[quote]#post1736265 [quote]#post1736263 A wychodzimy na pole ;-)[/quote]
też...i na naiwnych...:)[/quote]
byl czas przywyknac...
-
-
Cracovia 0 - 2 Pogon Szczecin, poniedziałek 3 sierpnia 2026, 19:00
Ostatni remisowy mecz z Pogonią rozpoczął Cracovii serię 6 remisów /trwa/ może zwycięstwo przełoży się na serię zwycięstw.
- Edytowany
[quote]#post1736267 [quote]#post1736265 [quote]#post1736263 A wychodzimy na pole ;-)[/quote]
byl czas przywyknac...[/quote]
Przecież My tutaj na Forum, to najlepszy przykład przywyknięcia...:)
[b]Edycja z 29.07.2026 o godz. 10:45 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1736268 Ostatni remisowy mecz z Pogonią rozpoczął Cracovii serię 6 remisów /trwa/ może zwycięstwo przełoży się na serię zwycięstw.[/quote]
A ostatni wygrany to słynna zalana murawa i spontaniczne wejście na trybuny...
Pierwszy mecz po wymianie murawy...
BTW, zagraliśmy wtedy zajebistą 1 połowę i sam nie wiem jak wtedy nie prowadziliśmy kilkoma bramkami.
No a w końcówce SFG , dośrodkowanie Amira na głowę Virgila i wpadło w sieć.
https://x.com/KJagodynski/status/2082430061920059903?s=20
[quote]#post1736269 [quote]#post1736267 [quote]#post1736265 [quote]#post1736263 A wychodzimy na pole ;-)[/quote]
byl czas przywyknac...[/quote]
Przecież My tutaj na Forum, to najlepszy przykład przywyknięcia...:)
[b]Edycja z 29.07.2026 o godz. 10:45 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1736268 Ostatni remisowy mecz z Pogonią rozpoczął Cracovii serię 6 remisów /trwa/ może zwycięstwo przełoży się na serię zwycięstw.[/quote]
A ostatni wygrany to słynna zalana murawa i spontaniczne wejście na trybuny...
Pierwszy mecz po wymianie murawy...
BTW, zagraliśmy wtedy zajebistą 1 połowę i sam nie wiem jak wtedy nie prowadziliśmy kilkoma bramkami.
No a w końcówce SFG , dośrodkowanie Amira na głowę Virgila i wpadło w sieć.[/quote]
Ależ to był mecz, szaleństwo jakieś.... i wszyscy na D, super było. Cracovio, wróć do tamtej formy😎
Wg licznika dzisiaj 76 biletów...
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-07/1785356422-000.png[/img]
https://youtu.be/pgUrpuO88ZQ?is=08_X0LKQNpl_VO5C
- Edytowany
Łukasz Kuźma z paprykarzami
Kwiatkowski na VAR...
On chyba zomowców z cyganami też sędziował.
[quote]#post1736452 On chyba zomowców z cyganami też sędziował.[/quote]
Sprawdziłem, dokładnie on
Ja pier... do poniedziałku mam czekać na mecza 😆
[quote]#post1736453 [quote]#post1736452 On chyba zomowców z cyganami też sędziował.[/quote]
Sprawdziłem, dokładnie on[/quote]
I jakieś wnioski z tego płyną?
Tak.
Jakie?
w końcu schodzą bilety, jazdaaa!
[quote]#post1736574 Jakie?[/quote]
Jakieś płyną 🛶
[quote]#post1736592 w końcu schodzą bilety, jazdaaa![/quote]
Ci sie chyba strony błon pomyliły z tą jazdą.
Analiza techniczna drużyn.
