To taki mecz, w którym najbardziej było widać, że nie ma Kallmana. Sam sobie wypracował, powalczył, strzelił w trudnej sytuacji. Dziś były zbyt krótkie podania, niedokładności, brak ciągłości, wykończenia. Nikt z przodu nie dał szczególnej jakości. O kontuzji Bogacza aż nie chce się pamiętać, bo mógł być brakującym ogniwem. Ale tak się załatwić to kurczę też trzeba umieć...
-
-
Widzew Łódź 0 - 0 Cracovia, piątek 20 lutego 2026, 20:30
Oby Jean był taki sam i jakoś to będzie...
Trzeba podkreślić dobrą zmianę Kameriego. Hasić wraca do formy technicznej, ale w 1 połowie nie bardzo miał do kogo grać (Praszelik słabszy mecz, Zahi nie jest do gry kombinacyjnej). Moim zdaniem drużyna ma większy potencjał niż to dzisiaj pokazała, trener jakoś koślawo to ustawił. No ale Widzew wyszedł z pianą na pysku, nie chciał/nie umiał grać w piłkę, w zasadzie tylko walka wręcz.
W defensywie gramy bardzo dobrze. Ofensywa nie istnieje. Bogacz grał dzisiaj krótko ale bardzo fajnie się pokazał. Szkoda jego kontuzji.
Może i nasi nie umieją grać w piłkę ale nie dali się czerwonym i nie pękają ( z wyjątkiem Bogacza).
Mnie ten mecz trzymał w napięciu do końca. Najbardziej podobała mi się gra Mateuszka.
- Edytowany
jednak bym na chłodno spojrzał
Stefańskiego znamy i jak nam gwizda to każdy wie - od pamietnych derbow
teren trudny jesli chodzi o atmosfere
boisko koszmarne
dobrze ze mamy mecz z nimi za soba,
widzewowi nikt krzywdy zrobić nie pozwoli w kontekscie zagrożenia spadkiem, i ten jeden punkt kuriozalnie to jest cenny
[b]Edycja z 20.02.2026 o godz. 23:07 (scalono posty)[/b]
no martwi kontuzja Bogacza, oby szybko sie chłopak pozbieral
Pokaz antyfutbolu.
Ale strasznie szkoda bo ten klub z Łodzi był spokojnie do pykniecia, zabrakło chyba odwagi w grze do przodu.
Dla mnie rozgrywanie od tyłu i tyle razy takie ryzykowne zagrania na tej murawie były niepotrzebne. Oni mieli 9 rożnych, my 3. W takich meczach gra się prostymi środkami co pokazał Bogacz i kilka razy Kaweh. Piłka na walkę i wrzutka na aferę i zawsze się gdzieś odbije i spadnie. Obrońcy Widzewa tak obsrani i niepewni, że szkoda było tego nie wykorzystać. Irytuje mnie, że u nas nikt nie strzela z dystansu, aż się prosi przy takiej murawie, tylko zawsze wchodzenie z piłką do bramki, a już nie mówię o wolnych, szkoda tej sytuacji z końcówki gdzie piłka była na 17m.
stracone dwa punkty w meczu z bardzo słabą ekipą.
drużyna bez zębów w ataku.
trener bojący podjąć się większego ryzyka.
i do tego jeszcze gość, który ma pojęcie o piłce, łamie obojczyk, noż kurwa mać.
[quote]#post1712195 [b]stracone dwa punkty w meczu z bardzo słabą ekipą.[/b]
drużyna bez zębów w ataku.
trener bojący podjąć się większego ryzyka.
i do tego jeszcze gość, który ma pojęcie o piłce, łamie obojczyk, noż kurwa mać.[/quote]
Nie żebym się czepiał na siłę...ale my w tym meczu też byliśmy słabi, dlatego remis oddaje to co się działo na boisku.
K@#€a, 2.mecz z rzędu mamy w ostatnich sekundach meczu wolnego na 17. metrze i znów wykonanie dramatyczne! Taka pilka to jak...pół karnego.
Co do calego meczu: 1 Stefanski wuj. 2. Takie pastwisko jak tam mają nie powinno byc dopuszczone do gry. 3. Bogacz umie grać w pilke
Wydaje mi się że Minchev by więcej wniósł niż ten Kameri. Poza efektownym zagraniem z pierwszej piłki nic nie pokazał.
Taki Fornalczyk potrafi kiwnąć oddać strzał a nasi tylko do boku i ewentualnie wrzutka.
Pau Sans fizycznie chyba za słaby na tą ligę fizoli. Rózga to był gość 🥲
Nie byłem , nie oglądałem , nie czytałem , ale dalej trwam .
Powinno się więcej meczów grać w zimie (jak jest dodatnia temperatura to przekładać). Absolutnie nie podgrzewać murawy (i żadnych innych wymagań). Aha i początek meczy tak o 2:00 w nocy. No i oczywiście zakodować wszystko.
A podręcznik licencyjny wyrzucić.
[quote]#post1712190 Dla mnie rozgrywanie od tyłu i tyle razy takie ryzykowne zagrania na tej murawie były niepotrzebne. Oni mieli 9 rożnych, my 3. W takich m. Irytuje mnie, że u nas nikt nie strzela z dystansu, aż się prosi przy takiej murawie, tylko zawsze wchodzenie z piłką do bramki, a już nie mówię o wolnych, szkoda tej sytuacji z końcówki gdzie piłka była na 17m.[/quote]
No fakt; strzał Klicha pokazywali jako akcję meczu, Praszelik nie spróbował ani razu - obniża mu to ocenę. Co do wolnego w ostatnich minutach - fakt, ale oni mieli identyczną sytuację i też nie umieli tego wykorzystać.
W sumie to był sprawiedliwy remis, nie zapominajmy, ile milionów tam biegało w czerwonych majtkach, ich forma rośnie, jeszcze niejednemu zrobią krzywdę w tej rundzie.
Dokładnie tak, mecze w Wigilię o 20, w sylwestra o 21, przerwa zimowa jest zbyteczna, mistrza wyłaniać na dzień kobiet.
- Edytowany
@niegramotnyj#21907
Zgoda co do wszystkiego poza tą szkodą. Może nie spadną, ale sensacyjnych wyników po nich się nie spodziewam. Pieniądze nie grają.
Ten Murzyn na B po prawej stronie dobry
@sterby#4472 Zgadzam się z powyższym. Ale zwiększyłbym ligę do 20 zespołów. To mit, że im mniej, tym liga lepsza. Obecne przykłady Widzewa i Ległej pokazują, że dziadem można być w każdej lidze. Mało tego, trudno się takich psujów futbolu pozbyć z ligi.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-02/1000030045-jpg-16010048.jpg[/img]
Niczym Barcelona😉
Prawie jak za Stawowego w 2013 roku :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)