Albo masz piłkę albo za nią biegasz. Mieliśmy wysokie posiadanie to logiczne że Arka więcej przebiegła. Inna sprawa że to nasze posiadanie to podania w formacji obronnej i do bramkarza.
-
-
Arka Gdynia 2 - 1 Cracovia, sobota 4 października 2025, 20:15
Ankieta: Który piłkarz Cracovii wyróżniał się w tym meczu?
Ankieta jest publiczna. Każdy może zobaczyć głosujących.
0 głosów
0 głosów
0 głosów
3 głosów
2 głosów
0 głosów
3 głosów
0 głosów
2 głosów
0 głosów
0 głosów
0 głosów
0 głosów
0 głosów
1 głosów
0 głosów
[h3]☑️ Podsumowanie ankiety: Który piłkarz Cracovii wyróżniał się w tym meczu?[/h3]
Oddano [b]9 głosów[/b]:
[progress=33][img-s]https://cracovia.krakow.pl/nextmatch/player/47792.png[/img-s] Amir Al-Ammari (3 głosów)[/progress]
[progress=22][img-s]https://cracovia.krakow.pl/nextmatch/player/270836.png[/img-s] Oskar Wójcik (2 głosów)[/progress]
[progress=22][img-s]https://cracovia.krakow.pl/nextmatch/player/57284.png[/img-s] Mikkel Maigaard (2 głosów)[/progress]
[progress=11][img-s]https://cracovia.krakow.pl/nextmatch/player/48451.png[/img-s] Otar Kakabadze (1 głosów)[/progress]
[progress=11][img-s]https://cracovia.krakow.pl/nextmatch/player/375156.png[/img-s] Bartosz Biedrzycki (1 głosów)[/progress]
Minęła doba a nerw dalej w człowieku siedzi. Kubeł zimnej wody dla wszystkich.
U mnie to samo. Przechodzony mecz. 1 celny strzał przez 90 minut. To jest jakiś nieśmieszny żart. Wyglądali tak jakby przyszli pokopać na osiedlowym orliku.
- Edytowany
Teraz będzie przerwa 2 tygodnie i wrócą na właściwe tory. ☺
Nie rozumiem jak można przejść tak obojętnie koło meczu? Bo nie oszukujmy się ale to jest tragedia. Do tego 1 celny strzał !!!
Arka ma najmniej strzelonych bramek w całej lidze tylko 7. I my z taką drużyną potrafiliśmy przegrać...ehh 😑
- Edytowany
[quote]#post1695936 1 celny strzał przez 90 minut.[/quote]
[quote]#post1695960 . Do tego 1 celny strzał !!![/quote]
Rozumiem krytykę, ale naprawdę, piszmy obiektywnie, a nie na podstawie niewiele wartych, jak się okazuje, analiz "firmowych" - nie jeden a co najmniej [b]dwa[/b].
Strzał Wójcika wybity z linii bramkowej przez obrońcę to jest celny strzał.
[quote]#post1695970 [quote]#post1695936 1 celny strzał przez 90 minut.[/quote]
[quote]#post1695960 . Do tego 1 celny strzał !!![/quote]
Rozumiem krytykę, ale naprawdę, piszmy obiektywnie, a nie na podstawie niewiele wartych, jak się okazuje, analiz "firmowych" - nie jeden a co najmniej [b]dwa[/b].
Strzał Wójcika wybity z linii bramkowej przez obrońcę to jest celny strzał.[/quote]
Nie wiem jak inni forumowicze, ale ja poczułem się spokojniejszy.
Nie chodzi o nasz spokój, tylko o rzetelność tych statystyk.
Jest prawie poniedziałek.. Dalej mną targa, zeszło powietrze jak zresztą z tego balonika..
Całkowicie nie rozumiem, nie kumam o co chodzi w tym wszystkim...
Mamy niby grać w Pucharach a przegraliśmy mecz.. Ba, przeszliśmy obok niego !!
Arka nas tak trzymała na dystans, tak grała jakbyśmy pozamieniali się pozycjami w tabeli..
Ten mecz ,przed rozpoczęciem mieliśmy przegrać? Bo to tak wyglądało...
Dwa strzały na bramkę oddane...Masakra, wstyd !!!
Dlaczego trener nie reaguje ? Nie robi zmian, wcześniej? Jakich kolejek ? Przecież było widać, że nic tam się nie trybu.
O co w tym wszystkim chodzi? Tak są zajechani, że brakuje im pary? Bo przecież mamy potencjał i niby wszystko to czego nie mieliśmy nigdy
- Edytowany
Pojechali nad morze w glorii ochów i achów nad tym jak bardzo blisko nam do pucharów,a nawet może MP,że przejdą sobie spacerkiem po plaży,zobaczą zachód słońca i wrócą do domu w zajeb*** humorach .
No i qrw* lipa! Arka zamiast skoczyć po piwo i fajki ..
Trzeba by jakiś protest,albo chociaż zapytać, o co poszło ?