[h4]Cracovia [img-s]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/cracoviaherb.png[/img-s] vs [img-s]https://cracovia.krakow.pl/nextmatch/team/348.png[/img-s] Pogon Szczecin[/h4]
[i]Analizy dokonano na podstawie statystyk z ostatnich 5 spotkań obu drużyn.[/i]
[comparison home_name="Cracovia" away_name="Pogon Szczecin" form-home="100" form-away="0" att-home="0" att-away="0" def-home="100" def-away="0" poisson-home="0" poisson-away="0" h2h-home="29" h2h-away="71" goals-home="37" goals-away="63" total-home="33.0" total-away="67.0"][/comparison]
[forecast home="35" home_name="Cracovia" draw="35" away="30" away_name="Pogon Szczecin"][/forecast][b]Podsumowanie analizy:[/b] Analiza statystyczna meczu pomiędzy [b]Cracovią[/b] a [b]Pogonią Szczecin[/b] wykazuje wyraźną dysproporcję w potencjale obu zespołów. W obszarze aktualnej formy oraz solidności defensywnej przewaga [b]Cracovii[/b] wynosi 100% do 0%, co wskazuje na całkowitą dominację gospodarzy pod względem bieżącej dyspozycji oraz szczelności formacji obronnych. Wskaźniki ofensywne oraz rozkład bramek w modelu Poissona nie wykazują różnic między rywalami, co sugeruje wyrównany potencjał strzelecki.
W zestawieniach historycznych (H2H) sytuacja ulega odwróceniu: [b]Pogoń Szczecin[/b] osiąga wynik 71% wobec 29% dla [b]Cracovii[/b], co potwierdza historyczną przewagę gości w bezpośrednich starciach. Statystyki bramkowe również faworyzują przyjezdnych (63% do 37%).
Łączny wskaźnik prawdopodobieństwa wskazuje na przewagę [b]Pogoni Szczecin[/b] na poziomie 67,0%, przy 33,0% dla [b]Cracovii[/b].
Twistem w tej konfrontacji jest zderzenie całkowitej dominacji [b]Cracovii[/b] w statystykach formy i defensywy z miażdżącą przewagą [b]Pogoni Szczecin[/b] w bezpośredniej historii spotkań. Mimo lepszej aktualnej dyspozycji gospodarzy, globalny wskaźnik statystyczny wskazuje na [b]Pogoń Szczecin[/b] jako faworyta spotkania, co czyni wynik meczu zależnym od tego, czy przeważą bieżące atuty defensywne [b]Cracovii[/b], czy historyczna dominacja [b]Pogoni Szczecin[/b].
[alert][i]Typy można zmieniać do momentu rozpoczęcia meczu.[/i]
Statystyki: [url=https://cracovia.krakow.pl/s/ranking-typera]🏅 Ranking Typera (kliknij tutaj)[/url][/alert]
[quote]#post1736803 [quote]#post1736592 w końcu schodzą bilety, jazdaaa![/quote]
Ci sie chyba strony błon pomyliły z tą jazdą.[/quote]
nic mi się nie pomyliło ;) słowa "jazda" nie używasz na co dzień ?
Przerywając na chwilę analizę ekspercką lajkonika i przekomarzanie odnośnie użycia właściwych słów przypomnę, że aktualnie mamy 7500 wejściówek na pierwszy mecz tego sezonu na Ziemi Świętej.
Frekwencja w ekstraklasie pokazuje, że ludziom się chce i wakacje nie są przeszkodą. Wiem, że poniedziałek ale jak nie będzie mocno powyżej 10k to trochę wstyd.
Jeśli ktoś jeszcze nie poczynił odpowiednich kroków odnośnie zaklepana swojej obecność w celu wspierania Naszej Cracovii bezpośrednio na stadionie, to jest już najwyższa pora żeby właśnie tak zrobić.
Dziękuję za uwagę i pamiętajcie, że wszystko zaczyna się od Nas.
@BiancoRossoKSC#42838 Nic dodać, nic ująć
Nie będzie konferencji prasowej przed meczem?
