Powinien Murat wydac rozkaz sztabowi trenerskiemu - dwa razy dziennie treningi i od jutra o 8 rano zbiorka na boisku. I konczymy dzien o 17. Kazdy zawodnik ma dziennie przebiec po 14km. Beda monitorowani. Kazdy zawodowy sportowien musi tylko w samym treningu przebiec 70km tygodniowo, jesli chce byc w formie. Ci co nie dazdza rade, to dziekujemy i do druzyny rezerw. A trener Paszkiewicz jak powie, ze nie nadaja sie to klub kokosa i aut z klubu. Koniec opierdalania sie i stekania. W dupach sie po przewarcalo gwaizdeczkom....
I tu chocby Gurdiola przyszedl trenowac to musza pilkarzyki wiedziec, ze trzeba zapierdalac. I koniec glaskania ich po jajach i jeszcze bicie brawo schodzacemz Hasicowi. Pytam za co ? Nawet raz celnie nie potrafil dosrodkowac ani oddac choc jednego celnego strzalu...
-
-
GKS Katowice vs Cracovia, sobota 19 września 2026, 17:30
Każdy by tak chciał, ale to tak nie wygląda.
Jak idziesz na siłownię to nie spędzasz tam 8 godzin, 7 też nie, ani 6. 2/3 godzin to maks ile można znieść. Tak samo jak trenujesz sporty walki, albo biegasz, albo chodzisz na basen. Organizm ma swój limit i próg wytrzymałość. Gry z piłką też nie można prowadzić długo, po 3 godzinach już naturalnie spada koncentracja.
Liczy się sama jakość treningu, jego skuteczność i odpowiednie dopasowanie i rozpisanie na cały tydzień. Tu może być problem, ale kto z nas jest w stanie to stwierdzić, sama ilość godzin spędzonych w klubie nie ma znaczenia. A większość zawodowych sportowców ma również treningi indywidualne.
Na pewno można zrobić coś lepiej w ciągu tygodnia, trenować bardziej jakościowo, tak żeby to przynosiło rezultaty, ale to nie jest kwestia godzin spędzanych w klubie.
Dobrze że mecz dość blisko i o 17:30 to się wyśpią i dojadą pekaesem
[quote]#post1746933 Dobrze że mecz dość blisko i o 17:30 to się wyśpią i dojadą pekaesem[/quote]
Pamiętaj, że A4 ciągle w remoncie......
Nie żartuj, wiadomo że ominą płatny odcinek. Remonty nie straszne.
Wyjadą spokojnie po śniadaniu, obiad dostaną do styropianu i zjedzą po drodze.
https://x.com/JokerKSC/status/2099393917158371559?s=20
- Edytowany
Gość robi robotę, ale żebyśmy nie zepsuli tego co tam się buduje. Trener Paszkiewicz powiedział, że jego zadaniem jest tak kierować tymi młodymi chłopakami żeby już teraz w przerwie na repre i zimą mogli pokazać się w pierwszej drużynie.
Z jednej strony widać mega poprawę w akademii a z drugiej, jak już zaczniemy mieszac to znowu narobi się tam syf.
Ja bym mimo wszystko zaczął od sztabu który ma Grzelak i który nie dowozi oraz od gruntownych reform pionu sportowego, zwłaszcza wydalaniem FT.
Nie widzę argumentów żeby kontynuować współpracę z Sage i jego sztabem, trenerami bramkarzy i FT
- Edytowany
Ja jednak nie posuwałbym się do aż takich ostrych "nie" (klasyczna rzecz kibica Cracovii - nastrój zależny od ostatniego meczu). To, co było w Płocku, uważam za skandal. Ale we wszystkich dotychczasowych meczach nie można im odmówić ambicji i walki, a niektóre zagrania były naprawdę dobre. Nie zgadzam się też z takimi atakami na Klicha. Absolutnie nie pozoruje gry, niektóre jego zagrywki są naprawdę świetne.
Jedyny, do którego można mieć naprawdę bezdyskusyjne mocne pretensje, to Baumgartner. Taki faul w tym miejscu przy kartce wcześniej to kryminał. I jeszcze przy stanie 0:1. Skrajny debilizm.