Miałem se odpocząć, ale tyż mną targa.
Ja np nie rozumiem jak grając w takich warunkach (deszcz , ślisko) można nie próbować strzelać po ziemi, czy po koźle.
Wiadomo, że piłka wpada w poślizg i jest cięzka do opanowania bramkarzowi - to NIE, strzelamy , jeśli w ogóle , gdzieś wpizdu PB w okno...
wtf?? choć trzeba się faktycznie cofnąć i spytać, czy my w ogóle tam pojechaliśmy po 3 pkt, czy spacerek i jeden pkt jest ok.
Tym bardziej, że mamy zawodników umiejących strzelać z dystansu - Maigaard, Klich, Aleksić , Kaka . Więc dlaczego tego nie robimy ?
Dobre pytanie, ciekaw jestem czy padło na którejś z konferencji prasowych.
[quote]#post1695976 Nie chodzi o nasz spokój, tylko o rzetelność tych statystyk.[/quote]
To raczej jest w strzałach zablokowanych. Nie było szans by się padła bramka skoro nawet do niej nie doleciała - liczy się jako celny kiedy to ostatni zawodnik wybija.
- Edytowany
@koziołek#3702 Ale ten obrońca był ostatni. No chyba, że liczysz bramkarza, który nie miał szans tego wybronić. Czy gdyby bramkarz był przed ostatnim obrońcą i by obronił, no powiedzmy, że nogą, to też byłby strzał zablokowany? Ale może rzeczywiście liczą tak jak piszesz.
Ale w takim razie czemu nie liczyli jako strzał zagrania Kaki zaraz potem, które obronił bramkarz? Że zbyt słabe, żeby uznać jako strzał?
Mi w trakcie oglądania wydawało się, że obrońca był dość daleko od bramki. Musiałbym jeszcze raz zobaczyć.
Inne przykłady podane przez Ciebie to ich nie pamiętam ale jak podasz minutę kiedy to było to się odniosę :)
To jest wszystko ta sama akcja.
Obrońca był góra metr od bramki. Później piłka trafia po głowę Sojilkovicia do Kakabadze i on jakąś ekwilibrystyczną pietką kieruje ją w stronę bramki. 51-52 minuta
[quote]#post1695992 Pojechali nad morze w glorii ochów i achów nad tym jak bardzo blisko nam do pucharów,a nawet może MP,że przejdą sobie spacerkiem po plaży,zobaczą zachód słońca i wrócą do domu w zajeb*** humorach .
(...)
Trzeba by jakiś protest,albo chociaż zapytać, o co poszło ?[/quote]
[quote]#post1695981
Całkowicie nie rozumiem, nie kumam o co chodzi w tym wszystkim...
Mamy niby grać w Pucharach a przegraliśmy mecz.. Ba, przeszliśmy obok niego !!
Arka nas tak trzymała na dystans, tak grała jakbyśmy pozamieniali się pozycjami w tabeli..
Ten mecz ,przed rozpoczęciem mieliśmy przegrać? Bo to tak wyglądało...
Dwa strzały na bramkę oddane...Masakra, wstyd !!!
Dlaczego trener nie reaguje ? Nie robi zmian, wcześniej? Jakich kolejek ? Przecież było widać, że nic tam się nie trybu.
O co w tym wszystkim chodzi? Tak są zajechani, że brakuje im pary? Bo przecież mamy potencjał i niby wszystko to czego nie mieliśmy nigdy[/quote]
Ja - tak myślę - rozumiem. Nie uważam że przeszli obok meczu, nie uważam, że są "zajechani" ani że grają przeciw trenerowi. Arka (a raczej trener Szwarga, miałem o nim raczej niską opinie, ale poddaję ją rewizji) po prostu wpadł na pomysł, jak z nami grać. Bardzo ostry pressing już pod naszą bramką, atak w każdym możliwym momencie. Popatrzmy na różnicę wybieganych kilometrów. Takiej dużej to ja nie pamiętam, jak również to, że przy niewiele doliczonym czasie Arka miała ogromny "przebieg". Wymyślili taką taktykę, tak zagrali - okazała się skuteczna, trener nie miał pomysłu, co zmienić w przerwie...
Stojilkovic nie jest gorszym zawodnikiem niż miesiąc temu. Po prostu zauważyli, co jest, i zaczęli odpowiednio grać.
Ja bym nie popadał w defetyzm. Czasem się przegra mecz... Arka trafiła z taktyką i ją znakomicie zrealizowała. Trochę szczęsliwie, bo z wolnym jednak trochę im się udało - dalej uważam, że co najmniej problematyczny, nadto błąd ustawienia muru ni i odbiło się od słupka... Parę centymetrów w bok i nie wpada. O parę centymetrów, tyle że w drugą stronę, mieliśmy karny Maigaarda w Białymstoku... Gdyby nie ten wolny, różnie mogłoby być.
Dla mnie kluczowe - dobrze wymyślona taktyka i świetna jej realizacja.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)