Dawać już ten meczyk bo trzeba go wygrać i dopisać 3 pkt w drodze po puchary... 😎
-
-
Nieciecza 0 - 1 Cracovia, poniedziałek 2 lutego 2026, 19:00
- Edytowany
Mam nadzieję że po przerwie wrócimy z przytupem i od razu zaklepiemy 3 punkty.
Analizując tak pierwszą rundę uważam, że najbardziej przełomowym na minus momentem była pechowa przegrana z Pogonią. Dominowaliśmy w tym meczu i kontynuowaliśmy dobrą passę, niejednemu przez myśl przeszło, że w końcu przełamiemy barierę, a tu nagle gol z dupy Grosickiego i jeszcze bardziej z dupy, absurdalny drugi gol. Gość który go strzelił został nabity dośrodkowaniem.
Myślę że to w tym momencie być może Elsner nie spełnił swojej roli, nie zarządził porażką, która co prawda nie była dotkliwa, ale to był ten rodzaj porażki z którą ciężko się pogodzić.
Chwilę potem było oddanie niemal walkowerem PP w Częstochowie i tu już atmosfera zaczęła się zagęszczać, bo nikt z nas nie spodziewał sie, że odpadniemy bez walki, że wyjdziemy z opuszczoną gardą i pozwolimy się wypunktować.
Od tamtego momentu graliśmy piach, ale mimo to pozostaje uczucie niedosytu po meczach z Motorem i Lechem, bo obie drużyny zaprezentowały się u nas słabo, wystarczyło tylko i aż podkręcić nieco tempo i oni nie nadążali. Mieć teraz pięć dodatkowych punktów za tamte mecze to byłoby coś.
Podsumowując liczę, że w rundzie wiosennej będziemy walczyć i tylko tyle wymagam. Bo sama walka pozwoli nam być jeszcze wyżej w tabeli.
Zgadzam się co do punktu krytycznego czyli meczu z Pogonią. I to tylko pokazuje ile znaczy mental, bo 1 polowa z Pogonią byla wrecz koncertowa, a nawet druga patrzac przez pryzmat następnych meczow nie byla taka zla, wiec nikt nie zapomnial jak biegac i kopac w tydzien. Mi najbardziej żal Zagłębia bo z ich strony nie bylo w ogóle zagrozenia a i tak nie bylismy w stanie nic zrobic.
Wszystko jest w grze, ale ten mecz naprawde pokaże, czy chcemy grać o coś. Bo nie sądze, ze druga runda będzie aż tak wyrównana i trzeba się zalapac do grupy, która odskoczy
Tak te dwa mecze Motor, Lech bolą strasznie , ciut wiekszej determinacji woli walki i było by na 4+. Nie źle ale coś brakło takiego zadziorności , charakteru.. ktoś napisał mental.
[quote]#post1703561 Tak te dwa mecze Motor, Lech bolą strasznie , ciut wiekszej determinacji woli walki i było by na 4+. Nie źle ale coś brakło takiego zadziorności , charakteru.. ktoś napisał mental.[/quote]
Z Lechem akurat determinacji i woli walki nie brakowało... Brakło chyba umiejętności grania w takiej sytuacji, co w drugiej połowie było widać, no i jednak mieliśmy pecha - parę strzałów wybitych z braki przez Lecha cudem i bramka na 2:2 z niczego...
Z Lechem zabrakło jedynie koncentracji po strzeleniu gola na 2-1.
5 min po strzeleniu bramki dającej prowadzenie następuje rozprężenie i zespół pokazuje wtedy miękkie podbrzusze, dlatego tak ważne jest wpajać piłkarzom, że cieszyć się będą po meczu.
Wystarczyło, żeby Hasic wjechał w lechitę przed dośrodkowaniem i cieszylibyśmy z 3 punktów, takie detale pozwalają na zdobywanie trofeów.
[quote]#post1703423 Ja tam nie potrzebuję byście chwalili i do Lajkonika można się przywalać o wiele rzeczy ale nie o to :)[/quote]
Ktoś go jednak za lejce trzyma. I powinien wyczuć że na banerze nad forum powinno teraz wisieć info o treningu noworocznym, a nie mecz z wiejskim klubem który odbędzie się za 2 miesiące.
Zbojkotowac wątek lajkonika, a bliźniaczy wątek niech założy np ostatni zakładający wątek meczowy.
Niedasię, Lajkonik nie znosi konkurencji.
To znaczy założyć możesz, ale nie powisi długo, twój wątek zniknie, a reszta postów ewentualnie zostanie przeniesiona do lajkonikowego wątku.
- Edytowany
Trzeba go nazwać jakoś inaczej dla niepoznaki, tak żeby lajkonik nie zorientował się 😋
I tam pisać a w lajkonikowym nie.
Jest taki pomysł.
Możemy jeszcze szyfrem pisać 😝
🍆 w 🍑👍🐎
Raz jak szyfrem napisano na płocie coś, to delegat się spocił kartkując dzienniczek i nic nie znalazł. A to było zwykłe wisła kurwa.
[quote]#post1703765 Niedasię, Lajkonik nie znosi konkurencji.
To znaczy założyć możesz, ale nie powisi długo, twój wątek zniknie, a reszta postów ewentualnie zostanie przeniesiona do lajkonikowego wątku.[/quote]
A swoją drogą to ciekawe.
Na forum jest gremialne, zgodne negatywne uczucie do Lajkonika (tego forumowego, bo tradycyjny krakowski jest OK - przykre, że taki dziwny twór używa takiej słynnej i miłej nazwy).
A decydenci to-to trzymają,
choć miesiące mijają
a nasze uczucia się nie zmieniają...
Innej przyczyny jak chęć pokazania "ja tu rządzę" nie widzę.
Może się uczą używać tego narzędzia i są nam wdzięczni w duchu za wszystkie uwagi, które im przekazujemy ;-)
Oby .
[quote]#post1703908 🍆 w 🍑👍🐎[/quote]
Zrozumiałem i zgadzam się :)
👍🏼 🏇 - 🖕
- Edytowany
[quote]#post1704049 [quote]#post1703908 🍆 w 🍑👍🐎[/quote]
Zrozumiałem i zgadzam się :)
👍🏼 🏇 - 🖕[/quote]
Chujowo ci to wyszlo jak wiekszosc twoich wpisow. Podpinasz sie pod czyjas kreatwynosc,zeby zaistniec ze swoim banalem. Podpytaj zstepnego,zrobi jakies monte carlo i wyjdzie na to,zes sie wypuscil z szajsem.
Kukurydza nie urośnie to gdzie na dwójkę?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)