Dokładnie ...za Filipiaka mogłeś przynajmniej organizować nacisk. Teraz właściciel jest "bezkontaktowy".
-
-
ROBERT PLATEK and Co. (plany, zarządzanie, decyzje, pochwały, utyskiwania)
[quote]#post1720254 Najpierw to się utrzymajmy, później dyskutujmy 🙄🙂↕️[/quote]
Inaczej pisząc" " koniec dyskusji. Rozejść się "
Niby futbol to prosta gra, a jednak ocenianie - w oderwaniu od otoczenia - wybranych osób nie jest do końca proste.
Możesz ściągnąć fajnych grajków, a przy trenerze oni nie odpalą albo nie złapią formy. Może być odwrotnie, z przeciętnych transferów trener wyciśnie maksa, zagrają od razu swoje najlepsze 5 minut w karierze. Gdy do tego dołożymy cały bajzel jaki mamy od kilku miesięcy w Klubie to tych czynników wpływu jest masa.
Ja patrzę na poczynania Gambala raczej przez jego wizję futbolu czyli profile sprowadzonych zawodników. Nie wiem czy to bardziej wynikało z jego wpływu czy może to na niego wpływano by takich sprowadzać ale mi ta nasza gra delikatnie mówiąc średnio się podoba. Co najmniej od czasów Ogrodnika trafiają do nas kopacze, którym bliżej do "laga do przodu" i Gambal to kontynuował. Koło krakoskiej piłki to na pewno nie stało.
Czy teraz z Sobiechem coś się zmieni? Czy będzie miał narzędzia do takiej zmiany?
P.S. Stawiam, że na 99% niezależnie od końcowego wyniku po sezonie nastąpi jeszcze jedna, bardzo istotna zmiana.
[quote]#post1720207 Ty chłopie masz jakąś obsesję z tym Trubalskim, nikt inny na forum nic do gościa nie ma.[/quote]
połącz kropki, otwórz oczy
teza postawiona przez docenta nie jest prawdziwa. trubalski out
Chyba trzeba się organizować (i to szybko) bo to co się dzieje odkąd ten matoł przejął klub to jakiś obłęd. Ktoś go kurwa chyba podstawił tak jak kiedyś Ly Vannę gtsowi tylko on niestety nie zachorował na pokładzie samolotu...
[quote]#post1720269 teza postawiona przez docenta nie jest prawdziwa. trubalski out[/quote]
Już o tym rozmawialiśmy, wtedy nawet nie wiedziałeś, czym on się zajmuje. W tej chwili ma dość szczegółowo opisany zakres czynności, owszem duży, ale to są sprawy techniczne - trochę tak, jak miał Tabisz za Filipiaka - z wyjątkiem, bagatela, decyzji o pieniądzach. O polityce transferowej decyduje trener, Sobiech i dopiero na końcu Trubalski, w sensie dopinania strony prawnej.
Dla mnie w obecnej sytuacji przerażające jest jedno: kompletna niestabilność. Nikt nic nie wie, chciałbym, żeby coś się z tego wyklarowało, dlatego jestem przeciwny kolejnemu mąceniu.
to za niestabilność musisz podziękować swojemu idolowi. bo to on wchodzi w doope każdemu po kolei a potem jak szara eminencja podpowiada kogo usunać by sobie zrobić drogę do stanowiska z doopy czyli takiego jak ma teraz. śmieszny typ, acz pzebiegły. póki jest w klubie zawsze będzie syf i tyle. ja zwykle o tym nie piszę bo mi się nie chce, ale nie udawajcie że tematu nie ma. jest podjąłem go już dawno temu, tylko czekać jak wyjdzie na moje. jak Was temat ciekawi to zacząć węszyć, zrobić śledztwo, pytać ludzi, rozmawiać z trenerami. wszystkiego się dowiecie o funkcjonowaniu nosiwody
[quote]#post1720267
Ja patrzę na poczynania Gambala raczej przez jego wizję futbolu czyli profile sprowadzonych zawodników. Nie wiem czy to bardziej wynikało z jego wpływu czy może to na niego wpływano by takich sprowadzać ale mi ta nasza gra delikatnie mówiąc średnio się podoba. Co najmniej od czasów Ogrodnika trafiają do nas kopacze, którym bliżej do "laga do przodu" i Gambal to kontynuował. Koło krakoskiej piłki to na pewno nie stało.
Czy teraz z Sobiechem coś się zmieni? Czy będzie miał narzędzia do takiej zmiany[/quote]
Na plus na pewno to, że jest ktoś od sportu co nakreśli wizję. Gambal był szefem scoutów i sprowadzał piłkarzy jakich oczekiwał prezes i trener. Nie robił im przecież na złość jeśli uważał inaczej. Mógł pewnie dyskutować ale ostatecznie musiał się dostosować.
Mówiło się, że przejmie rolę takiego dyrektora i trochę nieoficjalnie taką miał ale skoro sam za to nie odpowiadał to ktoś musiał jednak decydować.
Zapewne z trenerem ustalali parametry i pozycje a z prezesem kwoty w jakich ma się poruszać.
Być może miał jakąś swobodę ale to zawsze coś innego.