[quote]#post1736835 Nie będzie konferencji prasowej przed meczem?[/quote]
Było już wyżej pisane, że nie
[quote]#post1736808 [quote]#post1736803 [quote]#post1736592 w końcu schodzą bilety, jazdaaa![/quote]
Ci sie chyba strony błon pomyliły z tą jazdą.[/quote]
nic mi się nie pomyliło ;) słowa "jazda" nie używasz na co dzień ?[/quote]
Ja nie używam, nawet sprzedałem samochód żeby mi się nie wyrwało
[quote]#post1736807 Analiza techniczna drużyn.
[h4]Cracovia [img-s]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/cracoviaherb.png[/img-s] vs [img-s]https://cracovia.krakow.pl/nextmatch/team/348.png[/img-s] Pogon Szczecin[/h4]
[i]Analizy dokonano na podstawie statystyk z ostatnich 5 spotkań obu drużyn.[/i]
[comparison home_name="Cracovia" away_name="Pogon Szczecin" form-home="100" form-away="0" att-home="0" att-away="0" def-home="100" def-away="0" poisson-home="0" poisson-away="0" h2h-home="29" h2h-away="71" goals-home="37" goals-away="63" total-home="33.0" total-away="67.0"][/comparison]
[forecast home="35" home_name="Cracovia" draw="35" away="30" away_name="Pogon Szczecin"][/forecast][b]Podsumowanie analizy:[/b] Analiza statystyczna meczu pomiędzy [b]Cracovią[/b] a [b]Pogonią Szczecin[/b] wykazuje wyraźną dysproporcję w potencjale obu zespołów. W obszarze aktualnej formy oraz solidności defensywnej przewaga [b]Cracovii[/b] wynosi 100% do 0%, co wskazuje na całkowitą dominację gospodarzy pod względem bieżącej dyspozycji oraz szczelności formacji obronnych. Wskaźniki ofensywne oraz rozkład bramek w modelu Poissona nie wykazują różnic między rywalami, co sugeruje wyrównany potencjał strzelecki.
W zestawieniach historycznych (H2H) sytuacja ulega odwróceniu: [b]Pogoń Szczecin[/b] osiąga wynik 71% wobec 29% dla [b]Cracovii[/b], co potwierdza historyczną przewagę gości w bezpośrednich starciach. Statystyki bramkowe również faworyzują przyjezdnych (63% do 37%).
Łączny wskaźnik prawdopodobieństwa wskazuje na przewagę [b]Pogoni Szczecin[/b] na poziomie 67,0%, przy 33,0% dla [b]Cracovii[/b].
Twistem w tej konfrontacji jest zderzenie całkowitej dominacji [b]Cracovii[/b] w statystykach formy i defensywy z miażdżącą przewagą [b]Pogoni Szczecin[/b] w bezpośredniej historii spotkań. Mimo lepszej aktualnej dyspozycji gospodarzy, globalny wskaźnik statystyczny wskazuje na [b]Pogoń Szczecin[/b] jako faworyta spotkania, co czyni wynik meczu zależnym od tego, czy przeważą bieżące atuty defensywne [b]Cracovii[/b], czy historyczna dominacja [b]Pogoni Szczecin[/b].
[alert][i]Typy można zmieniać do momentu rozpoczęcia meczu.[/i]
Statystyki: [url=https://cracovia.krakow.pl/s/ranking-typera]🏅 Ranking Typera (kliknij tutaj)[/url][/alert][/quote]
Ja się zastanawiam do czego służy forum i dla kogo jest forum??? Czy forum jest dla kibiców czy dla lajkonika? Skoro 3/4 aktywnych użytkowników nie chce lajkonika to dlaczego to coś jeszcze tu jest??? Jak ja tęsknię za tematami meczowymi zakładanymi przez nas i tymi dylematami czy po remisie ten sam ma zakładać? a może po remisie na wyjeździe tak a u siebie nie? a może jak remis z czołówką to tak a jak z outsiderem to nie? itp... a nie jakieś durne analizy techniczne i aktualizacje wyniku, które często nie działają jak należy.
