was nie wierzy w bajki, że on tak sam od siebie, gdy boss coś obiecał innego. Miro miał dobrą ofertę finansową z Lugano, Filipiak go poprosił by został, słownie obiecał mu podwyżkę za chęć pozostania w klubie, a tu wyszło to co wyszło. To wkurzyło Covilo. Niestety, Miro ma problem, słownie to można wicie rozumicie. jeszcze najważniejszy zarzut - podjęcie rozmów z nowym klubem wbrew przepisom. Jak klub będzie chciał, to "utopi" gracza, bo sympatia sympatią , a przepisy przepisami. Specjalnie przypomniałem słowa Piątka, również o słownej obietnicy, ale tam pojawiła się konkretna kasa, więc Piątek podziękował władzom klubu, za dotrzymanie słowa. Miro się zachował mało profesjonalnie, nawet gdy poczuł się skrzywdzony, to działa na jego niekorzyść. Czy Miro jeszcze przywdzieje koszulkę w Pasy ? Raczej nie w Poznaniu, bo po pewnych zachowania w gabinecie, klub musi z powodu "innych" kopaczy, pokazać, kto rządzi. Inaczej "jutro" byśmy komentowali zachowania klubu i innych zawodników, którym menago obiecał "złote góry"
    • eredin, STARA HUTA 82 oraz ander lubią to.
    • Kajak

8.9K
      9.4K
    • 23.07.2018 o 18:42
      Post #1326847 23.07.2018 18:42
    Covilo zachował się nieprofesjonalnie bo się w kurwił na próbę oszustwa?
    • Jarek44, Aston1906, szaleniec oraz 4 innych osób lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie