Da się tu kogoś zablokować? Bo nie znalazłem takiej opcji, a już nie da się czytać tego pierdolenia.
-
-
Cracovia 1 - 1 Korona Kielce, sobota 23 maja 2026, 17:30
Z jednym muszę sie z Santo zgodzić. Gęstość krzesełek zdecydowanie dedykowana dla "chudzinek". Ale nie mam nic przeciwko takiemu ściskowi co mecz.
[quote]#post1726627 Z jednym muszę sie z Santo zgodzić. Gęstość krzesełek zdecydowanie dedykowana dla "chudzinek". Ale nie mam nic przeciwko takiemu ściskowi co mecz.[/quote]
Mi się wydaje, że to nie gęstość jest problemem, tylko fakt, że sporo meczów rozgrywamy gdy jest zimno na zewnątrz, więc ludzie są grubo poubierani, a dodatkowo wielu z nas nosi lekko nadmiarowe kilogramy :)
Nie chce cwaniakować jaki to ze mnie wielki zwiedzacz stadionowy, ale byłem na kilku dużych europejskich obiektach i nie sądzę, żeby nasze krzesełka odstawały od normy.
Jedyne co tak naprawdę jest kiepsko przemyślane w kontekście nowego stadionu to trybuna za blisko ulicy. Jeśliby kiedykolwiek była potrzeba powiększeni jej to chyba nie ma jak tego zrobić fizycznie (pomijając kwestię zasłaniania Wawelu itp.)
Wydaje mi się że bokiem i po cichu poszła jakaś akcja z sektorem rodzinnym, bo dziwne, ze to akurat ten sektor wyprzedał się jako pierwszy. Ale cokolwiek zrobili, niech robią to co kolejkę :)
nie ma co biadolić, pekło 12.000! ;)
[quote]#post1726630 nie ma co biadolić, pekło 12.000! ;)[/quote]
12 koła już wcześniej pękło, licznik nie wszystkich podaje (bez skyboxów oraz kibiców gości).
@PanP#38582
też racja
https://www.youtube.com/live/5Q5jdvsSRBU?si=5cwzVCCG9sEiL01l
Od 41:45 Bartek Mrozek wyjaśnia Santo :)
- Edytowany
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1779296280-150.jpg[/img]
Pozostalo 742 .Przydalby sie wiekszy stadion 🏟
[quote]#post1726627 Z jednym muszę sie z Santo zgodzić. Gęstość krzesełek zdecydowanie dedykowana dla "chudzinek". Ale nie mam nic przeciwko takiemu ściskowi co mecz.[/quote]
Z racji zamieszkania 2 krotnie oglądałem na partyzanta nasze mecze w Szczecinie, za każdym razem było około 20 tys widzów, byłem na najdroższej trybunie głównej (odpowiednik naszych sektorów E i G) i wcale nie zauważyłem żeby tam było więcej miejsca jak u nas.
Hehe, zaczęło się, większy stadion 😂
szerszy :)
Wyższy być nie może, wiadomo Wawel. Ale może głębszy? Wkopać się pod poziom GTSu tylko zabezpieczyć przeciekanie
Nie ma szans na powiększenie stadionu, ogromne koszty. Zresztą w planach jest powiększenie stadionu Widzewa, oraz Narodowego niby na IO, zobaczymy czy w tamtych miejscach to wypali.
- Edytowany
@mcz_#6169 mu tu tak dowcipkujemy raczej....
[b]Edycja z 20.05.2026 o godz. 19:37 (scalono posty)[/b]
Zresztą, przypominam że w optymistycznym scenariuszu wraca Święta Wojna co oznacza zamknięcie stadionu dla kibiców więc problem sam się rozwiąże.
Czemu strefy buforowe zajmują az tyle miejsc? Na meczu z Koroną w ogóle mogłoby ich nie być. Stadion zdecydowanie za mały i to nas skazuje na bycie przeciętniakiem ligowym przez długie lata.
A czy w ogóle jest gdzieś transmisja tego meczu osobno bez multiligi?
Zdecydowanie mecz z Koroną mógłby się odbyć bez buforów.
Warto to w końcu przetestować, a Cracovia może być tego protoplastą
Nie podejrzewam Beduinów żeby wpadli na taki pomysł z tymi buforami.... niestety.
- Edytowany
Czy mecz Cracovii z Koroną będzie można obejrzeć na jakimś osobnym kanale?
Ps. Mecz z Koroną będzie niestety jedynym meczem na Kałuży na którym.mnie nie będzie w tym sezonie..
pamiętam z poprzednich multilig ze były wszystkie mecze transmitowane, cześć z nich bez komentatorów
nie wyobrażam sobie innej sytuacji
tvp sport 3 mecz z rzedu transmituja mecz legii .... tym razem z motorem.....
- Edytowany
[quote]#post1726609
w pewnym sensie nie dziwi mnie, że zgodziliśmy się na taki gówniany stadionb[/quote]
pewien czas temu (byliśmy w tabeli znacznie niżej niż sąsiadka) znajomy kibic gts powiedział mi "ale tego stadionu to wam zazdroszczę...
Na stadionie Cracovii to przynajmniej dobrze się mecz ogląda, bo jest super widok z każdej trybuny.
Ja lubię takie małe, kameralne obiekty, mają lepszy klimat. Byłem na dużych i powiem szczerze bez rewelacji.
Gdyby nasz miał tak o 4/5k więcej miejsc, to byłby wręcz idealny.
Szkoda, że nie da się poczuć wielkości, rozmachu ale klimatu oglądania meczu może chyba każdy pozazdrościć :)
Zagrajmy to co potrafimy najlepiej - czyli mecz na remis.
Jacula gra o posade, Korona nie odpuści na pewno.
Kadrowo jesteśmy lepsi, ale znając życie 2 bramki właduje nam stepinski i sie na nas oblokuje jak inne pokraki w tym sezonie
Sektor H3 zaprasza spóźnialskich 😆 300 sztuk zostało.
Ostatni bastion Santowski broni się dzielnie ale dxsnsr na zwycięstwo topnieją
- Edytowany
Dobra 200 biletów zostało, spóźnialscy ostatni dzwonek.
Po 3 punkty.
[quote]#post1726727 Ostatni bastion Santowski broni się dzielnie ale dxsnsr na zwycięstwo topnieją[/quote]
Sektor H im. Santo 😂
minusem jest brak kiełbasy z ognia. już to testowałem..
SOLD OUT ! 😙
Santo odstąpiłeś komuś bilet? Szkoda żeby się zmarnował.
P.s. licznik pokazuje jeszcze 8 sztuk, ale na pewno do meczu jeszcze coś do puli będzie wracać (może miejsce Santo) więc obserwujcie (Ci którzy jeszcze nie mają).
Wyprzedane. Santo będzie chodził wkurwiony przez kilka dni.
- Edytowany
Właśnie w tą sobotę chciał pójść na mecz
Parafrazując napis z pewnej koszulki
[quote][b]Kadrowo jesteśmy lepsi[/b], ale znając życie 2 bramki właduje nam stepinski i sie na nas oblokuje jak inne pokraki w tym sezonie[/quote]
Odważna teza
Pan Jacek jedzie do nas po 3 pkt... Pełna mobilizacja i koncentracja
Analiza techniczna drużyn.
[h4]Cracovia [img-s]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/cracoviaherb.png[/img-s] vs [img-s]https://cracovia.krakow.pl/nextmatch/team/346.png[/img-s] Korona Kielce[/h4]
[i]Analizy dokonano na podstawie statystyk z ostatnich 5 spotkań obu drużyn.[/i]
[comparison home_name="Cracovia" away_name="Korona Kielce" form-home="44" form-away="56" att-home="63" att-away="38" def-home="38" def-away="62" poisson-home="56" poisson-away="44" h2h-home="75" h2h-away="25" goals-home="71" goals-away="29" total-home="57.8" total-away="42.3"][/comparison]
[forecast home="45" home_name="Cracovia" draw="45" away="10" away_name="Korona Kielce"][/forecast][b]Podsumowanie analizy:[/b] Analiza statystyczna wskazuje na wyraźne rozbieżności w potencjale obu drużyn. [b]Cracovia[/b] dominuje w ofensywie z wynikiem 63%, podczas gdy [b]Korona Kielce[/b] osiąga w tym aspekcie 38%. Sytuacja odwraca się w defensywie, gdzie [b]Korona Kielce[/b] legitymuje się skutecznością na poziomie 62%, przy 38% [b]Cracovii[/b].
W zestawieniach bezpośrednich (H2H) [b]Cracovia[/b] wykazuje zdecydowaną przewagę, wygrywając 75% spotkań. Statystyka bramek również przemawia na korzyść [b]Cracovii[/b], która odpowiada za 71% zdobyczy bramkowych w tej rywalizacji. Aktualna forma stawia [b]Koronę Kielce[/b] w nieco lepszym świetle (56% do 44%), jednak rozkład Poissona wskazuje na większe prawdopodobieństwo zwycięstwa [b]Cracovii[/b] (56%).
Ogólny wskaźnik siły wskazuje na [b]Cracovię[/b] jako faworyta z wynikiem 57,8% wobec 42,3% dla [b]Korony Kielce[/b]. Przewaga gospodarzy jest zauważalna, choć nie przytłaczająca.
[i]Twist[/i]: Mimo przewagi [b]Cracovii[/b] w potencjale ofensywnym i historii bezpośrednich spotkań, wyższa aktualna forma [b]Korony Kielce[/b] oraz jej solidna formacja obronna sugerują, że wynik meczu nie jest przesądzony i może być bardziej wyrównany, niż wskazywałby na to ogólny bilans sił. Statystyczna przewaga [b]Cracovii[/b] opiera się głównie na danych historycznych, podczas gdy bieżąca dyspozycja faworyzuje [b]Koronę Kielce[/b].
[alert][i]Typy można zmieniać do momentu rozpoczęcia meczu.[/i]
Statystyki: [url=https://cracovia.krakow.pl/s/ranking-typera]🏅 Ranking Typera (kliknij tutaj)[/url][/alert]
@Lakbeti#42816
Wiesz, czy też zgadujesz?
- Edytowany
I bardzo dobrze. Na tym polega sport.
Edit: ooo i jeszcze Lajkonik przeciw nam.
Korona się na pewno nie położy i "nie odda" tego meczu za darmo. Zresztą Termalika w Gdyni też "nic nie musiała"...a wygrali i spuścili Arkę 😐. A my ku*wa musimy w końcu wygrać jakiś mecz bo to są już jakieś nieśmieszne żarty.... że tyle czasu z nikim i nigdzie meczu wygrać nie potrafimy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)