A w temacie poniedziałkowego meczu to sprzedaż biletów idzie nadal jak krew z nosa (7700) i wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że dycha tym razem nie pyknie. Paprykarze mają zakaz więc sektor gości pusty, który zawsze nam trochę dobijał liczbę. Trochę to wstyd po takim dobrym liczbowo starcie sezonu u niemal wszystkich drużyn:
gts - 31 344
Poznań - 31 310
Warszawa - ok. 31 000 (sold out ogłoszony w czwartek - mecz dziś)
Zabrze - 25 998
Szczecin - 20 757
Wrocław - 18 000 (stan na wczoraj - mecz dziś)
Białystok - 18 832
Łódź - 17 256
Lublin - 15 200
Radom - 12 074
Płock - 11 089
Katowice - 9 350 (stan na 11:00 - mecz o 20:15)
Jedynie Lubin, Gliwice (tam od lat problem z zapełnianiem stadionu), Częstochowa (ale tam był sold out bo mały stadion) i Wieczysta miały wyniki poniżej 10 000.
W zasadzie to nie należę do "ligi frekwencyjnej", którą tak się jarają zwłaszcza psy królewskiego ale zastanawia mnie CO U NAS JEST NIE TAK???
Wszędzie boom na oglądanie meczów na żywo, rośnie zainteresowanie a u nas wręcz przeciwnie - albo zjazd albo stagnacja co najwyżej... i nie piszcie, że wyniki (cwelka najgorsze sezony od lat a i tak są komplety, Szczecin wiecznie bez tytułów, Lublin, Radom, Płock co osiągnęły?) albo wakacje, pora meczu itp (bo w każdym zakątku Polski są wakacje a piątek niewiele lepszy od poniedziałku a oba klubu ponad 10 tys)
Nie zapominajmy, że Motor Lublin ma.same sukcesy sportowe dlatego u nich taka frekwencja 😒.
Sukces nie jest najważniejszy jak widać.
Pasiacy obudźcie się wreszcie z tego letargu i to dotyczy: kibiców, członków klubu itd.
Jesteśmy w mentalnej dupie Pany.
[quote]#post1736870 Nie zapominajmy, że Motor Lublin ma.same sukcesy sportowe dlatego u nich taka frekwencja 😒.
Sukces nie jest najważniejszy jak widać.
Pasiacy obudźcie się wreszcie z tego letargu i to dotyczy: kibiców, członków klubu itd.
Jesteśmy w mentalnej dupie Pany.[/quote]
Na tym wypizdowie mecz motoru to chyba jedyna atrakcja.
- Edytowany
Hmmm, nie pójdę na mecz, bo wystawa "Gotyk w Karpatach" jest tylko do 9 sierpnia, a jeszcze nie byłem....
No raczej chyba nie o to chodzi 😁
Już to było klepane wzdłuż i wszerz, nie chodzi o wyniki ale o lecenie w chuja rok w rok i sprzedawanie kitu
nie chce mi sie pisać :) odsyłam do wątku "przyprowadź cośtam na Cracovie"
dopóki nic się w tej kwestii nie zmieni to możecie sobie płakać ile chcecie
Moje trzy grosze: Ale to jest nasz klub i to przedewszystkim my jako kibice powinniśmy reagować w tej materii i jeśli widzimy że sprawy idą w złym (tragicznym) kierunku musimy reagować, a nie mówić że ja mam dość i p...lę. Swój klub?
Z pozytywów na sektor D zostało kilkadziesiąt miejsc, więc jak.ktoś chce dopingować z tego sektoru ostatnia szansa.
W tym momencie nasz sufit frekwencyjny to 11/12 k,przy dobrych wynikach i realnym zainteresowaniem Klubem właściciela Płatka Sold Out mógłby być za każdym razem.
Niestety przy tym właścicielu tego nie widzę....
[quote]#post1736885 W tym momencie nasz sufit frekwencyjny to 11/12 k,przy dobrych wynikach i realnym zainteresowaniem Klubem właściciela Płatka Sold Out mógłby być za każdym razem.