Ja nie wiem, oni grali dziwnie. Mozę rzeczywiście jechali od środka nocy? Jest jakieś wiarygodne potwierdzenie tego? Jeśli tak było, to jest to naprawdę piramidalny skandal.
- Edytowany
Jeśli to prawda, to czy 20 chłopa, zarabuających krocie, nie stać na wynajęcie hotelu indywidualnie, na wsadzenie tyłka do samochodu lub kilku busów, skoro ktoś dał w klubie dupy? Korona by z głowy nie spadła a i wizerunkowo by zyskać mogli ...
Lepiej wejś w rolę męczenników!
Jakby nie było, zagrali nieakceptowalnie skandalicznie i należy im się bura!!!!
[quote]#post1746960 ... zy 20 chłopa, zarabuających krocie, nie stać na wynajęcie hotelu indywidualnie, na wsadzenie tyłka do samochodu lub kilku busów, skoro ktoś dał w klubie dupy?...[/quote]
Ty to piszesz na poważnie. Piłkarze mieli sami pojechać na mecz. "słuchaj trenejro spotykamy się w Płocku"
To ile zarabiają nie ma absolutnie nic do rzeczy. Klub organizuje wyjazd na mecz i tyle w temacie. Chyba, że byli obrażeni, bo klub zaproponował " nie mamy kasy na hotel, jak chceci być w Płocku na boisku w formie to zrzućcie się na hotel".
Kurwa w jakie obszary absurdu my wkraczamy!
Ale w ogóle poczekajmy czy ktokolwiek to potwierdzi, bo na X to tyle syfu lata, że już dawno skasowałem konto dla własnej higieny psychicznej.
No ale nie da się duskutować o tym popisie w Płocku bez oparów :D
Ja naprawdę nie jestem w stanie sobie tego wytlumaczyć, skąd ta pańszczyzna i zero walki, werwy której wcześniej nie brakowało.
Wyniki to raz, ale ja nie jestem w stanie tego oglądać jak widzę (a widzę, bo qrwa kopaną oglądam od 40+ lat) , że im się ledwo chce i pozorują.
Wybaczę brak umiejętności ale nigdy nie wybaczę jak mi plują w twarz udawaniem, że grają i że im się chce.
Uja mnie to wali, czy spali 2 godziny, czy ich wywiad Eli zasmucił, czy nie lubią Grzelaka, czy sami sie nie lubią.
Chyba nie na temat ale jeden kij. Drugi wpierdol i repra. Jak już pisałem.
- Edytowany
@leszeczek#4153
Piszę to celowo by uwypuklić absurd. To co sie w i wokół Cracovii dzieje to wielki absurd, delikatnie mówiąc. A te żałosne primadonny, które hańbily barwy, to powinny na piechotę wracać z Płocka!!!
A w ogóle, to zostawić tego co pamiętam to zdarzyła sie taka w historia w przeszłości gdy zawodnicy Cracovii jechali taksówkami na mecz : )
[quote]#post1746951 https://x.com/JokerKSC/status/2099393917158371559?s=20[/quote]
Co to za głupoty, na jakiej podstawie - "będzie lepiej pasował do pierwszej Cracovii niż obecny trener"??? właśnie dlatego wyniosłem się z twittera/X, tam odklejonych mądrali jest cała masa.
Przecież to trzeba mieć jakieś pojęcie o futbolu, o zarządzaniu materiałem ludzkim.
Ja na prawdę nie mam zamiaru strzelać do trenera Paszkiewicza i jego zaangażowania, ale gdzie drużyna młodych chłopaków, a gdzie dorosła drużyna pełna obcokrajowców z wysokimi kontaktami. Gdzie rywalizacja z Kalwarianką będąc dużą marką w IV lidze, a gdzie rywalizacja Cracovii w ekstraklasie gdzie połowa jest wyżej usytuowana. Gdzie spokojna praca w niższej lidze, a gdzie praca w ekstraklasie gdzie każdy tylko czeka na potknięcie, wraz z medialną popeliną.
Nie wspomnę nawet o całe grze agentowskiej, o wpychaniu i handlowaniu piłkarzami i o całym zmaganiu z różnymi sytuacjami w klubie.
