No i okazuje się, że nie tak łatwo wygrać mecz w 11 przeciwko 10 - Lechia tego nie odwróciła, mimo że mieli na to całą drugą połowę i niby znakomitego Bobceka.
-
-
Sytuacja w tabeli. Walka o MP,Puchary,Utrzymanie
- Edytowany
Równie dobrze jak w strefie spadkowej w poniedziałek za tydzien możemy juz byc utrzymani jak Widzew przegra a my wygramy
[quote]#post1723388 Równie dobrze jak w strefie spadkowej w poniedziałek za tydzien możemy juz byc utrzymani jak Widzew przegra a my wygramy[/quote]
Nie wiem czy Nostradamus pisał coś o Pasach, ale jakby pisał zgodziłby się z drugą częścią Twojej wypowiedzi😉
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1777922950-356.png[/img]
Wydrukować, wyciąć, schować do kieszeni. Można rozważać możliwości rozwoju sytuacji. W tramwaju, w autobusie, na sedesie...😀 Pozornie mamy najłatwiejszy rozkład, ale jesteśmy naznaczeni syndromem Pilcha. No i gramy padakę. Każdy scenariusz możliwy.
Emocje gwarantowane do ostatniej kolejki, chociaż nie o takie nam chodziło.
trzy razy 0-0 i utrzymanie w efektownym stylu xD
- Edytowany
W tych ostatnich 3 kolejkach będzie sporo meczy pomiędzy drużynami które właśnie walczą o spadek, czyli ktoś stracić punkty będzie musiał. Dlatego jeśli to my byśmy ostatecznie spadli to była by to jedna z największych kompromitacji Cracovii od X lat.... tym bardziej, że na początku sezonu "śmierdziało" że może powalczymy o puchary... jednak rok 2026 odmienił wszystko i walczymy o utrzymanie.
Już nawet nie wspomnę, że nasz ewentualny spadek oznaczałby zamianę z gts'em...czyli kolejny policzek dla Cracovii.
"eksperci" w Polsce praktycznie w ogolę nie wymawiają słów, że to Cracovia spadnie. Stawiają na innych....i oby tak też się stało.
Brzydzew ma 36pkt, niemożliwe żeby wygrali wszystkie trzy mecze, to znaczy możliwe, ale umówmy się bardzo mało prawdopodobne. Więc załóżmy, że maksymalnie mogą zdobyć 7pkt, czyli 43pkt. jeszcze bardziej prawdopodobne, że wygrają jeden i dwa zremisują czyli 5pkt albo jeden przegrają i dawa zwyciężą czyli 6pkt.
Patrząc na ich poczynania na boisku i pełne gacie, dajmy im maksymalnie 6pkt czyli 42pkt na koniec sezonu.
My mamy aktualnie 39pkt i korzystny bilans bezpośredni z brzydzewem, co oznacza, że jedno zwycięstwo w trzech ostatnich meczach z dużą dozą prawdopodobieństwa daje utrzymanie.
Jak wygramy z Radomiakiem to będzie z górki, jednak trzeba zakładać najgorsze żeby być przygotowanym, My możemy zrobić dwa remisy i porażkę czyli 41 pkt. Betony grają z brzydzewem, biorąc pod uwagę wcześniejsze założenia punktowe tych z Łodzi, to betony robią tylko 3pkt na Termalice czyli też mają 41pkt na koniec.
Kluczowy jest również motor z którym mamy mecz wyjazdowy. Ciężka sytuacja, ogóle to trochę nie ma sensu rozpisywać więcej bo ESA jest trochę maszyną losującą, no ale...
Zrobiłem symulację w dwóch wersjach, w której robimy 4pkt do końca i 2pkt, wychodzi tak(nie brałem już pod uwagę meczów bezpośrednich w końcowych pozycjach):
1:
Korona 43pkt
Cracovia 43pkt
Motor 43pkt
Betony 42pkt
Brzydzew 42pkt
2:
Motor 42pkt
Betony 42pkt
Korona 41pkt
Cracovia 41pkt
Brzydzew 41pkt
Paradoksalnie sznasa na utrzymanie jest dość spora nawet przy zdobyciu dwóch punktów, bo jak kolega wyżej napisał są mecze bezpośrednie i każdy coś straci.
Umiesz liczyć?? Liczyć na siebie.. jesli sie sami nie utrzymają to nikogo innego winy nie bedzie ze sie z ligi spierdolili . ...
W. Najbliższym weekendzie Lechia goli Widzew , My Radomiaka i kończymy ten zasrany sezon.
- Edytowany
Niech ktoś mi wytłumaczy, proszę bo nie kumam. W zimie jakiegoś takiego przekonania nabrałem (Być może błędnego? No ale nabrałem), że Widzew to śpi na pierdyliardach, a ich przygotowania do wiosny wyglądają mniej więcej tak:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1777963456-026.png[/img]
Zatem - skoro u nich jest tak dobrze, to czemu jest tak źle?
@żółta kaczka#4267
Tego ludzki umysł nie jest w stanie objąć.
Mam kumpla w Łodzi, cop po meczu z nami napisał: "... potrzebujemy zgrania, jak odpali będziemy golić wszystkich"
No to golą XD
Przepalona kasa, ich właściciel chyba myślał ze w piłce im więcej masz kasy tym jesteś lepszy - niby tak jest ale nie zawsze - trzeba jeszcze umieć to wydać.
BBT Motor i widzew niech leca i bedzie super
[quote]#post1723428 Przepalona kasa, ich właściciel chyba myślał ze w piłce im więcej masz kasy tym jesteś lepszy - niby tak jest ale nie zawsze - trzeba jeszcze umieć to wydać.[/quote]
Musi być odpowiednio większa niż u innych, widocznie jeszcze za mało 😉
[quote]#post1723428 Przepalona kasa, ich właściciel chyba myślał ze w piłce im więcej masz kasy tym jesteś lepszy (...)[/quote]
No... bo widzisz, ja właśnie myślę dokładnie tak samo 😂
Tak wygląda tabela Ekstraklasy za ostatnie 20 kolejek... komentarz chyba jest zbędny, bardzo smutny widok 😐 totalna bezradność.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1778249195-355.png[/img]
Oby Dawid Kroczek znów zagrał dziś na korzyść Cracovii.
No i wieczorem: rozum podpowiada Lech, serce Arka. Ale chyba to moment w sezonie żeby kierować się wyłącznie rozumiem…
Raków 2-0, ten mecz pokazuje co to znaczy mieć dwóch dobrych bramkarzy,
- Edytowany
Medaliki nam pomagają ,co gol to ładniejszy ,Korona bezradna
W następnej kolejce mecz Korona - widzew, chyba tam się rozegra bitwa o utrzymanie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Dawid34, Goście (3)