Niestety przy tym właścicielu tego nie widzę....[/quote]
No więc może wreszcie damy do zrozumienia temu pseudo właścicielowi czyj jest ten klub naprawdę i dla kogo istnieje!? Inaczej któregoś dnia obudzimy się z przysłowiową ręką w .....Żeby było jasne zawodników, drużynę wspierać z całych gardeł a temu gościowi walić między oczy żeby zrozumiał. A jeżeli nie to ,,kończ waść wstydu oszczędź,,
Kolega Bodzio dobrze odjechał... jeszcze się nawet 1 mecz u nas nie odbył a już wnioski że stagnacja a nawet zjazd! ....
I to po rekordowo frekwencyjnym poprzednim sezonie....
W poniedziałki zawsze bedzie niższa frekwencja i koniec kropka, nie bede sie nawet rozwodził dlaczego, bo jest to oczywiste.
Jak ktoś ma o to żal to niech pisze maile do ekstraklasy, PZPN czy kij wie kogo, zeby mecze byly grane w weekendy a nie nadupca na swój klub i kibiców.
Hanku ,musisz zrobić korektę,bo nie będą wiedzieli,kto ma strzelać ..
[quote]#post1736927 Kolega Bodzio dobrze odjechał... jeszcze się nawet 1 mecz u nas nie odbył a już wnioski że stagnacja a nawet zjazd! ....
I to po rekordowo frekwencyjnym poprzednim sezonie....
W poniedziałki zawsze bedzie niższa frekwencja i koniec kropka, nie bede sie nawet rozwodził dlaczego, bo jest to oczywiste.
Jak ktoś ma o to żal to niech pisze maile do ekstraklasy, PZPN czy kij wie kogo, zeby mecze byly grane w weekendy a nie nadupca na swój klub i kibiców.[/quote]
Tak, zaraz się okaże, że termin niedzielnego meczu z medalikami też dużemu gronu Pasiaków nie pasuje, bo to obiad rodzinny, bo to spacer z dzieciakami, bo to wizyta u rodziców pod miastem, bo to.. Wymówka zawsze się znajdzie.
Poniedziałek może nie jest mega komfortowym terminem, ale inne też mają wady i nie jest to usprawiedliwieniem nie przyjścia. Godzina jest na tyle komfortowa, by większość po pracy zdążyła i na przyzwoitą porę można do domu wrócić. Frekwencji na poziomie <8k na 24h przed meczem nic nie usprawiedliwia. Biorąc pod uwagę przrciwnika, zespół, który zawsze na okazję grania z nami pianę na ustach ich kibiców wywołuje, tym bardziej powinna frekwencja być o wiele lepsza niż się zapowiada
Terminy poniedziałkowe są najlepsze, nie kolidują z wyjazdami łikendowymi,, świetna godz 19, jest czas po pracy piwko się napić i na mecz.
Powrót ok 21:30, można jeszcze piwko lub dwa wypić i się wyspać do pracy.
Pany dwa pytania:
1. Dziecko 3 lata na rodzinny wchodzi na rękach czy wejście bramą,
2. Na rodzinnym jest stoisko k1 gdzie można kupić Pasiaka?
Przecież u nas zawsze dużo osób kupuje w dniu meczu na ostatnią chwilę. Będzie 11 tys spokojnie co nie jest wcale złym wynikiem przy braku tych qrew i poniedziałku.
[quote]#post1736969 Przecież u nas zawsze dużo osób kupuje w dniu meczu na ostatnią chwilę. Będzie 11 tys spokojnie co nie jest wcale złym wynikiem przy braku tych qrew i poniedziałku.[/quote]
2500 biletów w jeden poniedziałkowy dzień meczu? No to byłby wyczyn! Wydaje mi się, ze 10 tys. będzie już sukcesem. Chyba, że nasz prezes ogłosi w południe nowego sponsora na koszulkę i dwóch napastników z LaLiga😆 😆 😂 i leniwi ciekawscy zdecydują się ruszyć tyłki.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)