Na prawdę trzeba nie mieć wyobraźni albo mało wiedzieć, żeby tak z lekkością pisać, że anonimowy trener drugiej drużyny to lepsza opcja od obecnego trenera. Ok, czasami takie rzeczy wychodzą, ale bądźmy poważni, to raczej strzał ślepakami i to powinna być ostateczność, a nie "dobra zmiana".
[quote]#post1746967 ... anonimowy trener drugiej drużyny to lepsza opcja...[/quote]
Kroczek jak do nas przychodził to nie był czasem anonimowy, kogo on wcześniej prowadził?
Sprawdziłeś chociaż kogo wcześniej trenował ten Paszkiewicz, podpowiem, że seniorów też i to dużo wyżej niż ta czwarta liga i był już u nas wcześniej w klubie i prowadził z powodzeniem drużyny juniorskie
Z obcokrajowcami też miał już styczność, przez pewien czas nawet bardzo długo.
[quote]#post1746967 ... na jakiej podstawie - "będzie lepiej pasował do pierwszej Cracovii niż obecny trener"???...[/quote]
Zobacz reakcje Grzelaka, na to co się dzieje na boisku i jego zmiany, a raczej brak zmian albo jakies dziwne nie wiadomo na kjakiej podstawie.
Kończąc, tutaj na forum odklejonych mądrali oczywiście nie ma.😁 😁 😁
No i gdzie jest teraz Kroczek? na bezrobociu, przypadek? kariera trenerska wystrzeliła niesamowicie.
Jeszcze raz powtórzę, nie strzelam celowo do trenera Paszkiewicza, ale w tym momencie w którym jesteśmy trener z takim doświadczeniem (proszę sobie przeanalizować cv trenera, no wypada słabo) nie ma prawa się sprawdzić na dłuższą metę, a już na pewno żeby pisać, że będzie lepiej pasował niż obecny trener, to pytam na jakiej podstawie będzie to lepiej? argumenty, bo prowadzenie samych młodzieżówek i ostatnio fatalne wyniki w Hutniku to chyba trochę za mało, żeby powiększyć człowiekowi tak ciężką pracę.
Od pierwszego meczu widać było że się starają i napędzają, nie było wyniku ale było parcie do przodu, nawet ten pechowy mecz ze zniczem zaliczę do dobrych... Ale mecz z Płockiem to odlot. Jeżeli powtórzą taki kolejny, to trzeba działać... Ale jak dla mnie sam trener to nic nie pomoże, trzeba reform w kilku obszarach sztabu. Sage już trenuje przy trzecim trenerze, a A Cabaj to już nie zliczę.... Czas na wietrzenie.... Weźmiemy kolejnego terenra i kolejnego zwolnią ci pozal się specjaliści???? To z taką polityka nikt sensowny do nas nie przyjdzie, będą się z nas śmiać jak z wieczystej.
[quote]#post1746975 ... Jeszcze raz powtórzę, nie strzelam celowo do trenera Paszkiewicza, ale w tym momencie w którym jesteśmy trener z takim doświadczeniem (proszę sobie przeanalizować cv trenera, no wypada słabo) nie ma prawa się sprawdzić na dłuższą metę,...[/quote]
Siemieniec z Jagielloni sie z tego śmieje... mial podobne cv przed objęciem Jagiellonii... i co??? Można?? Można?? Zrobil z prawie spadkowicxa czołowa drużynę w lidze ..zdobył mistrza i 3 sezon z rzędu graja w lidze w pucharach.. dziękuję.
Nie zapominaj, że "prezes Kmita jest z Białegostoku, a Biała to nie jest zła drużyna"
No i Siemienic ma w komórce telefony do sędziów.
Ale na poważnie, każdy żołnierz nosi w plecaku buławę generalską i każdy przypadek trzeba rozpatrywać osobno.
Czyli argumentem dla Paszkiewicza jest Siemieniec, coś jeszcze? Siemieniec to jeden przykład na ile?
Przychodził jako tymczasowy, to nie był plan na pierwszego trenera, sprawdził się i świetnie został na stałe. Tylko wiecie co, Jagiellonia jest poukładanym klubem, to się nie bierze od trenera.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!