Teraz ktoś tak jest to trzeba liczyć, że zmieni sie dużo byle portugalscy scouci dowozili propozycje co tu podkreślam ostatnio :)
wg tego co słychać to Elsner mu podsyłał zawodników a on ich załatwiał. rola trubalskiego kończyła się zrobieniu sobie zdjęcia z piłkarzykiem.
nie ma co mieć pretensji do kogokolwiek o transfery. operując w tych pieniądzach wyciągneliśmy maxa z tego co się dało i tyle. może jeszcze ktoś z obecnych niewypałów się rozegra jak nie spadniemy z ligi?
[quote]#post1720229 Sutalo akurat po sezonie zniknie w podskokach.[/quote]
Jak sie go ustawia na wahadle.... to jest zawodnik do 3 jako polprawy.
- Edytowany
Gość nas prowadzi szybkimi krokami prosto do pierwszej ligi.
Brak prezesa (totalny chaos), nie ma kto wyprowadzić nas z kryzysu, brak sponsora, brak zainteresowania ze strony właściciela kryzysem w klubie i drużynie (w ostatnich 15 meczach wygraliśmy tylko 2 razy, za taki bilans trener powinien być zmieniony bo Elsner jest tak bardzo schematyczny i przewidywalny, że wszyscy wiedzą jak przeciw Pasom grać). Zresztą Elsnera nie ma nawet kto zwolnić bo nikt nie rządzi klubem.
Inwestor którego pierwszym krokiem było wysprzedaż jedynego napastnika Stojikovica, Maigaarda i sprowadzenie takich piłkarzy którzy na przestrzeni ostatnich dwóch lat mają niemal zerowe statystyki strzeleckie.
Wybrano Platka nie ze względu na dobro klubu, tylko ze względu na kasę jaką zapłacił za klub (40 mln). Nie biorąc zupełnie pod uwagę Jego fatalnego zarządzania poprzednimi klubami.
Dramat!
Cracovia od czasów przejęcia Jej przez MPK w czasach stalinowskich nie miała szczęścia do sponsorów, opiekunów i właścicieli bo albo byli zbyt ubodzy by zapewnić Cracovii sukcesy (vide MPK, spółdzielczość) albo nie mieli żadnej ochoty na sukces sportowy (J.F. czy Platek).
Odejście Gambala to gwóźdź do trumny.
Do wszystkich hejterów Gambala – jasne, popełniał błędy, ale przypominam, że Drożdż też je popełniał (sam nie byłem jego wielkim fanem), a dziś chyba nie ma nikogo, kto by za nim nie tęsknił.
Kluczowe jest to, kto przyjdzie po nim… i chyba już nikt nie łudzi się, że dostaniemy SAMODZIELNEGO i kompetentnego prezesa.
Kto zastąpić Gambala nawet juz wiadomo niby tercet Turbalski Sobiech ktoś awansowany ze skautingu... ale FAKTYCZNIE to bedzie sam Platek z jasną strategią: SPRZEDAWAC WSZYTKO co ma jakąkolwiek obec.ie wartos na rynku.
Można się rozejść albo zacząć JAZDE Z PLATKEIM CO MECZ .... po co? Dla czystego sumienia .... nic więcej niestety
[quote]#post1720207 Ty chłopie masz jakąś obsesję z tym Trubalskim, nikt inny na forum nic do gościa nie ma.[/quote]
Bo taka jest prawda nie ruszymy do przodu jak się nie pozbędziemy ludzi tabiszowych , bo oni działają jego metodami ,pamiętaj że od zgniłego jabłka inne też gniją .Gambal byłby ok jak by był budżet a bez pieniędzy to sprowadzał to co było tanie taka prawda
Artykuł z wczorajszego Przeglądu Sportowego.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-04/1776497748-566.jpg[/img]
- Edytowany
A co jest w tym powyższym artykule bo większość nie czyta Przeglądu Sportowego?
[b]Natomiast jeśli obecny właściciel nas już w tym sezonie spuści z ekstraklasy to zniszczy nas szybciej niż komuniści w 1949 roku czyli po PRL-owskiej reorganizacji polskiego sportu. Przypomnę, że w 1948 roku Cracovia zdobyła ostatnie mistrzostwo Polski i była do 1950 roku (dziś trudno w to uwierzyć!) najbardziej utytułowanym klubem piłkarskim w Polsce, ale po tym zaczął się zjazd.
Czerwoni spuścili nas z ligi w 1954 roku czyli 6 lat po ostatnim mistrzostwie (przy okazji wywalając z klubu czołowych zawodników: braci Różankowskich, Parpana, Kaszubę itd.) Po tamtym czasie Cracovia już nie wróciła do swojej świetności.
Komuniści żeby niestety skutecznie rozwalić wielką wtedy Cracovię potrzebowali na to 5-6 lat. Obecny właściciel może to zrobić w ciągu zaledwie pół roku.[/b]
[quote]#post1720339 Wybrano Platka nie ze względu na dobro klubu, tylko ze względu na [b]kasę jaką zapłacił za klub (40 mln)[/b]. [/quote]
Skąd to info?
Jasne. Wywalił 40 baniek by nas zniszczyć. Trochę więcej lodu na głowy.
https://pulskrakowa.pl/cracovia-chciala-przejac-wisle-krolewski-potwierdza-byla-taka-opcja-ale-podziekowalismy/
Wczesniej zlozyl.oferte rzece
To, że tak mówi, nie znaczy, że tak było.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)